icon

Hádka kvôli financiám

29. jan 2022

Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.

1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.

2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?

lienka.7
30. jan 2022

Prepac ale ty nie si normálna.... a ano zaslúžiš si prefackat, aby si sa zobudila a zaca si od neho pýtať normalne peniaze na život.
Tvoj muz ma min.10k mesacne plus teda dalsich 20k a ty platíš veci z rodicaku? Spadla si z višne alebo ti šibe???
Predpokladám ze si asi mala tu najvyššiu matersku ci uz z reálneho alebo fiktívneho príjmu od neho z firmy, ze? Len materska nie je plat, je to davka... a z RP co platíš? Lebo to nie ani na stravu pomaly pre 4 ludi.
A s robotou 1,2,3,4, hodinky denne co zarobíš navyše?? Nebud smiešna prosim ta...
Ak si toto nevymyslas, prosim ta objednaj sa psychiatrovi resp.sa fakt nechaj prefackat aby sa ti popravil mozog v hlave.
A mimochodom, ak neklames, nevypisovala by som tu cisla a sektor podnikania tvojho muža nakolko urcite nie je milión firiem s takým obratom a da sa z verejne dostupných zdrojov dohladat o kom to tu píšeš...ja len toľko.

sashabb
30. jan 2022

@srdeenko19 tak vieš, niekomu je prvoradé sa ukazovať iným, že na to majú. A ako inak to ukázať, ako značkovými handrami? 🙊

yoxinka
30. jan 2022

@sashabb
Ja poznám koooopu ľudí, ktorí chodia do Pandorfu nakupovať, len aby boli od hlavy po päty v značkovom. Môj bývaly šéf bol milionár, on také prachy točil, že bežný Slovák by skolaboval z tých súm a on sa vozil an škodovke, chodil v starých vyťahaných veciach, by si povedala, že nejaký roboš. On proste navonok nechcel vyzerať, že má prachy, bol kus paranoidný, že ho okradnú, zabijú neviem čo. A posledná skupina, je to taká vzdialenejšia rodina, ale tí teda tiež majú prachov toľko, že môžu mať všetko. Obaja majú žiadané lukratívne povolania a sú veľmi pracovití a šikovní, ale teda, žiadne výstresnosti u nich nevidíš. Vôbec si nepotrpia na značkové handry a takéto veci.

lubkavargova1
30. jan 2022

No ja neviem, ja len tolko, podla par prispevkov..nechcela by som ako zamestnavatel vas oboch tam mat...to by bolo napatie a hadky a potom tak verejne ponizovat manzela pred zamestnavatelom..no mne by riadne blikali kontrolky a uvazovala by som aj nad vyhadzovom pana manzela...alebo minimalne by som upozornila pani uctovnicku na dokladnejsie kontroly

sashabb
30. jan 2022

@lubkavargova1 zle si čítala, aký zamestnávateľ? veď dotyčný je majitel resp. spolumajitel firmy

karolinakr
30. jan 2022

A mimochodom, pri plate tvojho manžela môžeš mať aupair, kucharku, zahradnika a osobneho šofera. Ak chceš nakupovat v sekačoch nech sa pači, ale na strave aute dovolenkach šetriť nene, jedlo donaška a nakupy ti može ist robit nejaky sluha, ktoremu budeš 10eur/ hodinu platiť a ty možeš robiť sem tam upratať aby sa nepovedalo, umyvačka a všetci domaci pomocnici, venovať sa detom a pracovat kolko hodin chceš. Takže takto je to

karolinakr
30. jan 2022

Keby mi muž 30 000 nosil tak 6x do roka cestujem do New Yorku a sem tam do Australie na dovolenku, do Canady a tak podobne,,,

nevenka
30. jan 2022

@karolinakr lenze on nenosi, skreckuje pre seba a zenu necha platit veci z rodicaku a kupuje na bazaroch 😅

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
30. jan 2022

@johnnyboi áno, a ty si kto, že to vieš tak posúdiť, s kým mám tú česť?

karolinakr
30. jan 2022

@johnnyboi a ešte si dáš ženskú ikonu.A inak mňa nerieš, tu ide úplne o niekoho iného

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
30. jan 2022

@johnnyboi veľmi ma tvoje komentáre zaujímajú, daj si odchod, odpich a choď obťažovať niekoho iného

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
30. jan 2022

@johnnyboi ahoj, viac ma neoslovuj.

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
nevenka
30. jan 2022

No krasa, pekne to skoncilo. Takze vymazeme vsetky komentare. Fakt dobre 🤣
No ale aspon som sa nenudila, ked mi dieta v noci nechcelo spat 😅

karolinakr
30. jan 2022

@johnnyboi ja ti poviem neobťažuj ma, a ty mi tu donekonečna vypisuješ a ja mam dlhe vedenie, ked ty nerozumieš jednoduchej zakladnej vete? ked ta vyhodia dverami, vrátiš sa oknom a potom cez komin, aby si ukazal všetkym, aký si úžasný, pritom tu robíš zo seba pajáca a živiš sa podomovým predajom umývacích prostriedkov. už fakt stačilo

johnnyboi
Odpoveď bola odstránená
lubkavargova1
30. jan 2022

@sashabb tak potom duplom, to by som potom este viac davala pozor..podla mna on velmi dobre vie preco jej nedava viac peniazkov ako ma :D a mal by si aj pekne zuzit BSM

lacibo
30. jan 2022

Kopirujem z tvojho uvodu...."
jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. " ked si uz chces vymyslat, musis mat perfektnu pamat!🤣🤣

lacibo
30. jan 2022

@srdeenko19 nehovorim,ludia su vselijaki, niekedy aj bohaci su lakomi este aj na seba, nieto na druhych a chudobni sa podelia aj s malom..ale autorka tu si to cele vymyslela..30 000 eur cisty prijem minut do 0 eur kazdy mesiac????

panda21
30. jan 2022

@lacibo ale veď 0 ma na osobnom účte kde ma prístup. Bežne majú podnikatelia osobný a firemný účet.

bobulka109
30. jan 2022

od sameho zaciatku tvrdim, ze absurdny blud, uplny nezmysel toto cele, vymysel od zaciatku, co sa teraz potvrdilo, kopec zien tu sa do toho zapojilo, len nerozumiem, co tymto prispevkom autorka vobec sledovala

macilaci
30. jan 2022

Vieme že to bol blud. Všetko bolo nereálne, nezmyselné a hlavne nepremyslene. Ale aspoň som mala co čítať 😉. Autorka by bola rada keby mala tieto problémy 🤭

lacibo
30. jan 2022

@panda21 ja sa nehadam, akurat toto cele je vymyslene na pobavenie niekoho..preto nad tym ani nepremyslam..ked maju 30 000 eur na mesiac kaslat aj na nejake davky od SP..neviem co riesi autorka..mohla by sa tak maximalne pytat, ze na aku charitu prispievat ci neporadime..kritizuje muza, co zarobi 30 000 eur?.. ha ha..tak nech sa rozvedie a bude mat len ten rodicak a bude spokojna

desore
30. jan 2022

@marseillefan Radsej kvalitne pouzite. Nikdy nekvalitne z Pepca. To si nevazite svoje deti? To je uz lakomost, sorry.

marseillefan
30. jan 2022

@desore Hahaha, to si ma pobavila :D Oblečenie z Pepca je úplen v poriadku, milujem mamičky, čo sa tu nad tým pohoršujú :D