Hádka kvôli cudziemu dieťaťu
Včera sme boli s mužom a našim synom 3r. v detskom kútiku, kde je časť, že si rodičia môžu posedieť na káve. Dali sme si zákusok, kávy, limonády. Zrazu prišiel nejaký chlapec vek okolo 2 rokov najprv môjmu vytrhával z rúk naše autíčka, syn najskôr požičal, ale problém bol pri vrátení,keď ten menší chlapec nie a nie dať. Potom môj syn bol mimo od nášho stolíka,hral sa a prišiel k nášmu stolu opäť ten chlapec a začal si brať pohár s colou, lyžičku mi zhodil na zem, strčil prst do zákusku a chcel ho zobrať. Problém je v tom, že môj muž že nechaj ho je ešte malý no ale dokelu to čo je? Tak sme sa povadili, ja som posielala preč a muž do mňa že nechaj ho. Podotýkam že pre chlapca prišla matka ktorá ho len zobrala za ruku a nič nepovedala ani sa neospravedlnila. Nechali by ste to tak a nič dieťaťu nepovedali lebo je malé?
@0silvia0 ani ja nepochopim toto pchanie prstov do jedla. Neter ma taky zlozvyk kazdemu zobat z taniera, popripade oslintat a dat naspat. Svagrina sa velmi cudovala, ked som jej povedala, ze z mojho taniera sa teda zobat nebude. Blbosti typu "ved je este mala" u mna rozhodne neplatia.
To su potom presne tie deti, ktore sa nezdrahaju pchat prsty do zakuskov cudzich ludi.
Že tvoj muž má pravdu...je to malé dvojročné dieťa... určite by som kvôli tomu taký cirkus nerobila. Ale to som ja. K nám prišlo takto dieťa k stolu v pizzeri a ešte sme ho aj ponúkli nech si kľudne zoberie. A tiež nám pchalo ruku do taniera.
Odniesla by som koláč na ich stol
Možno chcel a oni mu nechceli kupit
Ani sa nečudujem,že je vo svete taká nenávisť medzi ľuďmi....
1.vlastné hračky prinesie do detského kútika s inými deťmi len šibnutý rodič. ako mal ten druhý malý chlapec vedieť, že sú len tvojho? samé si robíte problémy
2.zaujímavý "kútik" - nebola to skôr kaviareň s kútikom? lebo v kútikoch kam my chodíme sa platí za jedlo hneď a až potom odnesie. to sa len pýtam, nič to nemení na situácii, to len ako reakcia na zaplatení koláčiky druhou maminou
3. @0silvia0 cudzie dieťa by si posadila svojmu (tzn. cudziemu) mužovi na kolená? no jasne 😉
zase len samé silné modrokoníkové reči 🙄
@irusa nebola som ani neslušná ani drzá na dieťa. S nikým som si m nevybavovala účty, ani som to nedala nikomu zaplatiť. Ale nabudúce budem ráznejšia, pretože i keď je to 2ročné dieťa neznamená, že všetko prepáčim.
@zuzanka.zuzu nie, neposadila. Ale spýtala by som sa, či mu tam to decko nemám posadiť. Bolo to myslené nadnesene, myslela som, že každý pochopil.
@0silvia0 problém je, že CELÁ táto diskusia je "nadnesená" 🙄 ako som napísala, samé hrdinky, čo by robili "cirkus" a "zgustli" by si 🙈 možno jedna-dve odtiaľto by sa ozvali 😀
No zbytočný cirkus... predpokladám,že to dieťa malo ešte plienku na zadku. Nechápem,prečo si nešla za jeho mamou a nepovedala si jej ničo...
@zuzanka.zuzu syn si so sebou nosí dve malé autíčka takže som šibnutá? :D
U detí je známe,že chce práve tu hračku,čo drží druhé dieťa. Čiže ani z toho by som cirkus nerobila.
@irusa autíčko sme požičali🙂
dobrovoľne robíš problémy. si dospelá, vieš, že tvoje dieťa sa nerado delí a do detského kútika si prinesie hračky 🙈 tak nie šibnutá ale hlúpa. lepšie?
@zuzanka.zuzu ako reálne predpokladáš, že väčšina by sklopila oči a nechala sa pooblievať kolou a nechať si popichať prstom do koláča od cudzieho dieťaťa? Inak zaujíma ma tvoja reakcia, čo by si robila?
@irusa Ísť za mamou robiť poriadky by som ja osobne považovala za oveľa väčší cirkus, než keď dieťaťu zoberiem pohár, či odtiahnem ho od svojho taniera a poviem "no no, to nesmieš". Autorka tam žiaden cirkus nerobila, tam nedošlo ku konfliktu ani s dieťaťom, ani s jeho matkou. Ale medzi autorkou a jej manželom.
@zuzanka.zuzu ak by sme aj autíčko nemali, tak nič nemení na tom, že dieťa docupitalo a chcelo sa obslúžiť na náš účet
"Ved je este maly" je hlupost. Potom ho to treba oducat uz vacsieho, ked je to uz vyslovene hlupe chovanie, ak sa tak chova a ono nechape, ze co robi zle, preco mu zakazuju, alebo na neho hucia. Vsak to sa vzdy mohlo. A skusa tomu akurat vzdorovat.
Rovnako som nebola nadsena, ked sa moje deti hrali v herni, nieco si postavali, prislo druhe dieta rozmetalo to na vsetky strany a veselo odislo.
Moje vedeli, ze to sa nerobi a nepreslo by im take chovanie u mna, tak to nerobili.
Ked som to ine dieta upozornila, ked sa k nam dalsi raz hrnulo s rovnakym umyslom, ze to nemoze, tak sa zarazilo a zmatene tym, ze mu ktosi odporoval a prisne na neho pozrel, odislo.
Rodicia sli potom z koze vyskocit. A hned argumenty: to je tu pre vsetkych, moze si robit, co chce, ono je este male. Ako wtf? A kde je vychova k respektu k druhym detom? Pre vlastne potom respekt chcu, ale ono ho nema druhym poskytovat?
A ze ja viem hodit prisny pohlad, ktory deti zmrazi, ked chcem. Minule mi slo jedno v lietadle na nervy, rodicia si s nim nevedeli rady, doslova im lozilo po hlavach (preliezalo kade-tade po ich sedackach, az hore na operadla a vrieskalo). Tak som sikmo cez ulicku pozrela do tej jeho vychichotanej nezbednej tvaricky pohladom takym, ze na mieste hore na tom operadle stuhlo, pat sekund sa ani nepohlo, a potom sa pomalicky stiahlo dole za maminu a sedelo dalsich desat minut potichu a pozeralo telku. Rodicia nechapali, co sa stalo. Potom uz vymyslalo, ale velmi mierne, lebo sa vzdy po chvili obzrelo ku mne a ja som ho obdarila dalsim, uz miernejsim, ale stale prisnym pohladom.
Zas aby stvrt lietadla mlcky trpelo za nekompetentnost rodicov, to nie.
Ako rodicia boli zlati, stale sa ho snazili tisit, ospravedlnovali sa. Ale co z toho, ked sa im ten maly certik vymykal z kontroly.
@zuzanka.zuzu Prestaň. Preháňaš.
@zuzanka.zuzu ja tu nikde nepíšem, že sa moje dieťa nerado delí
@0silvia0 ešte pred rokom som písala podobnú skúsenosť (asi sa dá dohľadať keby sa niekto veľmi nudil, ak autor nezmazal tému), takže nie je to len teória ale reálna skúsenosť - normálne som sa postavila uprostred kaviarne a nahlas (v podstate aby všetci počuli) sa spýtala čie je to nevychované dieťa, ktoré nám robí toto a toto.... zahanbený výraz rodičov som si vychutnala 🙂
A ja sa zas starám aj keď ide o cudzie deti. Ja mám asi chorobu z povolania☺ Ale už to musí prekračovať hranice. Ale slušne samozrejme. Ja by som malého pekne s úsmevom zobrala za rúčku pohľadať maminku a tej by som povedala, že sa môže obliať, rozbiť pohár, zhodiť nám ve..ci zo stola. A nechať ho tam. Nemusíme hneď zazerať, dávať si preplácať koláče a byť neprijemni. Možno to tá mamička tomu krpcovi opakuje stále, ale on si ide svoje a tak jej niekedy dôjde energia🙂
@h2 rozkaz 😀

Toto je problém dnešnej doby, že sa cudziemu dieťaťu nemôže nič povedať. A toto ide od mala až po pubertiakov. My keď sme boli deti a iný dospelý nám vynadal kvôli niečomu tak sme boli "pokakaní" aby sa to nedozvedeli naši.