icon

Hádka kvôli financiám

29. jan 2022

Ahojte, len by som sa chcela opýtať na váš pohľad na vec a názor či to ja vidím krivo. Včera mali s manželom veľkú hádku ohľadne financiám, ktorá začala nevinne už predvčerom. Táto hádka mala dve roviny.

1. Tvrdil predvčerom bratovi,, že musí makať, aby sme mali na dom, autá, potraviny, drogeriu atď. To mi nedalo a hovorím mu, že to nie je pravda lebo z môjho rodičovského platím inkaso, potraviny, kozmetiku, drogériu, plienky, sunar, deťom oblečenie (kupujem z 90% na MK). A teda, že vždy miniem viac ako dostanem a som teda v dlhodobom mínuse na účte. A že on mi neprispeje, Resp sem tam mi niečo pošle. Na to sa strašne nahneval a začal ma chytať za slovíčka. Otvoril aplikáciu banky a urobil tabuľku kde zistil, že mi za posledný rok poslal cca 20 000€ A že to vychádza mesačne 1700€. Nehádala som sa s ním ďalej ale v hlave mi to vŕtalo, že to je nejaká blbost, inak by som nebola stále v mínuse a nevedela by som čo so sebou od dobroty. Na druhý deň ráno som sa pozrela na svoju aplikáciu a vypísala všetky moje väčšie platby nad 200€ - lebo to sú väčšinou platby mimo bežných domácich vecí, o ktoré sa starám, a teda to sú platby o ktoré ma požiadal manžel. Za celý rok to boli platby v hodnote cca 18000€. Tzn. že za celý rok mi na chod domácnosti prispel 2000€, tj. Cca 170€. Prišiel z práve a povedala som mu aká je realita a on na to, že on riesil len fakt, že som klamala, že mi neposiela a nie to na čo to ja miniem. Počas hádky sa rozčuľoval ako som jeho spoločníkovi vo firme povedala, že idem ku ním part-time robiť, lebo mi rodičovská nestačí a manžel mi neposiela tak ako by mohol (jeho mesačný príjem je 30 000€).
Aby som nekrivdila, nevadí mu keď si od neho vezmem len on býva väčšinou na nule na svojom osobnom účte kde mám prístup. A nie vždy si teda viem poslať.

2. Za porod si kúpil štvorkolku (ja som nedostala ani kvietok), má niekoľko bicyklov, pár dni dozadu motorku, čaká na nové auto a dal zaň zálohu. Dokopy veci okolo 30 000€, ktoré má vo svojich koníčkov. Nech má - nikdy som mu nič nevyčítala a nezakazovala, však si to zarobil a pokiaľ máme čo jesť, elektrinu a teplú vodu som spokojná. Týždeň dozadu som chcela kúpiť deťom cyklovozik ale v najvyššej rade, aby mal brzdu. Rozdiel medzi tou a nižšou radou 300€. Zatrhol mi to. Na druhej strane hovorí ako si on dopraje môžem si dopriať aj ja. Včera som mu vyčítala, že to nie je pravda lebo my ma roztrhol kebyže si kúpim niečo za 10 000€. Začali sme sa hádať, povedala som mu, že je žgrloš, strašne ho to nahnevalo a začal po mne kričať, že si nič nevážim a že ma huba nebolí a že iný by ma už prefackal. Pýtam sa teda vás zaslúžim si prefackať?

autor
Autor odpoveď zmazal
mircalla
30. jan 2022

Vies sa, ono asi skutocne klames....Kedze neovladas rozdiel medzi spolumajitelkou a manzelkou a zaroven tu pises, ze mas nejake vedecke zazemnie ci co a ako si si vedela zarobit....Ale podla prispevkov ako aspon trochu vzdelany clovek vobec neposobis.

autor
Autor odpoveď zmazal
mircalla
30. jan 2022

To su take zakladne veci.....na to mat vysoku skolu nepotrebujes. Inak dalsia vec - pises, ze mas vedecke zazemie, manzel ma IT firmu, pracovala si predtym u neho. IT nula bodov, biznis nula bodov, financie nula bodov, skutocne neviem, co si tam teda mohla robit.....

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
dankanka
30. jan 2022

Ze ovesana detmi ako vacica.. on ma srdce z kamena.. mamon a mamon.. absolutne nevhodny muz do manzelstva.

bobulka109
30. jan 2022

@mircalla absurdná somarina vymyslená celá táto diskusia

mircalla
30. jan 2022

Ale mas predsa vedecke zazemie a pisala si, ze vdaka nemu si si slusne predtym zarobila...Inak aj na organizovanie eventov musis mat nejaky budget, cize je to praca aj s financiami. Potom HR - co konkretne, payroll ci prijimanie ludi, ci legislativa? Opat zle - na to treba ovladat zakony. Klientov kontaktuje sales manager. Takze vo firme, ktora mala obrovsky obrat si ty bola ako multitasking - aj HR, aj PR, aj klienti....Proste si coverovala uplne vsetko...Ano, jasne...daj si uz pohov. No offense

karolinakr
30. jan 2022

Ako ti može všetko patriť, ked nakupuješ v bazari, si v minuse každý mesiac. kočikuješ na Hrebienok a nemate na vlačik a muž sa vyvaža na autach, štvorkolkach, motorkach a neviem a vyčíta ti 5 eur A ešte povieš, ako vas fantastick zapezbečil.

yoxinka
30. jan 2022

@bobulka109
Ok, tiež si začínam myslieť, že je to vymyslené, keď tak čítam tie odpovede … lebo taká šikovná holka, ako sa prezentuje táto baba, nemôže byť tak tupá ako táčky, aby chlapovi hento tolerovala … 🤷‍♀️

karolinakr
30. jan 2022

Tiež si myslím.ze alebo je časť vymyslena alebo si nahlupnuta.neexistuje,že na takom fungovaní ti nič zle nevidíš

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
30. jan 2022

On musí byť žgrlos jak hovado

sidicek
30. jan 2022

A prečo si robila poskoka vo firme, keď ako píšeš máš vzdelanie s ktorým sa môžeš krásne uplatniť a nebyť závislá od magora? Miesto toho vymetas bazáre a skrblis aby si mala co dat deťom jesť.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
mircalla
30. jan 2022

Aj v mensej firme nikto nerobi uplne vsetko ....ale ty si robila aj HR, aj eventy, aj si kontaktovala klientov....najma to HR ta trosku prezradilo, pretoze tam nejake znalosti mat musis a zakony ovladat musis tiez.....Ale ty sa tvaris ako financne a legislativne negramotna osoba na druhej strane.

autor
Autor odpoveď zmazal
nevenka
30. jan 2022

@autorka nechcem sa Ta dotknut, ale Ty absolutne nemas nic. Ano, narok mas, ale on sa dobre postara o to, aby si Ty nevidela v pripade rozvodu ani cent z toho. Pretoze to nie je jeho, ale majetok firmy. On na osobnom ucte ma stale NULU, to znamena, ze on nema nic. To ma firma. A kedze nie si spolumajitelka, tak mas NIC. On nie je zivnostnik, neruci celym svojim majetkom, ako moj muz napriklad.
A neverim, ze nema inu zenu, ked sme pri tomto. Ma ta za uplnu handru a deti nemiluje ani zdaleka. Si strasne...ja ani neviem, ako to napisat, ked Ti nie je divne, ako sa sprava k vlastnym detom. Ja mam teraz tiez take 13 mesacne a je na mne stale zavesene, den a noc, ale taketo slova moj muz nikdy z ust nevypusti a skor sa kocha tym, ako sa s nim mojkam, ze ake je to zlate a super.
Ano, x-ty hrncek na pitie mi osomre, posledny som kupila z rodicaku. No lebo stary, hoci ho umyjem, uz smrdi a z druheho tecie, no tak kupim treti. Posomre ako kazdy chlap asi. Ale toto, co mas doma Ty...ciste zufalstvo,...

sidicek
30. jan 2022

Takže nemáš šancu na vlastné uplatnenie? si na ňom úplne závislá, super rozhodnutia jedno za druhym

fiffinkaa
30. jan 2022

Ak má manžel sro, tak to je právnická osoba a ide mimo BSM, ak sa nemýlim.

mircalla
30. jan 2022

@nevenka Ano, pokial je toto naozaj realna tema, uplne by som s tebou suhlasila

mircalla
30. jan 2022

@fiffinkaa Ale ona je "spolumajitelka" ako povedala vyssie, alebo inymi slovami sa opravila, ze nie, ze je manzelka, takze si mysli, ze bude mat polovicu. A na zaklade toho mam ozaj verit, ze manzel jej zveril HR, eventy aj chod office s 20 ludmi

autor
Autor odpoveď zmazal
mircalla
30. jan 2022

Keby tato tema bola realna, tak v momente, ako ti tu napisu, ze neodstanes nic ta chyti panika, minimalne prejavis zaujem ...Ale ty nic, dokola to iste....

autor
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
30. jan 2022

čiže firma vznikla keď ste sa vzali, ty si spolumajiteľka a tá firma tvorí po 6 rokoch existencie zisk 500 tisíc ročne? dobre chápem? a ty z toho nič nemáš a všetko platíš z RP?

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
30. jan 2022

Teraz píšeš,že má druhý ucet na ktorý nemáš prístup.Uz v prvom príspevku som ti písala,že isto má iný účet,kde má milión Prečo si to myslím? Lebo ten ktorý necháva tebe,má stále nulový a tých 500 000, čo ročne zarobí,musí niekde odkladať.A ty tam nemáš prístup.Nie je ti to podozrivé? Máš dlhé vedenie, či si len tak naivná doverciva alebo úplne mimo?