Hádka s mužom

5. feb 2022

Môj muž má nevlastného otca alkoholika, ktorý jeho aj jeho mamu mlátil a nadával im, jeho mama sa veľakrát zbalila a odišla k svojej mame a môjho muža s ním nechala samého, on ho naháňal po dome, vyrazil s ním dvere, trieskal mu hlavu o stenu, chcel ho dať do detského domova atď. a môj muž v 18ke kvôli tomu odišiel z domu a povedal, že ho nechce už vidieť. Napriek tomu aj teraz po rokoch nám svokra voláva, že jej napr. zobral peniaze a museli sme jej kupovať lieky a jedlo alebo robiť policajtov cez ich hádky. Môj muž sa na neho stále sťažoval a nadával, ja som ho upokojovala a počúvala, za svoju rodinu nemôže. Včera bol jeho nevlastný otec večer na nákupe a keď vykladal do auta tašky, tak na neho zaútočil odzadu nejaký chlap so železnou tyčou, ľudia zavolali políciu a záchranku, má monokel a nejaké modriny a chce podať trestné oznámenie, inak sa mu nič vážne nestalo. Volala nám uplakaná svokra, aby sme to riešili, neviem či si predstavuje, že máme ísť toho chlapa zmlátiť naspäť alebo čo. Ja som na to mužovi povedala, že karma je zdarma, nemyslela som to nejako že by som sa z tej bitky tešila alebo mu to priala, ale skôr že všetko zlé čo urobíme v živote sa nám vráti, keď to najmenej čakáme. Manžel sa však na mňa za to hrozne nahneval, že som škodoradostná a zlá osoba, keď také niečo poviem a že bodaj by sa také niečo stalo aj môjmu otcovi. Hrozne ma to nahnevalo a zasiahlo, lebo on tú osobu nikdy nebral ako svojho otca a mali sme kvôli nemu v živote iba problémy a zlé veci, môj otec je ukážkový rodič, pomáha nám s deťmi a zaplatil nám celú svadbu a nikdy sme nemuseli s ním riešiť problémy a príde mi také prirovnanie úplne choré. Tak on mi vyčíta, aká som osoba, za jedno porekadlo a pritom zapraje takúto vec môjmu ockovi. Najlepšie je, že urazený je on, nechce sa so mnou o tom porozprávať a zrazu je s nevlastným otcom najlepší kamarát a teraz za ním odišiel. Ja neviem, či som ozaj spravila chybu, ale stojím si za svojimi slovami a je mi ľúto, že sme sa za takú osobu pohádali ešte aj my dvaja. Aký máte na to názor?

liljana
5. feb 2022

Naco si sa do toho miesala ... Bolo ti to treba? Nech sa hadaju a riesia svoje stare krivdy, maj to v trube. Ked sa pridas do toho, iba schytas a budes za najhorsiu. Hod to za hlavu, v navale emocii ludia poveda hocico. A na buduce, nehas, co ta nepali.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
5. feb 2022

Že s mužom si berieš aj jeho rodinu a preto si to treba dobre rozmyslieť.Odkedy sa nerozprávam o svokrovcoch mame doma kľud, ale trvalo mi to veľa rokov.Je to jeho otec...aký je taký je, ale podľa sa zachoval správne, že za ním išiel.Ty sa do toho nestaraj a prehrmi to.Jeho mama sa zachovala už pre rokmi hroznes ako mohla syna nechať s takým mužom

martul
5. feb 2022

Nikdy som nekomentovala a neriešila problémy v mužovej rodine, lebo presne ako píšeš, obráti sa to proti tebe a ty skončíš zlá. To isté platí naopak, nikde môj muž ani len slovkom nekomentuje situáciu a názory u mojich rodičov;

sona96
5. feb 2022

Áno spravila si chybu, nemala si to povedať. Môže ho aj 100x zaprieť, ale raz keď máš niekoho v živote tak dlho, tak ho vnímaš ako otca (aj keď nevlastného), nech je akýkoľvek. To čo si povedala bolo naozaj hlúpe a kruté. To že niekoho zmlatia na ulici tyčou nie je karma. Je to násilie a to nie je v poriadku k nikomu. Mala by si sa mužovi ospravedlniť. Aj posledný problémový alkoholik je stále len človek.

martul
5. feb 2022

To že ho išiel pozrieť to neznamená že s ním musí byť najlepší kamarát. Jednoducho tam išiel pozrieť ako to s ním vyzerá a je tam jeho mama.
Týmto nemyslím, že je správne že sa nasral na teba

martina1201
5. feb 2022

Tak v prvom rade si urobila chybu ty. Nemala si tú vetu povedať v tej chvíli, keď sa dozvedel o Tom od uplakané svojej mamy. Každé dieťa je zaťažené proti slzám jeho rodičia nech už je jeho rodič akýkoľvek. Trošku viac empatie voči svojmu manželovi si mohla aj ty preukázať. Ale chybu následne urobil aj tvoj muž, keď vyslovil prianie aby sa niečo také stalo tvojmu otcovi. Treba vyfucat a potom sa o tom normálne porozprávať. Bez emócií a s vysvetlením ako si to myslela. Bez obviňovania čo on povedal na tvojho otca. A nabudúce budeš vedieť, že si máš do jazyka zahryznúť a bez vyjadrenia svojho názoru sa opýtať, čo by chcel robiť.....

roja01
5. feb 2022

Mas sice pravdu ty, ale treba odpustat, pretoze tym clovek oslobodzuje seba. Plati aj to, ze co clovek vysiela, to sa mu vracia. Manzelovi povedz, ze on je tvoja laska, ktorej bolo ublizovane a ty to samozrejme tazko prijimas a tak nech sa nedivi, ze si sa s tym este nezmierila. A nehnevaj sa na neho, mame tendenciu vytesnovat to zle a ciastocne si casom idealizovat rodicov.

rybkoava
5. feb 2022

Na jednej strane ťa chapem, niečo podobne sa stalo môjmu vlastnemu otcovi a žiaľ tiež sme si s ním prežili podobne peklo, no moja mama od neho odišla. Tiež som si povedala, že to bola karma. No je to môj otec, a aj keď s ním vôbec nie som v kontakte a niečo sa mu stane, riešim to ja. No môj muž vie, že si neželám aby ho komentoval. Mám úžastneho nevlastného otca, no toho vlastného zo života nedokážem vymazať, aj napriek tomu čim sme si pri ňom prešli. Myslím si, že toto si deti, ktoré majú dobrých otcov nevedia predstaviť. Keď si niekoho berieme, berieme si ho aj s jeho rodinu a tu žiaľ zmenit nevieme. Viem o čom píšem nakoľko som sa tiež s mužom viac krát preto pohadala a trvalo dlho kým to pochopil.

lija22
5. feb 2022

jo dobre si povedala. ten chrapun si to zasluzil

mikadooo
5. feb 2022

Nabudúce sa k jeho rodine vôbec nevyjadruj, nijako. Ani k svokre ani k svokrovi. Máš pravdu v tom čo si povedala, ale jednoducho sa to nehodilo. Mala si byť ticho.

nominativ
5. feb 2022

Treba mať stále na pamäti to, že človek môže byť aj najväčší magor vo vesmíre, je obrovská pravdepodobnosť, že keď sa mu konečne od života niečo vráti, prípadne, keď zomrie, tak každý dostane zatmenie mozgu a zabudne na všetko zlo. Ja to tiež nechápem, nevravím, že treba napr. mŕtveho roznášať rečami. Za mňa na takých ľudí netreba zbytočne spomínať alebo ľutovať. Ale asi som tiež len príliš škodoradostná zlá osoba. Ja hovorím, že racionálna. A tieto veci si už nechávam pre seba.

tncka
5. feb 2022

Tvoj muž asi nebude celkom komplet tiež,alebo rýchlo zabúda🤣🤭

kitycat
5. feb 2022

Tiez by my preklzlo to iste, ze karma je zdarma.. Tvoj muz je v tazkom rozpolozeni, lebo mu je luto mamy a zaroven je nerealne porovnavat tvojho starostliveho otca a jeho nevlastneho problemoveho otca.

Do ich veci sa uz nestaraj

petulka124
5. feb 2022

Ja ti rozumiem, asi by som reagovala podobne. Ale mysliet si nieco a povedat to nahlas je rozdiel. Tvoj muz ale tiez nevhodne reagoval, ako male dieta na piesocku. Vratil ti to dost nevhodnym spodobom. Asi by bolo vhodne sa mu ospravedlnit s pockala by som na jeho reakciu. Rovnako by som ocakavala ze sa ospravedlni on mne.

deti95060810
5. feb 2022

alkoholik má auto? alebo je to bohatý alkoholik, alebo až taký kamarát s alkoholom nebude....
druhý krát si radšej zahryzni do jazyka a máš pokoj... kašli na nich, kým ich nemáš pod strechou tak sa na nich vykašli...