icon

Frustrácia z platu brata voči vlastnej kvalifikácii

10. jan 2026

Pracujem v školstve 8 rokov, medzitým som vyštudovala ďalšiu vysokú školu, mám C2 Cambridge certifikát z anglického jazyka a zarábam 1110€ v čistom.
Medzitým môj brat, ktorý celé roky nikde nerobil sa teraz zamestnal vo fabrike a zarába toľko ako ja.

Som z toho frustrovaná a smutná. Práca v školstve ma baví, ale je to čím ďalej tým náročnejšie a aj keď človek príde domov, tak si od tejto práce neodpočinie...a ešte všetko naozaj za také smiešne peniaze.

Strana
z12
anonym_b13bcd
Dnes o 06:31
@anonym_979b76

@anonym_b13bcd ano je to sklad gate. Žiadna ciga, iba cez prestávku, na wc sa musíš odpipat a musíš robiť na čas, skenuje sa tam tovar. Ani len rozprávať s kolegyňami. Ak robíš pomaly tak máš len minimálku, ak robíš rýchlejšie, tak mas k plánu nejakých 50 wur naviac. Zeny tam ale pracujú preto, lebo dávajú skrátené uvazky, práca je tak ze časovo stíhajú skolky. Robila som tam raz ako brigádnik, a ľutoval som tie zeny. Ja som si išla do prace ked som chcela, bola koruna, aspoň nejaká koruna bola...ale robiť na tpp by som tam nechcela, to je ako za trest...este som počula o firmách, kde zeny maju na sebe cervene kartičky, ze maju svoje dni, môžu ist častejšie na wc🙈🙈🙈novodobé otrokarstvo

@anonym_979b76 toto by u nas nepreslo,ani keby co bolo.A to raz skusali u nas,ze zakaz fajcit,och to spaky boli vsade,tak sami hasici povedali vedeniu,ze je to ohrozenie poziaru a tie fajciarky musia dat spät.A nepipame si nic,kava, ciga,pokec na fajciarke.Niektori aj 10min.Ja zase rychlo pofajcim a idem robit,kavu si pijem popri praci.

dzina007
Autor odpoveď zmazal
anonym_2f2ee7
Dnes o 10:05

@anonym_103566 iste ma ale keď vidím čo musia robiť ľudia vo výrobe a ako sa pracuje mne, tak by som nemenila, radšej budem sedieť za tým počítačom a robiť čo ma baví ako stáť v tom prostredí zaprášenom 8 hodín na nohách

anonym_b13bcd
Dnes o 10:13
@anonym_2f2ee7

@anonym_103566 iste ma ale keď vidím čo musia robiť ľudia vo výrobe a ako sa pracuje mne, tak by som nemenila, radšej budem sedieť za tým počítačom a robiť čo ma baví ako stáť v tom prostredí zaprášenom 8 hodín na nohách

@anonym_2f2ee7 ja to mam vyvazene v robote vo fabrike,aj sedim aj stojim a takto dokola,lebo neni dobre ani sedava robota,trpi aj tak chrbtica a neni dobre ani stale statie,tiez trpia nohy a chrbtica.

dzina007
Dnes o 11:43
@anonym_b13bcd

@anonym_2f2ee7 ja to mam vyvazene v robote vo fabrike,aj sedim aj stojim a takto dokola,lebo neni dobre ani sedava robota,trpi aj tak chrbtica a neni dobre ani stale statie,tiez trpia nohy a chrbtica.

@anonym_b13bcd ano tak to je najlepsie ked je to mozne... ja sa mozem prechadzat kolko chcem, a stoly mame vyskovonastavitelne takze v praci kedykolvek chcem tak sa postavim a robim dalej. 🙂
Tato sprava bola k tomu ze niekedy sice ludia v kancelarii a vo vyrobe zarabaju rovnako ale proste praca v kancelarii je pohodlnejsia a menej zdraviu skodliva ako 40 rokov vo vyrobe. 🙂

anonym_d4cc3e
Dnes o 12:12
@anonym_ea65db

@anonym_9b6248 ano, taki jednoduchsi si stale myslia, ze ucitelia maju 2 mesiace prazdnin. V skutocnosti maju dovolenku, co musia cerpat primarne cez prazdniny ci sa im to paci, alebo nie.

K otazke, pozri, ak ta praca bavi, nepozeraj sa na nu takto. Ak ta nebavi, chod inde. Musela si predsa vediet ake platy su v skolstve, tak zrejme si si tu pracu nevybrala kvoli dobremu zarobku. Ak sa to zmenilo, tak chod robit nieco ine. Pokojne aj to co brat, ak mu tak zavidis…

@anonym_ea65db ale každý rodič, čo ma školopovinné deti si musí čerpať dovolenku v case prázdnin, lebo ma deti doma a ano vtedy sú dovolenky najdrahšie. Ja mám pár ľudí z rodiny v školstve a teda majú neporovnateľne viac volna a menšie problémy čo s detmi, lebo nie sú len letné prázdniny, ale napr tersz boli skoro 3 týždne zimne, potom su tam jarné a jesenné. Väčšina rodicov to ma problém vykryť s 5 tyzdnami dovolenky za rok..praca v školstve je isto psychicky narocna, to nikomu neupieram, ale myslim, že je vsetym jasne, že majú učitelia viac volna ako len 5 tyzdnov za rok

Strana
z12