icon

Hádka v rodine

atko2009
12. nov 2021

Ahojte, prosim vas ako by ste reagovali ak by vam vynadal rodinny prislusnik, ze urazate a vysmievate sa jeho rodine.
Dovod tejto dramy bolo to, ze som v dobrom - ako upozornenie - poslala svagrinej spravu, ze sa dvihaju uroky v banke - bol to link na clanok a text asi si priplatite. Spravu som myslela ako upozornenie, ze uz zdrazuju aj uvery, no bolo to pochopene tak, ze sa im vysmievam, ze budu platit viac.
Nasledne pri inej teme som v texte napisala, ze "ludia su hlupi" co opat protistrana pochopila tak, ze ju urazam...
No a nasledne prisla sprska urazok na moju osobu s tym, ze som vraj skodoradostna, negativna a mam sa dat liecit... Na tie urazky som nijak netragovala ale velmi ma to boli a mrzi.

sense
12. nov 2021

@atko2009 vieš zrejme to ze sa dvíhajú útoky a tým pádom si pri platia vedia aj bez teba... A poslať link na článok je jedna vec, poznámka že si pri platia sa dá vysvetliť kadejako... Nevraviac o tom ze ste nie moc blízka rodina keď ste sa videli pred dvoma rokmi... Plus sama píšeš ze klientom si to neposlala ale svagrinej áno, čiže aj tam sa tvoj dobrý úmysel na upozornenie rozplýva... Lenže tým by si si to nedovolila poslať lebo by už možno neboli klientami...

loginexistuje
12. nov 2021

@atko2009 ale ved ona nemusi vediet ze si toto riesila kvoli susede a ty nemusis vediet ci oni nemaju problem s financiami

viestta
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
12. nov 2021

@loginexistuje ak by som taketo clanok dostala asi by som sa zamyslela ci mozem o dieta naozaj prist.... Brala by som to ako upozornenie, ze sa to moze stat. Nevidim za vsetkym zly umysel, falos

atko2009
autor
12. nov 2021

@loginexistuje myslim, ze uz zatahujete do temy iny problem.

number19
12. nov 2021

Prepac, ale mas divnu komunikaciu s niekym s kym si mala osobny kontatk tak pred cca 2. rokmi. Poslat clanky a komentare " bol to link na clanok a text asi si priplatite" a druhy "Nasledne pri inej teme som v texte napisala, ze "ludia su hlupi" co opat protistrana pochopila tak, ze ju urazam..."
Niekomu s kym si sa stretla pred 2 rokmi vypisovat taketo komentare? No neviem. Empatiou rozhodne nesrsis...

loginexistuje
12. nov 2021

@atko2009 problem mas ty a to ze nie si schopna sa sebakriticky pozriet na tu situaciu a chyba ti empatia a preto dalsia diskusia s tebou nema zmysel

atko2009
autor
12. nov 2021

@loginexistuje nuz mozno ano. Mozno som naozaj na vine, vysvetlenie bolo zbytocne, ospravedlnenie uz tiez. 2 roky preto, lebo corona a neockovani do krajiny nemozu resp musia mat karantenu. 2 rozdielne staty

malia18
12. nov 2021

@atko2009 mne príde smiešne že sa dospelí ľudia takto urážajú jak male deti preboha 😅 nechápem čo je zrazu každý tak citlivý a všetko si hneď berie k srdcu ako urážku....ja by som to pochopila normálne prípadne sa spýtala ako to bolo myslené predtým než by som robila osočovacie scény fakt niektorí ľudia už nevedia čo by komu vytýkali a vyhadzovali na oči....buď v kľude povedala by som len že prepáč myslela som to ako upozornenie že plánujú zvyšovať aj úvery a finančné produkty ale pre budúcnosť sa radšej už na túto nebudem s vami baviť aby som sa vás tým nedotkla čo nebol môj zámer...každý normálny dospelý človek si to vie vykomunikovať a pochopiť ale prepáč je mi to vtipné z ich strany a ty ich nerieš keď chcú reagovať na každú blbu vetu vzťahovačne ani sa s nimi nebaví takých ľudí tiež obchádzam

atko2009
autor
12. nov 2021

@malia18 popravde mne tiez prvy moment prislo smiesne, ze riesime blbosti, no ale hold niekto to berie vazne, osobne a velmi citlivo

prasiatko30
12. nov 2021

@atko2009 Sorry ale toto nie je o tom, ze oni si nieco zle vysvetlili ale je to o tom, ze ty si zabrdla niekam kam ta nikto nepozyval a este velmi zlym stylom. Vobec sa im necudujem, ze to zobrali zle. Dva roky sa stretavate minimum, mate len zdvorilostne vztahy a ty vidis spravu o tom, ze sa budu zvysovat uroky a im to preposles s posmesnou poznamkou 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

atko2009
autor
12. nov 2021

@loginexistuje este snad, viete ja ak mam nejake veci po detoch tak ako prve to posuvam svagrinej, vsetko ale len cez spravy, lebo oni nie su ockovani a nemozu prist. Takze komunkacia len takto kedze ochota ockovat sa u nich nie je

atko2009
autor
12. nov 2021

@prasiatko30 nemohla som vediet, ze to vezmu ako vysmech ani ma to vobec nenapadlo

prasiatko30
12. nov 2021

@atko2009 ako skodoradost 🤦🏽‍♀️

luccija
12. nov 2021

@atko2009 možno si to nemyslela zle, ale zle to vypálilo.Asi nie sú z tej info nadšeni a tak zlosť vychrlili na teba.Nabuduce sa nestaraj do druhého dlhov a nepíš také veci...a tiež sa nemuseli správať tak hulvatsk

tykat
12. nov 2021

@atko2009 ...a vy si bezne posielate clanky co kde zdrazelo? Keby mi toto svagrina poslala s komentom ze si asi priplatim tak si myslim ze jej asi preskocilo (kedze nepije) 😂 ...

tykat
12. nov 2021

@atko2009 " Bola to cisto informacia, ze sa dvihaju uroky a teda si priplatia.." a to je nejaka tajna informacia? To nezistia aj sami? ...akoze osobny kontakt ste mali 2r dozadu... mozes jej tak max recept na nieco fajne poslat alebo sa opytat ako sa majuaj to si bude mysliet ze nieco chces ... empatia ti chyba resp.ked pri clanku o zvysovani urokov ta napadne poslat link s komentom "asi si priplatite" svagrine ktoru si videla pred 2 rokmi tak je nieco zle. Zaujimalo by ma co si cakala ako reakciu na svoju spravu? Lebo mna nic normalne nenapada.
PS normalne so sa zamyslela ci mam v mojom okruhu cloveka ktoremu by som toto poslala...a nie, nemam.

atko2009
autor
12. nov 2021

@tykat necakala som ziadnu reakciu

zdenkastanka
12. nov 2021

@atko2009 "ochota ockovat sa u nich nie je" .... dievca ty si uplne mimo🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️este ich nazvi sebcami nie?🤦🏼‍♀️a ked teda zdoraznujes ze ako neockovani nemozu cestovať preco ty nepricestujes za nimi ked si ockovana? A neboli by ste od seba 2 roky.tym padom by aj tie vztahy boli lepšie.skor tu cítim iny problem😏

atko2009
autor
12. nov 2021

@zdenkastanka napisala som tak ako to je. Je na tom nieco zle?

atko2009
autor
12. nov 2021

@zdenkastanka nemam ockovane deti, bola by nutna karantena

zdenkastanka
12. nov 2021

@atko2009 ak maju co 12r tak sa beru ako tiez zaockovane ... takze by nemuseli byt v karantene .
Tak "problem" je ta komunikácia alebo skor volba slov...

atko2009
autor
12. nov 2021

@zdenkastanka viac ako 12, to je teraz jedno. Zly zamer, vysmech ani skodoradost som v umysle nemala

vanda323
12. nov 2021

@atko2009 Čo na to poviem? Že s cudzim sa občas lepšie dorozumieť ako s rodinou.

tehulka2011
12. nov 2021

@atko2009 mohli to brat ako vysmievanie, kedze ty hypoteku nemas.
Celkovo by som ta na ich mieste tiez brala ako toxickeho cloveka, nemam pocit, ze by bol medzi vami nejaky blizky vztah a ze by si ich mala rada.

atko2009
autor
12. nov 2021

@tehulka2011 nemam hypo, lebo zijem v podnajme

atko2009
autor
12. nov 2021

@tehulka2011 sme rozdielne povahy, ja introvert oni extroverti. Celkovo travime cas uplne inak. Oni skor v bare a ja skor v prirode. Mame malo spolocnych aktivit. Aj ked tu pridu su viac s kamaratmi na pive ako s nami na vylete. Sme rozdielni.

thoughtfulweirdo
12. nov 2021

Drze? Zlomyselne? Škodoradostne? No ja si asi žijem v inom svete 😅 mne to prišlo úplne normálne a po prečítaní komentárov som fakt prekvapená. Tak si zistila (a ja s tebou!), že rôzni ľudia vnímajú tú istú situáciu rôzne. Každopádne, aj keby to zrovna z ich pohľadu bolo niečo čudné, nevhodné, ja od dospelých ľudí očakávam priamu komunikáciu a ozrejmenie, čo sa ich dotklo/vadilo a nie výbuch ako od škôlkara. Chápem, že ťa to mrzí, mňa by tiež mrzelo, ale očividne toto je ich forma prejavu 🤷🏻‍♀️

tehulka2011
12. nov 2021

@atko2009 tak ale uprimne, nemas ich rada, ze? To, ze si priplatia za uver, ta mozno v duchu tesi, lebo si povies, ze ty zase "vyhadzujes peniaze" za podnajom.
Jednoducho mi to nepripada, ze si im to napisala v dobrom umysle, ved ked si budu musiet priplatit, tak im to ich banka oznami, je to chulostiva vec, ktora sa ta netyka, a je to zvlast nevhodne, ak nemate blizsi vztah.

lylyjana
12. nov 2021

@oli18 wooow a ty si kto, ze si dovolis hodnotit, co koho ma ako velmi trapit?! Pisu tu ludia o vselicom, ak nemas ako poradit, jednoducho NEREAGUJ!
@atko2009 ja si myslim, ze si nic zle neurobila, no aby bolo pokoj, ja by som sa asi ospravedlnila, ze to vobec takto nebolo myslene, ze ta mrzi, ze doslo k takemuto nedorozumeniu. A tam by som skoncila, lebo ak ti niekto vynada za to a este ti povie, ze sa mas dat liecit, tak s takym zakomplexkovanym clovekom sa neda normalne porozpravat a oni si to prekrutia aj tak po svojom.