icon

Hádka s priateľom a jeho odchod

zaba9
19. aug 2016

Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?

gita17
20. aug 2016

@papricka33 tak mi potom vysvetli, ze ako si to myslela. Preco mu nedovolis pichnut ti injekciu aj ked je lekar? ziadne ine vysvetlenie ma nenapada, len to ze mu nedoverujes

papricka33
20. aug 2016

@gita17 🙂 a prečo by som ja tebe mala niečo vysvetľovať? 🙂 ... daj pokoj

moonlight1210
20. aug 2016

@zaba9 este jedna otazka: kde by boli tvoje dve deti, kym ty by si si uzivala dovolenku s frajerom, jeho dcerou a jeho mamou?

Doma so svojimi starkymi? A to by nebolo cudne?

Alebo s tebou?
Lebo ja vidim dost velky rozdiel medzi dovolenkou 2+1 a 3+3.
Nie len financny a priestorovy. Ale aj casovy, programovy a oddychovy. Je ine organozivat jedno dieta a tri rozne deti. Pokial nie su dost poslusne samy o sebe.

alebo tvoje riesenie bolo dosiahnut suhlas, ze nech si ide dcera sama s babkou, on sa s ohladom na teba nezucastni?

argyro
20. aug 2016

Nečítala som všetko.. Moj názor je, že je uplne ok aby išiel muž na dovolenku so svojou dcerou z 1. manzelstva a so svojou matkou ALE len v pripade ak sa na tom dohodnu obaja partneri, teda ak suhlasi aj partnerka. Neviem si realne predstavit situaciu, ze mne by mama zaplatila dovolenu s 1 dieťaťom a muzovi by som oznamila ze idem bez neho, on tam nie je vitany a hotovo. A napriek jeho protestom by som trvala na svojom. No tak toto fakt nie a čudujem sa kolko prispevkov tu je v duchu ze autorka je ta ktora sa ma ospravedlnovat. 😕 Pre mna by toto bolo neakceptovatelne. Je jedno ci su uz manzelmi alebo nie. Ziju spolu ako rodina, cakaju babatko a preto o zasadnych a dolezitych veciach maju rozhodovat spolocne. Z jeho strany rozhodne preslap.

mima283
21. aug 2016

@sasa1310 nejdem uz k tomu ani nic hovorit, len by ma zaujimalo, ze keby boli zobrati, kolko lufi by tu uz zahadne malo na tuto otazku iny nazor...

mysga
21. aug 2016

Ja si stale myslim, že to neni take hrozne, ak si chce mama uzit syna a vnucku. Nie aj jeho partnerku a jej dve deti. Stale to treba brať ako navrh "svokry". Podla mna to ta svokra vobec tak hrozne nemyslela. A ak myslela, tak zas načo sa tam pchať. Kašlať na ňu. Nech si to manžel, či partner užije, veď nejde o pansku jazdu, kde by som sa bala, čo porobia. Ale aj tak mi tu čosi nevonia...

zaba9
autor
21. aug 2016

Nejdem sa tu obhajovat,ani nic rozpisovat. Precitam si vsetky prispevky,dobre aj zle,neoduvam sa na nikoho,otvorila som temu,tak kazdy ma svoj nazor. Vcera sme sa s priatelom rozpravali,dooooost dlho. Dala som mu otazku,ci ma strach z toho,ze sa musi pripravit na ulohu otca. Jeho odpoved bola,ze on sa otcom neciti byt teraz,ze muzi to citia inak,ze on este otcom nie je. Ze on bude otcom,az ked sa to male narodi. Ze preto teraz neciti zodpovednost za to male. Moja otazka v hlave. To fakt je takto? takto to maju muzi??

mima283
21. aug 2016

@zaba9 to je dobry kreten....neviem si ani normalneho predstavit, co hentake bludy z ust vypusti...

mysga
21. aug 2016

@zaba9 to ma kazdy chlap inak. Niekto je zblazneny od zaciatku, place, ked vyjde pozitivny test a podobne. Moj partner tiež naplanoval babatko, urobili sme si ho a kto to preziva? No jasne, ze ja. Ano. Nehovori mi "milujem ta" ale "Milujem vas" ale napriklad na nejake kopnutie alebo co cakat nebude, jednoducho ho to nezaujima do takej miery,ako mna. Ale vidim,ako sa chova k babatkam,co su na svete, takze sa nebojim,aj ked dakedy sa na to citim sama. 🙂

lena888
21. aug 2016

necitala som celu diskusiu. Ale ja niekedy travim cas s ex a nasimi spolocnymi detmi, mali sme ist spolu aj na 5 dni mimo SK, ale nesli sme pre uraz. On ma novu partnerku, ja nie. Pri tejto teme ma napadlo, ze ktovie ako to ona berie.

sense
21. aug 2016

@zaba9 uprimne ? Tak toto nie su slova cloveka co sa nacdieta tesi... Alebo dieta chce ci chcel...ale to som si myslela uz aj predtym

lubkavargova1
21. aug 2016

Noooo pekne si mu naletela...

mysga
21. aug 2016

@lena888 buď je super tolerantná alebo si vytrháva vlasy. :D

alaguema
21. aug 2016

@guinevre to, že ide na dovolenku s dcérou, je odstŕčanie? MM bol na týždeň s kamarátmi zliezať nejaké hory. Bola som doma s bábätkom a v pohode. Čo mu uviazala guľu na nohu? A áno - mať chlapa so záväzkami znamená aj zmieriť sa s tým, že tie záväzky existujú a aj s tým, že ona nemusí byť pri každom ich stretnutí, alebo dovolenke. To spácha rituálnu samovraždu, až dcéra dospeje a pozve na dovolenku pre zmenu otca ona a jasne dá najavo, že s ním chce stráviť pár dní sama? Neviem koľko je tu akých žien, toto je môj názor. Poznám z reálu ženu, ktoré vyslovene žiarli na partnerovu rodinu z predchádzajúceho manželstva, tiež nevie prežiť, že oni chcú byť spolu a niekedy aj bez nej. Mne to pripadá absurdné. A to, že sa otec s deťmi vidí málo, je na hlavu. Ale aj keby sa videli denne, tak to dieťa má nárok na to, aby s ním strávilo nejaký čas aj bez jeho partnerky. Čo ak jej jednoducho nie je sympatická? Aj to sa môže stať, ľudia si sadnú a aj nesadnú. To je ako povinná s ňou byť, či chce, či nechce? Z akého dôvodu? Ty tráviš čas s ľuďmi, ktorí tie nie sú sympatickí? Ideš s nimi na dovolenku?

radkamikic
21. aug 2016

Pohlad z ineho uhla ....V pripojenej diskusii z januara autorka pise ze partnerova dcera ma 9 rokov mozno uz 10 akmala medzi casom narodky....ja mam 10 rocnu dceru,s otcom sa stretava bez bez obmedzenia, ale odkedy ma tato novu partnerku,tak sa frekvencia stretnuti znizila....nie je to len novou partnerkou aby som nekrivdila....ale viac krat sa mi dcera stazovala ze je s tatom malo,aj si poplakala najma ked cez prazdniny chcela byt s nim sama a s jeho rodinou...chce to vela trpezlivosti na prahu puberty
2roky po rozvode sa nam dospelym moze zdat dost casu ale deti sa s traumou rozvodu ci rozchodu rodicov vyrovnavaju dlhsie ak vobec..nie je vsetko len cierne alebo biele
Kym to male nie je na svete je to este v rovine teorie...mozno ked sa babo narodi tak sa lady prelomia...pre dievca to bude realnejsie ze ma noveho surodenca

maminkasisa
21. aug 2016

@mima283 samozrejme, ze by mali iny nazor, a napr. aj ja 🙂

alaguema
21. aug 2016

@zaba9 v tvojej predchádzajúcej téme, som ti písala - neuháňaj ho tehotenstvom. Zjavne musíš. Áno, muži to pochopiteľne berú inak, ale je necitlivé, aby to takto žene povedal jeden muž. Ty ho tou témou buď úplne dusíš a má po krk toho, že sa má točiť len okolo teba a tvojho tehotenstva, alebo je celkovo rozpačitý a nevie, či to vôbec naozaj chcel. Nechaj ho dýchať. Nechaj ho nech ide na dovolenku s dcérou, preboha...veď sa ti nejde kamsi muchlovať, alebo ožierať. A prestaň už chcieť byť stredobodom a jediným centrom jeho vesmíru. Nebudeš. Tak to nefunguje.

alaguema
21. aug 2016

@mysga alebo to berie úplne v pohode...veď pre niečo je @lena888 už len ex 😎 Ale je to netradičné a aj trochu zvláštne. Prečo s nimi tráviš čas? Nejde pri rozvode o to, aby tí dvaja spolu už čas netrávili? 😀

mima4
21. aug 2016

@zaba9

Ja osobne nevidm problem ze tvoj priatel ide so svojou rodinou na dovolenku, teda so svojou maminkou a dcerou. Nie kazda dovolenka musi zakonite zahrnat aj obsiahlejsiu rodinu, ci frajerky/frajerov, čo je tvoj pripad.
So svojim priatelom chodis 2 roky, z toho uz mas 2 potraty, jeden v piatom mesiaci, mam z toho pocit, ze snazis sa ho priputat si k sebe dietatom, pretoze je to velmi skoro na deti, toboz, ked uz si asi raz padla na nos, a mas z toho vztahu 2 deti, alebo z tych vztahov.
Mozno az teraz sa zacne rysovat vas vztah viacej a uvidis, či aj priatel je človek do zivota, a vidis s nim buducnost, alebo budes osamela mamka s troma detmi. Je prirodzene, ze po urcitom case sa vztah zacne lamat a clovek zacne zistovat, alebo sa utvrdzovat, ci mu dany vztah vyhovuje alebo nie. To ze si si dala spravit dieta, tvojho priatela k tebe nepriviaze. Netlac na neho,respektuj ho taky aky je, nevynucuj si od neho lasku cez dieta.

majcika
21. aug 2016

Nezabúdajme, že zakladateľka je s týmto mužom tehotná už 3x...dva potraty. Cize ten muž vedel co robi, nie je to nejaký zajac začiatočník, on už má dve deti s ex -jednu dospelú a druhú túto 10ročnú. On svojim deťom ani neoznámil že budú mať súrodenca. Jeho rodine to povedala zakladateľka. Nejak mám dojem, že sama zakladateľka tlači na pílu v každom smere

lena888
21. aug 2016

@alaguema travime spolu cas kvoli detom. Velmi sa tesia, ked ideme niekam vsetci 5 ako povodna rodina.

moni244
21. aug 2016

@lena888 jej, to je pekne, ze dokazete takto fungovat kvoli detom

moni244
21. aug 2016

@majcika ved to a este je s nim len 2 roky, cize fakt potrebuje chlapa pri sebe a snazi sa ho priputat

alaguema
21. aug 2016

@lena888 pekné od vás, že sa viete takto dohodnúť kvôli deťom 🙂 Lekcia pre všetky tie "odstrčené" chuderky, ktoré trpia kvôli záväzkom z predchádzajúcich vzťahov a umárajú sa tým, že rodičia trávia čas so svojimi deťmi. @guinevre

majcika
21. aug 2016

Nikoho nedokážeme pripútať z dlhodobého hľadiska. A vzťahy kde sa to skúša na jednej či druhej strane pôjdu do gúl veľmi rýchlo. Ale to zakladateľka zisťuje práve v týchto dňoch

mima283
21. aug 2016

@maminkasisa no vidis a pre mna je to furt to iste...ta ista sitauacia, ti isti dospeli, tie iste deti, to iste dieta na ceste, vsetko rovnake...len nie priatelka, ale zena....podstata sa nicim nezmeni...

zaba9
autor
21. aug 2016

Len tolko tym,co si myslia,ze som si ho chcela dietatom priputat. Ano,je to rychlo, za 2 roky tri tehotenstva. Ale do kazdeho sme isli spolu,kazdy jeden krat povedal,ze chce dieta.,ze chce ho so mnou. Ale mame svoj vek,preto sme nechceli vzdy cakat len na to,ze ci sa podari. Obaja sme chceli spolocne dieta,preto bolo milovanie nechranene.

lena888
21. aug 2016

@alaguema ked si clovek uvedomi, co je v zivote najdolezitejsie, pre nas prave deti, tak sa tomu dokaze prisposobit vo viarerych oblastiach, toto je este to najmenej. Lepsie, ze nam to doslo po rozchode ako vobec.

majcika
21. aug 2016

@zaba9 a co mienis robiť teraz ďalej?

mima4
21. aug 2016

@zaba9

len vies, pre chlapa mat dieta je ine ako pre zenu. Da si vybavit 30 eurove vyzivne a si nahrata a tebe to dieta ostane na krku. Pre muza mat dieta nie je az taky zavazok ako pre zenu.

kde vobec teraz byvate? kupili ste si spolocny byt?
a vobec, poziadal ta o ruku?