icon

Hádka s manželom kvôli rodine

lucinika
8. jún 2020

Prajem pekný večer. Dnes som sa s manželom veľmi pohádala ohlasom jednej veci a potrebujem nestranný pohľad na vec. Jedná sa o situáciu v rodine, kedy nám včera švagrovci oznámili, že čakajú bábätko, veľmi sa s nimi tešíme. Avšak večer volala manželovi svokra či už vieme tú novinu , plakala do telefónu akí sú všetci nesmierne šťastní (ona, svokor aj mužova babka, všetci žijú v jednej domácnosti),ako všetci plačú od radosti a takíto šťastní už hádam ani neboli. Manžel telefonoval pri mne a tak sa rozhovor nedal prepočuť. Daný telefonát sa ma veľmi dotkol, nakoľko máme 2 deti (10 r a 1 rok) a pri oznámení mojho tehotenstva sucho poznamenali, že však super. Nakoľko sa ma to dotklo, potrebovala som sa vykecať a počuť názor najlepšej kamarátky, krstnej mame našich deti. Svagrovcov nepozná, bývame od nich 200km a videla ich iba na našej svadbe. Je to veľmi doveryhodna osoba a viem, že čo si povieme zostane len medzi nami. Manželovi som povedala ako ma prístup jeho matky zamrzel a ze som sa potrebovala niekomu nezainteresovanemu zdôveriť. Na to ho chytila zlosť, prečo to každému vykecavam, že je to hlavne vecou úcty voči svagrovcom a preto mi nevravi veľa informácií a už ani nebude. Za to ze som danú vec kamoške povedala som sa ospravedlnila, no zar som mu vysvetlila že sa ma dotkla situácia s tekefonatom. Neviem co si mam teraz myslieť keď som sa dozvedela ze veľa vecí mi nehovorí aby som sa náhodou neprekecla. Nemyslím si ze veci roztrubujem do sveta, s veľa vecmi sa zdoverim iba dotyčnej kamarátke no teraz mi beha po rozume ako mame fungovať keď si budeme zatajovat veci? Doteraz všetko stalo na našej úprimnosti a vzájomnej dôvere no po dnešnej hádke začínam mať pochybnosti.

Strana
z2
guiseppinka
9. jún 2020

Asi som na to zvyknuta, lebo u ocovych rodicov sme boli vzdy druhorade vnucata. Babca si pamatala datumy narodenia vsetkych vnucat a pravnucat (a mala ich celkom teda pozehnane), len nase si nepamatala. V biblii mala fotkych vsetkych, len nas nie. Proste osobne som k nim nemala v podstate ziadny vztah, iba taky formalny.
Co sa tyka svokry, tak ta tiez nejavi extra zaujem o vnucata, sem tam zavola, je pravda, ze teraz kus castejsie, ale zvykne aj o pol 10 vecer, lebo kukala 100 omsi, modlila sa a nemala cas... Cakame dalsie a ked jej to povedal muz, tak zacala riesit, ze ako sa to stalo.. 🤦

Bud rada, ze ti muz nehovori alebo nebude hovorit o veciach v ich rodine. Budes mat svaty pokoj... Ty mu tiez nevesaj na nos o com sa s kym bavis... A hlavne sa od toho skus odosobnit...

tatiana1329
9. jún 2020

Podla toho co si pisala mi to pride tak, ze tvojho manzela sa to tiez velmi dotklo ze sa z vasich deti netesili ale z bratovych hej, len proste to nechcel dat najavo a ked si mu povedala ze to vie ta tvoja kamoska tak ho to uz len dotlacilo do toho aby vybuchol. Ono sa to nezda ale aj chlapy si taketo veci vsimaju len to nedavaju moc najavo... Nehovor mu o com sa s kamoskou bavis alebo aspon nie o uplne vsetkom... a na margo tych deti... Moja svokra ma nase deti totalne na haku... Nevidi ich aj niekolko tyzdnov, sama za nimi nepride ale nam vzdy znada (rozumej hadka jak svet) ze my ich nevozime a preto ich oni nevidia... 🤦 Su jej ukradnute a pritom su to zatial jedine vnucata... Vedela by som ti rozpravat hodiny o tom a nechapala by si...

lentilkaxxx
9. jún 2020

@lucinika poznám. Svokra si syna porodila na otročenie a financovanie a dcéru na prezentáciu a vychvalovanie sa ňou. Vôbec sa tým netajila. Ale vychovala ich tak, že obaja fungujú presne podľa mamičkiných predstáv, hlucho-slepo aj po tridsiatke. Naše dieťa ich nezaujíma, ale kvôli jej budú posielať denne aj 20 fotiek. na ktoré čakajú srdiečka. Opačne to nefunguje. Ak sa budem rozvádzať, tiež kvôli presne tomuto prístupu, aký je aj u Vás. Zbalim mu veci a pojde k materi. Ešteže máme tie dobre kamarátky...

mareka49
9. jún 2020

Troska ziarlis.
Asi maju druheho syna radsej a tak je predpoklad, ze aj jeho deti budu preferovat.
Ale neries to tak.
Vyhladavaj ludi, ktori vyhladavaju teba.
Chcu byt radi s tebou a tvojimi detmi.
Obcasne navstevy zachovaj, ocakavania nemaj.

lucinika
autor
9. jún 2020

Ďakujem za Vaše komentáre, už som sa poučila a s mužom sme si to dnes vydiskutovali.

childuska
Autor odpoveď zmazal
gelifil
22. jún 2020

@lentilkaxxx a on si to neprizna??

laguna28
22. jún 2020

@lucinika radi si spolu vypijú, mladý majú všetko zadarmo, čo od toho čakáš. Keď sa to malé narodí tak sa asi všetko zmení, no nikto nevie či k lepšiemu. Ja by som bola rada že mám svoje súkromie.

lentilkaxxx
22. jún 2020

@gelifil bohužiaľ nie. Hluchý a slepý. U nich v dedine táto debilná výchova úplne vymyva mozgy (syn na otročenie a sponzoring, dcéra stred vesmiru). Fakt som sa za skoro 40 rokov ešte nestretla s dedinou, kde je toľko slobodných alebo rozvedených chlapov. Zväčša skončia ako alkáči. Ale jedno majú skoro všetci podobné. Rodinné pomery a výchova. Synovia končia v rodičovských domoch a vládne tam svokra, čo nie vždy nevesty ustoja. Ak nestoja, tie staré zmije ich postupne zničia. Ale ani jeden hrdina si to nechce priznať, čo je jeho problémom.
Jasné, že vždy je kvôli nim hádka, ale ide svoje. Snažím sa to čiastočne kontrolovať a korigovať, ale chce to pevné nervy. Celá dedina vie, čo je moja svokra a švagrová zač a nikto s nimi nechce prísť do konfliktu, lebo by mal peklo na zemi. Ja som rada, že už ich mám aspoň fyzicky mimo. Kvôli dcerinym tehotenstvam boli teátra pre pol okresu. Naše ju nasralo, lebo chcela náš rozvod. Až keď sa to dcerine prevalilo, tak sa akože priznáva (na opytanie) aj k nášmu. Ale beriem to ako moju výhodu. Nech sa svokra realizuje tam a u nás nech je svätý kľud. Veď aj prvé decko dceruške vychovala a vysponzorovala, kým sa mladá len vyvalovala a všetkých naokolo zneužíval. Snáď nebude mať tu drzosť trepať sa sem, keď tam bude mať o zábavu postarané 🤦‍♀️

elumina
22. jún 2020

@lucinika tak možno aj vy keď ste oznamovali, volali svagrovcom a tešili sa. Aj keď pri tebe osobne neskakali. Podľa mňa co riešiš je úplne trápne a malicherne. Nemôžeš sa tešiť z toho, že čakajú babo. Musíš robiť rozdiely o co viac sú tvoje deti ako ich? Vôbec by som to neriešila. Nech sa teší.

gelifil
22. jún 2020

@lentilkaxxx to je hruuza:(

sevcikovaa
9. aug 2020

Hm ako keby som čítala o svokrovcov....mojej mame povedala naco som sa dala zbuchat od jej syna.... svokor na krstinach vykrikoval,ze ma len vnukov od dcery,....mne uz len zavolali na meniny ...deti nevideli cez 5mesiacov.... vsetko sa toci okolo svagrinej a môj muž len čusi.....ty mas kamošku ja to dusim v sebe 😕

Strana
z2