icon

Cambridge certifikát z angličtiny po štyridsiatke

23. júl 2026

Anglicky sa v práci dohovorím, maily aj porady zvládam, ale nikdy som si nerobila žiadnu skúšku. Teraz mi napadlo skúsiť Cambridge certifikát, len neviem, či sa do toho v mojom veku púšťať a či ho vôbec niekde využijem.

Robili ste si ho niekto až neskôr? Bolo to veľmi náročné popri práci?

patrike
23. júl 2026

Okrem pocitu ti to na nic nebude. Nepoznam firmu, ktora by to pozadovala.

anonym_32b9bd
23. júl 2026

V 40.ke +- prichádza kríza stredného veku, kedy sa clovek chce akoby posunúť niekam, rozvíjať sa….. (tiež chodím do skoly)….. aj ak by si to nikdy nevyužila, chod kľudne do toho😉 minimálne pre svoj dobry pocit.

abbey1
23. júl 2026

@anonym_autor Veď si urob len skúšku. Nemusíš chodiť na kurz. Ptecvič si doma testy, opráš gramatiku a slovnú zásobu.

muchotrafka298
23. júl 2026

Na ten certifikat kurz nepotrebujes. Prihlasis sa v termine, kedy sa bude konat skuska, zaplatis poplatok. Ked si trufas bez kurzu, ze ho urobis. Realne to v praxi nevyuzijes. Lebo nikoho to v praci nezaujima, aky mas certifikat, ale ako jazyk realne ovladas.

anonym_8b5578
23. júl 2026
@muchotrafka298

Na ten certifikat kurz nepotrebujes. Prihlasis sa v termine, kedy sa bude konat skuska, zaplatis poplatok. Ked si trufas bez kurzu, ze ho urobis. Realne to v praxi nevyuzijes. Lebo nikoho to v praci nezaujima, aky mas certifikat, ale ako jazyk realne ovladas.

@muchotrafka298 certifikát je dôkaz, že jazyk skutočne ovláda na C1... má to vyššiu váhu než niekto kto si len tak do životopisu vycapí, že má C1, lebo si to vycucal z prsta

pr85
23. júl 2026

@anonym_autor Mám Zertifikat C1 z Goetheho inštitútu a v reale mi to bolo na nič. Každá firma si ma preskusala z nemčiny a nikto ho nepozadoval.

muchotrafka298
23. júl 2026
@anonym_8b5578

@muchotrafka298 certifikát je dôkaz, že jazyk skutočne ovláda na C1... má to vyššiu váhu než niekto kto si len tak do životopisu vycapí, že má C1, lebo si to vycucal z prsta

@anonym_8b5578 ale to neznamena, ze to zamestnavatela specialne zaujima a bude niekto do prace prijaty len preto,ze ma certifikat Cambridge. Vacsinou ak je potrebny jazyk na urovni takej a takej, tak su kandidati na miesto otestovani v danej praci. Ci skutocne vedia anglicky.

niki35
23. júl 2026
@muchotrafka298

@anonym_8b5578 ale to neznamena, ze to zamestnavatela specialne zaujima a bude niekto do prace prijaty len preto,ze ma certifikat Cambridge. Vacsinou ak je potrebny jazyk na urovni takej a takej, tak su kandidati na miesto otestovani v danej praci. Ci skutocne vedia anglicky.

@muchotrafka298 súhlasím. Ja nemám žiadny certifikát a na pohovoroch má skúšali buď z jedného alebo druhého jazyka podľa toho ktorý vyžadovali na konkrétnu pozíciu. Nikto ani slovo o tom či mam nejaký certifikát. Prijali ma aj tak.

anonym_0dfd65
23. júl 2026

Mne tu raz písala známa “odborníčka na všetko”, ako sa ani nemám snažit o jednu prácu bez certifikátu a jej velmi podobné jej ešte pritakávali. Mysleli si, ako so mnou vypiekli. Reálne som mala pohovor priamo s pánom, ktorý pochádzal z tej krajiny, to je najlepší test 🙂

anonym_8b5578
23. júl 2026
@muchotrafka298

@muchotrafka298 áno, máš pravdu, ale napríklad ak sa chystáš do korporátu, kde sa na jednu pozíciu chystá ďalších 200, a nemajú čas s každým si pokecať, tak HR ťa selektujú aj podľa toho. Ja sa chystám na CAE C1. Ale hlavne preto lebo konečne mám dôvod učiť sa a posunúť sa vpred, lebo extrémne prokrastinujem a potrebujem deadline na všetko 🙃