icon

Hádky kvôli partnerovým deťom

lilianka734
14. okt 2016

Ahojkte mamicky.
Som tu nova a trapi ma jeden ,pre mna velky problem.Poprossim vas o radu.Ja si uz pomoct neviem.
Moj vztah s partnerom trva 3,5 roka.Oni sa rozisli ,nie mojou pricinou.Maju dve deti-8a 9 rocne.Partner sa nastahoval ku mne,jej nechal jeho byt,ktory napisal 1/2 na nu.On tam vsetko ,uplne vsetko platil,staral sa o deti.Kupoval im vsetko,platil skoly ,kruzky...Ked byval u mna,tak chodil za nimi dva x cez tyzden do vecera k nim domov a cele vikendy tam travil.Prekusovala som ,ze tam bola aj ona.Ak boli vsetci u mna,kde mam 5 rocne dieta tak som bola nervozna,lebo decka ma nepozdravili a partner sa venoval iba im,akoby som nebola.Bravala som ich s nami na dovolenky,vikendy ,kupovala oblecenie-lebo ex im nic nezbalila.Po dvoch rokoch som kupila maly domcek so zahradkou.Je iba moj ten domcek.Partner predal byt,jej vyplatil polku a uver.Nezostalo mu nic.a tym to zacalo.Byval u mna,co mi nevadilo-ale navstevy za detmi pokracovali a ja som s tym nesuhlasila.Stale ma klamal a vymyslal si sluzobky...V lete si braval tajne dovolenku aby sa chodil s nimi kupat a ja sedela na nedoncenom dvore s malym.Kazdy vikend chodit chcel za nimi.Hral ze su u jeho rodicov.Po case som zistila,ze on si robi s nimi stale vikendove pobyty a aquqparky a my nic.Za cely rok nebol pri nas ziadne sviatky ani prazdniny.Stale klamal a utekal za nimi a ked sa vratil vyprosikoval ,kolenackoval ze uz to neurobi.Vzdy ta ista scena,prijala som ho a o dva tyzdne znova a znova...
Ja uz ich nevedela som tolerovat ani respektovat.Zaraba 1000 euro a ma podla mna vysoke vyzivne 480 eur ,a neprekaza mu to.To by nebolo este nic.Ostatok mina na vylety,hracky,bycikle a vsetko na nich.Mne nedava na domacnost a stale len slubuje.Vztah skoncil pre mna,ale on psychopaticky vyprosikuje ze nas miluje ale vzdy len deti deti deti...
Ja chapem,su to jeho deti ale nech si zoberie striedavu starostlivost ,alebo uz nech na nas zabudne.Prenajal si byt,este pred pol rokom a tam chodi s nimi.Ani som o byte nevedela.Hra na dve trany.No stale ma prenasleduje.Nech ma stratit a ja uz nechcem byt s nim.
Proste nejde to koli detom.
Dva roky som ich akceptovala,ale stale iba deti maju prazdniny,sviatky,vikendy...
Ako mam pokracovat?
myslim,ze uz nikdy sa to nezmeni.
My sme sa na nicom nikdy nepohadali ,iba za posledny rok ked som si povedala STOP,je to kolecko hadok o deti a financie.
Milujem ho ,ale uz nikdy ich neprekusnem
Ako mam pokracovat?rozum mi kaze nieco,srdce ine...
Dakujem
Liliana

Strana
z4
lubkavargova1
14. okt 2016

Pocuvni rozum...bude to len horsie

marcelatje
14. okt 2016

@lilianka734 su to jeho deti a fakt ze musel klamat aby za nimi mohol ist hovori nieco aj o tebe. Vyzivne plati svojim detom do toho ta nic.

lilianka734
autor
14. okt 2016

Dakujem. Vyzivne nech plati sle zbytok mal riesit u mna nie ja ho zivit...teraz ma podnajom a na ucte mu ostava 80 eur a preto vyprosikuje u mna. -a ano svedci to o tom ze navstevovat decka dvax do tyzdna a vikendy pre mna znamena nech si pri nich ostane. Naco mi je chlap ktory riesi iba seba. Tu nie je hotel all inclusive a tam mina. A decka su od nas 120 km hore dole aj to su prniaze

hettinka
14. okt 2016

Máš partnera s deťmi, buď ich budeš brať ako jeho súčasť, alebo na vzťah rovno zabudni
nie je nič medzi tým, on sa nemôže rozhodovať medzi tebou a nimi, sú to jeho deti a oni majú právo na to, aby sa o ne staral, aj aby im kupoval veci a dával peniaze aj vyššie, ako stanovené výživné. A čo keby on tebe začal hovoriť do toho, že na svoje dieťa priveľa míňaš a tráviš s ním priveľa času?

Ak u teba býva, tak nech sa podieľa na nájme polovicou ... ale je to tiež tvoja "chyba", že si si ho k sebe nasťahovala a nedohodla podmienky vopred, najlepšie písomne, keďže nie ste manželia, len priatelia.

maminuska
14. okt 2016

@lilianka734 v jednom máš pravdu ... má ti prispieva na domácnosť to bez diskusie.
Na druhej strane takých mužov ako je on je veľmi málo čo sa takto starajú aj po rozchode o svoje deti a to by som videla veľmi pozitívne. Expartner sa stará o vaše spoločné dieta ?

blahowoman
14. okt 2016

@marcelatje ??? Co to o nej ma hovorit? Vsak ma pravdu! Jej neprispieva,a furt je s detmi a nou nie? Tak na co sa rozvadzal. Taha to na dve strany. Ja by ho hnala zasratou handrou,to co je za vztah. Byt si platit vie,a jej nic? Nech na neho serie.

lilianka734
autor
14. okt 2016

Dakujem na nazor. Ok takze mas pravdu ja som jeho deti brala a zivit ho nebudem. No ma smolu nech sa zivi ako chce. Z 80 eur uz nic nenariesi. Mal dodrzovat dohodu aj moju aj sudnu. Mal aj nas bravat na vylety a nie len ich a klamat
Ja uz ho nebudem financivat. Moja hlupost, ale mam na to a nevazil si to

lubkavargova1
14. okt 2016

Podla mna tam je viac neprekusnutych veci.
A tie deti bude zivit do 18 rokov...nielen to tvoje aktualne. A to ze platil..je fakt. A to este zdaleka neskoncili vydavky. Bud akceptujes "partnera so zavazkom" alebo nie.

stastnablcha
14. okt 2016

@lilianka734 no mylsim ze si uz teraz na zlom konci.. taketo veci treba riesit hned na zaciatku. ja som urobila podobnu chybu a uz je to jeden spad ktory sa neda zsatavit. deti, hlavne ak od nich otec odisiel, su velmi vydieracske a vedia ako to na tatika nahrat tak aby im bolo dobre (teraz to neber ze odsudzujem deti - su to len deti a inak to nebude a pokial nedostanu hranice, co je niekedy velmi bolestive). ak chce partner ostat s tebou, dajte si jasne mantinely. a peniaze nech ti posiela na ucet. aspon cast.. a prenajom naozaj nepotrebuje, to pokojne nech zrusi..
ale da sa to, neboj, ked budes trvat na svojom, tak apson cast sa zadari. skoda prist o partnera, ktoreho mas rada a on teba

hettinka
14. okt 2016

nielen do 18 ... ale kym neskončia prípadnú vysokú školu... vyživovaciu povinnosť má rodič aj v prípade, že by dieťa zostalo napr. invalidné alebo tak
dieťa = záväzok na celý život

lilianka734
autor
14. okt 2016

@maminuska
Vies mne to uz pride cim viac tym chorobnejsie stsranie sa. To uz je zavislost
A potom ked si uziju vylety a cele kazdu chvilku prazdniny vyplakava a oprosi nech sa moze vratit ze uz tam bude chodit iba ako sud nakazal

lilianka734
autor
14. okt 2016

@stastnablcha
No postavila som hranice kazala peniaze na moj ucet a odtial budu vydavky a vyzivne
Vzdy to sluboval a nikdy nedodrzal
Vsetko len sluby

maminuska
14. okt 2016

@lubkavargova1 aj viac ako do 18 rokov , potom prídu deti detí ....Ale so rada že takýto otcovia ešte existujú ....ale prispievať na domácnosť by mal.

hettinka
14. okt 2016

@lilianka734 a čo mal robiť, ked ty jeho deti evidentne nemáš veľmi v láske a nevychádzate spolu? Mal sa ich vzdať? Kašľať na ne, oddeliť im z výplaty nejakú sumu a nech dajú pokoj? Možno deti teba neakceptujú ako novú "mamu", čo sa nečudujem, oni svoju mamu majú, ktorá sa o nich stará väčšinu času a ked sú s otcom, chcú byť len s ním...

Ty by si asi chcela, aby si ho mala len pre seba ... a to si bohužiaľ musíš hľadať slobodného bezdetného.

blahowoman
14. okt 2016

Jezis zeny! Ja si myslim,ze ona tie deti akceptuje,ale neakceptuje to,ze jej neplati nic,ju ako partnerku nikam neberie a vsetko len im! ONA si akoze jeho pozornost alebo pekne straveny cas nezasluzi? Ona nepotrebuje aby zivil jej dieta,ale ako partner sa jej venoval a nie ju klamal. Mylim sa? Ci to si chcela povedat.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@hettinka
Ja chapem ze musi platit vyzivne
Ale jeho ex im nekupi nic ani oblecenie
Ona ho vydiera a nestara sa
Hlavne ze ma silikony usta ako kacica predlzene vlasy. -napise sms decka ta cakaju v piatok pred skolou a vypne sa
On leti ale socislku nezavola

lilianka734
autor
14. okt 2016

@blahowoman
Ano
Presne tak
Nam nema na vianocne darceky sle im bucykle korcule tanlety mobily...
Ani jedny sviatky nebol so mnou ani prazdniny
A viete kolko je prazdnin

maminuska
14. okt 2016

@lilianka734 ale prečo by mal chodiť iba ako súd nakázal ? To ako dva víkendy do mesiaca ? A ostatný čas venovať tvojmu dieťaťu alebo ako si to predstavuješ? Tvoj ex sa stará o svoje dieťa ?

silaviat
14. okt 2016

ak ti slubil niekolko krat zmenu a nedodrzal to,tak sa uz nezmeni. u teba mu je dobre-zadarmo... naje sa vyspi a ja nieco viac a sup za detmi... su to jeho deti to chapem,ale uz to prehana.. a ty ho zadarmo zivit nemozes .. a nech by nebodaj dalsie dieta prislo.... ak ho milujes a chces s nim ostat daj mu podmienku,ze ti bude davat peniaze na najom a jedlo plus kkady druhy vikend bude travit s tebou.. ak nie posli ho k ex-nech si ho zivi ona...

blahowoman
14. okt 2016

@lilianka734 ser na neho! Fakt!to sa uz nezmeni. Ma u teba all in.

hettinka
14. okt 2016

@lilianka734 Chceš mi povedať, že keď sú deti u mamy, chodia nahé a hladné? No, tak šup-šup, rýchlo volaj tu sociálku ty, ak máš také informácie, že deti sú zanedbávané a nech si ich teda on žiada do výlučnej starostlivosti a nech na ne platí ona.

Moja otázka je, ty máš vôbec nádej, že budeš jeho manželka? Ak nie, vycúvaj veľmi rýchlo ... využíva ťa, si len kamoška s (veľkými) výhodami - s bytom, platom a ako bonus, teplou večerou a posteľou k tomu.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@hettinka
Ich mama sa nestara
Len ma ohovara ale ja som im vztah nerozbila
Mal ich bravat s nami na vykendy s nie mna klamat a on po vyletoch
Ja som ich zivila a satila

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lilianka734
autor
14. okt 2016

@hettinka
@hettinka
Ona sa stara o seba
Decka su cez tyzden po skole teda pon a stvr u jej mamy kym pre ne vecer o 20 pride rano ich da do skoly
Vikendy a zbytok dni sa stara on
Do striedavej mu ich neda ona lebo by dosla o 480 eur

lilianka734
autor
14. okt 2016

@hettinka
Jeho manzelka? Ten by sa zenil so mnou hned zajtra len aby o ten komfort neprisiel

lilianka734
autor
14. okt 2016

@maminuska
Mij ex sa stara. Preto sa ma nam venovat lebo chce s nami zit.
Preto nas mal brat vsetkych spolu preto

lilianka734
autor
14. okt 2016

@nikolka1986
Ako akceptujem? Ved dva roky som ich mala stale alebo jemu dovolila byt u nich. Brala ich na dovolenky a obliekala uch varila im

lilianka734
autor
14. okt 2016

@silaviat
Podmienky boli a dodrzal ich max 10 dni

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
majcika
14. okt 2016

Ak chce byť stebou (skôr mám pocit že mu chýba hotel all inclusive) treba aby trávil čas aj s vami. Separovať sa sam s deťmi od vás preč neurobí dobrotu. Ak s nimi chce byť sám ok to je v pohode ale tým pádom ak chce stebou a tvojim synom žiť, ten čas musí rozložiť rovnomerne. Inak bude stále napätie a to nik nepotrebuje. Preco nie sú deti u vás cez víkend? Ale čo na ňom vlastne miluješ....?

Strana
z4