icon

Fotka bývalej priateľky v albume: Čo robiť?

19. nov 2023

Zenusky idem si k vam po radu. Alebo len sa tak vyrozpravat. Bola som s priatelom u nich doma. Pozerali sme si fotoalbum s jeho fotkami od narodenia az po zakladnu skolu. No a ked som fotoalbum pretocila na poslednu stranu mal tam foto s byvalkou. Opytala som sa, ci je to byvala a on mi povedal, ze ano. Nic viac. Ja som sklesnuto zatvorila album, podala mu ho. Dalej sme sa o tom nebavili. Viem ze ma lubi a ta byvala bola jeho prvy vztah. No trosku sa ma dotklo preco si fotku nechal. Bolo to uz dost davno chodili spolu este v puberte. Nechcela som mu robit sceny ved som si vedoma svojej hodnoty ale jednoducho stale mi ta myslienka ostala v hlave. Ako reagujete vy alebo ste reagovali ked ste nasli u vasho frajera nieco od byvalej?

lalilla
20. nov 2023

Normalne, ako sa poznam este by som ju pochvalila ze aka symposka 😀
Je to jeho minulost, ty si spalila vsetky fotky s ex? Lebo ja nie, mam xy fotiek v compe su tam aj vytlacene, neprezeram si ich 😀 ale proste mam to odlozene. Nie je na tom nic zle, neries zbytocne veci, ktore su nepodstatne

irusa
20. nov 2023

že je to súčasť jeho života.....tak nevidím dôvod prečo by ju nemohol mať v albume

ibajaanikiny
20. nov 2023

Zeny,ja sa nestiham niekedy cudovat,co predvadzate. Uplne si viem predstavit,ako skleslo si sa chudinka tvarila a este ta vnutorne skrelo,ze jemu nedoslo,ze je vrchol drzosti nechat si fotku z puberty,lebo teraz ma priatelku,ktora si je vedoma hodnoty,ale vlastne nie je. Alebo je to mozno prilis idealny vztah,tak treba urobit nejake vzruso,nech si chlapec zapamata,ze ritualne musi spalit zivot pred terajsou priatelkou. Oooooooch….🤯

h2
20. nov 2023

Ja mám doma nie že jednu fotku s bývalým v albume, ale hneď niekoľko albumov, kde mám len fotky s bývalým. Okrem toho máme doma fotky a video z mužovej svadby s jeho prvou manželkou a jedna fotka, na ktorej je okrem iného aj ona, nám dokonca visí na stene. Čiže, ak ťa tak zobrala jediná fotka priateľovej bývalej, u nás by ťa rovno vystrelo. 😁

saxana000
20. nov 2023

Doma.mame vela.fotiek s byvaltmi frajermi setry alebo frajerkami brata.mojich frajerov z roznych svadieb lyzovaciek chat a vyletov.pozakladane v albumoch podla rocnikovnelistujeme.si ich pred spanim ale patri.to k.nasim.zivotom.mame ich teraz vsetky vyhadzat?pochop ze je to len obdobie zivota ako skola a spoluziaci.ludia ktori pridu.do zivota a odidu z neho davaj si velky pozor aby si s takymto pristupom neskoncila aj ty len ako fotka v albume..

freepalestine
20. nov 2023

Ja ta chapem, autorka. Som prekvapena ake tolerantne su vsetky zeny tu (to nemyslim nijak zle). Porozpravaj sa s priatelom o tom, ako obaja vnimate byvalich partnerov, co je pre kazdeho z vas ok a co no-go co sa ex tyka, a preditete buducim konfliktom, resp. sklamaniam.

ibatanecnica
20. nov 2023

@freepalestine toleratné? To nie je o tolerantnosti ale o tom, že si uvedomujeme, že každý má nejakú minulosť. Prečo by som mala vyhadzovať fotky ktoré boli robené v časom, keď mi bolo fajn s niekým iným, z dovoleniek, zážitkov? Keby som sa aj teraz rozviedla a našla si niekoho iného, tak určite nevyhodím všetky fotky - nevyhodím žiadnu fotku z doterajšieho života a taktiež by som to nežiadala ani od druhej strany. Nevidím jediný dôvod. Ty si myslíš, že keď vyhodí fotky vymaže sa mu aj pamäť?

matullienka
20. nov 2023

@freepalestine to nie je o tolerancii, to je o rešpektovaní sa navzájom

jesenzima
20. nov 2023

Aj tá byvalá priateľka bola súčasť jeho života 🤷

h2
20. nov 2023

@freepalestine Dúfam, že si vyhodila všetky svoje fotky zo škôlky a zo školy, veď s tými ľuďmi už nie si v kontakte, sú minulosťou. 🙃

freepalestine
20. nov 2023

@ibatanecnica v poriadku, kazdy ma iny nazor na to, co je ok a co nie. Preto radim autorke sa s priatelom porozpravat a vydefinovat si kde su hranice. Niekto nestrpi/nerespektuje jedinu fotku v albume, inemu nevadi ak jeho priatelka chodi na kavu so svojim ex. Kazdy ma inde hranicu.
A zopakujem: nemyslim to nijak zle, ze som prekvapena z komentarov v diskusii. Takze pokoj.. 😌

thoughtfulweirdo
20. nov 2023

Ja úprimne nerozumiem, čo presne je na fotke s bývalou problém. Keby ju mal ako tapetu ja mobile, asi by som sa čudovala, ale založená v albume? Celkom by ma zaujímalo, kam vedú tvoje myšlienkové pochody 😁

ibatanecnica
20. nov 2023

@freepalestine ja pokojná som a ja som zase prekvapená, kolkým vadí, že ich priateľ má fotky z minulosti. Mňa by len zaujímalo, či naozaj všetky baby, ktorým sa nepáči že ich priateľ má fotky z minulosti, všetky svoje fotky s ex - z dovoleniek a pod. vyhodili. Skôr mi to pripadá tak,že toto je asi autorkin prvý vážny vzťah a kvôli tomu jej to vadí. Pretože človek, ktorý si už v živote prešiel niečím, nezostane zaskočený, že má jeho aktuálny priateľ nejakú minulosť + fotky z nej.
Veď si tie fotky neprezerá. Má ich odložené a hotovo. Tak isto ako mám aj ja nejaké fotky ešte pred vzťahom s mojím mužom, roky som ich nevidela, sú niekde v albume - z dovoleniek, výletov a pripadalo by mi to čudné, keby niekto chcel odo mňa, aby som ich vyhodila. S bývalými nie sme v kontakte, tam všetko skončilo. Je to moja minulosť, a tým to končí

januska12323
20. nov 2023

@freepalestine ja si tú fotku predstavujem ako dvoch pubertakov odfotenych niekde na oslave, je to fotka ako každá iná ak teda neboli pri fotení nahí ale to nespomína. Naozaj neviem prečo by ju mal vyhodiť.

freepalestine
20. nov 2023

@januska12323 ja nikde nevravim, ze ma foto vyhodit. Je to vec autorky a jej priatela, ako si tieto veci poriesia. Pisem, ze ju chapem a ze som prekvapena kolko zien je okay s fotkami s ex. A do tretice: nemyslim to zle.
Tak ako vy respektujete minulost druhych a nevadia vam fotky/veci/kavy s ex; tak ja chapem autorku, ze jej to vadi. Minule tu bola diskusia o prdeni. To tiez niekto respektuje a inemu vadi 🤷🏼‍♀️
Neutocila by som na autorku za to, ze veci vidi/citi inak. ✌️

nevenka
20. nov 2023

Ja by som musela vyhodit xy fotiek so svojim svagrom, pred mojim muzom som chodila s nim, sice to bolo, ked sme mali "nast" a asi 2 mesiace v lete, ale aj tak...🤣

simsalabim
20. nov 2023

@sima234 to mi pripomenulo, ze moj manzel si tiez roky pise s byvalou. Dokonca jej (velmi nezvycajne, cudzokrajne) meno v roznych podobach pouziva v heslach… aspon sa viem dostat do jeho pocitaca, ked mi vola, ze nieco potrebuje 😅 Asi by som sa teraz mala z toho zrutit 😂

20erika07
20. nov 2023

Ja nemam ziadne foto s bývalým, ani manzel s bývalou, obaja sa neradi fotime takze ti neodpoviem, ale teda asi by som nechcela byt v albume byvaleho priatela kde by si ma obzerala kazda jeho nádejná žena alebo aj hocikto iný, keďže proste neznasam ked ma niekto očumuje aj ked by som o tom nevedela. A kedze niektore zeny ziarlia príliš, este by nejake nenavistne ritualy nad mojou foto robili😄 spomienky nech ma byvaly v hlave so mnou ak ich chce mat😁 ja viem, som čudná

beronsche
20. nov 2023

Je to uplne prirodzene, ze ma tu fotku. Je to jeho minulost, vymazat sa neda...
Skor sa zamysli nad tym, preco takto reagujes.. Citis v tom vztahu nejaku neistotu? Neveris si?
Pises, ze chlapik ma minulost uzatvorenu, takze o jeho spravani k ex to nebude..
Ja by som ti radila nesparat sa v tom. Ziadne, ze "mne to vadi, vyhod to!" Ved je to smiesne...
A ano, muz ma fotky s ex, ja mam fotky s ex - v albume. Muzovu ex dokonca osobne poznam, je to mila zienka. On (a vlastne aj ona) to ma definitivne uzatvorene roky rokuce, nevidim dovod sa tym zaoberat.
A asi by som mala napisat, ze moja prva laska dodnes patri do okruhu mojich kamaratov a uz aj muzovych.. stretavame sa s nim v ramci partie, par x rocne. 🙂

@freepalestine mna zase az fascinuje ako dokazu zeny ziarlit na uzatvorenu minulost. Takto si zbytocne sama komplikovat zivot a kazit vztah...

hugger
20. nov 2023

Fotka?

Sú ľudia ktorí so svojimi ex dokonca deti, priateľov, nehnuteľnosti, spoločné podnikanie, spomienky a zážitky. Nie je to oveľa viac než fotka? A napriek tomu sú schopní plnohodnotne milovať.

Ber to tak že všetky tie bývalé ženy (jedna?) tvoria minulosť ktorá formovala tvojho frajera do tej podoby v akej si ho spoznala ty a napriek (alebo vďaka) všetkej tej minulosti sa rozhodol pre teba.

beronsche
20. nov 2023

@hugger velmi trefny prispevok!

rachel36a
20. nov 2023

A co je na tom zle? Je to jeho minulost, hadam sa teraz nema zbavit vsetkeho z minulosti...ja mam tiez fotky svojho ex v albume, aj muz ma fotky so svojou ex...nic zle na tom nie je...

timing
20. nov 2023

A nie je to tak, ze pokial si len vedela,ze mal nejaku frajerku pred tebou tak si bola s tym ok,ale akonahle si ju videla na fotke a zistila si ze bola pekna prepla si do modu : je krajsia ako ja ? Samozrejme hned porovnavacky,pochybnosti. Lebo iba toto mi logicky dava zmysel,se hned si album smutne zatvorila a zahrala si divadielko,aby si to vsimol a mozno promptne zareagoval- bud tu fotku vyhodit alebo povedat,ze ty lepsia,krajsia. Kedze nic z toho tvoj neurobil ,tak samu seba nahlodavas a zbieras si negativne pocit pre chobotinu

2006_1211
20. nov 2023

Myslím ze také fotky treba vyhodiť aj keby sú spolu 5 rokov keby sú spolu 40 rokov tak nič nepoviem ale aj tak také fotky netreba mať keď si niekto niekoho nájde jasne ze sa ti nájde tie ktorým to vôbec nevadí a sú dokonalé aj s ich mužmi ale keď niekoho miluješ tak nepotrebuješ mat fotky byvalich s ktorými bol

koniarova
20. nov 2023

@2006_1211 treba ich za Jánskej noci za svitu mesiaca na cintoríne spáliť.👍

zuzinka888
20. nov 2023

Aj moj muz ma take🤣🤣. 2x sme sa stahovali a 2x som ich vzala so sebou do noveho. Su to len fotky. Niektore zeny by muzom aj pamat vymazali🙈. To sa fak citite take " ohrozene"? Nemate ziadne sebavedomie ci co?!

2006_1211
Autor odpoveď zmazal
koniarova
20. nov 2023

@2006_1211 porovnávaš neporovnateľné.😉

bessie12
20. nov 2023

@2006_1211 mm fotky exa niekde v PC. Moj muz ma fotky, kde je aj jeho exka v albumoch. Jedne su niekde v podkrovi a druhe v obyvacke. Naposledy sme ich spolu prezerali a nie, neziarlila som 😂 Dokonca aj u nas jeho exka bola kvoli dcere. Pomahala jej so stahovanim sa. A ako bonus - zije v tej istej dedine co my s jej mladsou dcerou 🤷‍♀️

matullienka
20. nov 2023

@2006_1211 tak ja neviem asi mám rozum a žiadne také videá neexistujú, na čo dať niekomu do budúcna do rúk moc vyhrážať sa ich zverejnením. A prečo by mi mali prekážať nejaké fotky?