Hádka v rodine
Ahojte, prosim vas ako by ste reagovali ak by vam vynadal rodinny prislusnik, ze urazate a vysmievate sa jeho rodine.
Dovod tejto dramy bolo to, ze som v dobrom - ako upozornenie - poslala svagrinej spravu, ze sa dvihaju uroky v banke - bol to link na clanok a text asi si priplatite. Spravu som myslela ako upozornenie, ze uz zdrazuju aj uvery, no bolo to pochopene tak, ze sa im vysmievam, ze budu platit viac.
Nasledne pri inej teme som v texte napisala, ze "ludia su hlupi" co opat protistrana pochopila tak, ze ju urazam...
No a nasledne prisla sprska urazok na moju osobu s tym, ze som vraj skodoradostna, negativna a mam sa dat liecit... Na tie urazky som nijak netragovala ale velmi ma to boli a mrzi.
@tehulka2011 preco by mala byt rada ze budu platit viac? Toto zdrazovanie pociti kazdy z nas. Ja zijem v podnajme, ktory mastoji viac ako hypoteka ale to s tym vobec nic nema. Je zvlastne ako sa tu ludia domnievaju a robia usudky hned bez blizsieho poznania. Je to cudne ako jeden druheho sudime, nalepkujeme a hodnotime a pritom sa nepozname. O to tazsie je taketo hodnotenie prijat od blizkej rodiny. Co znamena mat rad? Je mat rad pomoc pri ziskani uveru? Je mat darovanie veci? Je mat rad pomoc ak je potrebna?
@atko2009 Ked ti ukrivdili, tak to ber ako vyzvu sa s tym vysporiadat.
A otazka, ci ich mas rada, je uplne jednoducha, normalne, ludsky, ci ich mas rada a prajes im len to najlepsie.
@tehulka2011 a preco by som im mala priat nieco zle? Nevidim zmysel v tejto otazke - priat niekomu nieco zle, ved to zle sa cloveku vzdy vrati. Nie je vo svete dost zla?
@tykat bola to cisto informacia. Clanok, v ktorom sa pisalo o dvihani urokovej sadzby centralnou bankou. Informacia. Zdielam vela clankov z roznych oblasti, necakam reakciu ide o precitanie clanku. Dostavam tiez vela linkov na clanky, ci ine info od znamych, precitam- neprecitam, reagujem, nereagujem ako kedy.
@tykat zdielam vela clankov aj z ekonomickej oblasti aj z inych oblasti. Ale neempatia mi pride to ak niekto reaguje bezcitne, teda nevnima ze moze ranit a skor by som to riesila v osobnom kintakte ako v internetovom. Ked vezmeme do uvahy co vsetko sa deje na socialnych sietach, tak sme vlastne vsetci neempaticki.
A aky link si posielala s dodatkom 'ludia su hlupi?'
@atko2009 ...a teraz si to otoc..." Ale neempatia mi pride to ak niekto reaguje bezcitne, teda nevnima ze moze ranit a skor by som to riesila v osobnom kintakte ako v internetovom."
To je mozno presne to co sa ti snazi rodina vysvetlit. Ze nieco posielas bez rozmyslania, bez uvedomenia ze mozes ranit a este to aj zdielas na dialku, namiesto toho aby si to ked tak.prebrala s dotycnym osobne pri kave alebo po telefone...
@atko2009 "...vobec ma nenapadlo ze ekonomicky clanok moze niekoho ranit..." a ta poznamka k nemu?
Ako naozaj...vzdy si pred takouto spravou predstav reakciu toho cloveka... co mu tato sprava da? Co mu tum chces povedat. Lebo tuto uplne postradam zmysel celej spravy.. zdielat info o rastucich urokoch s poznamkou "asi si priplatite" ked je to pomaly v kazdych spravach ci novinach.
Akoze ja osobne nemusim situacie,ked mi idu davat rady ohladom mojich financii ludia,o ktorych financnej situacii zase neviem nic ja....ale nedavno sa ma mierne dotklo nevinne konstatovanie mojej rodinnej prislusnicky na to,ze na stvrte dieta po dovrseni 28 dni, uz nedostanem ten cca 900 eurovy prispevok..len 150 Eur....jej dobra poznamka bola: Vies,ze uz nedostanes nic,ze?....a ja som na nu vyletela,ze ake nic? Ved 150 dostanem...citila som v to cosi ako vysmech ci co...ani neviem...len som sa nastvala...a mozno to tak nebolo myslene...
Tak zas, posielat niekomu, s kym nemam blizky vztah, poznamky typu 'ludia su hlupi...' to fakt nie je rozumne... este povedz, ze to bolo nieco o ockovani /neockovani a bude to uplne jasne..
@taga och boze, vy mate blizky vzhat s kilegami v praci? Lebo bezne sa bavime v praci vsebecne, bezne mame taketo komentate, bezne vyjadrujeme nazory na "hlupu vladu" hlupych ludi ockovanych hlupich ludi neockovanych.... O com to tu tocite? Blizky vztah je zaklad na normalnu beznu komunikaciu? Prepacte to som fakt teraz nepochopila.
Citate niekedy k8mentare na socialnych sietach? Ti ludia tam maju vsetci blizky vztah? O com tocite? Potrebujete si dokazat, ze mate pravdu alebo len strieta od boka co vas napadne bez rozmyslania.
@atko2009 urcite bezne nevypisujem nikomu svoje nazory, najma nazory typu 'ludia su hlupi', a ked cloveka 2 roky nevidim, tak toboz nie. Ty chapes, ze ich absolutne nezaujima tvoj nazor? Ze ich svojim spravanim obtazujes? Ty mi neprides neempaticka, tebe proste vobec nedochadza. Vidis len seba, a ked sa ti nieco nepaci, utocis. No sama do zrkadla nepozries, tvaris sa, ze ty nic, ale tvoje slova hovoria za teba
@taga prepáčte moc na to kolko ma poznate sudite aka som. To by som si nedovolila. Kazdy mame chyby ale sudit ludi hned od boka mi nepride empaticke. A ze utocim? Ved si precitajte ake hluposti pisete. Nikdy by som neposlala spravu hlupi ludia bez blizkeho vztahu.
A na to, ze ste ma teraz odsudila a posudila, stanovila aka som vam stacila tato diskusia. Blizky vztah nereba?

@loginexistuje ja za tym textom nevidim nic zakerne. Niektori su uz taki paranoidni, ze veria, ze sa im vsetci vysmievaju. Ja zopar takych tiez poznam. Mam taku kolegynu v praci. Suvisi to s jej nizkym sebavedomim a predpojatostou.