icon

Hádky o starostlivosť o psov: Ako to zvládnuť?

17. mar 2024

Baby , máme s mužom dvoch psov tzv bojové plemená, socializovane, vychované , aj výstavné..
Ale ide o to , že muža omrzeli, žiadna starostlivosť, žiadna opatera, proste nič , aj povedal že najradšej by ich dal preč, vobec mu na nich nezáleží ..strasne ma to štve, čo je malé decko aby ho bavili ešte dokonca aj živé bytosti 5 minút?
Ja som z toho na nervy , normálne v p.ci ..
Ja ich odmietam dať preč , sú náročný veľmi , ale sú to živé bytosti, je to naša rodina..čo ich dám ,kam? O čo menej sa stará on ,o to viac ho zastupujem ja , ale kokos je to nad moje chápanie..strašné sa kvôli tomu hádame ..vyhrážkami nemôžem ísť na neho , keďže stačí slovo a dá ich preč , takže tam nejak tlačiť aby sa stal sa veľmi nedá ..a tak veľmi ich chcel ,až to nebolo možné , a prešli dva roky a nič..
Musela som si vyliať srdce..

ktochytavzite
17. mar 2024

Ved ok ale tak sa nestazuj na muza ze nevladze a nema zaujem,ked ho nemas problem zastupit.Ale zdravie mas len jedno a na to si daj pozor,neznies ako vyrovnana s tym ze ta tarc ha ostala na tebe.Byt manzelom sa mu necudujem a vykaslem sa na to tiez,kedze riesenie je jednoduche,tie psy sa z toho naozaj nezrutia,normalne preziju-ved su psy a domefistikovane pre potrebu ludi-nie naopak.

klementinka58
17. mar 2024

@nicicka neviem ake plemeno ale nam pri retrieverke pomohlo capnut novinami, to jej sustalo a to zaberalo.
alebo ked je taka rozsantena, povedat "fuj" otocit sa a odist od situacie a chvilu si ju nevsimat to tiez rychlo pochopia ze je to nevhodne

autor
17. mar 2024

@ktochytavzite sú to Bully bojové plemeno, veď mala si to niekedy ?to nemôžeš nechať na dvore ako bludne ovce..behať sem a tam ..ti psy , sa musia socializovat a neustále...
Muž ich chcel ,On ich chcel , tie psy stali 5000 e , a sú to živé bytosti , to nie je synov plyšák , položis na travicku a zostane tam celý týždeň ..dáš nazrat a šak nezdochnes..
A ja ho neotravujem s ničím..učím sa s deťmi , mám firmu domácnosť , aj o psíkov sa postarám čoby nie, ale tých psov CHCEL ON..každému sa s nimi chváli , ale starať sa má žena však že 🤷 ake jednoduché,dobre to ten betar vymyslel

ktochytavzite
17. mar 2024

@dadis Ja necitim k svojmu psovi cit ,ako je to pes je u nas mame ho radi ale kebyze ho zajtra prejde auto tak neplacem.Takze si nemyslim ze to tak vsetci ludia co maju psa nemusia citit.Skor bude unaveny,ved praca,deti a este nejake narocne psy,tak filtruje tam kde sa to da a to su -psy.Normalna reakcia.Niekedy sa neda vsetko za kazdu cenu.U nas tiez vencit chodim len ja ale ja z toho dramy nerobim.Ked nevladzem kaslem na psa.Dolezitejsie su ine veci ako plnit potreby psa za kazdu cenu.

ktochytavzite
17. mar 2024

Tak ja by som to nedovolila take psy-vtedy si mala uradovat,teraz uz je neskoro a zda sa ze ty na nich viacej lipnes.Este aj ta cena 5000€ niektorym je skor luto tych eur.
No tak si to rozdelte- ty psy on deti.Tak sa neda?Kolko musia byt denne vyvencene alebo kolko potrebuju denne pozornost?Ale ja si myslim ze aj psy sa daju naucit na mensiu pozornost,my mame akto neho psa ale neprehanam to s nim.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2024

@ktochytavzite vieš čo mi dve si rozumieť nebudeme, pretože on je skôr lenivy ako unavený
A to že ty by si za psom neplakala , keby ho prejde auto.,nie ja taká nie som, mne keď tragicky zomrel pes , ja som musela chodiť k psychológovi aby som sa pozbierala,takze nase názory sa veľmi líšia

nicicka
17. mar 2024

@klementinka58 noviny fungovali chvíľu. Zvykla si na ne. Ale keď sme von nedá sa na ňu dočiahnut. Je rýchla, vrtka opička. Je to španielsky vodny pes

klementinka58
17. mar 2024

@nicicka tak skuste este s tou ignoraciou, ono to treba upevnovat pokial si to neupevni

sinusoida
17. mar 2024

Známa pesnička, že muža niečo omrzelo...keď už to bude na hrane, lepšie je ich humánne uspať, lebo ktovie ku komu sa dostanú...a poučenie, s mužom do budúcnosti do podobných vecí nechoď, lebo ho to omrzí.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2024

@sinusoida
@wolf_ ale ja by som ich nedala uspať

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2024

@wolf_ robia to zverolekári ,vieš o Tom? Stačí zaplatiť nie je problém , ale áno legálne to nie je ..

klementinka58
17. mar 2024

fuha tak utratit zdraveho psa to je inak sialeny napad

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
17. mar 2024

@wolf_ vieš čo kamarátke sa stalo ,že jej pitbull zabil psa , tiež bojového, ostrého , normálne sa pobili a silnejši zvíťazil..celý život spolu vyrastali, zravali z jednej misky, a zabil ho..dala potom humánne utratiť aj toho druhého , pretože už sa stalo že zavrcal aj na nich , pritom bol na profesionálnom výcviku..tam by som uvažovala aj ja...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
dadis
17. mar 2024

@ktochytavzite Si celkovo tak chladna? Ja som mala pred 20rokmi psa a ked zomrel, cela rodina sme plakali. Moji rodicia odmietli dalsieho psa kvoli tomu, ze sa tak trapili. Asi sme inak vychovane. Pre nas je pes clenom rodiny. Neexistuje, ze by sme ho nechali trapit a nevyvencili ho. Ja sa o dve deti staram sama a ten cas si vzdy najdeme! Naco ste si vobec psa obstarali?

autor
17. mar 2024

@wolf_ toto si myslím že kvôli deťom ,ktoré sú priorita asi by som dala veľmi nerada aj ja..lebo oni sa ich snažili oddeliť, že on ho šiel zabiť, že s ľadovou vodou striekali, fyzicky oddelovali, už ich aj bili dokonca s niečím ..nič nepomohlo.ten druhý mŕtvy bol celý dotrhany , dvor jak na jatkach, všade ..keby sa mi stane toto dala by som

autor
17. mar 2024

@wolf_ ale to že muž stratil záujem , dôvod nie je

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
17. mar 2024

@ktochytavzite kokos to som ešte nepočula, že keby mi zajtra psa prešlo auto tak neplacem.
Pre nás sú psy členovia rodiny . Pred troma týždňami nám jeden umrel a celá rodina v prdeli s nervami. Psovi sme objednali odvoz z pohrebnictva, súkromnú kremaciu a dovoz urny az domov. Brali sme to ako samozrejmosť.
Keby mi druhého zajtra prešlo auto tak konečná.

lakebabe
17. mar 2024

Skor si u neho myslím, že už ma všetkého dosť nemáte aj vy nejake problémy medzi sebou? Stres, deti , psy možno už nemá energiu ťažko povedať

autor
17. mar 2024

@wolf_ neviem o ničom takom , nič mi neostáva ,musím sa postarať ja , ako už teraz bývam riadne unavená , potrebovala by som aby deň mal 48hodin ,ale nič sa nedá robiť, už raz keď sme si ich obstarali , treba sa postarať..ti psi zato nemôžu

autor
17. mar 2024

@lakebabe ako normálne manželstvo, naozaj , stresy nemá, stabilná robota je, plat ok..občas sa pohadame ale tak inak sme v pohode..jeho prestali jednoducho baviť ..on zaplatí krmivo atď ale staranie už ide mimo neho ..

autor
17. mar 2024

@lakebabe prosím ťa ,tak mi povedz čo ešte mám robiť ,keď on už má všetkého dosť..učím sa s deťmi, zanasam aj idem pre nich, starám sa o domácnosť,svoju firmu, ešte aj psov mám na krku..a kde mám svoj život? Nikde noo, lebo čo si budeme , keď on má všetkeho dosť tak ja už neviem ..

lakebabe
17. mar 2024

Véd ale to nie je riešenie od dospelého muža že povie ze ma všetkého dosť. Tak nech sa venuje aspoň deťom keď nemá nervy na psy ma rodinu musí prevziať zodpovednosť, sadni si s ním a povedz mu nech sa aspoň učí s deťmi alebo uprace nie si predsa otrok . Ak sa to nezlepší tak ozaj neviem možnosť darovať len kto si vezme cudzie psy ešte také plemeno pochybujem, ze niekto spoľahlivý

autor
17. mar 2024

@lakebabe toto ,že komu ich dáš, také plemeno, a nie sú už ani najmladší ..on má 5 rokov ,čo je dosť,

lakebabe
17. mar 2024

Vieš kde by skončili niekde na psie zápasy v osade u spoluobčanov. Ale je to od neho strašne nezodpovedné založí si rodinu kupi psy a potom povie ze nemá na to naladu