Hádka s manželom
Ahojte, idem sa tu vyžalovať a zároveň asi aj po radu/názor. S manželom sme sa škaredo pohádali, zas kvôli maličkosti - vysvetlím.
Manžel pracuje v druhom meste, cca 30km vzdialenom, dochádza tam autom. Ja som doma na RD. Už viackrát som mu hovorila, že keď plánuje sa po práci niekde zdržať, nech mi aspoň napíše SMS, nech sa nemusím strachovať či sa mu po ceste z práce niečo nestalo. Niekedy vedieť dá, niekedy to však odignoruje - ja som vtedy v strese, či je teda všetko Ok. Okrem toho máme aj psíka, ktorého po práci väčšinou berie on, teda keď viem že príde neskôr tak ho beriem von ja.
Dnes bol v obchode, prišiel o pol hodinu neskôr ako obvykle, vedieť mi nedal.. potom na mňa doma vyskočil, keď som mu povedala že mi mohol aspoň napísať že ide ešte po práci do obchodu, že jeho nebaví písať a dávať vedieť, že to by spravil, až keď by sa zdržal dlhšie ako pol hodinu. Že on mi nebude dokumentovat každú jednu minútu čo robí (to ale fakt nevyzadujem).
Ja neviem, fakt chcem od neho tak veľa, že by mi zavolal/aspoň napísal jednou vetou ked po práci ešte niekde ide? Ako to máte vy s vašimi partnermi? Mne to príde normálne dať o sebe vedieť, nech sa ten druhý nemusí strachovať či sa niečo nestalo.
Jemine. Súhlasím s tvojim manželom a ľutujem ho. Bez urážky
@denka259 preco? Co je na tom zle ze sa boji o svojeho manzela? Ved je to vec na par sekund napisat/zavolat ze pridem neskor... v milujucom vztahu ci manzelstve by to mala byt samozrejmost a aj on sam by mal byt ten, ktory jej zavola a chce hned po praci svoju polovicku pocut a zaujimat ze ako sa doma s dietatkom mali a nie bliakat doma ze jej nebude dokumentovat kazdu minutu ... to aby sa bala manzelovi nieco vytknut aby nebola za stihacku 🤦♀️
Neviem si predstaviť ako veľmi by som sa musela nudiť, aby som takto stepovala pri hodinkách a odpočítavala chlapovi minúty do príchodu 🙈
Buď trochu samostatná 😉
Máš vôbec vyjasnene ci to je z tvojej strany naozaj strach alebo skôr potreba kontrolovať ho? Lebo mne to pripadá skôr tak, že mu nedáš dýchať.
@ziarifka pre boha...😳😳
Autorka, teba v detstve, v puberte strasne rodicia kontrolovali, co?
@autorka čítala som úvodný príspevok...chápem ťa, je dobré dať vedieť druhému ked je dlhšie alebo sa zdrží....aj ja som takto volala mužovi keď bol dlhšie na nákupe či inde zo zámienkou, nič sa ti nestalo? Ale vlastne som chcela vedieť kde trčí, či v obchode či už ide domov či čo.....ale v poslednej dobe som sa naučila netlačit na neho, teda vo vidím že berie kľúče ale nepytam sa ho kde ideš (cvičiť, do stavebniny, švagrovi pomôcť...) Neviem, on mi povie alebo keď príde sa ho jemne opýtam...to isté keď ide na rodinny nákup a je dlho lebo ešte vybavuje svoje...nevolam kde si toľko, ak to je len že polhodka hodka viac, samozrejme som nervózna ale nevolam....neznervoznujem ho, iba ak má dačo k nákupu napadne...a to mi doma ,,vrestia,, tri deti...skús ak ty mu nechať viac priestoru, slobody...
Nebud taká uzkostlivá. Co by sa mu mohlo stať prosím ťa? A ak sa stane, dajú ti vedieť. Skus si predstaviť, že ťa bude perovat ak obed nie je presne o 12:00. Môj dnes prišiel o hodinu a pol neskôr a žije. A to má rizikové povolanie. A nie, nemám ho na háku a ani on mňa.
Robíš z komára somára. Neuznáš si to, tak si hudieš svoje. Máš elementárne neslušného chlapa a ty si elementárne svojhlavá. Dohodnite sa, že volať si budete, ak niekto z vás príde domov o 15 minút skôr ako ten druhý očakáva. Aby náhodou nebol nemilo prekvapený. 😉
Lutujem toho chlapa ked sa mu raz vybije mobil... ved ty zosalies a utlces ho medzi dvermi ked pride.ze ti nedal vedieť ze ide. Sa preber🤦🏼♀️🤦🏼♀️ zivot sa neda nalinajkovat a do minuty vsetko plnit...
Rozumiem ti, ale riešila by som to až vtedy, keď by meškal hodinu alebo viac
Autorka moj ocino kazdy jeden den ked ide z prace zavolá mamine, ze ide domov z prace, ci nepotrebuje nieco kupit v obchode ,takze su aj taki chlapi a to ho nekontroluje jednoducho to tak maju zauzivane
No tak si kúpil pivo a čipsy - pointa je, že sa k nemu správaš ako k soplavému decku. Ak si potrebovala nákup, tak si mu to mala normálne dať vedieť a nie čakať, či sa on ozve, že ide do obchodu. U vás je ako vidím problém komunikácia a to aj z tvojej strany. Nejde len o to, čo povieš ale aj ako to povieš.
@ziarifka na minútu presne a príchod v rozpätí 4 minút - vy žijete v nejakej počítačovej hre? Niečo ako The Sims? 😅 toto je nereálne keby som sa ako snažila, mne trvá cesta do / z práce niekde v rozpätí 17 až 100min (zatiaľ min a max, stále rovnaká trasa a rovnaký spôsob dopravy), takže veľa šťastia s plánovaním v reálnom svete 😂
A na čo máme tie mobily?Aby sme mohli spolu komunikovať.Takze tiež Ťa chápem, súhlasím so všetkým,čo si tu napísala.
Ved si doma tak toho psa vyvenci aj pocas dna ked decko spi a nedzub muza lebo prisiel o pol hodinu neskor a ty nevies ci ho vyvenci nacas.
Pes chodi von rano a vecer ked su ludia v praci a nemozu ho vencit a nie ked je s nim niekto cely den doma.
Neznasam to moderne hlasenie sa s kazdym prdom na mobile. Tvojho muza to rovnako nebavi. Takze bud budes respektovat jeho odlisny postoj k veci alebo sa ustresujes nepricetnosti, a predtym si este pokazis kvoli hluposti vztah.
@sissy27 v reálnom živote nám to funguje 7 rokov. A nie je to niečo, čo ja vyžadujem. Manzel to robil vždy automaticky. Na 95 % sa vieme vždy dohodnúť, kedy presne sa stretneme. A ak meškáme, dáme si to vedieť VOPRED. Máme sa stretnúť o 55, autobus mešká, tak mu hned ako sa dá, píšem, že prídem o 5 min neskôr, aj keď bus mešká iba 2 min. V dohodnutom čase som teda na mieste a on sa nemusí tiež ponáhľať, môže ešte skočiť do obchodu, vie, že ma ešte dosť času vziať deti na ihrisko, na zmrzlinu a nemusí prešľapovať na zastavke... a nemusí riešiť, či som na stretnutie nezabudla, nezakecala sa s kamoškou, nezmenila plány. Fungujem tak s každým. Svoje meškanie oproti dohodnutému času hlásim vopred kamoskam, lekárom, kaderníčke, manželovi, návšteve...
Chudak manzel ak by toto pisala zena ze jej robi miz tak by toho muza zvozili pod ciernu zem
Ako jasne clovek da vediet ale pol hodina a hadka kvoli tomu a tomu ze si kupil chipsy ???😄
@ibrunova Ak mám manžela, ako mnohé ženy tu, ktorým je môj príchod jedno, tak to neriešim. Ale ak viem, že ma manžel doma čaká, tak si ho snáď vážim ešte viac ako kaderníčku a dám mu vedieť, kedy prídem. To je minúta rozhovoru: končím o tretej, idem rovno domov. Po prácu idem nakúpiť, zdržím sa. Už sedím vo vlaku. Máme poradu, dám vedieť, keď skončíme. Dnes sa mi projekt pretiahne až do večera, môžeš ísť spať, nemusíš na mňa čakať.
@ziarifka v reálnom živote je toto nereálne 😀 teda ak žiješ niekde, kde chodí autobus 2x za deň, tak možno aj áno. Ale v mestách, kde chodí mhd s viacerými linkami, máme semafory, križovatky, dopravné zápchy a nehody - to by si takých správ poslala cestou z roboty asi 15 a aj tak by ti to nevyšlo. A absolútne si to neviem predstaviť v aute - tam sa mám venovať premávke a nie telefónu, aby som vypisovala mužovi, aká je aktuálna dopravná situácia.
@ziarifka problém je, že toto tu pochopí málokto. väčšinou ťa tu zvozia pod čiernu zem, že aká si stíhačka. množstvo žien má takých chlapov, že považujú za absolútne normálne, že sa neozve a mešká aj hodinu. ja autorke aj tebe dokonale rozumiem. môj manžel je taký istý. a nevyžadujem to od neho. ani on odo mňa. my sme v tomto rovnakí a presne z dôvodov, ktoré uvádzaš v príspevku o 7:22. pre nás je čas vzácna komodita a nemienime ním plytvať iba preto, žeby sme nedokázali venovať 30 sekúnd správe alebo krátkemu telefonátu.
ale toto fakt väčšina proste nepochopí. my s mužom fungujeme rovnako ako aj ty s mužom a ide nám to takto už 6 rokov.
@ziarifka
@panelacikova
Baby len vy máte to šťastie že vaši chlapi sú rovnako nastavení ako vy. Ach 😏

@andreatytler zakladala som ju presne preto že som chcela zistiť ako funguju iné páry a či som len ja tá divná čo proste chce vedieť keď sa partner niekde zdrží.. vidím že sú aj take ako ja nie som v tom sama ale zároveň rozmýšľam aký kompromis nájsť aby sme s manželom vedeli fungovať keď to máme takto rozlične. Zatiaľ sme sa dohodli tak, ze keď by teda mal prísť o viac ako pol hodinu neskôr tak ze mi dá vedieť.. uvidíme či to bude fungovať