icon

Hádka na Silvestra: Ako by ste reagovali?

3. jan 2024

Ahojte zeny. Ja stale nechapem ako to mohol urobit. Mame male dieta, lahli sme si spat na Silvestra a ja som bola este aj chora, proste zima mi bola. Rada som.bola.ze lezim konecne. Maly zaspal a ja tiez. Budi ma na Silvestra o 23tej ze on ide k bratrancovi oslavovat. Ja ze co, ze na Silvestra mas byt s rodinou. Nasrata ze ma zobudil a este aj ze vymysla a ze ho to aj napadlo. Ako fajn. Tak sa odul a otocil na druhu stranu, ze ci je pod papucou a ze budem ja niekam chciet ist. Tak hadka, az som vybuchla a poslala ho k bratrancovi. On na koni, ze super, ved si ma aj sama poslala, tak pekne isiel oslavovat. My bez pripitku, bez nicoho. Nezaujem ci aj drobec v pohode dal ten cely rachot...Rano dalsia hadka a odvtedy cele zle. Ako ja normalne nechapem, co ho to napadlo. A on ze ide tam kde oslavuju. Ze ja ani nepozeram telku, ze som spala. Ako ja mam take nervy, ze doteraz som vytocena. Ako co cakal ze dieta zobudim 1,5 rocne na ohnostroj a pojdeme von zurovat? Neskutocne mu to idem dat cele pocitit a vyzrat. Co by ste robili vy? Ako boli by ste s tym v pohode? Som divna? Ja normalne odvtedy som v riti, ze za co nas ma, ked ani ten pripitok spolocny, ze proste s rodinou mal byt...ked aj v posteli.

klip0
3. jan 2024

@veltraud áno s tým súhlasím, treba si to vykomunikovat poriadne, nie sa len hnevať

lili1313
3. jan 2024

@oblecenie99 aj ja si myslím že žena by to neurobila... A to je práve tá chyba 🙂 lebo vlastne je to OK, ak dieta spi, partner spi a nema vaznu chorobu, tak prečo nie? Tento pristup nám do zivota chýba.
Ale teraz mi napadlo že ja som už nechala chorého muža s deťmi a išla som si na pár hodín, ale to bola denná akcia, nie večerné povyrazenie 🙂

autor
3. jan 2024

@timea301196 kludne keby povie, moze ist. Nemam s rym problém. A nie mna budit co ledva zaspim ze ide prec.

autor
3. jan 2024

@lili1313 jasne ze zena by to neurobila. Chlap moze evidentne. A este zena je za sekeru. Ach.

oblecenie99
3. jan 2024

Ja som v tomto za teba, ale súhlasím s babami vyššie v tom, že už to nemá zmysel riešiť, ja by som už na to nemala silu, ani nervy. Už si mu to vyžrať dala.

vilma7
3. jan 2024

Áno, prehnala si. Tak ste sa nedohodli vopred... On možno nevedel zaspať a chcel predsa len vypadnúť medzi ludi. Kvôli tomu by som určite nerobila dusno. Hlavne keď ja chcem späť.

vilma7
3. jan 2024

A páčilo by sa ti keby odišiel a tebe nič nepovedal? Ja už pomaly tých chlapov ľutujem... Je jedno čo urobia z, Nikdy nie je dobre.

aurora33
3. jan 2024

No čím viac píšeš tým je to vtipnejšie 😂😂😂 tak čo ti vadí? To že ta zobudil? Kebyže ta nezobudí, nechá ta spat a odíde bez slova k bratrancovi tak by si bola ok? Aj keď ste sa teda ,,dohodli” že ostavate doma? 😂😂😂
Po ďalšie: chcela si teda spat tak oreco ste dávali chladiť sampus? Tak bud sa liečim, alebo strieľam šampanské.
Teba jednoducho štve, že sa chcel ísť zabaviť a nesedel pri tebe ako taký psík. Priznaj si to.

kati301
3. jan 2024

Podľa mna sú tu ženy pekne pokrytecké 😂🙈 keby sa to stalo im, ne-ve-rim žeby reagovali ako na teba autorka tu-že preháňaš a spala si a bla bla.. podľa mna sa zachoval ako vol 🙂 dala by som mu to vyžrať, ale hlavne sa o tom pobavila aby do budúcna pochopil že čo bol problém a neopakovalo sa to opäť. Držím palce a chápem to sklamanie. Snáď je to inak dobrý chlap a otec 🙂

autor
3. jan 2024

@jj298 nie nechcem. Nevesiam mu to na nos, ale proste ma to urazilo. Vnutorne ma to hnevá. Aj som rozmyslala ze na dalsi Silvester mu necham maleho a ja sa zdvihnem o 23tej a ho zobudim ze ahoj, idem oslavovat a bud rad, ze nie si chory, lebo ty ked mas 37,2 si nepouzitelny a nie ako ja minuly rok s 38,7 som tu cicikala aj tvoje dieta.

autor
3. jan 2024

@oblecenie99 neriesim uz. Aj ked ozaj mam chut mu to vratit. Sklamal ma.

zuzitko74
3. jan 2024

Neverím, že ti tá urazenosť vydrží celý rok do ďalšieho Silvestra. Dúfam, že ti nevydrží...

autor
3. jan 2024

@aurora33 vzdy si pripijame. Preto. Taky bol aj plan, ze si pripijeme a ja zalahnem dalej spat.

thoughtfulweirdo
3. jan 2024

V takom prípade by som to zobrala ako príležitosť zlepšiť komunikáciu. Dohodnúť dobuducna, ako budete postupovať, keď zmeníte názor a budete chcieť zmeniť niečo vopred dohodnuté. Dávať si niečo vyžrať je materská škola, nie partnerstvo 🙂

autor
3. jan 2024

@zuzitko74 nevydrzi. Len dotklo sa ma to.

aurora33
3. jan 2024

Takze kebyže sa zobudíš a chceš si pripit a zistíš, že chlap je preč, lebo odišiel a nepovedal ti že odchádza tak by si s tým bola ok, pretože ťa nezobudil?

mirkam3
3. jan 2024

Pýtaš si radu, moja rada je - daj sa trocha do kľudu. Ok, asi ste mali každý iné očakávania, možno ani on nemyslel, že bude sám, kým ty budeš spat a max sa zobudíš na prípitok, ak vôbec… Ved nešie za byvalkou… Nič strašné sa nestalo, nehroť to ešte tri dni po. Normálne pokojným tónom si sadni a povedz mu, že ťa mrzí ako sa tá noc zvrtla a že ste sa nepochopili, a tiež (dôležité!), ze do budúcna by si v podobnej situácii od neho očakávala XYZ…. on ti potom môže povedať svoj pohľad, ktorý sa ti tiež nemusí páčiť, a život pôjde ďalej. Alebo to ries ako píšeš “ Neskutocne mu to idem dat cele pocitit a vyzrat.“—no môže sa stať že s takým prístupom aj ďalšieho Silvestra (a možno aj Vianoce) osláviš sama.

zuzitko74
3. jan 2024

Ja osobne by som si dojčiaca a chorá určite nepripíjala, brala by som ohľad na svoj stav. Čiže táto časť príbehu by ma asi mrzela najmenej, nie je dôležitá a môže byť potencionálne škodlivá. Viac by ma asi mrzelo, že ma nechal nevyspatú a s teplotou samu doma s dieťaťom, o ktorom vedel, že sa na 100% kvôli búchaniu o polnoci zobudí a bude plakať. Vyžierať mu to však nedávaj, už sa stalo a neodstane sa. Chlap ťa ešte za život zopárkrát sklame a ver tomu, že aj ty jeho. Nerobte si to horším, než to je.

oblecenie99
3. jan 2024

@lili1313 Keď sa tak zamyslím, tak vlastne aj ja, ale nie o 23:00 spontánne, že ty si chorý, ale ja chcem ísť medzi ľudí lebo je Silvesteeeer, tak mením plán, cau 🙈😄 Vedel o Tom o dosť dopredu, bolo to normálne dohodnuté a vykomunikovane.

Ako chlapi sú v Tom neuveriteľní. Ja by som to už ale neriešila ale asi po takom čase mavla rukou, že kašľať na neho, tak uz čo.

Mám takú tolerantnú kamošku, ktorá na rozdiel od mňa teda veľmi dobre dáva rôzne prusvihy muža, že ona ho nedrží pri sukni, a že ona je v pohode.. ale cca pred rokom sme boli u nich na viacdnovej návšteve, majú dve maličké deti a teda jej manžel sa nezastavil ani vtedy, s mojím si hneď vyrazili von sa "porozprávať", potom na ďalší deň zase boli spolu celý šťastní, že veď majme pochopenie, oni sa tak daaaavno nevideli, ďalší večer zase von.. ja som už skripala zubami, lebo fajn, ale tak my sme za ten čas riešili decká, varili, ona ešte kojila, tak my sme si nedali ani to deci vína, ale som sa ovládala, nebudem robiť dusno, vydržím, sme na návšteve, nebudem za sekeru a kamoška len mavla rukou, že ona mu predsa nerozkazuje. No a eskalovalo to poslednou, treťou nocou, kedy jej zrazu tak RUPLI na neho nervy, že ženy.. ja sa bez mučenia priznávam, že som Talianska manželka (rozumej nie úplne p*cca ale ja si svoje poviem 🫣😁) ALE to, čo vtedy urobila za scénu moja kamoška som ešte v živote nevidela ani nepočula, ani by som nebola toho schopná, akože klobúk dole To bol taký záchvat hnevu, revu a kriku o polnoci!!! že teda wau (zaslúžil si to), ale chcela som tým len napísať, že tie ultra tolerantne manželky navonok možno ani nie sú vždy také, ako o sebe tvrdia 😉Lebo ja som mužovi v živote takú scénu neurobila, ani neviem, ako takú urobiť 😅

oblecenie99
3. jan 2024

A ešte autorka, pozri, máte za sebou, ak inokedy je to fajn chlap, už na to kašli, fakt. Tu si sa vyrozprávala, vidis, máš tu rôzne názory a pohľady od žien, ale už to v sebe neživ. Normálne sa s mužom porozprávajte, fakt, už to nechaj tak. Aj kvôli sebe, nestojí to za tie nervy. Ešte budú sklamania, aj na tvojej, aj na jeho strane, ber to tak, že nech toto je najväčšie sklamanie od neho, čo si v živote pri ňom zažila 🙂 a ináč šťastný a najmä zdravý rok 😉🍷

culienka
3. jan 2024

No ja keď som začala čítať príspevok tak som myslela, že odišiel od chorej manželky na Silvestra za dákymi babami tri dni sa neozval a už sa ani nevrátil 😀. Podľa mňa to preháňaš a to teda ja nie som až taká tolerantná manželka 🙂. Keby si to zobrala z jeho strany tak on mal čakať sám pri telke, aby Ťa o pol noci zobudil a išli ste zase spať. No ja byť na jeho mieste tak na toto vôbec nepristúpim, sama by som určite pri telke nečakala však by ma od nudy vykotilo pri tom programe a o pol noci by som už bola tak otrávená a ospalá, že by prípitok za nič nestál a lepšie by bolo keby som šla spať. Naozaj toto čo spravil nie je dôvod, aby si sa tak hnevala a už vôbec že mu to dávala vyžrať.... Však si to zober aj z jeho strany. Možno by som trochu ráno pofrflala, že takto sme sa nedohodli, ale to by bolo max. Naozaj sa z príspevku nezdá, že by to bol hrozný chlap 🙂.

juliacenc
3. jan 2024

Tiez by sa mi to nepacilo a bola by som radsej keby bol doma pri rodine. Jednak si chora, mali sa mohol v noci zobudit plakat teby by bolo zle, vtedy by pomohol napr. Alebo by ste si spolu o 12 strngli a spali dalej. Samozrejme, ze ma uprednostnit rodinu. Nema 15 rokov, ze sa musi za kazdu cenu ist ozrat a zurovat ked ma doma male dieta a choru manzelku…som na tvojej strane

srdeenko19
3. jan 2024

Jooj, ženy, ale sa vám púšťa cudzi chlap oslavovať k bratrancovi na Silvestra, jedna radosť 🤣🤣 a aké ste všetky tolerantne a v pohode. Len ci by to tak naozaj u vás bolo aj v realite. Koník toho znesie veľa 🤣

bloger
3. jan 2024

Máš pravdu mal ostať s rodinou. Som na tvojej strane. Ty nie si divná. Myslela si to všetko dobre.

felycity
3. jan 2024

myslíš si, že takým to správaním a pomstou niečo dosiahneš?akurát si pokazíte vzťah... skús si premietnúť situáciu, či to bol až taký hriech, že nakoniec niekam chcel ísť za predpokladu, že ste spali/ ležali...chápem, že ste sa dohodli byť doma, ale možno chcel na chvíľu vypadnúť , zobudil ťa , lebo ti to chcel povedať, myslím, že si mohla zareagovať inak a nie hned sa vyrútiť mstiť, vyrozprávajte si to ( v pokoji, čo sa ti nepáčilo) a skúste sa naučiť komuniovať a nie fungovať, lebo ja to tak chcem a ked tak nebude tak uvidíš...nekazte vzťah, však život je o niečom inom

neviditelnypes
3. jan 2024

Veľmi nezodpovedné ako sa zachoval. Hovorím pravdaže o budení, ísť môže hocikam. ,-)

astika
3. jan 2024

Milá autorka, ja som taktiež na Tvojej strane, neskutočne by ma to naštvalo, určite nie si divná, sklamaná by som bola až-až. Nechápem, prečo by sa mal baviť niekde bez Teba a navyše, keď máte malé dieťa a Ty si chorá. Asi som netolerantná voči môjmu manželovi, ale toto by bol za mňa vrchol... Smutno by mi bolo. To ako fakt to niektorým dievčatám nevadilo? Ani by Vás to nežralo? Tak som teda divná ja, po 29 rokoch vzťahu a 25 rokoch manželstva. Autorka, hlavu hore, mňa by to štvalo neskutočne tiež, takto to vo vzťahu nefunguje. Tak , a šup do mňa, hoci je dnes "iná doba", niektorým dôvodom nerozumiem...

vyrovnanaosoba
3. jan 2024

Nepreživaj to tak. Stalo sa, možno už aj jeho to trápi, že ťa naštval. Píšeš, že sa normálne stará, objim ho, daj pusu, usmej sa. Bola si unavená, chorá, čakala si pochopenie. Chápem, ale dať mu to vyžrať ešte aj pár dní po tom...tiež hádam nemáš 15r 😉

autor
3. jan 2024

@astika dakujem za porozumenie a pochopenie. 🙂

autor
3. jan 2024