icon

Hádka s priateľom a jeho odchod

zaba9
19. aug 2016

Ahojte zienky. Idem sa ku Vam aspon vyrozpravat. S priatelom sme spolu 2 roky. Ja viem,nie je to vela. teraz cakame babo. Predtym sme prezili dva potraty,jeden v 5 mesiaci tehu. To ma dost poznacilo psychicky. teraz sme sa na babo obaja moc tesili. Ale prisla taka vec. Jeho mama ho pozvala na dovolenku aj s jeho dcerou,ale vyslovene povedala ze bezomna.A on s tym suhlasil. A mna to strasne nahnevalo,ze vie ze spolu zijeme,ze spolu cakame babo,a toto povedala. no pohadali sme sa kvoli tomu ze uuuplne dost,az som nevydrzala a poslala som ho prec. Ja viem,moja chyba,teraz nemozem nariekat,asi so mnou mavaju aj hormony. este taka vec,ze po tych potratoch toto cele tehotenstvo pichame injekcie do bruska. Povedali sme si,ze to dame,ze my ich bude pichat,a ked teraz tu nie je,tak ho to vobec nezaujima ze kto mi to pichne.Ja viem,mozem si to aj sama,ale mam panicky strach z ihiel,a ked som oslovila znamych,tak sa boja,ze aby mi neublizili,ked uz sme mali problemy s tehu. Vam by to vadilo,keby vas tak priatelova rodina odpise,alebo je to normalne a len ja hystercim?

mysga
21. aug 2016

Neviem, čo maš robiť. Ja by som partnera neposlala preč, ak by som chcela, nech ostane. Lebo potom to spraví, odide a čo... nemôžeš mu ani dať ultimatum (bud sa vratis a doriešime to ako dospelí,alebo to beriem ako nezaujem o naš vztah), lebo neodišiel sam z vlastnej vôle... a teraz si si vlastne len ubližila, lebo on fakt odisiel a domov ho to moc netaha. Co musi boliet. Uz ho jedine poprosit,nech sa vrati,ale ak by povedal,ze nie,tak to by bola asi bodka pre mna. Neviem, neviem sa do toho vzit. :/

mysga
21. aug 2016

@maciatkolulu fuha...

guinevre
21. aug 2016

@alaguema Neviem naozaj preco ma oznacujes v prispevku ktory je adresovany na inu clenku MK, ale ok, asi ti neda pokoj to co som povedala :D Je jedna vec ked muz ide na pansku jazdu, je ina vec ked muz ide s dietatom sam, a je uplne ina vec ked vylet organizuje svokra a jasne dava na javo, ze syn moze ale jeho zena nie, asi si mysli ze syn je stale skolkar.

guinevre
21. aug 2016

@alaguema Ak ak si stale nepochopila co je zle v tom, ze svokra urcila kto pojde a kto nepojde, tak si predstav, ze tvoja mama organizuje vylet, a tvojmu muzovi povie "ale ty nie si pozvany", nemyslis, si, ze by to bolo z jej strany drze a ze b ytvoj manzel mal pravo sa urazit? Ja si myslim, ze ano. Svokra to mohla kludne nechat na syna, syn mohol kludne povedat zene ze kvoli jej zdrav. stave nech radsej zostane doma, je ine ked sa par takto dohodne, ako ked to niekto "externy" robi pre nich. Keby mne svokra takto to povedala, mozes si byt ista, ze by s tym ani MM nesuhlasil. Nastastie, moja svokra je inteligtentna zena a take nieco by nikdy neurobila.

6mia6
21. aug 2016

@guinevre presne takto to vnimam aj ja. Partneri sa mali dohodnut a nie svokra robit peklo v rodine.
Druha vec je ze dospely chlap ide s matkou na dovolenku len preto ze to platí 🙂 ten chlap je nejaky čudný

moni244
21. aug 2016

@guinevre no po dvoch rokoch vzťahu, keď sa handrkuje hore dole, my to ani divné nepríde, nie sú manželia a sú spolu krátko, mne by neprišlo divné, keby moja mama povedala, že ideme na výlet a môjho priateľa by nepozvala, lebo po 2 rokoch sa ani nepoznali

guinevre
21. aug 2016

@moni244 Ano, ale by mu ona to tak povedala, ci by si mu ty to predsa povedala? A keby mu tvoja mama povedala, tak to sa akoze vobec neurazi, ze? :D

moni244
21. aug 2016

@guinevre ja to beriem z toho globálu 2 ročného vzťahu, čiže vtedy sa nepoznali, tak prečo by sa urážal

alaguema
21. aug 2016

@guinevre je to, samozrejme, divný ťah od svokry. Mala to urobiť inak. Ale podstata problému nie je svokra, ani nikto iný. Podstata je tá, že pani má problém s tým, že ona nie je prítomná pri stretávaní sa partnera s jeho deťmi. A fakt je ten, že nič ju neoprávňuje k tomu, aby si nárokovala na to, že tam byť má. Mimochodom, bola som sama s mamou, sestrou a mojimi deťmi na výlete a môj manžel sa necítil ani odstrčený, ani nebol urazený. Nikto vyslovene nepovedal - ty nie, ale zorganizovali sme si to a oznámila som, že tam idem a všetko bolo ok. Problém s niečím takým môže mať len zakomplexovaná osoba, ktorá si všetko vzťahuje na seba a všetko berie osobne. Našťastie to nie je prípad ani môjho muža, ani môj a takéto akcie u nás nespôsobujú búrky, pri ktorých by sme sa vyhadzovali z domu.

guinevre
21. aug 2016

@moni244 Hovorime o zakladatelky? Ona sa s jeho matkou pozna, ci?

moni244
21. aug 2016

@guinevre ty sa tu oháňaš svokrou, tak len píšem svoj pohľad na vec

maciatkolulu
21. aug 2016

@guinevre asi maju zle vztahy v rodine, co zjavne maju, rovnako si myslim, ze svokra sama rozhoduje komu zaplati dovolenku a komu nie, to ci pojde a prijme toto pozvanie jej syn, je rozhodnutie jeho. Ja som tiez bola sama s mamou tehotna a so starsou na dovolenke, ktoru platila moja mama a o rok uz s dvomi detmi a nikto sa nepozastavoval. Muz pracoval, mal aj preco 😉 a to, ze sa chce niekam trieskat po dvoch potratoch a pichajuca injekcie ok nie je...Nie je niekde vitana z dovodov, ktore my tu nepozname a uraza sa? Nieco tam nie je ok, aj zo strany jej matky aj jej skoro svokry

guinevre
21. aug 2016

@alaguema Nie, nie, presne je to podstata - svokrin drzy tah. Ostatne tu len vidite to, ze zakladatelka je "macocha", a ma drzat hubu. Podstata je prave ta netaktnost od strany matky jej partnera, ja tu vidim problem a chapem, ze ju to urazilo.

guinevre
21. aug 2016

@maciatkolulu Samozrejme, ze na jej mieste by som ani ja nesla, ale to by sme sa dohodli ja a MM, nie tak ze mi svokra povie "bez teba". 🙂

guinevre
21. aug 2016

@moni244 Nie, ja sa tu ohanam tym co zakladatelka pise, lebo kazda tu mame svoke vztahy, svokry atd. ale nemame tu prave cas ohanat sa tym, ja hovorim o tom co ona pisala.

moni244
21. aug 2016

@guinevre ty nechápeš jednu podstatnú vec, tu nejde vôbec o vzťah macocha (lebo ani macocha nie je, je len nová priateľka jej otca), ale o to, že starká chce zobrať svoje vnúča a syna na dovolenku, platí to a autorka sa tam chcela nanominovať, so svojími dvoma deťmi, rizikovo tehotná (pričom priateľova dcéra o tom ani nevie), navyše priateľ namiesto brania dcéry k nej domov (keďže nemajú ani spoločné bývanie a bývajú u nej doma), ide radšej k mamičke, tam sú také problémy, že to, že matka jej priateľa ju nepozvala na dovolenku, je len špička ľadovca

6mia6
21. aug 2016

@alaguema ano aj ja chodim s detmi na vylety aj s kade kym lebo manzel pracuje ale neviem si predstavit ze ma niekto niekam zavola a doda ze moj partner nie je vítaný. Jeho nechaj doma.strašne by ma ta osoba rozosmiala

alaguema
21. aug 2016

@guinevre tak sa vráť k predošlej téme zakladateľky, kde jej vadilo a ubližovalo, že jej priateľ navštevuje dcéru sám. Správanie svokry ju uraziť mohlo a chápem, že sa jej to dotklo, ale ostáva faktom, že svokra nie je povinná nikam pozývať priateľku svojho syna a faktom ostáva aj to, že priateľ má povinnosť voči svojej dcére a dcéra má právo na svojho otca a nemá povinnosť do stretnutí zahrnúť otcovu frajerku. A práve preto som ťa označila v príspevku adresovanom lene, lebo ona dokonca s exom a ich spoločnými deťmi chodí na dovolenky. Oni sú tí rodičia, pre ktorých sú prioritou spokojné deti a tak to má byť. A to má ten ex priateľku.

mima4
21. aug 2016

@alaguema a matka jej priatela sa citi ako jej svokra? bere ju za "nevestu"?
vsak ak su "rodina", nech sa zaba zbali a ide k "muzovi" k jeho matke... nech sa sprava ako jeho "zena"

guinevre
21. aug 2016

@alaguema V predoslej teme som sa vyjadrila tam, tu sa vyjadrujem k veci, a samozrejme, jedine co by aj mna urazilo je keby svokra urcila ze ja nemozem ist na vylet, takze z tej strany ma pravdu. Tot vsjo.

alaguema
21. aug 2016

@6mia6 no, tak by ťa rozosmiala...a? Môžeš akurát tak poďakovať a odmietnuť. V mojej réžii je len to, čo robím ja. Čo robí svokra, tetka, ujko, susedovho brata pes, je mimo moju kontrolu. Ak ma niekam nepozvú, nejdem tam. Pozvanie si nebudem vydupávať, ani plakať po večeroch do vankúša, svet sa točí ďalej, urobím si program s mojimi deťmi a urobím to veľmi rada, určite s nimi trávim čas radšej, ako v podstate s cudzími ľuďmi, ako je frajerova matka a jej vnučka, ktorá ma nemusí.

petulda333
21. aug 2016

Zeny mne to nepride ako drzi tah od ,,svokry,, pretoze nevieme co za tym je..mozno ju o to poprosila vnucka,mozno sama vidi tu rodinnu situaciu a chcela stravit cas so svojimi,a ano mozno to bolo aj naschval ale neposudzujme lebo nevieme. A ani autorka asi skutocny dovod nepozna kedze si to poriadne vysvetlit nenechala.Uprimne ked sa nato pozriem tak sa nedivim ze ju nezavolala..su spolu 2r,ma svoje 2deti a uz dvakrat potratila a caka dalsie,ako svokra by som to povazala za take rychle,ani deti sa nestihli poriadne spoznat ani sami medzi sebou a zrazu tolko zmien,a predsa kazdy pozera na svoju krv a nie na inych a ani len manzelmi nie su..autorka zbytocne prehana,a z casti je tato situacia aj jej pricinenim..a ze ho vyhodila prec no neviem ci je to rozumny sposob riesenia problemov

guinevre
21. aug 2016

@moni244 Asi ty nechapes, ze povedat synovej priatelke ze nie je pozvana je drze. To jej mal povedat on. Dalsia vec je ak si uz tri krat splodil dieta s novou priatelkou, ako otec by to mal uz potupne mohol zacat vysvetlovat aj dcere, alebo ju chce potom prekvapit s ad hoc surodencom, ale asi ten chlap vlastne nema gule na nic okrem na to aby splodil dieta.

maciatkolulu
21. aug 2016

@6mia6 tak mna by napr.nerozosmiala, pretoze aj moje velke dcery obcas vyzaduju byt so mnou uplne same, bez mojho manzela a nasho spolocneho syna...Je to podla mna uplne ok a kebyze chce moj muz ist sam na vylet, dovolenkku so svojimi, nemam problem...Viem totizto co to je, ked chcu byt deti iba so svojim rodicom a nie aj s ich novym partnerom a v tomto pripade este aj s "cudzimi"detmi...

6mia6
21. aug 2016

@guinevre nema to zmysel... slovo takt je tu asi cudzie slovo.
Každopádne ten chlap to nemá v hlave v poriadku

maciatkolulu
21. aug 2016

@guinevre tak, ale aj ta zena musi mat "zaludok"robit si dieta a pritom nemat opat vztah celkom ok...

6mia6
21. aug 2016

@maciatkolulu v poriadku ked to tak chce sam ale u nas by tretia osoba nepochodila. To je vsetko. Toto si maju vydiskutovat partneri

petulda333
21. aug 2016

@6mia6 preco ste si spolu s @guinevre take iste ze to je tako ako pise autorka?treba sa na vec pozriet z viacerych uhlov a nie hned robit zavery ked tu situaciu poznate len z pisania jednej strany!navyse nou lomcuju hormony ktore nevie ovladat,takze netreba brat vsetko doslovne

maciatkolulu
21. aug 2016

@6mia6 ten chlap chce travit trochu casu so svojou dcerou, to je uplne normalne a normalna zena a toboz matka deti vyrastajucich bez otca by to mala vediet pochopit. Aj moje deti chcu travit cas IBA so svojim otcom, maju urcene pravidla a je partnerka to proste musela pochopit, inak dovidenia.

moni244
21. aug 2016

@guinevre a bohvie, ako to naozaj bolo, máme tu zase len pohľad autorky a podľa toho, ako reaguje, píše, by som sa ani nedivila, keby to bolo celé úplne ináč