Hádka kvôli financiám
Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.
1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.
2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?
Ja nechapem prečo nemate spoločný účet ked ste manželia. Pride mi to blbe pytat si od mamžela peniaze.🤷🏽♀️
Tak ak to je z podnikateľskej činnosti tak 30000€ nieje až tak moc ale zaráža ma že píšeš že aj tak mu ostáva 0€ na účte. To každý mesiac vyhodí vzduchom 30000€ ? Tak to teda nie. Oznámila by som mu že sme manželia , čiže financie sú spoločné a každý mesiac vybrala 10 000€ aspoň a presunula na svoj účet. Z toho by som šetrila a kupovala deťom. Žiadne také že pánko vyhodí vzduchom 30000€ a ty máš rodičák. že ho hanba nefackuje a ty zarovno s ňou. A keby namietal tak by som mu pekne krásne vypočítala koľko z tých 30000€ by mal výživné a alimenty , rýchlo by sa spamätal
prepac autorka nechcem sa ta dotknut ale ty si mimo - mas muza podnikatela s takymto prijmom a namiesto toho, aby si riesila otazku financii a kolko ti bude mesacne posielat ides do roboty - ty mas aku poziciu v tej domacnosti vlastne? a ty riesis, ze jedine, co ta stve, ze tvrdi, ze ti dava? cely tento pribeh je dufam vymysleny, lebo ak nie je, tak by si sa mala nad sebou naozaj zamysliet a to myslim uprimne a v dobrom
a prosim ta z coho ten minus pravidelne splatis? tiez z toho rodicaku?
uff este ze zacnes pracovat. to by ste mohli mat spolu prijem aj 32 000€ a to uz by slo 😅
Co sa tyka diskusie tak ano mas pravdu. Ty (+ deti) zijete v priemere zo 400eur + nejake drobne co posle a musis z toho utiahnut domacnost (co mi sice nevychadza ale dobre) a on ma k dispozicii 30tis eur mesacne na blbosti. Cize on si zije ako velkomozny pan a svoju rodinu nechava ledva prezit. Cize riadny blbec.
30 000 za mesiac hej? A co je Donald Trump? Chod sa zabavat niekde inde, len sa strapnujes
Aha cize teraz som pochopila. On ti posle 2000eur na mesiac ale realne ich nevyuzijes lebo nakoniec za ne musis ist nakupit nieco pre neho ako do Obi a pod. Sice neviem co sa da kazdy mesiac nakupovat takto vo velkom ale okej berem. Tak mu nabuduce povedz ze to z toho uctu nezaplatis lebo to potrebujes na chod domacnosti a pre jeho deti.
ja chapem tu potrebu sebarealizacie, tiez mam male dieta a sem tam s niecim pomozem sefovi (ziadny uvazok, len proste, aby som mala obcas unik zo stereotypu), len ma uprimne mrzi, ze akceptujes taketo fungovanie, lebo to nie je v poriadku, naozaj nie je, ze manzel zije luxusny zivot a ty vlastne obracias kazdy cent (to ze nakupujes na MK ja osobne nevidim ako problem, my nie sme vo financnej tiesni a tiez tak nakupujem, lebo mam ten isty nazor ako ty) - ja by som to urcite riesila alebo z tych 2000€ co posle nekupila nic pre neho, ved on este aj vlastne deti ukracuje, ked ani im nedopraje a cyklovozik nechapem, ked ma obchody s bicyklami, ved to vie zohnat niekde za minimalnu cenu
To si tu teraz zahanbila všetkých chlapov čo zarobia mesačne menej ako 30k.😆
na jednej strane je treba ocenit ze je ochotny tvojej rodine pozicat kazdy by nebol - moj muz je napr tiez taky ze mojim rodicom vela pomaha co si naozaj velmi vazim... na druhej strane neviem pochopit vobec preco manzelia delia vydavky kto plati skolku, inkaso, oblecenie pre deti sunar :O ved deti su spolocne,,, my mame teda peniaze spolocne taze sa neriesi kto co zalatil len sa zo spolocneho uctu zaplati hotovo,,, ale viem ze si to pary aj delia ale ved deti jedlo aj vsetko je predsa spolocne nie :D
Autorka: neviem v akom dome bývate ale zo 400 € zaplatíš max. Inkaso a škôlku. Keď neveríš spýtaj sa ľudí čo žijú v dome. A keby tvoje sumy boli reálne tak rodičak by si musela dostávať minimum 1000 aby si to skromne dala.
nechapem tento prispevok chces aby sme ti prispeli aby si mohla vyzit s detmi z rodicaku ? ci ?
My sme tiež 4 ale 400 € nám na toto čo píšeš nestačí 🤔.
Ze co si kúpil? Stvorkolku za porod?😂😂prosiiim?! A bolel ho moc ten porod ? 🙂) prosímťa, on je kus chuja, ale ty nwm co ak si s takym muzom robis deti
Inak ja ťa chápem. Starkej brat bol podnikateľ, mesačne mal ale 10-15 000€ (vtedy boli ešte slovenské). Každý mesiac kupoval autá, menil bazén každý rok, motorky. Jeho žena a deti chodili skoro v dotrhanych šatách, a všetko platila ona z družstevného platu. Tu veľa žien nepochopí, že na slovensku existujú aj podnikatelia, aj dobrý plat a aj, že ich ženy nechodia v Guci zlatých reťaziach. A väčšina ani nevie čítať s porozumením. V prvom rade by som začala riešiť, aby na osobný účet prenášal z firemného aspoň 5 000€. Ste manželia, máte mať rovnakú úroveň a nie jeden stvorkolky a dovolenky a druhý žiť v mínuse. Rozprávali ste sa niekedy v minulosti o peniazoch? My mame s mužom jeden spoločný účet a ani by ma nenapadlo to rozdeľovať na moje a jeho. Tým pádom sa z jedneho účtu zaplatí inkaso, strava, deti a nemusím sa stresovat ci to ide z rodicaku alebo jeho výplaty, proste to ide zo spoločných. Okrem financií je inak dobrý manžel?

A nechapem preco ti v priemere pan podnikatel mesacne preposiela peniaze v hodnote asi 1800eur aby si za neho platila. Preco to rovno neuhradi z vlastneho uctu? A tebe neposle len to co mozes minut na domacnost.