Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu
Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.
a ešte jedna vec. ak teda s matkou chodí 3x do mesiaca, tak preňho štvrtýkrát do mesiaca ísť sa kúpať nie je ani zážitok, ale bežná vec.
@chadkroeger je rozdiel ci ide matka s dieťaťom alebo 2 dospelé osoby a dieťa. Tiež chodim s dcérou sama a vždy platím za ňu ako za dospelú osobu, keďže ideme dve. Takže náklady sú vyššie.
@panelacikova nie si trosku voci autorke prisna?
No a co ze kupanie je pre dieta je uz " bezne" to sa s nim nemozu ist kupat ako rodina aj s dalsimi surodencami? Nevidim nato nic zle. Teraz v zime najst aktivitu aj pre dalsie deti je narocne a kupanie je fajn riesenie, 4 hodiny stravit spolu nie je nic hrozne.
A autorka pisala ze chlapec ma 3 topanky ale plavky nemal. Tak preto opisala,ze museli kupit plavky.
@autorka ja nechápem, co sa nou nechávate sekirovat. Od financií az po odovzdávanie dietata. Vy jej tiež rozkazu jete co a ako? Asi ťažko, ze?
Co tvoj chlap nema gule jej niečo povedať? Madam si evidentne vysvetľuje, že chlapcovi budu platiť vsetko a polovicu. Ale takto to nefunguje. Teraz to preženiem, to ked ona mu bude chcieť kúpiť kona, tak polovicu bude akoze cvakat tvoj muz a ona mu povie ze koník je od maminky??? Sorry, ale evidentne ste sa s tým koňom zrazili 🤦♀️🤦♀️👌
V tých počtoch ti to nejako nesedí...a z príspevku mi skôr vychádza,že jej závidíš ekonomické zázemie ...čiže zjavne nie je problém dieťa...inak neskutočne poznáš jej finančnú stránku...to ani ja nemám taký prehľad o našich financiách
Necitala som vsetko nerozumiem preco jej ustupujete?otec ho ma raz za cas a este ak ti nemoze, lebo idu do kostola.Ved to je jeho vikend...preco ho ma zaniest skor?nic jej nehovorit zobrat chlaoca kde vy chcete doma nech ona urcuje ci bude jest pizzu.Chudak chlapec.
Myslím,že všetci ste dospelí a svojprávni....tak sa podľa toho správajte
Ty to vsetko co si pisala v poslednom komentari vies dosiahnut. A vies ako? Ignorovat,ignorovat.
Ona to bude tasko znasat lebo bola naucena ze skacete tak ako piska.
Mate rozsudok, mate urceny styk.
To ze ona napise, ze chce preplatit ? Poslem info o tom ze 200€ uz si na ucet poslal. Koniec debaty. Napise to syn? Odpisem to iste. A viac nevypisujte s nou, nerieste nic viac. Len vytrvat.
@autorka Milemu mamzelikovi by som povedala svoje. Ano, je to jeho syn, ale nie jeho jedine dieta. Kolko dava na svoje, hm? Toez tolko co na neho, hm? A teda co sa tyka tych dovoleniek, tak bud by chlapec šiel s nami alebo s matkou. Ci on môže na 2 dovolenky a vase deti len na 1? To ti príde fér? Mne teda nie. To tak nefunguje, ze preto ze je z rozvedeneho vztahu bude teraz mat všetko dvojmo a tvoje deti si môžu lízať labu. A o tých veciach na oblečenie by som ani nediskutovala. Chlapec uz nie je malý, aby nepochopil. Ak teda nie je s matkou na vas dohodnutý a nehra divadlo... a inak na financovanie darceku pre kamaráta na oslavu by som mu dala 5€ s tým, ze nech mu da zvyšok maminka. Ešte budete financovať aj darčeky pre cudzie deti kks🤦♀️
@deti95060810 môj syn detto a posledný rok ocinko platí ešte menej ako určil súd.a to je ťažko postihnutý, pravidelne chodíme rehabilitovať do súkromných centier a samozrejme mu treba každých pár rokov nový vozík, špeciálnu stoličku atď.toto všetko sú položky v tisícoch eur, pričom jeho otec nedal nikdy ani cent na tieto veci. Vydierať cez syna sa nedá, keďže naňho kašle 10 rokov.a takých je nás na Slovensku veľa
Ty musis v prvom rade pochopit, ze je to jeho dieta a prispievať aj mimo výživného je v poriadku. Nakúpte mu veci, ktore bude pouzivat u vas. Cize ziadne balenie k matke. Ale zase je v poriadku ak si matka vypyta polovicu na topanky. Mate maleho iba raz za dva mesiace ale ona mu robi program kazdy vikend, kazdy den mu robi ranajky, desiatu, veceru. Len to si spočítaj kolko mesacne stoji aj by som na desiatu rátala iba 1,5€, tak len desiata je 31,5€, ranajky rataj 1€ denne, je to 31€, jeden keksik denne je tiez nejakych 30€ mesacne. To mas cez 90€ mesacne bez obedov, vecere, pitneho režimu, mlieka a ovocia. Ver tomu, ze jedlo cez vikend, sviatky, prazdniny, urcite ju to vyde mesacne okolo 100€. To si uz pri 200€, ktoru platite vy. Dalej byvanie, elektrina, praci prasok, dezinfekčné prostriedky, nejake knihy, hracky, platby za internet, televízor, nejake vylety, nieco co chce chlapec naviac. To sme pri druhej 200€ mesacne, co plati matka. A teraz pride otazka, kde su naklady na oblecenie??? Plus starostlivost matky, kazdy den. Takze tvoja predstava je velmi zvláštna, ze 200€ je dostatočná suma. Staci si to zrátať položku po polozke.
@deti95060810 dieťa nevieš ale len tak vydediť. Kolegyňa mi hovorila, ako toto riešila ale dala to na súd a prehrali. Lebo otecko má novu rodinu a chcel prvého syna takto vydediť, otecko dostal infarkt a na dedičskom bola kolegyňa milo prekvapená
Najala pravnika a dali to na súd, lebo dieťa vraj musí voči rodičovi zle správať, nezaujímať sa a ešte neviem čo. Treba si to zistiť.
Ako ona naloží s výživným, vás do toho nič. Ci si "odkladá" jej šikovnosť.
Tvoj muž má súdom daných 200e a ci šetrí, nešetrí vás po tom nič.
@autorka ako pozri, napíšem ti to kruto ale pravdivo. Ked ste blbi, tak platte. Platte všetko co si ex vymysli. Co vám ine na to povedať?
Topánky za 70€ by som rozhodne netolerovala, také nepotrebujem ani ja. Mimochodom, ma ich chlapec vobec? Videli ste ich? Ako tu už bolo písané, blok sa da zohnať ku čomkoľvek.
@betulinka1 mas síce pravdu, ale teraz poďme rátať výdavky na ich deti... hm? No akosi mi to nevychádza.🤔
Každý predsa vie, ze vyzivne nie je na to aby pokrylo komplet vsetky náklady na dieta. 🤦♀️ kde sú potom ďalšie deti?
Navyse ex ma ešte prijem z prenájmu, cize nie je vyslovene odkázaná len na vyzivne. Je proste iba vychcana a autorka aj s mužom jej to tolerujú. To je všetko.
stale nerozumiem tomu, aky je rozdiel v tom, ak odlozi 200 eur na dovolenku z vyzivneho od otca dietata, alebo zo svojej vyplaty.
To akoze ak tych 200 eur od otca vyberie, nakupi jedlo, zaplati hypoteku a elektrinu, tak to je ok? A ak ich necha na ucte a zaplati vyssie spomenute vydavky zo svojej vyplaty, tak uz je to zle?
ci chces povedat, ze ako rozvedena slobodna matka nema narok na dovolenku?
Vies co ti poviem? 200 eur vyzivne na dieta je zalostne malo, ale ak ta pani pracuje, a dokaze aj usetrit, tak je to super, a poviem ti este nieco, ona nemusi nakupovat a varit pre dospeleho chlapa, vies co taky chlap prezerie a preslope?, strasne vela, trikrat tolko, ako to 8-rocne dieta
ceny uz davno nie su to, co byvali, vsetko islo hore, 50 eur na tyzdeñ nevyda na kvalitnu stravu pre dieta
vies co, toto nema vyznam, tu koncim...

autorka: kto bol na očr, veď v diskusii sa uvádza, že tvoj muž robí v zahraničí. to na akej zázračnej očr bol? 🙂 lebo teda neviem, môj muž robí tiež v zahraničí, ale nikto by mu očr nedal, pretože zamestnávateľa má tam a tam nikoho nezaujíma, že na slovensku je choré dieťa alebo žena...