icon

Hádka s mužom

27. máj 2022

Ja už neviem, kto je tu ten blbý. Som na materskej, asi po 4 rokoch som mala možnosť ísť sama, bez deti s kamarátkami na kolieskové korcule. Konečne len tak bez zhonu, bez revu. Muž si zobral dovolenku včera, dnes, ze bude doma. Dnes mal cestovať so staršou za jeho rodičmi. Ale ako včerajšok skomplikoval. So staršou dcérkou sa dohodol, ze ju vezme zo škôlky ešte pred poobednych spánkom, učiteľka mu povedala, ze nech tam je o 11:30. Mne to len ráno oznámil, ze nech sa rýchlo ponáhľam domov, lebo ju treba zobrať. Na to som na neho vyletela, ze prečo by nemohla byt normálne v škôlke tak, ako je vždy, cely deň, či aj ten jediný deň voľna musím mať zničený. Dcérka ma škôlku rada. Odišla som o 10:00 s tým, ze skôr ako o 1. domov neprídem, nech si to rieši on, on ostal pri bábätku. O 12:30 mi volali zo škôlky, ze dcérka čaká už 3/4 hodiny na stoličke, ostatne deti spia a kedy po ňu prídeme. Pre mňa šok. Muž jej sľúbil, muž sa dohol, nezobral ju, ani nedal vedieť, ze nepríde, ani mne, nič. Tak volám mužovi, ze prečo po ňu - nešiel- ze sa mu nedalo a ako mal ísť. Škôlku mame 5 min pešo, tak mu hovorím, ze tak ako ja, dá dieťa do kočiara a ide, pripadne povie môjmu otcovi, ktorý robil na dvore, nech za nou odbehne. Zavolala som do škôlky, ze momentálne sa nedá pre ňu prísť, bohužiaľ, musí ostať tam. Prišla som domov, pýtam sa muza, ze keď už videl, ze je 11:30 prečo to nechal tak a neriešil to, ja som bola cely čas v tom, že všetko prebehlo hladko. Muž na mna vybehol a jeho slovník - že som pi*ca, ja som všetko doje*la a nech ani na neho nehovorim pre moje dobro, je to všetko moja vina, rozplakal sa, začal sa baliť aj veci pre starsiu dcerku a odišli už včera za jeho rodičmi. Ani nedal vedieť, keď pricestovali, cesta je pritom dlhá, ze sa dcérke nič nestalo. Od vtedy spolu nekomunikujeme ani nemám chuť.

Strana
z3
bosorka2302
27. máj 2022

@zooeynka presne si to vystihla

zooeynka
27. máj 2022

@bosorka2302 tiez si myslim. A tuto budu naivky pisat ze VZDY su vinni obaja. No nie, nie su. Obcas to pokasle iba jeden a este bude hrat urazeneho. Cisty debil.

maciatkolulu
27. máj 2022

@denissi žiarlivý muž odíde na celý víkend tipujem k rodičom a nechá ženu, na ktorú žiarli doma, tam kde ma zjavne rodičov, čo môžu po strážiť. Doslova a do písmena to do drbali obaja a ksichti sa teraz urazene, zjavne s aotec o deti stará, keď idú spolu preč a mama si môže užiť pokoj s bábätkom, ale áno, máš pravdu, len doňho nech zdrhne na veky vekov. Určite je sociopat, psychicky tyran a dozvieme sa ešte veľa diagnóz, za mňa sú obaja vinní.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
27. máj 2022

Ešte som si spomenula na jednu situáciu, kedy som tiež o ňom pochybovala a fakt nevedela, čo si myslieť. Potrebovala som ísť ku kožnej. Tak on ostal doma s babom. Ráno sa dávajú karty a podľa poradia volajú, ja som bola medzi poslednými, ešte som mu ráno chcela pomôcť s babom. On mi volal, ze nech do 11:30 som doma, lebo on si iba do vtedy vraj vybavil volno. Tak mu hovorím, ze do prace to ma 1h autom, ze sa nevybavim. Nakoniec som musela zobrať kartu a odísť domov bez vyšetrenia, lebo sestrička mi povedala, ze skôr ako o 12:30 sa na radu nedostanem. Nakoniec z neho vypadlo, ze v podstate by to až taký problém nebol, keby prišiel aj neskôr, ale ma v praci špeciálne výhody a nechce kvôli vraj tomuto o ne prísť. Doma som bola zúfalá, lebo som sa fakt potrebovala vybaviť v ten deň. Nakoniec si potom zobral o dalsi mesiac volno na cely deň, ale vtedy som si pri ňom pripadala ako taký pes, ktorého ide skúšať. Predtým take veci nerobil.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
27. máj 2022

@zoro9836 takze ja vymyslim ze vyberiem dieta zo skolky na obed, ale nemam kapacity na to po neho ist, muz ma zrusi ze tiez nemoze a ja teda dieta z trucu necham v skolke na mna cakat, lebo neviem dat babatko do kocika a ist do 5 minut vzdialenej skolky. Ked pride moj muz domov tak mu vulgarne vynadam ze vsetko doje*al a vinni sme obaja???????????????? Haloooooo, to fakt?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
27. máj 2022

@zoro9836
Áno, bolo veľa situácií, kedy môj názor nezohraval žiadnu rolu a dostávala som sa nátlakom do situácií, ktoré som robiť nechcela, až pokým nenastala veľká hádka a neuťala som to.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
27. máj 2022

@zoro9836 takito nezvyknu byt sami, len si nabuduce vyberu submisivnejsiu zenu, ktora to bude tolerovat....smutne

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
27. máj 2022

@autorka
To bolo prvykrat v zivote, co ta tak vulgarne nazval?

zmrzlinka2021
27. máj 2022

@melanta
Prosim ta, "da / neda" su take krepoviny... lebo som "nauceny robit len kym nemusim vyjst z ulity komfortu"...
Si predstav, ze autorka si povie, ze dve deti nedava, co daju jedno do decaku?
Raz ked si ludia spravia dve deti, tak maju robit maximum, aby to dali, aj ked s vydretou hubou... ved su rodicia vzdy dvaja, a ano, prichadzaju aj nervy, vycerpanost, zufalstvo... bezne stavy, ktore zaziva kopec rodicov...

On namiesto toho, aby si priznal zlyhanie, sprava sa ako totalny chrapun... ale to, ze ona o 2-3 roky pojde do prace, to mu uz vadit nebude... to uz ona bude "davat" aj deti, aj domacost, aj pracu.....

autor
27. máj 2022

@zmrzlinka2021
Áno, prvý krát…

zmrzlinka2021
27. máj 2022

@autorka - je to uboziak....

autor
27. máj 2022

Ono, tých jeho prešľapov je v poslednej dobe viac… minule mi tiež tak strelil po ruke, ze som ju mala celú červenú. Teraz tak nad tým začínam viac uvažovať. A to sme sa s deťmi blbli, spievali, on nahnevaný, ze to susedia vonku počujú, lebo boli otvorene okna, tak som ho chytila za tričko, ze kam ide, on mi po nej strelil, až mi otlačka ostala… to tiež nikdy neurobil

saxana000
27. máj 2022

Tak asi sa ospravedlnim ze ste sa asi zle pochopili zbalim korcule do ruksaku a idem si pre dieta ked viem ze nespi a caka na rodicov ked uz mam muza debila.ona nechape case sohadovanie reprezentovala to co jej bolo slubene.neostanem silou mocou o pol hodinu dlhsie s kamaratkou na truc aby som si dokazala aka som skvela emancipovana.takto si ostala za blbu pred muzom pred ucitelkami aj pred dcerou...

autor
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
autor
27. máj 2022

Ja už neviem… teraz mi muž píše, že prídu už zajtra domov, lebo že dcérka vyzerá, ze bude chorá… mne sa chce už plakať… lebo vždy, keď je dcérka chorá, chytí to od nej aj babo, nech robím čokoľvek. Takze zas sa budem starať o chorých a doma medzi 4 stenami tvorená, bez pomoci, na všetko sama.

luccija
27. máj 2022

Nech s ňou ostane doma.Cim viac píšeš, tým horšie.A co, keď ste sa hrali, jasili prečo to nemôžu počuť susedia?On si nemá čo dovoliť Ta fackat po ruke, alebo takto vydierať s dcérou.

tykat
27. máj 2022

Este pockaj ked zalahne aj muz s nejakou "virozkou"... este aj jeho budes obskakovat popri detoch. 🙈

jumama
28. máj 2022

@jaskolka hovorila som o pohlade do buducnosti - bud sa naucia spolu komunikovat, alebo jeden druheho nadurdenym hnevom utopia.Hadky, dlhodobe hnevanie, oduvanie, mlcanie - to vsetko vztahu neprospieva.

Hnev nic nevyriesi,ale je pritomny, a vtedy je treba ho usmernit, minut jeho energiu na nieco ine ako na hnev samotny.

Hnev je velmi dolezita emocia, pretoze dava ludom energiu. A oni sa musia naucit tu energiu usmernit spravnym smerom. Do rieseni, nie do vzajomneho ublizovania.

Zdalo sa mi, ze autorka je predovsetkym nahnevana a chce toho muza slovne rozkajat na kusky, lebo si zasluzi trest za svoje chovanie.

A druhy sposob je: Ak som v chapani situacii popredu ako partner, mozem ten hnev usmernit na trpezlive prijatie, odpustenie, ze este nie je"dokonaly podla mojich predstav" a hlavne na dohodu, ako riesit situaciu nabuduce. Ked sa za vsetko ludia na seba "iba" hnevaju, tak potom ich to vzdaluje. Ked si odpustaju, tak ich to priblizuje.

jaskolka
28. máj 2022

@jumama takto je pravda, ale myslím, že v tejto situácii skutočne je autorka nahnevaná právom.Okrem toho, nikde nevidím, že by ho ona "krajala na kúsky" on bol ten, čo pochybil, miesto ospravedlnenia jej vynadal, a zdul sa urazene.
Ja by, som tiež mužovi poriadne vynadala, keby urobil niečo podobné.
Mala ho azda pochváliť, alebo milo mu povedať, samozrejme, miláčik, zruším svoj voľný deň a budem bežať za dcérou, lebo ty nemôžeš, a keď uu si tak urobil, čo je úplne skvelé, tak ja pravdaže všetko napravím.
Pochybujem, že by to v tom momente niektorá žena urobila, možno submisivna a tichu linka ani, ale gro žien by reagovalo podobne (vymyslel si si, tak si to zariad)
Pravdaže sa majú teraz majú o tom porozprávať, ale v tom okamihu reagovala celkom adekvátne

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
pragmaticka
28. máj 2022

Normálne nemôžem z tých komentárov!! Polovica by už brala decko ku psychológovia zato ze hodinu čakala v škôlke. A????? Bože šak počká, nič sa nedeje... Žiadnu ujmu z toho mat nebude!

K tomuto prípadu, jednoznačne chyba na mužovej strane. Keď si niečo dohodne, ma prebrať aj zodpovednosť za svoje rozhodnutia a ísť po dieťa. To, ze nikomu ani nedal vedieť je fakt totálne zlyhanie a neschopnosť z jeho strany.

Tie nadávky sú úplne cez čiaru. To neviem ci by som predýchala.

Strana
z3