icon

Hádky cez sviatky

21. apr 2025

Neviem či som mimo len ja... Neznášam tieto sviatky. Niesme kresťania, neoslavujeme to nejak z toho hľadiska. Bývam s rodičmi a bratom. Brat ma prišiel poolievat vodou do postele (neznášam takéto prekvapenia) a na mňa ešte mama navrieskala že či chudák sa mi má napytovat že ja som mala na to čakať a byť rada. Som divná ja alebo mi naozaj nepríde že toto je situácia kedy sa ženy majú dožadovať aby ich muži oblievali?

mikadooo
21. apr 2025

Zajtra mu to vráť. Zajtra vraj polievajú baby, tak mi povedala moja 10 ročná, keď ju brat vyšibal 🤷. Normálne kýbel vody naňho 😁.

1sally12
21. apr 2025

Presne tiež to neznášam a neviem čo vedie takýchto "starých" šibať🙄 teda síce neviem kolko má tvoj brat rokov, či už je dospelý, ale ten môj sa blíži k 40 a kazdy rok som toto musela absolvovať tiez za matkinho "povzbudzovania" 🙄 + este bratranci, otec..nastastie uz 2 roky bývam inde tak mám pokoj🙏

yosi
21. apr 2025

Tak ťa niekto prišiel oliať. A čo? Buď rada, že si na teba vôbec niekto spomenul keď si taká nabručaná

xxzdenkaa
21. apr 2025

Tiež to neznášam..u nás sa to nikdy nenosilo,keď som bola dieťa,chodili sme radšej na vylety.manzel je vyznávac týchto tradícii a mám sa tváriť aké je to super. no,nie je to super a nepáči sa mi to ani nikdy nebude

miskakyska
21. apr 2025

.... budeš zdravá celý rok.noo.....nerob z komára somára... Neviem prečo tu nové generácie robia z pár kvapiek vody šikanu

ssimusska
21. apr 2025

Takéto veci mám s rodinou vyriešené už dopredu. Vedia, že nemajú ani nič skúšať. 😄 za mňa nepochopiteľná tradícia

januska12323
21. apr 2025

@yosi jasné on to robil z dobroty srdca a nie aby ju zobudil a dostal výslužku, čistá radosť.
Zajtra mu to vráť.

jamimo
21. apr 2025

@yosi haha... tento argument poznám z detstva. Určite každá z nás túži aby si ju niekto všimol a uctil svojou veľaváženou návštevou s vodou za krkom 🤦 Úplné vzrúšo, fakt 🙄
Ak si to dievča nepraje, treba to akceptovať 👆

zuzka565
21. apr 2025

Ja neviem co to ma spoločne s tým, že Ježiš vstal z mŕtvych. Tiež to neznášam. Mňa nikdy ani otec neoblieval ani starký... Mali sme iné zvyky. Môj muž ten sa v tom vyzival kým som mu nepovedala svoje a na ďalší deň som obliaka ja jeho. Tak sa so mnou nebavil. Mam dvoch synov im skrývam vajíčka po záhrade a ani im nechýba, že ma neobleju. Ale muž ich berie po svojej rodine a obliekajú. Tento rok svokor neviem co mu to napadlo. Prišiel a oblial ma z tej fľaše co ma ten cucak a rovno do ucha, ktoré mam zapálené a beriem ATB. Tak bol urazený, že nie som rada a kričím a išla som preč.

jamimo
21. apr 2025

@miskakyska nie, nielen nové generácie... Mne ťahá na 50 a odpor a nesúhlas som vyjadrovala vždy. Dodnes som názor nezmenila. Mám mnoho negatívnych skúseností. 🤷‍♀️

januska12323
21. apr 2025

@zuzka565 skôr čo má ježiš spoločné s pohanskými sviatkami, tie tu boli totiž prvé.

jamimo
21. apr 2025

@zuzka565 no fakt potešenie 🤦 Skoré uzdravenie prajem!

zuzka565
21. apr 2025

@jamimo ďakujem

biba_18
21. apr 2025

to by ste mali mať už dávno vyriešené… ale toto nebude jediný problém vašej rodiny si myslím… takže čo? buď si to s rodinou vydiskutuj alebo sa odsťahuj…

777januska777
21. apr 2025

Ja mam rada tieto sviatky, ale vrcholne neznášam, ak sa to robí tak hulvatsky. Kedysi ako dieta som to brala ako nejakú povinnosť, ze to tak ma byt. Ako dospela som pochopila, že tieto zvyky majú byť príjemné a milé aj pre mňa. Nemá to byť nejaká trauma. Takže áno veľkú noc mam rada a mam rada naše zvyky a aj mojich chlapcov učím, ze majú robiť len to, aby to bolo dievčatám príjemne. Lebo ak to príjemne pre ne nebudem majú plné právo im to vrátiť.

viestta
21. apr 2025

@yosi mna keby niekto olial v posteli, tak ho asi tiez prizabijem. To, ze mi niekto namocil postelne a matrac, ktory bude schnut do neviem kedy, z toho mam byt cela vytesena? Mam Mame sa pos*at z toho, ze si raz v roku niekto "spomenie"? Mam sa potentockovat radostou, ze pride ma oliat taky, co za cely rok nema ani najmensi zaujem o mna ale zrazu na Velku noc sa dovali, lebo...? Ty si hadam myslis, ze vsetci ti oblievaci a sibaci vobec tusia aky ma ten "ritual" vyznam? Ty vies? Napis.
(Ano, tu ide o brata, ale ide o princip)

gribka1
21. apr 2025

Ako dlho ešte budú k tomu viesť ďalšie generácie? Už nech to robia len folklórne zbory.

aeruginosa
21. apr 2025

Tieto tradicie su uplne v poriadku pre tych, ktori s nimi suhlasia (myslim obe strany). Akonahle nechces byt tohto sucastou, maju ta z toho jednoducho vynechat. To, ze to nerespektuju, je pre mna dokaz ich obmedzenosti.

zeldia
21. apr 2025

@biba_18 nehnevaj sa dnes je “vesely den” ja keď vidím tvoju profilovu fotku vzdy ma napadne že to sú dve stoličky zuby a že prečo si niečo také niekto dá 😉 (nechcem ta uraziť neber to v zlom😘)

biba_18
21. apr 2025

@zeldia no, možno to chce lepšie bryle 😂 alebo prenastaviť mysel…
my máme v robote taký veľký plagát s čislom že etická linka…
hádaj čo ja zakaždým prečítam? 😂 ale fakt zakaždým…

zeldia
21. apr 2025

@biba_18 a skúšaš tam volat?😇

anna777115
21. apr 2025

Ono oblievanie vodou sa traduje aj z kresťanského života.Ucenikov, ktorý ohlasovali zmŕtvychvstanie Ježiša, oblievali vodou a rozháňali bičom.

andrejka1974
21. apr 2025

A však mu vysvetlí že nech tá obleje v kúpeľne raz za rok to zvládneš ja som rada že my vyobliekaní aj dnes ma muž so synom hadicou vobluevali aj dcéru a my na to čakáme však sa vraví budeš po celý rok zdravá a nám to funguje a to mám už po 50

ahhola
21. apr 2025

Vsetci ste divni, ale sloveso "napytovat" je strop. 😂

aduskatt
21. apr 2025

našťastie všetci v rodine aj v okolí pochopili, že tieto dni ako sviatočné ja ignorujem a tak sa k tomu aj postavili. Stačilo dva roky po sebe neotvoriť nikomu dvere a v blízkej rodine povedať, že si žiadne oblievačky neželám a videli, že nič nechystám.... mám to takto už 30 rokov

yosi
21. apr 2025

@viestta A dostanem aj známku? Môžem aj referát napísať prípadne...

viestta
21. apr 2025

@yosi ani referat nezaskodi, aspon si niektori rozsiria obzory. V kazdom pripade len uplny pridrbanec leje vodu do postele a neospravedlni ho ani to, ze je to velkonocna tradicia.

domkakvet
21. apr 2025

Tvoju mamu chapem su ludia ktorym sa to moze pacit, ale polievanie v postely to urcite nie.

lija22
21. apr 2025

normalne povedz bratovi, ze tieto trapne oblievacky su pre deti, nech sa na to uz vyserie.

My byvame v meste, kde nemame rodinu a teda nemanas kto prist obliat, dcery su este male alebo ich spoluziaci uz nemaju zaujem ist oblievat kamaratky no a jedna dcera bola dnes u starkej, v inom meste a tam ju obliali chlapi. Ked som videla video ako to moje 5r chuda plakalo od studenej vody, tak uz som aj muzovi zakazala oblievat, toto sa uz nestane. Velka noc tymto padom pre nas bude len volno od skol a prace.

rika44
21. apr 2025

Však sa zamkni v izbe a nech sa dobýja koľko chce. Už v nedeľu si si mala nachystať balíček jedla do izby na celý deň. Žena musí uvažovať krok vpred. Vždy. 😅😅😅