icon

Ako sa oznamuje nehoda rodine?

Dnes o 17:47

Ahojte,
Zaujíma ma , keď sa stane nehoda , či už smrteľná / ostane pacient ležať hospitalizovaný,.
Kedy sa to ohlási rodine?
A hlavne ako? Priamo ešte z miesta nehody?
Telefonicky? Keď nemajú tel. Číslo alebo podľa dokladov a miesta trv. Pobytu ohlásia v danom meste políciu a tá telefonuje manželke/manželovi alebo prídu osobne?

anonym_d506a0
Dnes o 17:48

@anonym_autor nebola to sice nehoda ale syna nasli odpadnuteho v meste v noci v zime bez dokladov len s mobilom a na zaklade mobilu mi prisli policajti zaklopat na dvere, ze je v nemocnici

anonym_ceade1
Dnes o 17:53

@anonym_autor Vyrozumenie sa robí len osobne. Policajti zazvonia pri dverách. Adresu zistia z dokladov, príbuzných z evidencie obyvateľov.
Ak ide o menej závažný prípad, volajú z nemocnice.

autor
Dnes o 18:07

A keď sa to stane v zahraničí , dajú vedieť rodine slovenskí policajti? To je všetko poprepájané , že si predajú tieto informácie? A úmrtie sa hlási vždy výlučne osobne alebo aj telefonicky?

billy_jean
Dnes o 18:13
@anonym_autor

A keď sa to stane v zahraničí , dajú vedieť rodine slovenskí policajti? To je všetko poprepájané , že si predajú tieto informácie? A úmrtie sa hlási vždy výlučne osobne alebo aj telefonicky?

@anonym_autor úmrtie sa určite oznámi osobne, prídu slovenská policajti.

anonym_ceade1
Dnes o 18:14
@anonym_autor

@anonym_autor Prídu slovenskí policajti osobne, nič neoznamujú cez telefon

autor
Dnes o 18:15

ja viem, že je to morbídna téma , ale sú veci , ktoré má proste zaujímajú a neviem ich pustiť z hlavy, hlavne keď manžel cestuje každý týždeň do zahraničia , tak mám také chmáry, čo ak.. neviem to pustiť z hlavy, tak sa niekedy strasiem, že či mi v noci , keď cestuje a nedajbože sa niečo stane budú telefonovať , nejaké zahraničné číslo a podobne..

autor
Dnes o 18:18

takže keď uvidím pri zvončeku policajtov , viem že je zle..
Či už sa to týka manžela , deti , mamy (keďže žije sama) a podobne..

anonym_a7192f
Dnes o 18:22

@anonym_autor väčšinou, keď sa osoba neozýva, tak sa pustí pátranie. Minulý týždeň mal pohreb muž, ktory bol nezvestný niekoľko dní - v zahraničí, narazil do stromu a na mieste bol mŕtvy , všetko má svoju postupnosť

anonym_746ffe
Dnes o 18:25
@anonym_autor

@anonym_autor mna toto tiež casto napadne a to ani necestuje casto.

anonym_d506a0
Dnes o 18:29
@anonym_autor

@anonym_autor no ja som im otvorila s novorodencom na rukach, boli velmi empaticki.

autor
Dnes o 18:32
@anonym_d506a0

@anonym_autor no ja som im otvorila s novorodencom na rukach, boli velmi empaticki.

@anonym_d506a0 je mi to ľúto, prepáč že otváram rany, ale potrebovala som vedieť , ako sa to deje

anonym_d506a0
Dnes o 18:33
@anonym_autor

@anonym_d506a0 je mi to ľúto, prepáč že otváram rany, ale potrebovala som vedieť , ako sa to deje

@anonym_autor je to v pohode, syn mal len odpadnutie prislo mu nevolno za par dni v nemocnici bol ok

amy2807
Dnes o 18:34

mne volali z nemocnice ze nasli manzela odpadnuteho

anonym_1a2ba4
Dnes o 18:41

@anonym_autor keď mal nehodu brat, policajti prišli druhý deň okolo obeda osobne, na adresu mojej mamy, stalo sa to v zahraničí v noci.

anonym_0c3a13
Dnes o 19:44

Trosku mimo temu, ale moj manzel skoro dostal infarkt po telefonate od policie. Ja som bola v praci do polnoci, on uz isiel spat okolo 10. O 3. rano zvonil mobil - policia mesta XY, tak vystrelil z postele, hned svietil, ci som doma. Myslel si, ze sa mi nieco stalo. Volali mu, ze mu niekto nabural do motorky zaparkovanej pred domom.

zuzinka888
Dnes o 19:51

Sesternici tragicky zahynul syn. Par km od domu- prisli policajti oznamili umrtie syna. Castokrat hlavbe v mensich mestach/ dedinach sa pribuzni dozvedia od " okoloiducich" susedov, znamych. ..... Ked syn tukol auto ktore si kupil od kamarata- tak vedel o havarii este skor( ten kamarat) ako prisla policia( cca 40 min) . A uz zdrzanie hlasili na exprese, niekto zavesil foto na obecny facebook. A tych ludi- viac ludi si ho fotilo/ natacalo- no len zopar zastavilo- ci je ok, co nepotrebuje osetrit ci pomoct

anonym_36bafa
Dnes o 19:59

Úraz, človek v bezvedomí, na pľucnej ventilácii, policajti prišli osobne

kessinka
Dnes o 20:19

Mne volali priamo zo záchranky. Nikdy nezabudnem na ten pocit, keď som po zdvihnutí cudzieho čísla počula ako prvé húkanie sanitky. Manžel bol už pri vedomí a jedna z mála vecí čo vedel je moje telefónne číslo. Svoje netušil. Potom mi ešte neskôr volali z polície, to som nezdvihla (snažila som sa dostať do nemocnice) a následne mi písali sms že sa im mám ozvať.

anonym_cbb1ba
Dnes o 20:36

V mojom okolí sa pri samovražde policajt pokúšal telefonicky kontaktovať matku zosnulého, no tá mu opakovane nezdvíhala. Jeho príbuzná spomínala vraj sa o smrti syna dozvedela až z faktúry za kremáciu.

V inom prípade mal muž zdravotný kolaps v piatok. Keďže dcére nedvíhal na telefonáty a nenašla ho ani doma, išla v nedeľu nahlásiť na políciu jeho nezvestnosť. Až tam sa dozvedela, že jej otec je v nemocnici. Polícia tvrdila, že informovať mala záchranka, a záchranka zas, že to mala urobiť polícia.

anonym_63fc35
Dnes o 21:20

Par mesiacov dozadu rodinny prislusnik, napadnutie, tazky uraz (krvacanie do mozgu, nasledne koma a prevoz do ineho mesta rovno na operaciu) + ukradnutie osobnych veci a dokladov: policajti volali hned ako zistili kontakt na druzku, tj do par hodin, v noci.

anonym_34d279
Dnes o 21:32

Keď mi zomrel otec pri autonehode prišli v noci zaklopať policajti.Neprajem nikomu zažiť

anonym_6f0e2d
Dnes o 21:53

Vlani nasli.mrtveho mojho uja, vykradli ho, bol rozvedený deti a s ex žijú v zahraničí tak volali mne aj otcovi, len ja som bola v práci tak som nemohla zdvyhnut

loliki
Dnes o 22:03
@anonym_autor

@anonym_autor Nemysli na zlé. Ani neplánuj.