Hádka kvôli cudziemu dieťaťu
Včera sme boli s mužom a našim synom 3r. v detskom kútiku, kde je časť, že si rodičia môžu posedieť na káve. Dali sme si zákusok, kávy, limonády. Zrazu prišiel nejaký chlapec vek okolo 2 rokov najprv môjmu vytrhával z rúk naše autíčka, syn najskôr požičal, ale problém bol pri vrátení,keď ten menší chlapec nie a nie dať. Potom môj syn bol mimo od nášho stolíka,hral sa a prišiel k nášmu stolu opäť ten chlapec a začal si brať pohár s colou, lyžičku mi zhodil na zem, strčil prst do zákusku a chcel ho zobrať. Problém je v tom, že môj muž že nechaj ho je ešte malý no ale dokelu to čo je? Tak sme sa povadili, ja som posielala preč a muž do mňa že nechaj ho. Podotýkam že pre chlapca prišla matka ktorá ho len zobrala za ruku a nič nepovedala ani sa neospravedlnila. Nechali by ste to tak a nič dieťaťu nepovedali lebo je malé?
@zuzanka.zuzu a čo vám vyviedlo ? 🙂
reagovať môžeš rôzne...
bola som svedkom toho, ako malé dieťa tiež začalo jesť porciu obeda neznámemu pánovi...pán zareagoval s kľudom. objednal si ďalšiu porciu a malé dieťa nechal dojesť. Rodičia sa samozrejme veľmi ospr.
žiadne rušno nebolo....
@lentak1223 presne. Prípadne vôbec netušila,že strčil prst do koláča. Ale stala sa neskutočná tragédia a dvojročné hlupucke dieťa strčilo prst do koláča.
@deti95060810 no to bol človek,čo vedel presne čo znamená pojem ľudskosť....
@zuzanka.zuzu náhodou táto tvoja reakcia je tiež fajn, konfrontovať pred všetkými nevychované dieťa.
Ja by som len dala pohár a koláč z dosahu dieťaťa a poslala chlapca za mamou.
Vychova.. sme tu roky na MK niektori, toto sa stava dost casto. Mna vzdy zaraza to, ze uz aj obycajne prepacte je mi to luto, odnesiem si to dieta je proste problem medzi dospelymi ludmi.
A urobila si dobre, samozrejme, ze by som si to nenechala a normalne by som tomu dietatu povedala, ze to nesmie a nerobi sa to. Ak by si nedalo povedat, poslala by som ho za mamou, alebo rovnou ju zavolala.
Mne sa napr. nikdy v zivote nestalo aby mi dieta odislo niekoho obtazovat k cudziemu stolu, aj v herni, bud bola v casti kde sa deti hraju, alebo sedela za nasim stolom.
@irusa Ale prosím ťa! Žiadna tragédia sa nestala. Autorka sem nepíše kvôli tomu, že sa nemôže vysporiadať s tou hroznou traumatizujúcou záležitosťou, že jej dieťa strčilo prst do koláča. To si s ním vyriešila priamo tam. Problémom je konflikt s manželom, ktorý tam kvôli tomu nastal. Keby nedošlo k hádke medzi nimi dvomi, táto diskusia tu dnes nie je.
Ja pri svojej držke by som na celý kútik zakričala, že je tu nejaké dieťatko, ktoré je strašne hladné a hľadá si mamičku.
@irusa Ty si neskutočne ideš iba svoje.😀 Nie, nie je. Predstav si, že sú matky ktoré idú takto raz za rok niekam lebo si ten koláč nevedia kupovať na bežnej báze. 5€ ako tu aj @h2 spomínala sú často bežné ceny a zrazu proste nezje ani ten koláč lebo uslintane a často zasoplene dieťa nie je veru záruka hygieny. Nie, matka má strážiť svoje dieťa aby neobťažovalo iné. To je základ slušnosti. A autorka za mňa zareagovala veľmi dobre a manžel reagoval prehnane benevolentne, upozorniť cudzie dieťa nie je nič strašné a vôbec by nemalo dosť k hádke z jeho strany.
@irusa mám 4 deti to by bolo asi veľmi drahý špás
A teraz sa čudujem máš štyri detí a žiadne city a pochopenie pre malé dieťa. Skôr by som také správanie tipovala na bezdetnu
@irusa prosím ťa čiže čo som mala urobiť? Najprv dieťa zobralo pohár s colou, poprosím odpoveď
Ja by som z toho nerobila žiadnu vedu, je to len debilný koláč. Hanba by ma fackovala keby som mala ísť za tou mamičkou nech mi ho preplatí. A tvoj chlap má pravdu, je to ešte malé dieťa 🤦
@dominikamacakova ja som za nikým ale nešla a od nikoho som nepýtala nič preplatiť 🙂
@irusa podľa mňa v našich končinách sa deti vychovávajú s nejakými hranicami.
A poväčšine sa deti držia vo svojej svorke "pri mame a tatovi" a nejdú sa kamošiť s hocikým, preto sa na takéto deti bez hraníc väčšina pozerá s údivom. Je super, že máš všeobjímajúce srdce s nekonečnou láskou ku všetkým deťom, ale každý to tak nemá. To nie je o bezcitnosti, ale o inych hraniciach.
@irusa Prepáč, ale ty nejako nechápeš, čo sa tu vlastne rieši. Stále si ideš svoje, že autorka robí tragédiu z toho, že dieťatko chcelo koláčik a ona spravila z toho obrovskú drámu. Ale tak to nebolo. Tu vôbec nejde o to, či by mu koláč nechala chytať, či zjesť, alebo nie. Ona ani žiadnu drámu z toho nerobila. Dieťaťu pohár zobrala, posielala ho preč, keď pichalo prsty do koláča. Keď si po dieťa prišla matka, ani jej nič nepovedala, ani náhradu škody od nej nechcela, proste nič. Problém nastal s mužom. A nie, nemusí automaticky súhlasiť. Každý má právo na svoj názor. Ale treba rešpektovať aj názor druhého. Keď mužovi nevadí, že mu dieťa chytá koláč, OK. Keď vadí autorke, že jej chytá jej koláč a ohradí sa voči tomu, muž z toho nemá vyrobiť hádku.
ja by som to dieta chytila otocila a dala 2 metre od stolu s poznamkou bez si hladat mamicku. ja zas nemam problem a matka by hned utekala, bala by sa ze jej kradnem dieta 🙂 a ja by som len povedala, v pohode aj ja mam male deti, vas mi chcel pit kolu a ja som sa teraz dostala z kovidu
@irusa jemineee ty chodiace milosrdenstvo. Sa cudujem že je na svete toľko zloby keď sa tu neschádza žena, ktorá by tomu dietatu ešte aj dala lyžičku. Pane bože, tu nejde o ten kolac ale o to že pani matka toho dieťaťa nechala to decko len tak nech chodí a otravuje iných ľudí. Neverím že by ti to nevadilo. Každému normálnemu človeku toto podľa mňa vadí. Aby mi cudzie dieťa odhalí svoje prsty do jedla a bralo pohár s nápojom tak to teda nie. No fuj
Inak nabudúce začni to dieťa kŕmiť tým koláčom s tou istou lyžičkou co zhoršilo na zem a daj mu napiť koly ci kávy a možno si to mama toho dieťaťa skorej všimne 😉🙈 (ber s nadsazkou), možno budeš pre niektorých empatickejsia 😜
nemohlo to byt autistické dieťa?

Tie názory matiek, ktoré sa tu púšťajú do autorky sú presne tie, ktoré majú tie otravné deti, ktoré strpčujú takto ostatným život. A ano, dnes koláč zákusok stoji pomaly 3€ a aby mi cudzie decko pchalo ruky, jeho mater sa ani neospravedlní, no to by ma vytočilo, keďže by som nemala chuť ten zákusok dojesť. Tiež k tomu požičiavaniu hraciek. Vrátenie hračky by opäť mala mať na starosti matka druhého dieťaťa a je jedno koľko autorky dieťa nosí kusov hračiek, je to jeho hračka a basta.
A po ďalšie prečo by sa dieťa malo deliť s niečím čo je pre neho dôležité? Tiež ja nepožičiam-nedám nikomu mobil len tak, lebo druhý ho chce a ja mam aj druhý v zálohe... Dieťa nie je povinné nikomu nič dávať a ak požičia, je to jeho skvelá ochota. A presne tak by to mali naučiť aj ostatné matere svoje deti aby vedeli požičané vrátiť tomu prvému dieťaťu.
A super tip s tým platenim. Nabudúce by som odišla skôr a oznámila situáciu obsluhe a, že za daný zákusok zaplatí rodič. Neriešila by som viacej.
Ľudia nie sú zlí, ale extrémne drzí.