icon

Hádka v rodine

atko2009
12. nov 2021

Ahojte, prosim vas ako by ste reagovali ak by vam vynadal rodinny prislusnik, ze urazate a vysmievate sa jeho rodine.
Dovod tejto dramy bolo to, ze som v dobrom - ako upozornenie - poslala svagrinej spravu, ze sa dvihaju uroky v banke - bol to link na clanok a text asi si priplatite. Spravu som myslela ako upozornenie, ze uz zdrazuju aj uvery, no bolo to pochopene tak, ze sa im vysmievam, ze budu platit viac.
Nasledne pri inej teme som v texte napisala, ze "ludia su hlupi" co opat protistrana pochopila tak, ze ju urazam...
No a nasledne prisla sprska urazok na moju osobu s tym, ze som vraj skodoradostna, negativna a mam sa dat liecit... Na tie urazky som nijak netragovala ale velmi ma to boli a mrzi.

atko2009
autor
13. nov 2021

Dakujem vam vsetkym za nazory, aj ked musim priznat, ze sa citim este horsie ako keby ze to tu nepisem. Celkom ma prekvapilo ako citlivo zvykneme brat niektore veci a ako negativne vnimame ludi niekedy.

nikyball
13. nov 2021

@atko2009 ty stále nechápeš o čo ide. Asi si už od teba dostali viac takých netaktnych správ.
Pozri. Ak by ti poslali článok o tom, že ľudia čo žijú po podnajmoch su hlupáci a platia za niečo čo nikdy nebude ich, bola by si s tým ok?

loginexistuje
13. nov 2021

@atko2009 pozri vela ludi sa ti tu snazilo vysvetlit ale asi ma problem tomu porozumiet tak ti to spisem
1.vase vztahy neboli dobre uz ani predtym (cechy nie si novy zeland ak by ste chceli tak sa za dva roky vidite reaguju zle uz aj na banalne otazky od teba ako sa mate
2. Takyto komentar medzi ludmi kde mas dobry vztah je ok v najhorsom napisem do toho ta nic ale medzi lidmi kde je napatie a nedobre vztahy je no go
3. z tvojej komunikacie je vidiet zety mas svoju pravdu a nie si velmi schopna sebareflexie ak si takto komunikovala aj predtym tak chcu vlastne oni tu tvoju pomoc co o nej pises ?
4. Mne to velmi pripomina tych otravnych financnych poradcov ktori si budu mliet svoje my sa s takymi nestretavame (ale poznam aj dobrych a kvalitnych)

putala si sa dali ske ti svoj pohlad a rady to ze to neprijimas je tiez cast tvojho problemu vo vztahoch
Proste je to primarne o tebe a nie o tom obsahu co si napisala ak si priznas sama pred sebou tuto pravdu mozes s tym nieco robit

atko2009
autor
13. nov 2021

@loginexistuje celkom dobre som pochopila tak neviem na co sa znovu snazis v tom vrtat a rekapitulovat a rozoberat. Navyse ooat s analyzou osobnosti ako nemam sebareflexiu..... Uz aj dietaby pochopilo, ze tama je uzavreta, podakovala som za nazory a ty znova a znova utocis ako ja nechapem, ako nerozumiem atd... Tomu zas nerozumiem ja. Ved ja tiez nestojim o tacketo nazory stale dookola. Naco je to dobre toto?

atko2009
autor
13. nov 2021

@nikyball ano bola by som uolne v pohode s tym clankom reagovala by som asi tak, ze mi je jasne, ze podnajom nie je to idealne, ale hold zivotna situacia mi neumoznuje kupit byt.... Nic viac nic menej.

nikyball
13. nov 2021

@atko2009 výborne až ma prekvapuje ako nevieš byť v pohode s inými názormi aké si tu dostala a podľa všetkého nečakala. A ako si im teda chcela pomôcť tým článkom a dodatkom o hlúpych ľuďoch.?

atko2009
autor
13. nov 2021

@loginexistuje z tvojuch komentarov mi pride, ze si trosku clovek, ktory donekonecna opakuje svoje, bez toho aby vobec vnimal, ze ten druhy o to uz nema zaujem.
Faktom je, ze sa tu viacere ohanate kde akymi vyrazmi a pritom vase vyjadrenia pritirecia tomu co pisete. Sebareflexia je uvedomenie si, ze uz asi stacilo, navyse som temu kvazi uzavrela podakovanim a ty zas a opat ako mi nedochadza. Cudujem za, ze vobec pouzijes v tomto konteste slovo sebarefleksia. Citim z teba zlo, negativnu snahu hruheho dokopat, ukazat aky je chudak, aky je nevyrovnany a ubohy clovek. To citim z teba a tvojich komentarov. Bud ti niekto velmi ublizil alebo si proste len nestastna.

ayanamirei
13. nov 2021

@atko2009 ty si proste zdeformovana z toho,ze si financny poradca a teda aj ja musim povedat,ze si proste asi stratila aj zvysky empatie a pises podla teba vecne (podla mna hrubo), lebo financie su citlive temy. Keby si svagrinej poslala info,ze je predikcia dvihania uverov a ze odporucas spravit take a take opatrenie co im mozno moze usetrit alebo zachranit peniasky, tak ti este podakuju... Ty si namiesto toho napisala,ze si priplatia (bez kuska empatie a citu).

oli18
13. nov 2021

@lylyjana a ty si kto, ze hodnotis inych prispevky? Kedze je to verejne forum, kazdy si tu moze napisat, co chce. A nie vzdy len hladkat ego zakladatelke, pretoze to pomoze najmenej. Inak som zena so zivotnymi skusenostami, ktora nepotrebuje MK k tomu, aby si s niecim poradila. Pouzivam vlastnu hlavu😜

atko2009
autor
13. nov 2021

@nikyball hlupi ludia s tymto nemali nic spolocne. A neviem ale hadat 100x som uz povedala, ze to bola cisto informacia. Nic viac nic menej. Ja neviem ci vy uz naozaj nechapene niektorym slivak alebo zamerne chapat nechcete. Ved je to ako ked citate o kvetoch a viete ze kolegyna ta taky kvet a napisete jej citaj asi zle polievas. Nic viac nic menej
Informacia. Zuadna snaha radit, miesat sa, poucovat, informacia.

loginexistuje
13. nov 2021

@atko2009 tak to sa mylis ja som vyrovnany clovek v stastnom manzelstve a mna sa taketo hodnotenia netykaju
ale beriem tvoje vyjadrenie nazoru a to ze ty vlastne nestojis o iny nazor ako tvoj vlastny resp podporujuci a zdrzim sa akychkolvek komentarov ci rad k tvojmu problemu s rodinou tvojho brata

atko2009
autor
13. nov 2021

@loginexistuje prajem ti tvoje stastie. Podakovala som za nazory ale tebe nestacilo s znova a znova dookila ides rekaputulovat. Naco. Co viac akrem toho co si uz napisala mi tym povies? Ze si stastna a super osoba?, to sme tu vsetky hadam, len niektore to stastie prekryvaju deptanim unych na mk.

nikyball
13. nov 2021

@atko2009 Praveze ja to chápem , keďže tiež nemám rada ak sa niekto stará do našich financií. A zvlášť ak to nie je obzvlášť blízky človek. Preto ich chápem, že im taketo info od teba vadia a asi tiež by som ti brala ako škodoradosť. Ty im na to neprispievas takže ta do toho nic

atko2009
autor
13. nov 2021

@nikyball vobec som to ako staranie sa do financii inych nebrala. Hol vypalilo inak.

tykat
13. nov 2021

@atko2009 ...tak z tejto diskusie mas info ze tento typ zdielania informacii by asi vacsine vadil resp.nechapali by preco toto vobec zdielas. Prispievajuci ta nepoznaju a takto podana informacia by ich iritovala. Svagrina ta pozna lepsie a vytocilo ju to do nepricetna. Zober si z toho len ponaucenie ze nieco v tvojej komunikacii nie je ok.
Ak som dobre pochopila tak svagrina ti dokonca na otazku ako sa mate odpovedala nieco v zmysle co teba do toho ako sa mame preco ta to zaujima... ak ano tak potom nechapem preco ti nedoslo ze s tebou komunikovat nechce a nestoji ani o ziadne linky s clankami a tvojimi upozorneniami. Nechce s tebou ani travit cas (vid co si pisala skor). Skus sa nad tym zamysliet.

nikyball
13. nov 2021

@atko2009 proste nedávaj nevyžiadane rady to je celé. Vidíš ani ty sama nevidíš zmysel v tom načo im to posielať .

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@atko2009 a aky mas vztah s tvojim bratom? Evidentne ta jeho manzelka nema rada a tvoj brat? rozumiete si? volate si?

atko2009
autor
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 ano volame... Realita? Nezavola ani rodicom ked sa mu oni neozvu. Zvykli sme si, ze ak chceme mat aky taky kontakt musime sa ozvat my. Je to rodina ale je fakt, ze za tieto 2 roky mam pocit ako keby sme ani rodina neboli.... Je smutne, ze niekedy sa ma cudzi clovek opyta ako sa mam, co noveho ale vlastna rodina jak keby zabudla, ze existujeme. To je teda fakt.
Snazim sa. Ja som skor clovek, ze nezdielam hned vsetko na socialnych sietach ale s rodinou a malym mnozstvom priatelov. Asi to vyplyva aj z mojej introvertnej povahy. Ani tu na mk nerirsim nejak casto veci. Jednak na to nie je cas, jedna zvladam sama. Toto ma sokovalo a zamrzelo a mam pocit, ze sme skor nezelana rodina a aj otazka ako sa mas je problem...

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@atko2009 a spraval sa takto brat aj predtym ako sa ozenil?

atko2009
autor
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 nie, ako nie ze by sme boli zrovna ako dvojicky ale nebol taky. My vlastne ako keby nemozeme na nic povedat svoj taky ten riadny nazor, vzdy musime chodit na spickach ale ked potrebovali pomoct vzdy som bola po ruke, preto ma prekvapilo, ze som vraj skodoradostna. Oni ked k nam pridu su skor s kamosmi vonku ako s nami.

1986mir
13. nov 2021

@loginexistuje prepac ale precitaj si po sebe co si tu popisala, mna nepresvedcis ze ty si vyrovnana a stastna, na mna posobis ze si zatrpknuta, egocentricka, urazliva, vztahovacna, zla zena, lebo neviem si predstavit, ako moze byt niekto vyrovnany clovek a v manzelste stastny a zaroven predviest toto, co si tu v tejto teme predviedla

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@atko2009 pravdepodobne je to teda jeho zenou. Velmi vela zla v rodinach dokazu narobit novi partneri, pretoze pre nich ta rodina nie je rodinou, nemaju tam citove vazby, su to cudzi ludia a vacsinou svojho partnera vedia dokonale zmanipulovat a odviest od rodiny. A taktiez su ludia, ktori nikdy nemali hlboke vztahy, nepochadzaju z usporiadanych a funkcnych rodin, rodina pre nich vela neznamena, nevedia riesit problemy, lebo nevideli v povodnej rodine, ze problemy sa riesia, ze sa komunikuje. Nemyslim tym pripady, ze svokrovci atd. su toxicki ludia, co chu ovladat, manipulovat a vedome skodit.
No ak ho tak zena zmanipulovala, tak ja by som im "nenahravala" a uz vobec v nicom neradila a hrala to mile "usmievajuce dievcatko". Vacsinou muz / zena, co ma takeho partnera / partnerku, casom na to pride aj sam.
Je velmi vela pripadov, kedy aj muz stval zenu proti jej rodine, dokonca priatelov, manipuloval s nou, aby sa prestala stykat a kontaktovat s ludmi zo svojho zivota - dovod? Mat moznost s danou osobou manipulovat. Dana osoba (teraz tvoj brat) nemusi komunikovat, byt konfrontovany, a druha srana ho ma "v moci". Po rokoch vsak mnohi na to pridu a odidu od takeho partnera.

Radim ti nechat ich tak, neradit, zbytocne nevyhladavat - evidentne mate zle vztahy a preto nech akokolvej su mienene rady, su nepochopene a su povazovane za utok.
Neviem ake je tvoje "pozadie" za tymi radami, ale ak boli dane v co najlepsom zamere, vyrovnany a normalny jedinec, ktory nema zaujem o radu (co je prirodzene tiez) by ti zareagoval - "sorry xxx , ale prosim toto chceme riesit si iba my dvaja, dakujem za pochopenie".
Je normalne upoornit cloeka, ze presiel cez nejake hranice, nenormalne je vsak ho urazat a robit cirkus.

atko2009
autor
13. nov 2021

Dakujem vsdtkym za nazory. Vlastne som si tetaz uvedolila jednu vec. Vzdy ked svagrinka hovorila o problemoch tak vzdy ti ludia s ktirymi mala problem boli tak velmi negativni a nemali dobre jednanie.....teraz uz chapem, ze niekdy staci hlupost a hned mozete byt negativny aj vy.

lylyjana
13. nov 2021

@oli18 nevravim, ze treba zakladatelke hladkat ego, pokojne si jej mohla napisat, ze co spravila bola volovina, lenze ty si naopak komentovala to, ze preco to vobec riesi na MK. Takze ano, ako pises, kazdy sa moze pisat co chce, ale aj OPYTAT co chce.

janetinka27
13. nov 2021

@atko2009 precitala som 2 strany komentarov a vidim,ze par ludi si dostala do vyvrtky aj bez toho aby si im poslala clanok o zdrazovani hypotek 😀 do kelu,to uz akoze si ma clovek davat pozor na kazde slovo a radsej sa zabarikadovat doma, vytrhnut kabel z telefonu aby nieco nepos.al?
vsak ked nepochopili,mohli sa v sprave opytat ako si to myslela.
hypoteku ma kopec ludi, je to sucast zivota, nechapem,co su nejaki haklivi na tu temu,ako by hypoteka bola hanba.
to ze to pochopili zle nehovori o tvojom zmyslani,ale o ich sposobe myslenia - podla seba sudim teba. zabudni na to,korona vas aj tak este nejaky cas udrzi od seba a cas ukaze.
kde su tie casy,kedy sa ludia rozpravali. dnes sa zaliat do betonu a este aj tak kohosi urazim. a to ze si toxicka osoba, to tu par ludi pise dokola viacerym, neber to osobne 😀

atko2009
autor
13. nov 2021

@nikyball na tvojom komentari o ludoch co ziju v podnajmoch je pekne vidiet ako si ludia pretocia po svojom povedane ci napisane. Spojila si 2 informacie do jednej a vytvorila si vetu, ktora nikdy nebola predmetom otazky. Proste si si pospajala 2 do jedneho. Teraz vidim ako jrdnoducho mozu vnikat domienky a usudky a ako lahko sa da prekrutit povodny text.

nikyball
14. nov 2021

@atko2009 to asi skôr ty píšeš blbo , keďže to tak nejak pochopila aj tvoja švagrinka 😉

0adka0
14. nov 2021

@zmrzlinka2021
Vo veľa diskusiách s tebou nesúhlasím a máme iné myšlienkové pochody a názory, ale vždy som si pomyslela svoje a ďalej som to neriešila, ale teraz mi to už nedá sa nevyjadriť.
Tak autorka sa správa totálne neempaticky, posiela bez predchádzajúcej komunikácie články o citlivej téme ako sú financie s posmešnými komentármi, a ty z toho vyhodnotíš, že švagriná je tá najhoršia a manipuluje autorkinho brata a chce ho od nej odlákať. Veď predsa podľa pravidiel etikety by sme ani pri večeri nemali vyťahovať citlivé témy ako náboženstvo, politika a financie a nie ešte ich posielať niekomu, s kým nie sme v úzkom kontakte. Mne to tiež pripadalo ako výsmech a tiež nemám rada finančných poradcov, ktorí svoje služby vnucujú alebo dávajú nevyžiadané rady. Takéto správanie išlo na nervy možno aj autorkinmu bratovi, keď bol odťažitý už aj v minulosti, ale možno nechcel zraniť city svojej sestry (tomu sa povie empatia) a preto sa nikdy nevyjadril, ale švagrinú to už nahnevalo, ak sa to dlhšie zbieralo a dala to najavo. Keďže brat sa neozval a neospravedlnil, tak s tým očividne súhlasil. Veď hádam je svojprávny a keby sa za ten výbuch svojej ženy hanbil alebo si to nemyslel aj on, tak by nemal najmenší problém to vlastnej sestre jedným telefonátom vysvetliť. Nemám rada, keď sa z novej ženy v rodine robí monštrum a nechápem ako si k tomu z dostupných informácii vlastne prišla. Švagriná mohla komunikovať aj pokojnejšie, ale na druhú stranu nevieme, čo tomu predchádzalo a ak by mne stále niekto posielal nevyžiadané články s komentármi, s ktorými nesúhlasím, tak by som si ho zablokovala, rodina nerodina. Ešte aj ten článok o aktuálnej situácii s komentárom, že ľudia sú hlúpi a následne odsúdenie autorky, že obaja sú neočkovaní, tak pravdepodobne to bol článok o očkovaní alebo opatreniach a o takéto informácie ja osobne tiež nemám záujem, snažím sa držať od tejto negativity čo najďalej a správy nesledujem, nehovoriac o tom že očkovanie/neočkovanie sa stáva veľmi citlivou témou. Chúďa švagriná, ktorej už praskli nervy a ešte aj na ňu treba naložiť, že svojho muža chce ovládať.

sasa1310
14. nov 2021

@atko2009 sorry, ale posielať niekomu takéto správy. Veď každý normálny človek vie, že úroky pôjdu hore. Na to teba nepotrebujú. Tiež by som mala dosť, keby mi niekto napísal takúto správu

atko2009
autor
14. nov 2021

@0adka0 co je v tomto pripape horsie - hlupy clanok alebo velmi skarede urazky? Lebo ak to niekto pochopi zle, da sa to vysvetlit. Ale vam niekto povie, ze sa mate dat liecit lebo skodoradost je choroba.... Co je horsie.