Starostlivosť o starých rodičov. Ako to zvládnuť?
Ahojte idem si po radu od vás,ktorá sa už stretla o starostlivosť rodičov aké to je náročne koľko úsilia,snahy ste dali do toho aby ste to zvládali psychicky ako aj fyzicky koľko času ste trávili pri svojich rodičov,ktorý to najviac potrebovali opateru...Je to náročná práca sa starať o rodičov pretože stále sa mi víria myšlienky o tom kto sa bude o nich starať keď už nebudú vládali na čo sa mam vlastne pripraviť?....
Mate niektorá s týmto skúsenosti??.
zažili ste už niečo podobne??.
Je to náročne??.
Koľko času ste strávili pri svojich rodičov??.
Je to náročné. Museli sme zvládnuť. Boli to naší rodičia a mali sme a chceli sme im oplatiť tie roky, ktoré sa oni o nás s láskou starali. Je to život. Raz dolu, raz hore.
@stelly652 ahoj, ja skúsenosť nemám, ale moja mama sa takto stará o babku. Starala sa aj o deda, ale ten už zomrel.
Oni majú viac menej striedavú starostlivosť 3 sestry, keď bol starký nevládny, tak ho môj ocino každý deň chodil otáčať, kúpať, atď.
Babka je teraz už horšie na tom tak má opatrovníka, ktorý sa o ňu stará stále. Bez opatrovníka by sa asi babka nasťahovala k mame, alebo jednej zo sestier, ale tým že nie sú doma, tak to nemohli urobiť, lebo pracujú.
@anonym_55731b Ahoj toto presne moji rodičia sa takto starali o moju babku a deda dedo by sa dožil vysokého veku 90 keby sa to nestalo čo sa stalo tak možno by ešte bol tu.... ja to poznám moji rodičia boli na tom psychicky vyčerpaný neustále musel otec dávať pozor na svoju mamu moju babku každých 24 hodín po nociach otec ju chodil kontrolovať nespával tiež ju musel prebaľovať,kúpať,otáčať..ja sa bojím toho,že mňa to čáka
Zažila
A času to stojí vela ale je to najcennejsi cas, keď môžeš rodičom vrátiť opateru práve vtedy, keď to najviac potrebujú
Ja to aktualne prezivam, mamina na smrtelnej posteli. Co ti poviem, je to hrozne. Ani nie fyzicky, deti ma uz vytrenovali ale psychicky. Kedze jej hlava funguje, je to podla mna o to horsie. Je hrozne vidiet ako sa ti rodic straca pred ocami, staras sa o neho ako o babo, lenze dost tazke babo, ktore musis polohovat, mama ma stomiu, to musim vyprazdnovat, liecit rany, je to hrozne.
U nas je to tyzden cerstve, ale netusime co budeme robit, ako to budeme robit, otec este k tomu dostal porazku minuly tyzden a oslepol nam na jedno oko a upadol do depky (aj z toho ako sa mama straca). Je to extremne psychicky narocne ale opatrujeme na 120%
Pripravit sa na to neda, lebo nevies co ta caka. Vsetko poriesis ked to bude aktualne.

@stelly652 ahoj, ja skúsenosť nemám, ale moja mama sa takto stará o babku. Starala sa aj o deda, ale ten už zomrel.
Oni majú viac menej striedavú starostlivosť 3 sestry, keď bol starký nevládny, tak ho môj ocino každý deň chodil otáčať, kúpať, atď.
Babka je teraz už horšie na tom tak má opatrovníka, ktorý sa o ňu stará stále. Bez opatrovníka by sa asi babka nasťahovala k mame, alebo jednej zo sestier, ale tým že nie sú doma, tak to nemohli urobiť, lebo pracujú.