icon

Hádka s manželom

5. máj 2022

Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.

derdia
5. máj 2022

Nehnevaj sa, ty asi este nie si dospela... Toto keby moj muz odomna chcel kopnem ho do riti.my sice sme manzelia ale nie sme vbase aby sme sihlasilikazdy krok.nechxem ta urazit ale asinemas nic dolezijesienapraciako riesit taketoprkotiny...a ano prehanas. Uhanas ho ako stihacka... A animne by sa nechxelo pisatazelovi zemilacimeste sa zdrzim v obhcode... Prosim ta.....

liljana
5. máj 2022

Ty mas rada pisanie na mobile, niekto nie. Kto sa komu prisposobi? Co ked ta bude on nutit do niecoho, co ty moc nemusis (sport,...)? Ak chces nakupit a rada vypisujes spravy, posli mu cez den zoznam, co ma kupit. Vybavene.
Jeho stoji kopec casu cesta do prace, praca samotna, nakupit,... Ty si doma a mas casu kopec, nudis sa. Tak vypisujes. spravy

derdia
5. máj 2022

A podla mna mas primarne zranenie z toho, ze ta niekedy niekto opustil... A kompenzujes si to tym, ze vyzadujes od manzela aby si vedela o jeho krokochlebo sa podvedome bojis o opustenia... Porozmyslaj nad tym. On ta neopusta, on ta miluje kazdy den sa za tebou vracia. A tesi sa na teba.. A nie na to, ze ho sprdnes ze sa neozval.

zanka777
5. máj 2022

Podľa mňa to preháňas.... Jednoducho toto mu príde že ho kontrolujes a ver mi že keď v Tom budeš pokračovať bude to len horšie pre váš vzťah

dkethe
5. máj 2022

Ja ta uplne chapem. Este pred svatbou ma muz fest stval tym, ze sa cez den nemal potrebu ozvat, ani ze sa zdrzi ( v obchode polhodku). nie som stihacka ale bol to ten strach, co ked havaroval. Lenze to je taky 'navyk' ktory nikdy nezmenis laskavymi dohovormi, histeriou atd ..
Jedine co plati na taketo muzske vady, je oplatit to 😅 vtedy sa zbacia. Si na rd, mas zavazok male dieta. Ale vzdy sa da najst moznost. Tiez chod 'len do obchodu' a prid po 2 hodinach...
Ked pojdes do prace, dvaja rodicia nemozu nekomunikovat kto kedy kam ide. Lebo ti dieta bude opustene do pol siestej stepovat pred skolkou.

Chapete... Vy ostatne komentatorky? Muz si to moze dovolit? ale zena nie. Zena matka vzdy vsade bude nacas, nemoze si dovolit sa sama bez slova zaondit v obchode...

Moj muz si nepyta povolenie ci sa moze zdrzat. Ale vzdy. Vzdy mi to oznami. Naucila som ho 👍

aurora33
5. máj 2022

Podľa mňa to strašne preháňaš. Je dospelý, ja ty si dospelá. Troška sa vzchop a nelipni tak na ňom.

autor
5. máj 2022

@dkethe píšeš mi z duše..
plus ostatné prispievateľky typu že by šli manžela hľadať možno až okolo polnoci keby sa dovtedy nehlásil.. akože neviem naschval hrať na MK frajerku že aha koľko má môj muž pri mne voľnosti a slobody 🙈 podľa mňa toto už je nezáujem, nezáleží mi na tom druhom kde je či sa mu náhodou niečo nestalo.
Partneri by podľa môjho názoru mali byť partneri v pravom zmysle slova, vedieť sa na seba spoľahnúť, vedieť navzájom o tom druhom.
A zaujímavé na tom celom je, že pred svadbou s tým partner nemal problém, dávali sme si vedieť keď niečo vybočilo z bežného dňa a po svadbe mu to už zrazu vadí..

diamond007
5. máj 2022

Kriste kvôli pol hodine sa pohádať? Prehnané, stojím na jeho strane 🤦
Ty si v hlave uprac, to je len výhovorka aby sa mu nič nestalo. Keby meškal hodinu a zavoláš mu že kde je, tak nič nepoviem. Ale určite doma by som sa nehadala.
Ja som sa naučila nečakať naňho každú minútu, keď sa mi zdá že už moc dlho nechodí, tak mu zavolám či je v poriadku ale nie sa hádať

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
diamond007
5. máj 2022

@zoro9836 nehnevaj s aale kvôli pol hodine?
Takže keby sa jej zastavil kúpiť kyticu tak sa s ním doma pohada? Na mňa prehnané. Slušne zavolám mužovi keď sa mi nezdá či je v poriadku alebo ešte na ceste

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
5. máj 2022

my sa na seba vieme spoľahnúť, preto ho nepotrebujem sledovať a stíhať, keď nepríde na minútu presne domov. A neviem ako vy, ale my sa pre 30 minút hnusne nehádame, aby som o tom musela písať na webe. Vlastne, my sme sa nepohádali už ani nepamätám. Jednoducho teba chlap musí poslúchať, lebo inak ťa to vie neskutočne vytočiť, keď sa neohlási. Ako si to napísala 2 strany dozadu. A potom vznikajú takéto hádky, že si z toho úplne mimo. Kvôli zastaveniu sa v obchode. Chorý vzťah potom máte

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
5. máj 2022

@zoro9836 vieš, ono keď už má toho niekto plné zuby, tak už to robí napriek. Nebola by som prekvapená, keby jej naschvál nedal vedieť, že sa zdrží v obchode....nech ju aj rozdrapí a nech sa uvedomí.
Mne, keď sa muž zdrží, volá sám. Ale nie preto, že to vyžadujem, ale preto, že to tak sám cíti.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
5. máj 2022

@zoro9836 presne tak.. cítim z neho ignoráciu a to ma štve.

@sasa1310 ja ho nesledujem a nestíham, len výnimočne si počas dňa zavoláme alebo napíšeme..

ibrunova
5. máj 2022

Skús prestať na neho tlačiť, nekontroluj ho, aj keď budeš mať nervy. Možno po čase sa ozve sám 😃

sasa1310
5. máj 2022

a čo myslíš, prečo tá ignorácia. Skús porozmýšľať.

evka258
5. máj 2022

Myslim si, ze niektori chlapi, kebyze su na MD, tiez cakaju ako na spasenie, ked pride zena domov ;)

autor
5. máj 2022

@sasa1310 no povedz mi ty, ty zrejme vidíš do nášho vzťahu viac ako ja 😉

@evka258 Haha, pravda 😀

sasa1310
5. máj 2022

pokiaľ to budeš od neho vyžadovať, tak to just robiť nebude.

zuzuliennka1
5. máj 2022

taky cirkus kvoli pol hodine??? keby chodil domov s 3h omeskanim, to by som pochopila.
a aj pani vyssie, co pises, ze “ta chape”, ale pise o tom, ze jej partner chodi domov pred 22:00, to je oproti beznemu casu 17:00 dost rozdiel
kazdy telefon ma dnes nejake sledovacie appky, iphone dokonca vstavsnu, tak ho sleduj cez appku, ked z toho dokazes byt taka nervozna

autor
5. máj 2022

@sasa1310 no sorry ale ak niekoho milujem tak pozerám aj na to čo si praje a nebudem detinsky robiť napriek. Či ty to máš inak? To máš potom ohromne dospelý a vyzretý vzťah ozaj

ibrunova
5. máj 2022

Tak keď chceš robiť to, čo si on praje, tak ho nechaj dýchať.

thoughtfulweirdo
5. máj 2022

Ja mám k tomu dve veci. 1.- toto nie je dôvod na škaredú hádku. Bodka. Ale zároveň vec 2.- manžel má priamo komunikovať. Keď ho požiadaš o niečo, čo považuje za nezmysel, má priamo povedať, že to robiť nebude a ty vieš, že na to nemáš čakať. "Drahá, nehnevaj sa, ale nebudem ti hlásiť polhodinove zdržanie, radšej urobím kompromis v inej veci" (trebárs pred každou návštevou obchodu zavolám, čo treba domov nakúpiť). Takže mne sa nepáči správanie ani jedného z vás.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
5. máj 2022

veru ohromne mám dospelý a vyzretý vzťah. Manžel nie je môj podriadený. Nesledujem ho cez Iphone, aj keď sledovanie máme navzájom povolené. Dôverujem mu, rešpektujem ho a preto, keď mešká, volá mi sám lebo ho nestíham. Nikdy som ho do ničoho nenútila, čo mu bolo samému proti srsti, rovnako ani on mňa.
Doteraz som nechápala ako sa dokáže niekto tak rýchlo odmilovať a vycúvať zo vzťahu. Po prečítaní tohto príspevku, už chápem ako sa to dá.

autor
5. máj 2022

Ďakujem všetkým za názory, aj tu sa pekne ukázalo že existuju dva tábory - tí, čo to považujú za normálne dokonca až žiadúce, daj partnerovi vedieť a tí, podľa ktorých to je absolútne “stíhačkovské.”
Žiaľ ja s manželom sme zjavne v tomto rozdielni a budeme musieť nájsť nejaký kompromis, len zatiaľ žiaden nevidím tak aby som bola spokojná aj ja aj on.
Vďaka za tip s tým zdieľaním polohy cez mobil, obaja máme iPhony ale priznám sa že neviem ako toto funguje. A zároveň sa mi to zdá väčší zásah do súkromia toho druhého ako to že si žiadam od partnera info keď sa niekde plánuje zdržať.

sense
5. máj 2022

Keď sa zdržím niekde polhodinu tak nepíšem ak dlhšie tak napíšem ze sa zdržím hlavne vtedy ak by to došlo ku kolízii termínu alebo kvôli dcére. Rovnako to nevyžadujem ani od chlapa. Ak sa mi zdá ze dlho nechodí alebo prídem domov a on doma nie je tak mu napíšem a spýtam sa kedy pride a takisto aj on. Do tej polhodiny môže kľudne štát aj v zápche alebo sa za kecať s kolegom

sarain
5. máj 2022

Ja len nechápem účel založenia diskusie.. potvrdenie si vlastnej pravdy? Lebo zamyslenie sa nad druhou stranou sa nekoná ani v malom - a to je tu takých príspevkov väčšina. Len pritakávanie si s babami,ktoré sú rovnako úzkostlivé. Však na to by štandartne mohli stačiť kamošky. A k hláseniu sa.. som 20 rokov spokojná vo vzťahu, 15 z toho vydatá a v živote sme sa takto nekontrolovali. Keby mi muž urobil scénu pre polhodinu, poklopem mu po čele, či je kompletný. Inak moja mama je taká,že sa snaží okolie kontrolovať,lebo ona má strach. Vždy jej na to poviem,že to sú jej strachy a musí si ich vyriešiť ona sama so sebou.