Hádka s priateľom a jeho odchod
Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?
@zaba9 Prepáč, ale nechce sa mi vôbec veriť, že chlap (v svojich rokoch, ako píšeš), ktorý už dve deti má, by nejak vehementne sám od seba prišiel s tým, že on chce ďalšie dieťa, so ženou, ktorá má tiež dve svoje deti, s ktorými on navyše žije v spoločnej domácnosti. To je naozaj vysoko nepravdepodobné. Nebolo to skôr tak, že dieťa si veľmi chcela ty a on teda, že ok, keď to tak veľmi chceš, tak dobre?
@zaba9 no tak si uzivaj sucasny vztah a neries co bude dalej, netlac na neho, nech sa sam rozhoduje vo veciach, ktore povazuje za dolezite. A ak ti nevyhovuje on ako partner, tak sa mozte slusne rozist. ste mladulinky vztah, iba sa formujete, viac spozanvate, zistujete, kto co a ako... hovori sa, ze obycajne po dvoch rokoch vztahu clovek vie, co od vztahu chce, nechce, ci v nom chce zotrvat alebo ist dalej.
a co sa tyka dovolenky, ved naplanuj dovcu iba ty a on a tvoje deti, prekvap ho 🙂
Dosť náročné tretie dieťa na ceste a on po hádke u mamy ešte týždeň potom hody a potom nevieš...kto ti teraz pichá injekcie? Ak toto ustojite ako pár...to bude veľký krok
@alaguema nebolo to,ze s tym prisiel sam,bolo to vzajomne. Povedali sme si,ze chceme spolocne dieta. Medzi jeho dceramy je rozdiel 10 rokov. jeho druhu dceru vraj "robil"preto ,lebo citil,ze ta starsia uz dospieva a odchadza mu.Chcel mat niekoho pri sebe. Zrovna sme to nedavno spominalli,ze ma deti po desatrocniciach.
@zaba9 Tvoje deti sa s otcom...jeho rodinou stretavaju? Mozno to niekde je ale nepostrehla som to
Nemyslím si ze variacia dovolenka ...ty,partner a tvoje deti bez partnetovej dcery v tejto situácii pomozu k zlepseniu vztahov...
@radkamikic s otcom sa stretavaju cca 4-5 hodin za tyzden,on stale pracuje. S jeho rodinou mozno raz za mesiac,lebo su v cechach. Ano,variacia prekvapenia dovolenky by asi teraz nebola dobra,to viem.
@zaba9 ak to bolo naozaj vzájomné, tak sa teraz chová divne. Asi v afekte si ho vyhodila, ok - nič moc reakcia, ale ak si sa ospravedlnila a uznala si chybu, tak nepríde späť? Tam je toho podľa mňa viac. Možno ho fakt dusíš. Tie narážky na to, že bol s dcérou keď si potratila v predošlej téme...No a? A keby bol v práci, bolo by to iné? Nemôže predsa sedieť non stop pri tebe. A že nie je pri tebe, keď ti treba pichnúť injekciu? Tak choď k obvodnému, nech ti ju pichne sestra, to je problém? Ja mám dojem, že ten svoj stav tak trocha zneužívaš, citovo vydieraš, manipuluješ.
V kombinacii tehotenstvo neistota a ine suvislosti si mozno tak reagovala i preto ze podvedome by si chcela aby tvoje deti trávili viac casu s otcom lebo 5 hodin je malo..ako to oni pocituju?...tiez uz maju rozumu dost aby si uvedomili ten nepomer ak vedia ze partner 2 vikendy stravi s dcérou
Som na Mk kratko dcera ma cez prazdniny viac programu a ja tu tak citam tie diskusie tak vidim ze ludia komunikuju spolu ako v telenovelach ...su ticho v hlave im ide monolog a a ked ostatni ten ich vnutorny hlas nepocuju a nereaguju ako druha strana v svojej hlave ocakava je zle
@alaguema Ano,v afekte, aj som to myslim niekde napisala,ze ja som vybuchla.,Uz som sa mu ospravedlnila,obaja sme si priznali cast chyby. Uz to nechavam tak. Inj.-najblizsie mesto mam 19km,a nemam auto. Oslovila som susedov,hladali sme niekoho na pichanie,ale po tom co sa nam stalo,tak maju strach. Aj ja uz som drzala injekciu v ruke,ze musim,ale proste som to nedala.
@mihula super napad, s tym, ze ma odist potom ona na dovolenku, on sa bude tesit, ze moze travit cas opat so svojim dietatom sam, ona bue trucovat ako male decko a vztah sa este viac narusi, len do toho, este mu prestan, varit, prat, zduj sa a to poriadne, nekomunikuj, rozdel vsetko a najma bud co najneprijemnejsia, to vam doda vela lasky a upevni vztah. Uprimne? Kebyze ma moj parner takyto pristup, ze napr.ani tehotenstvo nechce oznamit a pod.zamyslela by som sa nad tym, ci mu na mne zalezi a ci to mysli vazne, rovnako ako aj s tym, ze nechce, aby si bola velmi s jeho dcerou, nejaky problemik tam urcite bude.... Moj druhy manzel uplne inak reagoval aj na moje tehotenstvo, aj na moje, jeho deti, sice by urcite bezo mna nikam nesiel, ALE kebyze nastane u nas taka situaciu ako u vas, tak ho s kludom poslem na vylet s VLASTNYM dietatom. A nevymyslala by som, ze injekcie a pod, predpokladam, ze si dospela a vies sa zariadit. Neviem ako tvoje deti a ich otec, ale je uplne ok, ak chce dieta travit chvilu casu so svojim otcom, ktoreho vidi len parkrat do mesiaca, tyzdna, ako matka by si to asi mala chapat a ked babka zaplatila im trom dovolenku, tak nejancit ako usoplene decko, ale prijat fakt, ze ma aj niekoho ineho a netlacit sa niekam, kde nie si vitana, znie to kruto, ale je to tak okato a normalny clovek by to pochopil na prvu supu a nieze este sceny k tomu robit, to tuzis ostat sama s tromi detmi?
@zaba9
@maciatkolulu a ty si mysliš že tam nejaký vztah je?Tam nikdy nebol,nie je a ani nebude.Jeden nezodpovedný chlap,ktorý plodi deti ako na bežiacom pase,bez nejakej zodpovednosti.E este si k tomu da zaplatit dovolenku od starej matky,miesto toho,aby to urobil naopak
ON EŠTE NIE JE DOMA? 😲 Stále? @zaba9 veď to je hrozné, to sa bežne hádate na tak dlhú dobu? U nás sa musí problém vyriešiť hneď, ideálne do dvoch dní, toto je už trochu divné. On čo očakáva od toho, že tam ostane? Povedala si mu, že ťa mrzí, že si ho poslala preč? Že sa to nebude opakovať, alebo čo? Alebo už netvoríte pár? Ak ho netvoríte, tak určite nie kôli takejto veci, v tom potom bude uplne niečo ine, nepride mi normalne, aby hádka ohladom takéhoto niečoho dopadla tak,že ste týždeň od seba.
@zaba9 ale samé výhovorky, nemám auto, neviem toto, neviem tamto...chodia vlaky, autobusy a ak si to bežne ženy pichajú samy, tak to hádam zvládneš aj ty. Čo by si robila, keby tvoj priateľ musel cestovať na pracovné cesty? Žiadala, aby dal výpoveď? Nemôžeš sa tak na niekoho zavesiť a prejavovať totálnu závislosť na ňom a len na ňom. Jednak je to blbosť a jednak je to pre tú obeť strašne únavné. Neohlásenú návštevu by som ani len nezvažovala a dovolenku akože prekvapko len s tebou a tvojimi deťmi tiež nie. Nechala by som ho na pokoji. To je asi presne to, čo momentálne potrebuje, ak sa radšej drží ďalej.
@mysga nie,tiez sme si doteraz vzdy vsetko vyrozpravali a za dva dni bolo ok. Ano,ospravedlnila som sa mu. Este tyzden ze tam ostane,lebo o tyzden maju hody a mama chce,aby tam bol. Myslim ze tvorime par,este teda aspon vcera povedal,ze ma ma rad. Keby nemal moznost ist k mame, tak by tu uz bol.
@zaba9 matka sa ani mepyta preco tam oxiduje uz tyzden.... no mne keby sem napochodoval syn a do vecera by nevypadol k rodine by mal vypocuvacku ze by radsej domov isiel. 😀 ano mozno machrujem mam 2 synov este malych ale s mojou povahou by som sa teda opytala. Mamicka je rada ze ma synacika doma a neriesi, zaujímavé
@mihula tak to ja neviem aky tam je vztah, ale asi nic moc to nebude, ked autorka sama pisala o svojej matke, ze nesuhlasi s jej novym vztahom
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-vysvetlit-mame-ze-mam-svoj-zivot-2/
a to realne nechapem ako sa jej podarilo byt uz 2x neuspesne tehotna, ked matka tam cihala vo februari tohoto roku, ci tam je, alebo nie je novy partner, cele je to nezodpovedne a zo strany autorky je tam nevyrovnanost so vztahom otec-dcera z predchadzajuceho manzelstva
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zivot-s-priatelom-a-jeho-dcerou-2/
takze z mojho pohladu je to cele zle....
A na margo toho, ze matka zaplatila synovi a vnucke dovolenku, no ja na tom nevidim nic zle, ked na to ma a chce, tak preco nie, v normalnych rodinnych vztahoch to funguje, ona mozno zaplati pobyt a syn utraty na mieste, alebo co ja viem 😉
@6mia6 podla mna mamicka dobre vie, preco ma syna doma.... nepozname co tam je a nie je, ale normalne to tam nebude, kdeze ani z jednej strany nie su matere nadsene s novymi vztahmi, ale hlavne, ze si robia deti.... podla mna nezodpovedny pristup z oboch stran a co je najviac zarazajuce, obidvaja rozvedeny a s detmi a uz nie najmladsi, takze by tam uz nejaky ten rozum byt mal.

@mima4 ja mam dom,tu sme byvali,a ja dalej byvam. Ci ma poziadal o ruku? bavili sme sa na temu zobrat sa,ale ja som nechcela. Nechcela som mat ine priezvisko,ako moje deti. Ano,viem,da sa ponechat aj svoje a byt pritom zobraty. No ako to tu citam,ten papier asi znamena vo vztahoch vela.