Hádka s manželom
Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
Koli pol hodine meskania z prace by ma ani nenapadlo sa hnevat a uz vobec nechcem aby mi muz o tom daval vediet. Nebavi ma byt na mobile kazdu minutu svojho zivota. Ak by som potrebovala nakupit a nemohla ist, poslala by som ho do obchodu ked pride domov a on by isiel.
Manzel ma v tomto pripade pravdu.
@sasa1310 😁😁😁 toto som mala na syna ked bol mensi, chodil vlakom a raz ked uz mal byt doma mi to vyhodilo ze je v Dunajskej Strede na stanici. Ma skoro vykotilo lebo mame vlaky ktore po BA stoja az v DS. Syn mobil nedvihal. Ukazovalo slabu baterku. Uz som organizovala muza nech po neho ide a zrazu syn vo dverach, isiel normalne vlakom ktory meskal ...proste appka zlyhala 😁
meškal 30 minút na 30 km. To máš minútu na kilometer a ty ho ideš za to dusiť. Keby aj v tom obchode nebol, tak fakt nie si normálna
To si mu ozaj vyp*covala za to že bol na nakup? Predpokladám nakup pre vás, aby ste mali doma čo jest?
Vidno že si zavretá doma.keby mi chcel chlap kontrolovať každú minútu kde som na mu drbnem!nechaj ho aj nadýchnuť sa
Aj ja sa musím priklonit k tvojmu manželovi. Nie je to normálne ze od neho chceš aby ti stále písal kvôli takýmto veciam. Pre mňa je zdržanie do hodiny úplne normálne. Nech ti dá vedieť v prípadoch že nepríde po práci ale az v noci, to je jasné, ale kvôli polhodine to je extrém.
To robis dramu koli 30min??? 😳 Ved tolko moze aj v zapche byt .
Tak moj manzel prichadza z prace rozne, rozdiel 1h - 3h, podla toho, kolko toho maju. Ale vzdy sa mi ozve, ked ide z prace, aj rano, ked dorazi. Keby siel po ceste z prace do obchodu, sam mi zavola, co treba kupit. Tu ide hlavne o to, aby som vedela, ze je v poriadku, ze sa mu nic nestalo. Rovnako ked ja idem s detmi niekam, dam mu vzdy vediet, ked dorazime na miesto/domov. Ale pre 30 min by som ozaj dramu nerobila a ani sa nehadala.
U nás doma sme v kontakte v podstate celý deň. Nevoláme si, ale tak správa, alebo hlasovna na Whatsappe je samozrejmosť. Neviem si predstaviť, že by sme si cez deň nepovedali, že idem na nákup, alebo do fitka, ku kaderníčke, že sa niekde zdržím. U nás si bežne oznamujeme ak prídeme neskôr. Aj mňa by teda nahnevalo ak by sa mi neozýval a nedal vedieť kde je. Takisto by som sa o neho bála a on o mňa. Mne to príde milé. Aj takto si prejavujeme lásku. Záleží nám na tom druhom.
Mne by to vadilo, takáto kontrola z Tvojej strany. Pracuj so svojím strachom. Zažila som to, nie zo strany partnera a veľmi mi to bolo nepríjemné, čo ja mám s tým, že sa niekto o mňa bojí? Nemám záujem, aby si niekto na mňa nárokoval takúto ochranársku kontrolu. Tým, že sa budeš o muža báť nemôžeš zabrániť tomu, aby sa mu niečo nestalo, ani tým, že sa Ti bude hlásiť. Uvoľni svoj strach a nechaj mužovi slobodu.
Chudak chlap. Dovolil si ist do obchodu bez suhlasu svojej zeny a omeskal sa 30minut.
Sms jednym smerom, potom druhým, po pol hodine. Chora doba. Radim oslobodit sa od mobilu.
To si fakt kvôli pol hodine narobila drámu ? Spočiatku som myslela, že dlhšie meškal. Ale pol hodina ?
autorka: ja to mám s mužom rovnaké, ale my to obaja sami od seba sme takí. že keď meškáme viac ako 5 minút, dáme si vedieť, aby ten druhý
A) zbytočne nečakal (ak sme napríklad dohodnutí, že sa niekam ide alebo proste hocičo) alebo
B) aby sa ten druhý nestrachoval, či sa niečo nestalo.
na druhú stranu, nerobím cirkus, ak sa občas stane, že sa proste nedá, ako napríklad včera a dnes, keď si vždy zvykneme naobed (12-13) napísať dobrú chuť a prehodiť dve-tri vety (robí v zahraničí, tak to máme takto zaužívané). včera a dnes sa neozval, až po 15:30. včera som sa veru aj bála, ale nerobila som cirkus, normálne som sa opýtala, že čo tak neskoro, vysvetlil, že bolo veľa práce a šli v kuse... OK. dnes som už vedela, že ide o rovnaký scenár, čo mi sám od seba potvrdil, že fakt nemal čas ani na mobil pozrieť. tak OK, nebudem predsa robiť z toho ródeo....
čiže chápem aj tvoju požiadavku, dokonale jej rozumiem, ale ak to preháňaš a robíš čoro-moro zakaždým, tak chápem aj jeho, že ho to serie a má pocit, že ho sleduješ a kontroluješ...
a ešte ku konkrétnej situácii, už keď bol ten tvoj muž v obchode, nechápem, prečo ti nezavolal, že je v obchode, či niečo doma nechýba, čo by bolo potrebné dokúpiť a v rámci toho by ti aj oznámil, že bude, samozrejme, meškať. to zas nerozumiem, či by mu z nosa odpadlo alebo čo... môj mi z obchodu často zavolá, či niečo nepotrebujem, čo mu nemusí napadnúť kúpiť...
@mamamasama tak tak, tiež mi to príde normálne.. ale zas toto rešpektujem, že manžel nie je taký ten písací typ počas dňa, keď je v praci tak nie sme v kontakte. Ale teda keď nedá po praci vedieť že ešte niečo má na pláne, to ma jednoducho vie vytočiť.
@dardanella čo ja mám s tým, že sa o mňa niekto bojí? To akože by ti bolo ukradnuté čo cíti tvoj životný partner? Hm, Okej…
@staronova počas dňa vôbec nie sme v kontakte. Akceptujem to že manžel nie je “mobilový typ.” On by zas mohol akceptovať aspoň to, že dať vedieť, keď ešte po práci niečo mám.
@panelacikova vieš keby som ho terorizovala aj počas dňa, alebo si vyžadovala nejaké telefonáty alebo niečo (čas by mal, sedí v kancelárii a tej roboty zas toľko nemá že by sa mu nedalo). Ale Ok s telefónom moc kamarát nie je absolútne mu kvôli tomuto cirkusy nerobím. Ale teda áno, už keď idem do obchodu tak jednak dám vedieť/opýtam sa či niečo netreba. Neviem prečo to robí.
Ahoj, polhodina meškania od predpokladaného/dohodnutého príchodu domov je úplne v poriadku, toto ani nepovažujem za nejaké ,,meškanie,, hodné riešenia a hádky. Veď v tomto časovom rozmedzí sa môže muž zdržať úplne bežne - vyruší ho telefonát, zápcha na ceste, pípne súrny email, musí si odbehnúť na WC-ko 😁, môj muž bežne krúži okolo bloku aj 10 minút, kým sa uvoľní parkovacie miesto. Do tej hodiny je to úplne v pohode, mne muž niekedy aj v priebehu dňa povie, ak sa plánuje niekde zdržať dlhšie, alebo sa vracia z pracovnej cesty, viem približný čas návratu. Ak by sa niečo zmenilo alebo časovo veľmi posunulo, určite by mi zavolal alebo napísal. Ale polhodinku by som vôbec neriešila, to niee...
u nas je to tak, ze moj partner je velmi vela v práci a ja som sama so synom naozaj velmi vacsinu casu. ma taku pracovnu dobu, ze robi 20 hodin denne a mesacne je to vyse 400 hodin co je přeč. cize mame asi trosku ine fungovanie, lebo nikdy presne neviem, ze kedy pride domov. vacsinou mi sam od seba napise/zavola napr. som na ceste, za 20 min som doma. alebo koncim o pol hodinu a sadam do auta. potom mi este pripadne zavola. ked ide domov v noci a so synom sme u babky cez vikend alebo sviatky tak vzdy napise: som doma, som ok, atd. jednoducho sme tak obaja nastaveni a vyhovuje nam to. nikdy mi nevycital ked som mu napisala alebo zavolala kde je. pokial to tvojmu muzovi vadi a nechce takto fungovat, tazko to zmenis. ale podla mna je najmenej napisat kratku spravu typu: som este v obchode, pridem o cca pol hodinu, netreba nieco kupit? nemyslim si ale ze by si bola kvoli tomu ani na hlavu a ani podobne veci ktore tu odzneli. napisala si, ze on sam na teba vyskocil. a nie ze by to bolo naopak. to, ze kupil veci len pre seba veru tiez o niecom svedci.
autorka, v tom prípade nevidím naozaj dôvod, prečo mu robí taký problém ohlásiť sa, že sa omešká. veď ak má na to seriózny dôvod, tak prečo nie? neviem, do vášho vzťahu vidíte len vy dvaja. ale pokiaľ sa ti celý deň neozve a ani ty mu nevypisuješ, tak si myslím, že meškanie oznámiť mohol. už len z úcty k tebe a preto, aby si nemala strach. ja tomu teda rozumiem, ale ja som pri týchto názoroch tiež za stíhačku 😀 aj napriek tomu, že môj muž to robí úplne sám od seba, on neznáša meškanie, on je normálne chorý, keď má meškať, vždy sa ohlási 🙂 a ja tiež, takže my to máme tak narovnako, našťastie 🙂
Pol hodinu? Preboha nerob zo seba, stíhačku. U nás niektoré ženy kolegom vyvolávajú, akoby boli nesvojprávni a akurát vyjdu na smiech, čím viac to budeš riešiť ty, tým menej on. Predstav si situáciu, že ideš domov autom a máš chuť na kolu a čipsy. Tak odbočíš, vojdeš do obchodu a kúpiš a ideš domov. Či najskôr zavolať manželke a nahlásiť, že ideš do obchodu, ako 5 ročné dieťa?
ved sa s nim dohodni, aby ste si navzajom zdielali polohu cez google maps, aspon bdues vediet, kde je, ked potrebujes
my ju zdielame uz roky a nema s tym problem ani on a ani ja...
na druhu stranu vzdy, ked ide do obchodu tak mi napise, ci nieco nepotrebujem kupit aj ja...
Mne moj manzel vola vzdy cestou z prace, bud ked sa ide prezliect alebo ked vyjde a je na ceste domov. Priznam sa, ze mi to niekedy uz aj vadi 😁 ale to preto, ze on nikdy neprisiel neskoro, resp ak daco siel hned z prace riesit, dal mi vediet a teda vzdy mam prehlad. Ale ozaj mi to niekedy vadi, ze vola, ze uz ide z prace a domov to ma do 10min, tak mi je to aj zbytocnost. Ale asi keby prestal, mi to tiez vadi 🤭 zena no. Ale keby siel do obchodu a nedal vediet, sprdla by som ho, lebo vzdy viem co mi chyba a hned by som ho zaukolovala, ze nech kupi aj toto. Inak neviem. Na mojho muza je taky spolah, az mi nenapadne ho nejak "kontrolovat" 🤷🏼♀️ ak mu meska odchod z prace a nestiha volat, tak si bud ani tu polhodinku nevsimnem, alebo hned viem ze ma vela a by som ho znervoznovala tym, ze volam. Skratka je velmi zodpovedny a ja prilis na to zvyknuta a spolahnuta.
Tiež myslím, že preháňas, za polhodinu meškania taky problém si vyrobiť. Keby mešká dve, tri hodiny, no ok, môžem sa začať báť. Ale polhodina skutočne nie je meškanie ako také.
Môj muž hocikedy po robote si šiel dojednať dáku fusku, pripadne si pozrieť, či bude tam robiť, ostrihať sa, na kus reči ku kamošovi, povedal približne, kedy asi príde. Keď to bolo už fakt dlho, tak zavolal, alebo ja som volala. Ale aby mesjalpol hodinu a ja už budem saliet, tak zase nepreháňajme to
A ano, často ide do obchodu, a kúpi niečo len pre seba. I iné je, keď sa dohodneme, že nakúpi. Nemá s tým problém, ale bezne ma v aute chrumky, vodu, nealko, čo si musel kúpiť len tak, bez toho, aby mi to vravel, alebo sa pýtal, čo ma kúpiť.
Pane Boze zena. Moj mi dakedy neda vediet kedy je cely den dlhy. Viem ze pracuje a nevyvolavam mu ako taka stihacka. Ked potrebujem nakupit zavolam ci ma cas a ci by skocil do obchodu poslem zoznam cez appku. Ani on mi nevyvolava co robim a co kde.... Tiez som na RD. Moj muz je elektrikar tak fakt nema cas ked robi. A ked dojde domov tak stavba aj v soboty sa pomaly nevidime. Takze u nas na minuty sa nemozme hadat lebo by sme sa davno rozviedli. Tak skus trocha zvolnit a nedusit ho.
Keď tvoj manžel nie je "mobilový typ", ako si písala, tak ti nedal vedieť, lebo si myslel, že sa zdrží len chvíľku, keď išiel kúpiť len chipsy a pivo. Ak ty máš doma choré deti, pre ktoré nemôžeš ísť nakúpiť, tak ja osobne by som mu ku koncu pracovnej doby zavolala, alebo poslala správu so zoznamom vecí, ktoré treba kúpiť. Ostatné tu už bolo popísané, tak sa nechcem opakovať, v skratke: dať vedieť je elementárna slušnosť, ale fakt by som to do hodiny neriešila. A ani potom by mi to nestálo za hádku.
Akože pol hodinu?ani by som si nevšimla,že mešká ,,iba,,pol hodinu .. aj keď si bol robiť nákup pre seba...nepoviem hodinu a viac...ale pre pol hodinu..toto nemá naozaj ani s úctou nič spoločné,ale buzerácia/hádka pre ozaj chvíľku...ani sa nečudujem,že nedal vedieť,keď nešlo o nejaké závazné zdržanie
Neviem prečo, ale vždy keď čítam toto ohlasovanie, pripomína mi to RODIČOV - niekedy som meškala 5-10 min., a už sa pýtali, kde som bola a prečo meškám. Síce nekričali, ale vždy som sa cítila čudné a pod tlakom. A potom to robil ex. Niekedy som mu povedala, že prídem okolo 18:00... Prišla som kvôli spojom o 18:20 a už vyčítal, že kde som bola, prečo meškám. Pritom vedel, že som s kamoškou, aj kde som a že nwmwskam naschvál. Tiež, keď som bola doma a on v práci, mi volal a som nemohla dvihnúť (napr. kvôli sprche)... Tak mal nervy, že čo nedviham... Bol to hrozný teror. Podľa mňa to nie je zdravé.

A ešte doplním, že riešiť na minútku presne svoj harmonogram? Cítil by som sa ako v base... akože keď takto fungujú iní, tak to je samozrejme ich vec, nevidím na tom nič zlé, ale ja by som takto fungovať určite nemohol. Bolo by mi to vyslovene nepríjemné.