Hádka s manželom
Mali sme s manzelom mensiu vymenu nazorov, vela veci, tak vseobecne, princip hadky, ze podla neho som vzdy vo vsetkom ja ten problem, ja na vine atd atd …. Co ma vytaca, lebo su rozne situacie, kde jednoznacne nie som ja problem (napriklad jeho sestra ma uraza, ja sa branim) a nakoniec povie ze ja mam s nou problem, proste vytaca ma do vyvrtky, vzdy hlavne svoju rodinu zastava, v kazdej situacii, aj ktora je jednoznacne proti mne …. Ale co ma zamrzalo najviac, ze mi na konci hadky povedal, ze to nema zmysel sa so mnou dohadovat, ze však na kazdeho raz dojde …. Je mi do plaču z toho, ze clovek, ktory ma “vraj” miluje mi dokaze povedat nieco, cim naznaci nepriamo, ze si snad zela aby sa mi nieco negativne udialo …. Som z toho znechutena a smutna, co si myslite o hentakej vete voči manželke? Ďakujem 😔
@autorka
Nesnaz sa nikdy pre nikoho rozliat, vzdy bud prirodzena a vzdy si pripominaj, ze to ako sa spravaju druhi ludia, je ich vizitkou. Podstatne je, ako sa ty chovas. Ja pracujem s ludmi, cize v tomto smere som vycvicena a proste asi trilion veci neriesim.
Ano, mozes si ty povedat, ze kamosky proste nebudete, ale mozes sa rozodnut byt k nim uctiva, naucit sa spravne reagovat (ziadne posmesne,rypacne reakcie) aby si nevstupovala do konfliktov. Vela ludi zvykne "odpalkovat lopticku" a caka na druhej strane obdobnu reakciu, ale to uz je na tebe, ako zareagujes. Mozes byt v pohode v pozicii "jasne....chapem, vidite to takto" a nerozpytvavat veci. Proste nezdovodnovat, milo sa usmiat, byt vesela a nehrat ich hry.
Je uplne OK, ked nie sme niekomu sympaticke, netreba to velmi prezivat a trapit sa nad tym.
@zmrzlinka2021 ano mozem byt uctiva, ale ako mam reagovat na ich nepriame urazky, vysmesky do tvare a podobne? Mam si to v ramci uctivosti nechat? Alebo ako? Akoze to ze som im nesympaticka by mi az tak nevadilo, keby si to povedali medzi 4 očami a nie ze ma urazaju priamo predo mnou a smeju sa mi do tvare …. A najviac ma mrzi, ze to necha moj manzel a hlada u nich na taketo spravanie vzdy ospravedlnenie
Co myslis "nepriame urazky"?
A co sa tak tvarit, ze teba sa to netyka?
Ono niekedy sa nas dotykaju veci, ktore nemame v sebe vysporiadane.
@zmrzlinka2021 napriklad: mala by si akne na tvari a oni budu na navsteve priamo pred tebou rozoberat ake je akne na tvari nechutne na grc, mala by si nejaky druh topanok a dalsiu navstevu by zasa rozoberali ako je pre ne nepochopitelne, ze si niekto taky a taky druh topanok moze obut (ten isty ako by si mala ty na sebe) a kazdu navstevu by si takto nepriamo pocuvala, ako by oni zrovna hrcali nad niecim, co mas ty, co sa tyka teba a zaroven by sa tvarili ved hovoria len vseobecne a pritom by bolo zrejme ze hovoria o tebe len nepouzivaju tvoje meno ale vseobecne akoze - kolko by si taketo nepriame urazky znasala mesiac? Dva? Rok? Tri? A do toho by sa tvoj muz tvaril ze to vlastne vobec nevidi, pripadne by ti povedal, vsak nepovedali tvoje meno a ty by si argumentovala no nehovoria moje meno, ale hovoria predo mnou zamerne o veciach, ktore sa ma viditelne tykaju a on by to hral do outu
Uprimne - za mňa.
Ja taketo veci VOBEC neriesim.
- Ano akne nie je velmi sexi a co teraz? No mam, zasmejem sa, ze uplne suhlasim
- druh topanok - uplne chapem, kazdy ma iny vkus, je to OK
Prepac mi, ale fakt fakt riesis malichernosti - toto vobec ja nepovazujem za urazky a uz vobec by som s tymto nezatazovala muza.
Kolko veci my mame so svokrou rozdielnych, ine pohlady, zasmejeme sa... proste zaklad stastneho zivota je nebrat veci prilis vazne a uz nie osobne...
Fakt ti to hovorim tu v dobrom... skus zmenit optiku na tych ludi
A uplne chapem aj tvojho manzela - kebyze mne muz s takouto vecou pride, ze niekto nieco take riesil, fakt neviem co by som mu na to povedala...
@zmrzlinka2021 ale tieto podla teba malichernosti, ktore davam ako priklad sa deju kazdy tyzden, okej, keby sa to stalo raz tak sa asi aj ja zasmejem, ale ked je to vyslovene utok nepriamy a to teda citis, ci chces alebo nechces, tak to nie je prijemne to zazivat ja neviem 10 rokov …. A ano viem, ze napriklad akne nie je sexy suhlasim, ale ked pred tebou niekto zamerne nepriamo naraza na teba stale opakovane s umyslom ublizit ti?! To tiez nie je ok … a jediny kto to robi su oni, ja ked mam na nieco iny nazor da sa do povedat aj slusne a nie ze zacnem zamerne o niecom co sa ich tyka hovorit pol hodinu a stale ake to je na grc, humus a podobne
Nepriamu nárazku s poďakovaním vrátim. Dnešné ženy sú tlste? Veru sú. Ale niektore sú aj sprosté a to je ešte horšie. Majú hnusnu bradavicu? Áno, príšerne, ale ešte horšie je, že niektoré sa ako bradavice správajú. A ten najnevinnejsi úsmev k tomu. Co o mne budú hovoriť za chrbtom je mi úprimne a z celého srdca fuk.
@vroni ano to som skusila, horsie bolo, ze to hned vnimal manzel citlivo, ze co sa do nich nepriamo narazam 😔 pritom som to presne len skusila vratit, aby videli ake to je a ked oni to robia stale, to podla neho nic a ked ja oplatim tak uz mu bolo sestry luto, ze som na nu narazala a tak a toto ma hneva, ta jeho NEOBJEKTIVITA 😔
Pozri, keby nesla od teba "odozva", tak s tym prestanu, prestane ich to bavit, ak to robia zamerne.
Lenze ty hras ich hru a oni sa na tebe zabavaju.
Mozu mat narazky a ty vobec ich nemusis chapat, ze su cielene na teba. Skus to hrat inak...skus sa pridat... a ak ich myslia na teba a ty v celom tom budes vystupovat ako aktivna clenka, a este aj vytiahnes rady co si citala, co je dobre na vyrazky, alebo nejaky super zdravy kolacik z menej cukrom... ich to prestane bavit....
Do manžela by som sa naviezla veľmi priamo. Ze keď sa mu nepaci, môže si sestre a materi pod sukňu sam chodiť.
Vies co, pri takej debate by som si dala sluuchatka a pustila nejaky podcast alebo hudbu alebo vytiahni knizku a citaj. A keby boli narazky tak im povedz ze ty akne, priberanie, bradavice a kto si co oblecie/obuje neriesis tak sa nevies zapojit do diskusie, ale oni dve nech si kludne pokecaju.
A.naco k nim vlastne chodíš? Už dávno by na roky nevideli.
Ty riesis vase rodinne problemy s celym okolim? A nie je problem v tom,ze sa prilis angazujes,analyzujes kazdy prd? Ved jednoducho zi svoj zivot,neries, co komu daju. Keby som sa mala takto zamyslat,co mi niekto povedal,spravil,ako sa na mna pozrel,tak sa zhryzam cele dni. Keby do mna muz hucal a poukazoval len na nedokonalosti mojej rodiny a co vsetko si na nich vsimol,tiez by som ho poslala do teplych krajin.
Toto robi aj moja svokra a tvarim sa,ze nepocujem. No a? Pomyslim si,aka je sprosta a idem dalej. Naco sa tym zhryzas? A naco robis rozbroje v rodine a s muzom? Nastve ma to raz mesacne pocas pms,ale ostatne dni u mam u prdele,nech si tliacha co chce. Jej povahu nezmenim,vychovala pre mna svojho syna,tak uz to s nou nejako vydrzime 🤣
Popracuj na svojom sebavedomi.
Toto, co hovoria, je len ich vizitka, to je len o nich a ich komplexoch, normalny clovek nema potrebu takto riesit, ohovarat, nepriamo urazat. Bolo by mi ich tak akurat luto, aky plytky zivot maju.
Naco sa s nimi stretavas? Posli muza, pripadne aj s dietatom, a ty chod na kavu s kamoskou. Nebudu navstevy, nebudu doma hadky a pocit krivdy.
Chapem, ze muzova neobjektivita ta mrzi.
Ale hasterenim a nasilu nedosiahnes nic. Proste jeho rodina nech je pre teba na isty cas tabu tema. Akonahle zacne o svonej rodine, zmen temu, odid z miestnosti. Neries, co si oni myslia o tebe. Oni aj tak mozno rozmyslaju, co si myslis ty o nich.
Naco je dobre zhryzat sa niecim, co nevies zmenit ani ovplyvnit? Urcite to nie su jedini ludia na svete, s ktorymi nezdielas spolocny nazor na veci. Neviem ako casto sa vidite, a na ako dlho, to by som nejako upravila, AK je toho privela. Reci jednym uchom dnu a druhy Von. Menej vztahovacnosti a viac nadhladu.
Skor by som sa snazila poriesit vztah s manzelom.

@yasmeena nezmeni urcite, lebo ja som sa tu náklonnosť kupovat snazila prve roky a aj tak sa spravali ako sa spravali …. Vobec to nemalo nejaky efekt, ale ich by som kaslala, ked su take nech su, len ma mrzi, ze ten manzel sa v takych jednoznacnych prejavoch tvari ze to nevidi, nepocuje …. A este ked sa ho zastanem ako teraz, ked sa este aj voci nemu zachovaju nejako nefer tak to otoci proti mne