icon

Hádka s priateľom a jeho odchod

zaba9
19. aug 2016

Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?

ciernypes
20. aug 2016

@zaba9 neviem.mne sa to zda cudne .ze siel.ved mohol ostat s tebou alebo ta zobrat.ci mas rizikove?..

celasapremenim
20. aug 2016

@zaba9 a ako ti vysvetlil, preco nechcela jeho matka, aby si sla s nimi/

zaba9
autor
20. aug 2016

@celasapremenim iba tak,ze proste nechce

zaba9
autor
20. aug 2016

@ciernypes vsetko je ok,babatko rastie,este na svoj tyzden aj vacsie,krcok ok

celasapremenim
20. aug 2016

@zaba9 no...curak ne? to uz by ste sa mohli bavit narovinu v leveli, ze cakate spolu dieta

vierkainka
20. aug 2016

nečitala som všetky prispevky ,ale pridavam svoj nazor na danu vec:v prvom rade by som sa sustredila na seba,na svoje tehotenstvo a na dieťa....nebudeš žiť s jeho matkou,preto by ťa nemalo zaujimať či ťa prijme alebo neprijme do rodiny ako sa vravi..tato ťa zjavne asi nejak nemusi,to apson usudzujem podla toho že ťa na tu dovolenku nechce,ale nad tym sa netrap.....a čo sa tyka priatela,tak si myslim že ten chlap je ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi....nemyslim si že urobil niečo hrozne ked odišiel so svojou mamou a dcerou na dovolenku..možno chcel byť s nimi a pozhovarať sa,jednoducho s nimi straviť nejaky čas,pretože pomaly pridu časy ked sa bude venovať tebe a vašmu babätku a na nich už tolko času mať nebude....ak maš rizikove tehotenstvo,tak verim že ťa chcel určite ochraniť.... on tiež stoji pred velkou ulohou,ved bude otcom🙂 toto si akoby jeho posledne free chvile 😀 😎 je pochopitelne že si sa rozčulila a pohadala,ale ak s ana to pozrieš z tohot uhla pohladu,snad ti to trochu pomože vnimať situaciu inak než ju vnimaš teraz.....maš chvilu čas aj sama pre seba a on tiež a pevne verim že mu chybaš....nechaj to vychladnuť a nestresuj sa..mysli na to,že onedlho budeš šťastna mamička🙂 ovela horšie by bolo keby šiel nedajbože s inou ženou,ale šiel s mamou a dcerou.....upokoj sa a uživaj si tehotenstvo,mysli pozitivne🙂

sasa1310
20. aug 2016

@zaba9 tie dve jeho dcéry sú od jednej ženy?

sasa1310
20. aug 2016

@mima283 to nie je len podpis. Z právneho hľadiska ste si neni nič. To máš to isté ako Heringová a Kollár. Akurát, že tí sú už vo vyššom leveli. Majú spolu deti dve. 🙂

zaba9
autor
20. aug 2016

@sasa1310 ja mam dve dievcata,on ma dve dievcata,ale jedna je uz dospela

sasa1310
20. aug 2016

@zaba9 a tie jeho dcéry sú od jednej matky?

zaba9
autor
20. aug 2016
guinevre
20. aug 2016

@alaguema "mozno, mozno" - to su len teorie. Nemyslis si, ze otec by mal travit cas s dcerou aj bezne, nie len na dovolenke? Lebo, ked travi s nou cas bezne, tak odstrcat jeho partnerku a ist s mamkou a dcerou na dovolenku je naozaj idioticky, ale ja chapem, ze tu je kopa zien ktorym je v hlave len to, ze zakladatelka je "macocha", a "mala vediet, ze si berie muza so zavazkom" a bla bla bla. Kazdy den je tu nova tema v ktorej sa 90% MK stazuje na zle svokry, zrazu v tejto teme je svokra super, lebo pozvala na dovolenku syna a vnucku, ale nie aj synovu "novu" partnerku. Keby ste boli na mieste zakladatelky urcite by sa ziadnej nepacilo taketo chovanie svokry a veru aj chovanie muza ktory s tym suhlasi. Neviem si predstavit ze by MM dovolil aby ma jeho rodina takto odstrcala, a uz vobec nie aby hocikto iny rozhodoval ako budeme travit volny cas, ale ludia su rozni, tak asi niektorym zenam by to nevadilo, alebo sa len tvaria, lebo predsa je zakladatelka "ta nova zenska" 😀

ciernypes
20. aug 2016

@zaba9 a dovolenka je kde na sk? ak na sk tak ta mojki urcite.ved uz aj ty si jeho rodina. ale ak niekkam do cudziny tak mozno mysleli na rizika cesty a tak

zaba9
autor
20. aug 2016

@ciernypes na Slovensku

moonlight1210
20. aug 2016

@zaba9 keby ta svokra pozvala, aj tak povies, ze diky ale nejdes riskovat. ibaze oni ta postavili pred hotovu vec a teba postavilo na zadne.
bez ohladu na to, ze vysledok je rovnaky.

logicky - kam si chcela chodit? v tvojom stave? cela stastna, ze po dvoch potratoch dva roky po sebe si konecne tehotna. aj to mas len tesne prvy najkritickejsi trimester za sebou. naco riskovat a potom tam kdesizhanat pohotovost, ak sa ti pohorsi?

namiesto nervacenia, ze ta chladne odstavili, si mala dva tyzdne cas rieist, ktotipomoze s injekciami.

navyse, aj ked si mega vdacna, ze mas ako opustena s dvomi detmi zas chlapa, nevzala si do uvahy jeho zavazky. aspon nie v plnej realistickej miere (inde si pisala, ze si mala nejaku predstavu ako sa budete vsetci stretat a vase deti hrat a ty si s nimi vybudujes vztah, ale jeho deti zaujem nemaju, tak toto sa moc nekona) a coraz viac ti rastu cez hlavu.
coraz viac stoja medzi tebou a partnerom a mne to pride ze pomalicky ich budes brat akl zbrannamierenuna svoju osobu.
ale uvedom si jednu zasadnu vec a to uhol pohladu - ty mas svoje dve deti u seba. netusis co to je byt bez nich (tipujem ze taka predstava ti hned zenie slzy do oci). a predstav si teraz, zeby boli s otcom a ty si ta, co ich vidas niekedy. ozelela by si akukolvek sancu len preto, ze partner sa citi urazeny? ako by si si vybrala? neferovu ponuku ale moznost byt s detmi alebo podporit partnera (povedzme zeby bol chory) a chvile s detmi tentoraz ozeliet? a ako by si to vysvetlila im? "ujo ma teraz potrebuje viac, dobre sa bavte so starkou, lubim vas, niekedy nabuduce vam to vynahradim"?

mne navyse pride ze s tymto muzom si do dietata sla len preto ze si zalubena. ibaze tvoja zalubenost zanedlho prestane dostavat umelu podporu a otestujes si svoju lasku oficialne. a obavam sa (aj ked vam kvoli tomu jednemu spolocnemu dietatu zelam aby to vyslo), ze este budes rieist, kvoli comu si sa vobec do neho zalubila.

moni244
20. aug 2016

@zaba9 no ako som si precitala aj tu druhu temu, tak uz sa fakt nicomu necudujem, zase tu mame typicky priklad, kedy sa povie A a nepovie sa B.

zaba9
autor
20. aug 2016

@moni244 ako som uz pisala predtym,tu temu sme s priatelom citali spolocne a vela nam dala. Nebolo to len o A a B.

moni244
20. aug 2016

@zaba9 no asi nie, ked ani dcere nedokaze povedat, ze bude mat surodenca

ivetkab.
20. aug 2016

@zaba9 prepáč, ale v prvom rade je to len priateľ. Zrejme Ťa má rád do úrovne priateľa. A aj tak sa zachoval. To, že ste si prioritu postavili mať rýchlo dieťa, nepovažujem za múdre. A ani hádať sa a pripisovať to hormónom. Zrejme ťa má na háku. Pre zatiaľ sa zameraj ne bábo a na seba a hlavne maj z toho ponaučenie do budúcnosti a do ďalších vzťahov. 😒

sense
20. aug 2016

@moni244 veru mna by zaujimal po precitani predoslej temy nazor aj z druhej strany, lebo zacinam mat pocit ze zakladatelka vysiluje preto lebo si nie je partnerom ista a se jeho dieta je pre neho na prednejsom mieste ako skutofnost ze cakaju spolocne dieta a ani ich spolocne dieta ich vztah nejako neupevnuje skor naopak rozdeluje....a ze mozem sa sice mylit ale spolocnym dietatom si ho chcela priputat...dva tyzdne po rozpade manzelstva uz byval s nimi, za dva roky tretikrat nehotna...ale to je len moj nazor...

alex49
20. aug 2016

no spomenula som si na tú diskusiu z januára, čo nebolo až tak dávno. Malú má každý druhý víkend, u teba a tvojich detí je stále, aký je problém vydržať jeden týždeň v roku bez neho?

ciernypes
20. aug 2016

@zaba9 tak podla mna si reagovala spravne.mna by totiez nahnevalo.

moni244
20. aug 2016

@sense toto si aj ja myslim, ostala sama s dvoma detmi, tak sa rychlo priputala k druhemu, poistka dietatom, lebo ine my z toho nevychadza

sense
20. aug 2016

@moni244 a on sa ten vztah zrejme vazne neberie inak by jeho rodina vedela ze je tehotna obzvlast ak po tom dietati skutocne tuzil, ved to bude surodenec jeho dcery....

guinevre
20. aug 2016

@sense Rozpravas ako keby ona sama otehotnela - tri krat. Keby s nou nechcel dieta, tak by dbal co robi hned po tom prvom neuspesnom tehotenstve, nemyslis si? Alebo je naozaj taky sprosty... 😀

sense
20. aug 2016

@guinevre je jasne ze sama neotehotnela....ale bud je on ozaj sprosty, alebo ona vychcana alebo obaja to nemaju v hlavicke usporiadane rovnako co sa priorit tyka.... Apropo bola tu na mk.nie.raz.riesena tema ze chlap este nechcel dieta a rady typu nech vysadi bez vedomia muza.hak ze ved chlap si to rozmysli a chlap sa.zmeni a podobne... Keby to mysli s nou vazne preco o tehotenstve este dcere nepovedal alebo je ozaj blb s prepacenim a caka ked to.bude na nej vidiet ved 9 rocne dieta uz vie ako.sa robia deti

A mam aj kamosku kt na.svojho ex.tolko tlacila s dietatom ako budu.uplna rodina a podobne kecy a chlap ved naco si davat pozor spravil jej radost aj dieta len vztah isiel do kytek a az potom z nej vyslo ked malo.dieta pol roka a ich "stastny a bezchybny" vztah skoncil ze on to dieta ani tak nechcel teraz ma dieta 3,5 roka a druheho otca a biologicky otec o dieta nejavi zaujem ani kontaktny ani financny a vyjadril sa ze radsej pojde sediet za neplatenie akoby mal podpisat papier ze sa vzdava otcovstva aby si ju mohol teraz osvojit jej terajsi uz manzel. Tak sa uz dva a pokroka sudia....

eva8
20. aug 2016

úplne iný pohľad: V rozsudku stojí, že dieťa má trávť s otcom určitý počet dní cez letné prázdniny. Babka využila ponuku cestovky, že keď sa zaplatia dvve dospelé osoby, dieťa je zdarma, Čisto praktická záležitosť

lenbea
20. aug 2016

@zaba9 tak jasne, že by mi to vadilo. Ale chlapi to často akože "nechapu". Nechcu chapať veci, ktore treba riešiť a postaviť sa na odpor matke. maloktory to dokaže. a dokaže si to ospravedlniť všetko. Hlavne si nevyčitaj, že si ho poslala preč. spravil sprostosť a Tebe bolo tak zle, že si ho v tej chvili nemohla vidieť, takže je to pochopitelne. ja som si tiež vytrpela počas tehotenstiev. bolo to strašne. - psychicky. Ale si žena, dáš to. naučíš sa aj pichať si inekcie. ked musíš, odhodláš sa a po par razoch si ani nespomenieš, že si z toho mala strach. Ale tiež nechapem, ako mohol odisť, alebo vôbec suhlasiť s dovolenkou bez Teba a zvlašť, ked ste mali take problemy a potrebuješ jeho pomoc počas tohto tehotenstva. ale aspon si zistila, že hadkou sa veci nedaju vyriešiť. aj ked Ta to strašne naštvalo, mala si počkať, možno aj odisť preč, ukludniť sa a potom ho priviesť k tomu, že spravil blbosť. lebo ked sa na chlapov začne kričať, zaujmu obranny postoj a rozumne argumenty nepomôžu, neprijímaju ich. tak skús ešte raz a pokojne mu to vysvetliť.

papricka33
20. aug 2016

@gita17 kto povedal že nevie? Čítaj s porozumením a nehovor čo by kto mal, či nemal moja 😉

6mia6
20. aug 2016

Mne by to vadilo tiez. Ako bolo v par prispevkoch bolo by to ine keby siel on a dcera alebo svokra a vnucka. Divne ze ide on, dcera a mamička ale partnerku si tam nepraje. Ked by toto povedala moja svokra, ktora toho je mimochodom schopna a to sme manzelia u mojho muza by nepochodila. Bud vsetci alebo nikto. Separovanie nikam nevedie.