icon

Hádky kvôli partnerovým deťom

lilianka734
14. okt 2016

Ahojkte mamicky.
Som tu nova a trapi ma jeden ,pre mna velky problem.Poprossim vas o radu.Ja si uz pomoct neviem.
Moj vztah s partnerom trva 3,5 roka.Oni sa rozisli ,nie mojou pricinou.Maju dve deti-8a 9 rocne.Partner sa nastahoval ku mne,jej nechal jeho byt,ktory napisal 1/2 na nu.On tam vsetko ,uplne vsetko platil,staral sa o deti.Kupoval im vsetko,platil skoly ,kruzky...Ked byval u mna,tak chodil za nimi dva x cez tyzden do vecera k nim domov a cele vikendy tam travil.Prekusovala som ,ze tam bola aj ona.Ak boli vsetci u mna,kde mam 5 rocne dieta tak som bola nervozna,lebo decka ma nepozdravili a partner sa venoval iba im,akoby som nebola.Bravala som ich s nami na dovolenky,vikendy ,kupovala oblecenie-lebo ex im nic nezbalila.Po dvoch rokoch som kupila maly domcek so zahradkou.Je iba moj ten domcek.Partner predal byt,jej vyplatil polku a uver.Nezostalo mu nic.a tym to zacalo.Byval u mna,co mi nevadilo-ale navstevy za detmi pokracovali a ja som s tym nesuhlasila.Stale ma klamal a vymyslal si sluzobky...V lete si braval tajne dovolenku aby sa chodil s nimi kupat a ja sedela na nedoncenom dvore s malym.Kazdy vikend chodit chcel za nimi.Hral ze su u jeho rodicov.Po case som zistila,ze on si robi s nimi stale vikendove pobyty a aquqparky a my nic.Za cely rok nebol pri nas ziadne sviatky ani prazdniny.Stale klamal a utekal za nimi a ked sa vratil vyprosikoval ,kolenackoval ze uz to neurobi.Vzdy ta ista scena,prijala som ho a o dva tyzdne znova a znova...
Ja uz ich nevedela som tolerovat ani respektovat.Zaraba 1000 euro a ma podla mna vysoke vyzivne 480 eur ,a neprekaza mu to.To by nebolo este nic.Ostatok mina na vylety,hracky,bycikle a vsetko na nich.Mne nedava na domacnost a stale len slubuje.Vztah skoncil pre mna,ale on psychopaticky vyprosikuje ze nas miluje ale vzdy len deti deti deti...
Ja chapem,su to jeho deti ale nech si zoberie striedavu starostlivost ,alebo uz nech na nas zabudne.Prenajal si byt,este pred pol rokom a tam chodi s nimi.Ani som o byte nevedela.Hra na dve trany.No stale ma prenasleduje.Nech ma stratit a ja uz nechcem byt s nim.
Proste nejde to koli detom.
Dva roky som ich akceptovala,ale stale iba deti maju prazdniny,sviatky,vikendy...
Ako mam pokracovat?
myslim,ze uz nikdy sa to nezmeni.
My sme sa na nicom nikdy nepohadali ,iba za posledny rok ked som si povedala STOP,je to kolecko hadok o deti a financie.
Milujem ho ,ale uz nikdy ich neprekusnem
Ako mam pokracovat?rozum mi kaze nieco,srdce ine...
Dakujem
Liliana

maminuska
14. okt 2016

@lilianka734 už dvakrát som sa ťa pýtala či sa tvoj expartner o vaše dieťa stará , asi nie, preto ti príde možno divné že sa tento pán o svoje deti stará viac ako priemer. Teraz som si prečítala že ano .
To čo robí jeho expartnerka je jej vec aj to akú má "hubu " , " cicky " a kde deti necháva po škole, do toho ťa je fakt nič. Zabezpečí si to tak aby deti boli najedené v teple ...

Ale ak ho prijmeš späť peniaze na domácnosť pýtaj to bez diskusie , toto naozaj aj ja vnímam ako zneužívanie. Prázdniny môžete tráviť aj spolu , toto si mu nikdy nenavrhla ?

maminuska
14. okt 2016

@lilianka734 tak nám napíš ako si to predstavuješ ty...ako často by mal chodiť za deťmi , koľko času by mal stráviť s vami , koľko by ti mal prispievať na domácnosť...tvoju predstavu

katkakovac
14. okt 2016

Vzdy budes len ta druha. Pre dobro vsetkych zucastnenych stran to ukonci. Bude to boliet ale casom to prejde a ty si najdes niekoho, pre koho budes na prvom mieste. Bude to dobre, aj ked to teraz tak nevyzera😉 drzim palce

katarinapekna
14. okt 2016

@lilianka734 a čo ty riešis???? Nájdi si bezdetneho alebo žiadneho. Rozvedený chlap s detmi je pruser sám o sebe, ako keby si objavila ameriku riešis....a vôbec neviem nnačo to chovate, čo neviete žiť samé a venovať sa deťom namiesto riešenic súvisiacich s paprdakmi? Také jednoduché.....

marcelatje
14. okt 2016

@lilianka734 v tom ze by ste si mali delit naklady plne suhlasim. Je bezne ze sa ludia rozchadzaju aj to ze si najdu ineho partnera. Ak vsak viem ze ma deti ratam s tym ze sa o ne bude zaujimat. Aj ked dnes je v mode pravy opak. Muz ktory sa prestane o svoje deti starat kvoli inej zene je srac.

prasiatko30
14. okt 2016

Ja si myslim ze toto nema vyznam. On ma svoje deti prilis rad na to aby sa nejako vyvliekol zo situacie v ktprej prave je mozno by si mala byt ta co povie ze je uz toho dost a vymeni zamok na baraku a prestane odpovedat na telefonaty. Bud si on najprv zreorganizuje svoj zivot - striedavku a naozaj 50-50 starostlivost odeti a potom sa ti ozve alebo si najdes slobodneho bez zavazkou ktory ti da vsetko to co ty u tohto chlapa postradas

oslo1
14. okt 2016

Na jednej strane je velmi pekne, ze sa o svoje deti takto prikladne satara.
Avsak na druhej strane, kde ma cas, aby rozvijal vztah s tebou?
Inak mas moj velikansky obdiv, ze to s nim este tahas, on ta ma iba na to, aby mal koho vyzierat.
Ja by som ho uz davno kopla, na co ti je chlap, ktoreho cez tyzden nevidis, pride vikend, utdka za detmi, na teba sa vykasle, keby ta a tvoje dieta zobral tiez, tak je to ok. On ta ale neberie ako rodinu. Kasle na teba.
Prniaze na chod domacnosti ti tiez nedava.
Ked jejo deti chodili k tebe, zas na teba kaslal, predpokladam, ze oni urcovali, co ss bude robit, jest... z ty si sa vo svojom dome citila ako nevytana navsteva.
Chodila som s rozvedenim, tiez to nebolo ruzove, ale toto mi nerobil.
Do manzelstva som si ale vybrala single chlapa, aby som toto nemusela riesit.
Nirkedy musis byt trochu sebecka, aby si mala aspon trochu zivot podla svojich predstav.

marcelatje
14. okt 2016

Ja by som tiez nesuhlasila so striedavkou keby som vedela ze partnerka otca mojich deti ich nrma rada. Peniaze su v tomto uplne vedlajsie. Mam pocit ze zato ze "sa staras" (aj ked neverim ze bez teba by umreli) si narokujes na vysadne oravo rozhodovsnia o vsetkom. Chapem ze chces byt s partnerom aj prispievst by mal v tom si ho nezastavsm ale mam pocit ze za niektore situacie si zodpovedna ty.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@majcika
Byvali u nas cez vikendy no ked sme sa nastahovali z domu navstevy sa stupnovali a boli uz neunosne.

malabiba
14. okt 2016

byva v tvojom dome, nic ti neplati, nikam s vami nechodi?. .a vsetko plati svojim detom a s nimi chodi na vylety?...takze sice super otec, ale pre teba uplne nanic partner...urcite najdes niekoho, kto si ta bude vazit a nielen vyuzivat

lilianka734
autor
14. okt 2016

@oslo1
Ano program bol podla nich im sa venoval
Nam vobec nas si nevsimal. Co som navarila nechceli a utekal s nimi do restavracie. Mojho maleho nebrali nikam a ani sa s nim nehrali

sissy27
14. okt 2016

@lilianka734 na jednej strane super, že aj po rozvode neprestal byť otcom... Ale na druhej strane si tu aj ty, partnerka, a tiež si zaslúžiš časť jeho času, pozornosti a financií na domácnosť, v ktorej s tebou býva, kde mu vytváraš zázemie... Ak si prenajal byt tak nech sa páči sa tam aj odsťahovať a za tebou nech príde vtedy, keď si vyhradí čas na teba, nech príde osprchovaný, v čistom vyžehlenom oblečení a buď aj najedený alebo teda nech ťa pozve na večeru, ty jeho na koláčik k sebe a potom zas sa môže ísť osprchovať a vyspinkať do podnájmu.
Ale pokiaľ chce s tebou žiť, tak nech sa ti primerane venuje a prispieva na chod domácnosti. Úprimne si myslím, že keďže mu po rozvode ostal holý zadok a nemá sa ani za čo najesť, tak si preňho len all inclusive istota.
Ak chce 95% svojho života a financií venovať deťom je to super, ale nech si nehľadá aj partnerku. Prípadne nech si nájde takú, ktorej toto vyhovuje.

mandala77
14. okt 2016

@lilianka734 nemá to význam. Píšeš, že si prenajal byt aby tam s nimi mohol byť a urobil to poza Tvoj chrbát. Mala som vzťah s rozvedeným, mal syna a tiež bol podobný tomu Tvojmu. Vkuse sme riešili jeho syna a ex. Mňa to nebavilo. Ono keď sa to príliš preklopí na jednu stranu, u vás tým myslím, že prvoradé sú najmä jeho deti a čo všetko pre ne robí a obetuje, treba zo vzťahu vycúvať. Ako to už niekto spomenul, vypni mobil, nekomunikuj s ním, nemá to význam, to sa bude iba zhoršovať z toho čo píšeš. Si písala, že keď boli u Teba si Ťa ani nevšímal. Zariaď si život bez neho, lebo sa budeš len trápiť. Ono to, že chodí po tajme za nimi - jemu z nejakého dôvodu s Tebou vzťah vyhovuje, ale nechce prísť o Teba ani o deti. Keď si dáš na percentá komu koľko času venuje, tak sa nečuduj, že sa cítiš ukrátená. Lebo on venuje peniaze, čas a energiu v prvom rade svojim deťom. Nech venuje, ale potom nech si nehľadá vzťah. Lebo to mu máloktorá bude akceptovať, že 80% času venuje svojim deťom a 20% jej a vzťahu.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@maminuska
Prepac
Vsetko som navrhla ale neakceptoval to
Venuje sa iba im na nas si najde obcas cas a to len u nas na dvore

majcika
14. okt 2016

@lilianka734 tebe ako matke a partnerke by malo vadiť že sa o vás nepostara. Ze čas s tvojim synom ani nevravim a to nehovorím o tebe. Ako financovať chlapa úplne vo všetkom no to teda nieeee. Čas a peniaze van nie iba deťom...no nech je tam s vami? A ty sa ešte pýtaš že čo ďalej....no nič. Veď ho nerieš on ma podnájom nech rieši ďalej deti....aspoň volaco a ty kráčaj ďalej bez neho...alebo napusana jeden prakticky dôvod prečo s ním máš ostať....snáď nie pre ten kúsok mäsa medzinozneho?

janinah
14. okt 2016

Si hlúpa a necháš sa zneužívať / ja teda ľudom nenadávam,ale tebe nič iné nepomôže napísať/.čo máš z takého vzťahu? nijaká úcta,istota,zodpovednosť,dôvera,láska,rozvíjanie vzťahu,spoločné zážitky,...možno sex,...trochu málo,nemyslíš?

lilianka734
autor
14. okt 2016

Vsetko beriem
Je to moja slabost. Som hlupa lebo je mi ho luto ako pada na usta
Vyhodim ho
Najdlksie som vydrzala mesiac. Denne 1000 sms telefonatov, sledovanie obiehanie okolo domu....a 10000 slubov ako to zmeni
Potom mi ho dojde luto a vzdy sa zlutujem ze sa zmeni
Vcera som ho vyhodila a nereagujem na sms a prosby
Drzte palce nech to uz vydrzim
Nas vztah uz iba dennodenne riesil jeho decka a klamstva
Dva roky sa sudi o znizenie vyzivneho ale neviem kto to tam drzi na sude aby mu neostala ani minimalna mzda

majcika
14. okt 2016

@lilianka734 ty riešenie teraz seba a svoje dieťa. To je tvoja povinnosť

sense
14. okt 2016

Je pekne ze sa stara o deti, aj ze im plati pekne vyzivne, aj ich berie na vylety, kupuje darceky atd...takych otcov nieje vela ale chapem aj teba....uprimne tiez by mi vadilo keby mi chlap tvrdi ze ma miluje ale v podstate ho nezaujimam...myslimm ze keby vas vztah ma perspektivu tak do vyletov a dovoleniek zapaja aj vas a snazi sa aby ste sas aj s jeho detmi dobre spoznali a vytvorili si nejaky vztah...

ale myslim ze on vyuziva len to ze ma kde gratis byvat, jest, ma full servise inkl. so sexom...

kasli na takeho muza nestoji ti za to , ...keby za nieco stal tak by sa spraval inak...

takze nebud hlupa a nenechaj sa citovo vydierat, nevravim ze ludia si nazasluzia druhu sancu ale ta ma byt druha a posledna a nielen pekne sluby...

katrin21
14. okt 2016

@lilianka734 taky vztah nema buducnost.. my mame s manzelom kazdy jedno dieta svoje a jedno mame spolocne, ale keby sa takto choval , ako tvoj, tak to by sa mi veru nezdalo normalne a urcite by som nebola piate koleso na voze .... to nie je vztah co vy mate...
ved ked sa chce venovat svojim detom, OK, je to pekne , ze ich ma rad, ale nie na ukor teba a za ukor tvojich vydavkov...ak tam nie je rovnovaha, tak tam nie je nic.
Na jeho vyhrazky nereaguj, mas svoj zivot, maj rozum a nenechaj sa viacej vyuzivat.

marcelatje
14. okt 2016

@lilianka734 su typy zien ktore "musia" zachranovat chlapov a ako to tak pozorujem vacsinou si nabiju hubu. Clovek v niektorych oblastiach moze vynikat. Zda sa ze silnou strankou tvojho partnera je laska k detom. To mu sluzi ku cti. Ako partner vsak z tvojho opisu asi nestoji za vela.

katrin21
14. okt 2016

@marcelatje ako jej toto mozes napisat? ano, vyzivne je jeho vec a jeho deti,ale preco neprispeje aj na domacnost, v ktorej byva? to svedci nieco o nej? no ja sa jej necudujem.. a svedci to nieco o nej iba tolko, ze mala doteraz bozsku trpezlivost, ze ho tolko zivila a este aj jeho deti šatila, ak je to pravda a on si iba uzival s nimi na tajnasa a ju nikde nezobral..
PRide mi to, ze vsetko daval iba na deti a on si zadarmo byval u nej, aby mu mal kto navarit a oprat, ked neni s detmi...

marcelatje
14. okt 2016

@sense mam pocit ze zo zaciatku bola snaha obe rodiny sklbit ale sama zakladatelka napisala ze ked boli u nich bola z toho nervozna. Partner ju chcel usetrit neprijemnych stretnuti tak deti zacal riesit inde. A tam niekde sa to posralo.

marcelatje
14. okt 2016

@katrin21 k prispievaniu do domacnosti som sa vyjadrila a k spolocne stravenemu casu tiez. Citaj.
A v neposlednom rade on robi len to co mu ona dovoli.

lilianka734
autor
14. okt 2016

@marcelatje
Ano nervozna z toho ze ma nepozdravili a on povedal ze nemusis ked sa im nechce mama im zakazala. Nervozna lebo mna a mojho syna si nevsimali, nahanali sa hrali mi fotbal v dome atd a mojho okrikovali ze zavadzaia. Nervozna ze som navarila a oni to nejedli lebo nemusia ked nechcu odomna...
Jasne ze po dvoch rokoch co mal nas zblizit a ich usmernit som to zakazala

lilianka734
autor
14. okt 2016

Potom bola dojoda ze si ich bude brat k rodicom a neskor ked mal podnajom tak tam. Mna iba klamal lebo chodil ns vikendove pobyty tatry awuaparky bojnice... a dozvedela som sa to nechcitac z pc ktory sa mi pokazil a musela pouzivat jeho

marcelatje
14. okt 2016

@lilianka734 ja chapem ze situacia nebola idealna. Nezvladli ju vsak dospeli.

mandala77
14. okt 2016

@lilianka734 to je prirodzené, že si z toho bola nervózna. Nemusíš to vôbec nikomu vysvetľovať a hlavne tu na koni. Vieš ono po rozvode, sú dva extrémy - buď sa muži o dieťa nezaujímajú alebo prehnane majú pocit, že rozvodom deťom ublížili a venujú sa im tak, že si ich, až by som povedala kupujú a preháňajú to. A kupujú všetko čo im na očiach vidia aby si zalepili svoje zlé svedomie. Lebo keby to mal v sebe nejako zrovnané, tak by aj keby s nimi prišiel k vám, tak by si tam tiež mala svoje slovo a nie ako to bolo. Pre neho budeš vždy na druhom mieste. Sama vidíš, že sa to iba zhoršuje časom. Never sľubom. Muža mužom robia činy. On nech si rieši svoje deti a Teba nechá žiť. Lebo keby si bola pre neho dôležitá tak sa k Tebe správa inak. A nevenuje svoj čas výlučne svojim deťom. To sa nedá tak fungovať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
sense
14. okt 2016

@marcelatje no ja mam pocit ze snaha z autorkinej snahy aj bola ale snaha z priatelivej strany nie....uprimne tiez by som bola nervozna keby mam doma kvaxi nonstop cudzie deti resp zatial fudzie deti a moja snaha o zblizenie by bola bojkotovana muzom se jed nechcu nemusia, ....