icon

Financovanie dieťaťa z predošlého vzťahu

21. nov 2022

Potrebujem si prečítať názory, pohľady aj iných.
Nezhodneme sa s manželom na financovaní jeho dieťaťa z predošlého vzťahu.
Ide o to, že platí 200€ výživné, aj mimoriadne výdavky, ako sú krúžky, lieky, školské výlety, školu, ...všetko polovicu s jeho ex.
To je v poriadku.
Lenže ona ho citovo vydiera, štýlom, že chudák jeho syn, budú sa mu smiať, v akých topánkach chodí do školy, lebo otec mu nekúpi. Chudák chlapec, už druhý rok tu istú tašku do školy má, chudák, nemôže ísť na krúžok, lebo otec mu nekúpil chrániče. ...a to všetko chlapcovi. Má 8rokov, aj keď chápe, keď mu manžel vysvetľuje, že on posiela mamke peniaze, aj platí mu všetko, čo potrebuje, ale nemôže si mamka len tak zamyslieť, že on potrebuje a preto je zlý ocko.
Teraz napríklad pred letom mu manžel kúpil plavky, okuliare, šľapky, župan. Všetko vzal domov, a odvtedy keď niekde sme chceli ísť, mu mama balila staré. Ok. Mne je to jedno. Ale naposledy potrebovala prispieť do školy, manžel jej poslal na účet 50€, chceli sme ísť minulý mesiac sa kúpať, zakázala, že ona si nepraje, aby syn išiel do vody, lebo ide zima a bude chorý. Čiže, nedala mu plavky, nedala mu nič, čo sme kúpili. Proste urobila natruc. Tak sme išli, s tým, že kúpime mu nové, ale neprispeje jej už na žiadne topánky, bundu atď. Dnes od neho pýtala polovičku na zimné topánky ktoré stáli 79€, vraj chce polovicu a plus ešte impregnacny sprej a vložky do topánok. Vysmial ju, poslal jej bloček z výletu z nákupu, že kvôli jej trucovaniy teraz neprispeje. Lebo to nemá ani v súdnom rozhodnutí. Už mu syn písal, že k nám nemôže prísť lebo by musel prísť bosý a nechce byť chorý.

sasa1310
21. nov 2022

@panelacikova mne sa tiež nezdajú absolútne tie vyjadrenia autorky. Odpovedá ako sa jej to hodí. A úžasného otecka v podstate nezajíma, že syn príde bosý. Iba prachy sú problém

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. nov 2022

200 eur z 2100 platu je málo, sorry. To je menej než 10%. Primerané je platiť v takom veku tak dvojnásobok pri tomto plate. Čiže si viem predstaviť, že je z toho nie v extra dobrom rozpoložení voči lakomcovi. Nie že by ju to oprávňovalo sa správať ako sviňa. Ale tvoj muž má svoj poriadny podiel na tom, že sa veci majú ako sa majú.

bluka2
21. nov 2022

@sasa1310 presne, čítala som iba stranu 1 a 2 a nie ďalšie jej komentáre, ale tento otecko má peniaze na veľmi vysokej priečke. Šetriť na vlastnom dieťati, to je taký prejav ... lásky 😉

sasa1310
21. nov 2022

môj muž je tiež otec. Keby som bola taká "drbnutá", že dokážem poslať decko bosé k nemu, tak okamžite na ďalší deň by išiel na podať na súd o výlučné zverenie dieťaťa do starostlivosti otca. Na to narážam. Vy riešite len prachy. Len neviem kto viac, či ty alebo tvoj muž.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
pragmaticka
21. nov 2022

Je to jeho dieťa! ? Kam by mal dávať peniaze keď nie jemu? Okrem toho pri tejto drahote by som teba chcela vidieť ako by si za 200e pokryla všetky náklady na dieťa?! Keď len topánky ani pod 50e nenájdeš. Za mňa absolútne normálne! Kolega napr. platí výživné 700mesacne a so všetkým idú na 50/50.Okrem toho dokonca býva malý 2 dní v týždni u neho plus každý druhý weekend.

bluka2
21. nov 2022

Ja si nemyslím, že ona je vzor morálky. Len som chcela povedať, že tvoj platí malo. Sorry, je to proste malo. Máš deti, určite vieš aj sama. Nehovorím, keby to bol niekto s platom 1000, ale takto hej. Myslím, že by ťa to tiež štvalo, keby si bola na jej mieste a aj keby si mala dobrý plat. Proste, že sa 90+% času staráš a tento prispeje <10% platu a ide sa hádať o topánkach. Nereagovala by som ako ona, ale cítiť z toho jej hnev a frustráciu.

sasa1310
21. nov 2022

a tvoj muž nie je vychcaný, že výchovu necháva len na nej? Však si ho požiadajte do vašej starostlivosti, keď má takú "otrasnú" matku. Prečo si ho nezoberiete, keď vás to tak strašne trápi, že ho pošle bosého. Ho nechcete, že.

gabika128
21. nov 2022

Autorka, Moja mama vyhodila môjho otca, až po 13 rokoch. Nedokázala to skôr a tie dlhy platí dodnes, zatiaľ čo on je vysmiaty a robí si v Rakúsku. Neviem ako to konkrétne vyzeralo u tvojho muža vtedy, ale ja by som tiež muža neživila.

autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
21. nov 2022

a zasa len prachy riešiš.

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. nov 2022

Si myslíš, že žena, ktorá očividne má nejakú prácu, ktorej sa musí venovať, bude 1 topánky riešiť na 5krat? No nie, nájde, kúpi a dovi. Normálny muž bude rád, že to je vybavené. Sú to 1 topánky, nie výber jeho budúcej vysokej školy, že.

sasa1310
21. nov 2022

chcel? Tak prečo nežiadal. Zrazu aký ohľaduplný voči exmanželke aj na úkor syna. Asi tá jej výchova nebude taká ako vravíš, keď jej toho malého v pohode nechal vo výchove. A keď je to pravda, tak je to tiež otec ROKA.

bluka2
21. nov 2022

Tou kolobežkou si vykompenzovala minimálnu časť z toho, čo by mal tvoj muž platiť na svojho syna.
Okrem toho pochybujem, že ak nemá dôvod, vám bude dobrovoľne niečo písať.

bluka2
21. nov 2022

To je len tvoja teória, že striedavku nechcela kvôli možnej strate tohto "lukratívneho" výživného. Ja by som si myslela, že ju nechcela z iných dôvodov, ako veľa iných matiek, čo ju nechce. To len možno ty vidíš 🤑🤑🤑 za všetkým

autor
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
21. nov 2022

zaujala ma elektrická kolobežka. to sa skladali malému decku (do 8 rokov) na elektrickú kolobežku? to vážne?

panelacikova
21. nov 2022

autorka, ty si taká zanietená, až začínam nadobúdať pocit, že ty si tá naivka, ktorej báchorky narozprával tvoj partner (spolubývajúci či manžel, či kto to vlastne je). iste. on, dospelý chlap, makal v zahraničí, bol ženatý, ale dopustil, aby žena kupovala byty na jej brata. akože, prepáč, ale buď je totálne sprostý alebo tak úžasne šikovný, že ťa klame až sa práši....

sasa1310
21. nov 2022

@panelacikova vymýšľa už totálne. A začínam mať dojem, že celá téma je vymyslená.

panelacikova
21. nov 2022

@sasa1310 súhlasím. splieta úplné kraviny. aj s tými prídavkami. má ich o čosi vyššie, než tu, ale vlastne ich má tu, lebo on má SK zmluvu.... a kopa ďalších vecí....

autor
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. nov 2022

@panelacikova presne to som si pomyslela, že aha, muž šikovný, zarábal povedzme 3000€ a žena z toho kúpila byty na brata 😂 (to boli inak asi spolu dosť dlho, keď tak šikovne dokázala viac bytov poriadit). A jej to prešlo nie len s jedným bytom, ale rovno s viacerými. Jejda, presne, jeho bachorky a ona mu to všetko žerie. Aj kolizna tú matku chlapca vníma ako milú osobu. Samo o sebe by to o ničom nevypovedalo, ale takto to znie ako celkom pravdepodobna možnosť...že tvoj muž nie je také zlatíčko ako sa prezentuje. Už si zvážila aj túto nepríjemnú možnosť?

bluka2
21. nov 2022

A ešte pozor, to ako sa tvoj manžel správa k ex a koľko jej platí na dieťa atď. - ak sa rozvediete, vieš, že toto je to čo môžeš čakať, že?

panelacikova
21. nov 2022

@bluka2 no veď práve. pozarábal kopu peňazí, "daroval" ich švagrovi a potom prišiel o prácu a vyprášila ho von z domu... no neverím ani mäkké f

lenkakravcova
21. nov 2022

No ja ti neviem.. Ale žena len tak muža nevyzenie. Nie takého, ktorý sa finančne stará. Asi tam musel byť riadny problém a on dlhodobo nezamestnaný a neochotny ísť pracovať. Tipujem, že až keď ho vyhodila, tak musel odísť hľadať robotu - lebo proste musel, nemal peniaze. Ak náhodou to o tých bytoch je pravda, tak muselo byt v tom ešte niečo vaic. Ako napr alkoholizmus drogy alebo závislosť na automatoch - vtedy sa to rieši rozdelením spoločného majetku alebo písaním majetku na iného člena rodiny. A ak s tým muž súhlasil, určite nebude také neviniatko na aké sa hrá..
No a tak nakoniec odišiel do zahraničia, tam ta zbalil na tie príbehy o hroznej žene a tak nejako to dopadlo. 😀

panelacikova
21. nov 2022

@lenkakravcova ale odkiaľ by potom ona vzala peniaze, aby kúpila bratovi tie byty? 😕😀

sasa1310
21. nov 2022

@bluka2 chlapec má 8 rokov. Za 8 rokov stihla ex porodiť, byť na materskej, zakúpiť niekoľko bytov za jeho peniaze. Do toho on stihol prísť o prácu, ona ho vyhodiť, podať o rozvod, do toho on nájde úžasnú prácu v zahraničí, ona stiahne žiadosť o rozvod a nakoniec do 8 rokov on si stihne nájsť nádhernú autorku, s ktorou vlastne manželku nepodvádzal a rozvod nenastal kvôli nej a splodí za ten krátky čas 3 deti (lebo len tie 3 deti mu chýbali ku šťastiu).