Funguje bývanie v susedstve rodičov bez problémov?
Je tu niekto, kto býva vedľa svokrovcov?
Keď sme stavali dom, prišlo nám to ako výborný nápad, pozemok bol v podstate zadarmo, tak aj finančne sa nám to vyplatilo. Ale brali sme do úvahy aj to, že nám pomôžu s deťmi, blízkosť rodiny, človek nie je na všetko sám. Lenže po pár rokoch zisťujem, že to má aj svoju druhú stránku. Svokra síce myslí všetko dobre, ale niekedy mám pocit, že o všetkom vie, všade je a hranice medzi našou a ich domácnosťou sú trochu rozmazané. Potom sa cítim zle, lebo nechcem pôsobiť nevďačne.
@anonym_4afd53 vieš, som rada ze moje dieta ma dobrých starých rodičov, akých som ja nepoznala. Môže ist k nim kedykoľvek, najest sa, prespať...mne to ako dieťaťu chýbalo...a budem sa za prkotiny rozčuľovať? Ze starká da malému sladké? Tak dá, ze sem tam povie nieco co sa mi nepáči? Jedným uchom dnu, druhým von....pokiaľ to je jedno nič dôležité neriešim, mam dosť svojich problémov...žijeme spolu na dvore, a mam si robiť s niekym napriek? Na co by to bolo dobre...ano svokra ma aj kľúče on nášho domu, aj pride maleho pozrieť bez ozvania, kolko krat som aj v sprche, mne to nevadí.. som rada ze ma o malého záujem a viem ze malý ma starku rad...a kolko krat mi pomohla, keď som robila, prizrela, keď bol chorý.....ja som si nevedela rady, ako prvorodicke mi pomohla....aj sa ma pred mužom zastane, takze ja mam takýto pohľad na to...vždy poobede urobi kavu, posedime na dvore, donesie kolace...a kolko krat ma zachráni s obedom..donesie , opyta sa, ci som jedla , stihla navariť...minule som spomenula ze mam chuť na jej buchty...ona ich upiekla a doniesla...to ani stara mama moja pre mna nikdy neurobila...vždy ju postiskam a poviem mama dakujem ze ste dobra svokra 🩷🩷🩷
@lasona ja som veľmi rád že na Slovensku existuje vaša rodina🙂, posielam pozdrav nech sa vám v spokojnosti žije naďalej a priznám sa že i závidím ale len v dobrom, pekný deň vám všetkým😉
@marca12 zjavia sa bez ohlásenia. Toto som nikdy nepochopila. To akože rodicia potrebujú písať kolkovanu žiadosť, aby mohli prísť? Choré, chora doba a chore novodobé nevesty. Aj ty raz budeš svokra a verím, že ťa to dobehne.
@anonym_5b9bea hej nehlasena návšteva u mladých je super hlavne ked sa snažia o vnúča. Alebo ked su unaveny chorý a potrebujú kľud tak sa zjavy mamička alebo svokricka s potrebou komentovať co je zas zle na ich dome ktory si kupili za vlastne a nik im k tomu ani nepomohol. To je strašná doba veru.

@anonym_autor postavili sme dom vedľa svokry a neľutujeme,vidíme sa každý deň a častokrát zavolá radšej mne ako svojmu synovi, keď treba postráži deti. Trávime spolu aj štedrý večer, Silvestra.