Hádate sa pred deťmi?
Občas sa pochytime aj pred deťmi. Niekedy aj keď sa pred nimi nehadame a chystáme sa na debatu keď zaspia, vycitia ze sa niečo deje. Na druhý deň už je všetko ako ma byt a ide sa ďalej....
Problémy patria k životu. Deti aspoň vidia, že aj take situácie sú v živote a že všetko sa dá vyriešiť.
Samozrejme na seba nevrieskame, ani si nenadavame.
Nie, nie preto, že detí sú už dospelé a majú svoje životy, ale preto, že sa nebadane, zatiaľ sme to vždy zvládli bez hádky, normálnym rozhovorom
My sa nehadame, takze nie. Nejake vymeny nazorov, to samozrejme ano, ale nespominam si, ze by sme sa niekedy hadali. Tento druh folkloru veru nepraktizujeme, naco by nam bol taky vztah?
Vážnejšie hádky nie, nejaká výmena názorov sa občas pritrafí a beriem to pozitívne, lebo potom sa pred nimi aj pekne udobríme a dohodneme na kompromise, takže sa učia, ako to má fungovať 😁
Nehadame sa, skor by som to nazvala riesenim nedorozumeni, tie sa obcas vyskytnu. Kedze je dieta s nami vela, tak je obcas ucastne. Neberiem to ako tragediu, lebo aspon vidi, ze nedorozumenia su sucastou zivota a daju sa vyriesit bez hadok a kriku.
Malokedy, ale obcas sa pochytime aj pred detmi, ale ako vidia ze sme sa pohadali,vidia aj ako to riesime a aj udobrovanie😊
Ďakujem za odpovede. My sa hádame hlavne kvôli nim. Napríklad dnes nechceli späť, ja už na nervy keďže celý deň nespali a chlap tiež... Hádka o tom prečo nespia... no lebo.... Nechcem aby z toho mali nejakú traumu 😩 Ale hádame sa dosť a aj kričíme po sebe.
@mandzula my aj máme vyjasnený režim, ale deti to nejak neakceptujú. Potom vrieskam aj po nich... Ale ešte sú malé, majú do troch rokov, tak hádam sa to zlepší 🙄
Sama vidíš, že hádka bola zbytočná, určite počas nej nezaspali. A nehnevaj sa, po deťoch do troch rokov sa nevrieska. Nie sú na kľúčik, nezaspia vtedy, keď tu chceš. A takých je väčšina veci, pre ktoré sa hadate. Ak hádka, tak konštruktívna, ktorá vás niekam posunie. Pred deťmi sa jej snažte vyhnúť, chápem, že je to niekedy ťažké.
Ani my sa nehadame, celkovo. Nie len ze pred detmi. Niekedy sa nieco na vydiskutovanie vyskytne, ale to su len drobne veci na ktorych sa na prvykrat nepohodneme. Hadku s krikom sme mali raz za 9 rokov. Neviem si predstavit, ze by sme po sebe kricali, nadavali si.
A teda hadat sa preto, ze deti do 3 rokov nechcu spat...ako bolo napisane, nie su na klucik. Starsie aspon posles do izby a vedia, ze maju aspon ticho lezat- aj ked vacsinou to nie je ticho, ale vymyslaju..ale tak male deti ked proste nechcu, tak nechcu. O postel ich neprilepis.
Pred detmi by som sa urcite nehadala, ak je to o nich. U nas doma to nebolo, ale u manzela ano a spomina, ze tym dost trpel. Inac sa pred malym aj hadame. Ale nase hadky nie su nejake dramaticke, ziadne nadavanie tomu druhemu ci krik, skor su to zapalitejsie diskusie s trochu zvysenym hlasom. Kludne nech nas maly vidi ist do konfliktu a vyjasnit si veci.Moji rodicia sa hadali uplne inac, kricali po sebe, boli aj vulgarni, rozbijali veci a fyzicky sa napadali..Nebolo ani jasne, co je podstata problemu. To nebolo prijemne. Ako male sme plakavali pri tom. A potom este ticha domacnost, raz aj mesiac. Co je skoda ze v zivote som ich nevidela udobrit sa. To uz robili za zavretymi dverami, pocula som, ze sa dlho rozpravaju, ale ani raz som nevedela o com. Ale inac rodicia maju silny zivy vztah, poznaju sa od narodenia a ako par su uz nejakych 50 rokov. No ale boli to Taliani 🙂
Zatial nemam deti, ale planujem sa pred nimi nehadat, kedze z vlastnej skusenosti viem, aky to ma ucinok na psychicky vyvoj dietata... Celkovo ak sa par miluje a respektuje, hadky by mali prebiehat formou diskusie, argumentacie, hladania kompromisu a pod. 🙂
Obaja s manželom sme kludasi, takže sa.nehadame vôbec. A pred deťmi by som to určite nerobila.
Ja nejak neviem "počkať", keď je hádka, tak je hádka 🤷. Skôr sa snažím muža varovať niekedy, že fakt nemám náladu,napr. keď mám PMS a podobne, a on už po tých rokoch vie, kedy je vhodnejšie "vymeniť si názor" na nejakú vec, čo sa jemu nepáči a kedy radšej nie.
Ale naše hádky sú veľmi krátke a v žiadnom prípade v nich neznejú vety ako "ty si..." a nejaký "titul" k tomu. Keď sa hádame, tak sa hádame o tom čo kto spravil a nespravil a mal/mohol spraviť a nemal spraviť. Večer si to väčšinou vykomunikujeme už normálne, aj keď sme zdutí ešte obaja, večer hlasitosť aj emócie už držíme na uzde. Každý si povie ako to vníma a hľadáme spolu nejaké riešenie do budúcna a na druhý deň už je väčšinou dobre.
Výmena názorov áno hádka ze by sme po sebe hukali nie ani nepoužívame invektiva ani urazky
Myslim, ze kazdy par sa obcas pohada, nám sa to tiez stalo, no mala som vycitky hlavne kvoli malej ...teraz pracujeme na tom, aby sa to uz nestalo... zatiaľ úspešne...
Ahoj, nie...snažíme sa. Ale občas sa hádame cez mesendžerové správy 😁 Ak sa niečo vyskytne a mohlo by to smerovať k hádke a sú pri nás deti, napíšem mu radšej správu.
Uplne izolovat deti od negativ nie je dobre a drzat ich ako v rozpravke,ze vsetko je len krasne a dobre. Je dobre,ak vidia,ze sa rodicia pohadaju a nasledne sa ospravedlnia,uznaju chybu a podobne. Ale zase take ostre hadky s nadavkami a lietajucimi taniermi,to urcite nema dieta zazivat.
Hádame, ale nie keď ide o vážne veci, len o blbostiach.. dokonca aj deti sa hádajú pred nami 🤭

Občas sa to stane ale snažíme sa krotiť v rámci možností 🤷🏻♀️