Hádka kvôli financiám
Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
Z rodicovskej platis veci,ale kto plati hypoteku,dovolenky a ine veci? Ked dopraje sebe,mal by dopriat aj rodine. Mozno sa ti nezda,ze dopraje,ale kto kupuje detom drahsie veci ako su bicykle,kolobezky a podobne veci? Dal nemale peniaze aj tvojej rodine,to tiez nespravi hocikto. Mas mu byt za co vdacna
Ja toto tak nemám rada ....teda myslím hádky ohľadom financií....
Nič by som mu neplatila , tak ako neplatim ani tomu svojmu manželovi.
Môj manžel nezarába 30. Litrov mesačne , ale zarába a platí z toho inkaso, hypo, auta, jedlo a šetrí...
Čo sa týka toho oblečenia z MK, ja som trošku proti je pekne síce že sa dáva veciam druhá šanca aj ja som tu asi dva krát čosi kúpila ale.nakoniec ani neobliekla deťom príde mi to divne....ale je to vec názoru...a rešpektujem každý jeden samozrejme aj ten tvoj.
Sorry len tak zo zvedavosti, čo manžel robí? A pri takých €, kúpil ti už nejaku kabelku napríklad? Niečo výhradne len tebe. Čo bude len tvoje? 🤔
Ja budem asi tuto za divnu, ale keby moj chlap zarabal 30litrov, tak 10 mu rovno zhabem, aby som vedela financovat chod domacnosti. Oznamila by som mu, ze si vyberam.kona a idem jazdit, plus k jazdeniu budem viest aj deti, takze to su hned dalsie kone... Samozrejme, ze by som si bokom odkladala nejake peniaze, dalej investovala do nehnutelnosti, aby bol prijem aj dalej neskor... A k tomu by som si dala nove hobby cestovanie a aspon 2 3x ricne na nejaku dovolenku. Aspon jedna by bola len ja sama nejakych par dni, zvysne aj s detmi. Ak on nechxe, nemusi ist... Je debil, sebe dopraje, tak zacnem dopriavat aj sebe a detom. A este by som mu veci ako bicykle, cyklovoziky dala preplacat...
Podľa mňa si zaslúžiš prefackat..aby si sa spamätala a nenechala toto so sebou robit
Mne teda nevychádza, že by rodicovsky dokázal pokryť všetky náklady na domácnosť ktoré si vymenovala a pri takých príjmoch žijete iba z toho. Však pri svojom zárobku v takej výške ako píšeš, by každého normálneho chlapa hanba fackovala. A teda píšeš že požičia, pomaha rodine, aj svojej aj tvojej a teba nechá žiť z RP :D Proste keby je lakomec, tak nedá nikomu ani cent. Fakt tomuto príspevku neverím. A neverím, že by nejaká žena v podstate živorila z RP keď jej muž zarába 30 tis mesačne a ešte sa pochválila ako to zvláda.
Mozno sa len citi dotknuty, ak riesis financie pred jeho bratom....event so spolocnikom o part-time. Skuste si to v klude vydiskutovat doma, bez vydierania a urazania sa .. aj sa podakuj za pomoc tvojej rodine - vobec to nie je samozrejmost. Asi ani realne problem s financiami nemate, skor v komunikacii...chlapi su vsetci jesitni, ved vies 🙂 niekedy je lepsie netlacit na pilu a ist na to trochu "zensky"
pri jeho príjme 30tisíc mesačne by si mala mať RP ako vreckové, ak teda celý príbeh nie je sci-fi
@nevenka mne to proste znie cele neuveritelne - nie ze zaraba 30 tis. - vsak nech si zaraba ale aby chlap s takym prijmom nechal zenu tahat domacnost z RP (co uz mi nesedi, lebo ak by akokolvek setrila, tak asi jedia sackove polievky, ak mas rodicak + RP = 400E tak to je 100E na tyzden a nech mi nikto nevravi, ze za 100E za tyzden sa da financovat domacnost a strava a drogeria pre stvorclennu rodinu ale dobre) a on si uziva peniaze a ju nestve, ze jej neda ale ze klamal, ze dava 🤷♀️ wtf?
@beata_k ako? No skusila by som najskor normalne dohovorom, pokial nie, tak sprosto sudom... Ale zase taketo veci by som riesila hned na zaciatku vztahu, nie po rokoch... A ked na zaciatku nastavis nieco normalne, tak je to aj po rokoch ok...
Kto plati napr. potraviny? ak ste 4 clenna rodina je to cca priemer 100eur na tyzden cize 400eur na mesiac.
Ok tak si to rozoberme:
•Nerozumiem ako moze mat kazdy mesiac 0 na ucte, na co sa da kazdy mesiac minut 30K?
•My chudaci co manzel ma prijem 10x nizsie ako tvoj a ja matersku, platime veci spolu- z vacsej casti logicky manzel, nikdy v zivote by ho nenapadlo odo mna chciet platit vsetko (ani ked som nebola na materskej,vzdy sme sli s peniazmi spolocne do vsetkeho)
•sorry ale ak maju rocny obrat 500 000€ tak by ste boli uplne niekde inde a nevypisovala by si tu na MK vasu hadku o financiach proste nieeeeee nie je to realne sorry.
Ale keby som sa oprostila od vsetkych tychto mega divnych bodov a odopovedala na tvoju otazku tak: Nie nie si divná ked tvoj multimilionarsky manzel sa HNEVA ze si v minuse a neusetris zo 400€ ked vsetko platis ty.
Ale realita je taka ze to realne nie je 😂.
No ale potom ti uz nemoze nic zostat na zvysok co opisujes ako oblecenie, skolka... Teda pokial nezijete na rozkoch.
dokopy strecha sestra otec rekonstrukcia onka to vsetko 25 000? aj tak to nie je malo ;)

Autorka-tak, ako to tam je napisane (pokial si nedovysvetlila zvysok) to naozaj striktne vzate vyzeralo, ze ide o preklep (o jednu nulu), to ale nie je podstatne. To nebolo to hlavne, co som Ti chcela napisat. On hovoril bratovi, ze musi makat, aby ste mali dom a podobne veci-ale vobec to nemusel mysliet tak, ako si to Ty napokon vzala. Neviem ake vztahy mate medzi sebou, mozno toto nie je jediny problem, to musis vediet najlepsie Ty. Ale pokial ste manzelia a Ty si na rodicovskej, tak je jasne, ze do rodinneho rozpoctu (a tam teraz myslim, vsetky peniaze, ktore vam pristanu na ucte) prispieva viac on, ked pojdes pracovat, tak sa mozno karta obrati, mozno vobec nie. V kazdom pripade taketo hadky su zbytocne-netreba si vycitat, ze Ty tam das tolko a on tolko-to vedie len k hadkam a ochladeniu vztahu. Podla mna aj tato hadka vznikla tak povediac z nicoho, uplne zbytocne. Treba sa normalne porozpravat, ale radsej doporucujem, aby ste teraz obaja vychladli a zacali sa o tom bavit napr. o tyzden, o dva-zalezi na tom, ako ste aktualne rozpaleni😉