Cambridge certifikát z angličtiny po štyridsiatke
Anglicky sa v práci dohovorím, maily aj porady zvládam, ale nikdy som si nerobila žiadnu skúšku. Teraz mi napadlo skúsiť Cambridge certifikát, len neviem, či sa do toho v mojom veku púšťať a či ho vôbec niekde využijem.
Robili ste si ho niekto až neskôr? Bolo to veľmi náročné popri práci?
V 40.ke +- prichádza kríza stredného veku, kedy sa clovek chce akoby posunúť niekam, rozvíjať sa….. (tiež chodím do skoly)….. aj ak by si to nikdy nevyužila, chod kľudne do toho😉 minimálne pre svoj dobry pocit.
@anonym_autor Veď si urob len skúšku. Nemusíš chodiť na kurz. Ptecvič si doma testy, opráš gramatiku a slovnú zásobu.
Na ten certifikat kurz nepotrebujes. Prihlasis sa v termine, kedy sa bude konat skuska, zaplatis poplatok. Ked si trufas bez kurzu, ze ho urobis. Realne to v praxi nevyuzijes. Lebo nikoho to v praci nezaujima, aky mas certifikat, ale ako jazyk realne ovladas.
Na ten certifikat kurz nepotrebujes. Prihlasis sa v termine, kedy sa bude konat skuska, zaplatis poplatok. Ked si trufas bez kurzu, ze ho urobis. Realne to v praxi nevyuzijes. Lebo nikoho to v praci nezaujima, aky mas certifikat, ale ako jazyk realne ovladas.
@muchotrafka298 certifikát je dôkaz, že jazyk skutočne ovláda na C1... má to vyššiu váhu než niekto kto si len tak do životopisu vycapí, že má C1, lebo si to vycucal z prsta
@anonym_autor Mám Zertifikat C1 z Goetheho inštitútu a v reale mi to bolo na nič. Každá firma si ma preskusala z nemčiny a nikto ho nepozadoval.
@muchotrafka298 certifikát je dôkaz, že jazyk skutočne ovláda na C1... má to vyššiu váhu než niekto kto si len tak do životopisu vycapí, že má C1, lebo si to vycucal z prsta
@anonym_8b5578 ale to neznamena, ze to zamestnavatela specialne zaujima a bude niekto do prace prijaty len preto,ze ma certifikat Cambridge. Vacsinou ak je potrebny jazyk na urovni takej a takej, tak su kandidati na miesto otestovani v danej praci. Ci skutocne vedia anglicky.
@anonym_8b5578 ale to neznamena, ze to zamestnavatela specialne zaujima a bude niekto do prace prijaty len preto,ze ma certifikat Cambridge. Vacsinou ak je potrebny jazyk na urovni takej a takej, tak su kandidati na miesto otestovani v danej praci. Ci skutocne vedia anglicky.
@muchotrafka298 súhlasím. Ja nemám žiadny certifikát a na pohovoroch má skúšali buď z jedného alebo druhého jazyka podľa toho ktorý vyžadovali na konkrétnu pozíciu. Nikto ani slovo o tom či mam nejaký certifikát. Prijali ma aj tak.
Mne tu raz písala známa “odborníčka na všetko”, ako sa ani nemám snažit o jednu prácu bez certifikátu a jej velmi podobné jej ešte pritakávali. Mysleli si, ako so mnou vypiekli. Reálne som mala pohovor priamo s pánom, ktorý pochádzal z tej krajiny, to je najlepší test 🙂
@muchotrafka298 áno, máš pravdu, ale napríklad ak sa chystáš do korporátu, kde sa na jednu pozíciu chystá ďalších 200, a nemajú čas s každým si pokecať, tak HR ťa selektujú aj podľa toho. Ja sa chystám na CAE C1. Ale hlavne preto lebo konečne mám dôvod učiť sa a posunúť sa vpred, lebo extrémne prokrastinujem a potrebujem deadline na všetko 🙃

Okrem pocitu ti to na nic nebude. Nepoznam firmu, ktora by to pozadovala.