Hadky pocas tehotenstva
Ahojte, idem si k vam pre rady. S manzelom sa pozname takmer 3 roky, sme manzelia a cakame babo. Dost sa nam poslednu dobu zhorsil vztah- ja som v tehotenstve aktualne na PN, manzel pracuje z domu - cize zrejme ponorka + moja precitlivelost z buriacich sa hormonov. Je fakt ze manzel nikdy nezacne hadku- vacsinou som ja s niecim nespokojna, zacnem do manzela hustit az on sa nastve zacneme kricat na seba obaja a hadka je na svete. Posledny tyzden ma uz 3x poslal do p*, ze aka som hrozna manzelka - ze ked budem taka hrozna mama tak mi dieta zoberie socialka- proste vysvetlil mi to tak ze za kazdym slovom si stoji a ze jeho slova su reakciou vzdy na mna ako sa spravam a ze sama si za to mozem a nikdy sa mi neospravedlni. .. proste som z toho nestastna :( viem ze vela hadok vyvolavam ja ale som casto nespokojona a ked chcem nieco riesit tak uz je ohen na streche a manzek povedal ze nechce skoncit po porode v blazinci.... nrchcem aby sme ai uplne pokazili vztah ale zaroven ani n3necham po sebe sliapat ...ako z toho von?? Vysvetlim vam napr dnesnu hadku- mali sme mat spolocny program a ist na vikend ku znamym. Manzel zacal vcera byt trosku chory, tak si dal paralen a aj rano teda lezal a liecil sa- mal trosku nadchu. Ja som vybuchla lebo som dostala nervy ze nikam nepojdeme (cely tyzden som sa tesila) a manzel po mne zacal kricat ze on je chory a ja namiesto toho aby som ho kus polutovala a doniesla mu caj len donho rypem a ze mu to uz ide na nervy... nakoniec sa akcia zrusila z dovodu ze hostitel ochorel...tak nakoniec nic... potom neskor manzel isiel na kavu posediet s ludmi ktori mali byt na tej akcii (chalani l3n) a nakoniec mi volal ze ostava spat u chalanov ( byvaju cca 80km od nas) - ze pojde k nim na noc a ze ci by som zajtra za nim neprisla - ze by sme si spravili vylet a skocili sa niekam najest... jasne ze som sa zase rozculila - jednak preto lebo soferovat v 6mesiaci tehotenstva tolko km ked niesom skuseny sofer sa mi ullne nechce + nahnevala som sa ze moj manzel isiel na noc ku kamosom - co mi on odvovodnil ze on za to nemoze ze akcia sa zrusila a ze teraz si spravili akciu len chalani tak co ze nechapem tomu...takze aom teraz sama doma a citim sa uz uplne ako debil... rozmyslam ako sa citit a ci som mimo ja ci manzel...
@buduca_mamicka007 neviem ci to je o tehu, ci skor o inych veciach. Ze je chory...nastve to, zmena planu, aj ja mam s tym problem...ale predsa za to nemoze, takze nie je to jeho vina, proste stalo sa. Zajtra mame ist k mame na oslavu 70r 100km a najmensi vecer horucka 38C...a ries ze co! ...a to prespatie u kamosov...ak je take casto, tak ako si Ta vazi?
Financie...mali by ste obaja vediet ako na tom ste, zatajovanie nemam rada, u nas take nie je.
Ale pre somariny nie je dobre do muzov hucat, lebo kazdy ma svoju hranicu. Treba najst sposob ako normalne bez hadok komunikovat.
@buduca_mamicka007 ja mam teraz hormony v klude a tie veci by aj mna hnevali
@buduca_mamicka007 ziarlila som 😃 (aj ked na to nebol dovod) 🙂
Neviem no.... Slušne ste tu autorke nalozili ze nech sa ovláda. Podľa mna by sa mal ovládať jej muž. Ano, je ovplyvňovana hormonmi, caka aj jeho dieťa, tak prečo by okolo nej nemohol skákať ako okolo princeznej a keď je nervoznejsia kvôli hormónom, prečo by sa nemal práve on ovládať a pochopiť ju? Miesto toho jej nadávať, aka je na p!cu manželka a bude matka.... To je fakt podpora jak svina 🙄 takeho chlapa fakt musela 'vyhrať' v lotérii.
Za mna dve veci:
1. Chlap ma zrejme ponorku. . Navrhla by som mu, ze aby sa situácia ukludnila, pojdes na týždeň/dva k rodičom, nech si teda od seba trochu oddychnete.
2. Ked budes mat hormóny v klude, porozprávala by som sa otvorene s chlapom. Ze ano, obcas možno reagujes neprimerane ale vplyvom hormónov sa to tazko ovláda a ze by ocenila keby sa snažil byť chapavejsi, tolerantnejsi... Ved tieto hadky, nadávky nerobia dobre ani bábätku.
Fakt som šokovaná aké ste tu všetky dokonale, tehotná autorka sa ma ovládať ale muž jej do p!c kľudne nadávať môže 😀 niekedy fakt ziram nad tými radami.....
@buduca_mamicka007 prepáč, ja som bola nervna ako ty v tehotenstve, hádala som sa so všetkymi. A teraz to tak banujem. Na tehotenstvo zle spomínam a má to byť to najkrajšie obdobie. Poraď sa s doktorkou, aby ťa poslala k psychiatrické alebo k psychologičke. Lebo chyba je v tebe. Možno to nevieš ovládať alebo si to ani neuvedomujes, ale to ťa neospravedlňuje.
Lomcuju s tebou tehu hormony ale ze riadne... mala by si sa vyse kontrolovat,myslis ze kolko toto tvoje správanie bude trpiet?chudak chlap je chory a ty na neho ešte vyletis,no s tebou by som nesla nikam ani keby som bola zdrava... sa trochu spamataj.ked nieco neurobí hned alebo nie tak ako si to predstavuješ tak nevybuchni hned na neho aj on je len clovek ktory robi chyby... alebo zlav z narokov.
@buduca_mamicka007 a co tak manzelska poradna psycholog?
@buduca_mamicka007 S takou povahou ako máš ty by som ja už dávno nebola.A celkom ti garantujem,že manželovi to pri tebe tiež dlho nevydrží.Ale zas kto chce kam,pomôžme mu tam.
@buduca_mamicka007 fuuuha... Mala som rozpisany iny status, no budem miernejsia. Ak nechces o chlapa prist, poriadne si to v hlave uprac, lebo to, co predvadzas.... Fuuuha, kopes okolo seba ako nasrdeny ratlik, ktoremu vzali kosticku.
Ozaj spravit scenu, ze prespi u kamosa?? Hrat sa nna urazenu princeznicku, ze ty nebudes soferovat 80km? Ozaj??
@buduca_mamicka007 skús trochu na sebe popracovať, kým sa malé narodí. To ešte len uvidíš, čo je to tešiť sa niekam z domu a ako často sa plány zmenia 🙂 Ako ani manžel nie je zďaleka svätý, ale tak môžeš začať od seba a verím, že to bude lepšie aj z jeho strany.
@buduca_mamicka007 ahoj srdco, co to vystrajas moje?
Ved ty sa chovas ako pokazena stihacka s neriadenymi doom doom strelami a len si ublizujes a demolujes vlastny vztah, potom si smutna a nestastna. Strielas do vlastnych radov a divis sa, ze sa pred tebou uzatvara alebo vypeni.
Tuzis po harmonii a naprave, treba to zmenit a to tak, ze zacnes pekne sama od seba, ok? 🤗
Recept na stastneho muza: plne brucho, prazdny pytel ☝️😂 (ale fakt funguje to 🤔)
- prosim ta ospravedln sa mu a skus mu vykompenzovat co si povyvadzala,
- namiesto nervov chyt do ruky trebars varechu, knihy o sebaovladani, empatii, vychove deti, o vareni, pripadne aj dajake odborne,
- preorientuj svoju naladu na strikovanie, varenie, pecenie, vyberanie detskych veciciek..atd - ja sa radsej nastvem na to nevykysnute dobabrane cesto ci nedochvilnu kuriersku sluzbu, nez na manzela 😉,
- pocitaj si zaujimavosti,
- posad dake kvety,
- zavolaj kamoskam, rodine, pokecaj o vsetkom len nie o vasom vztahu, ci dajakych negativnych svetovych problemoch,
- ak mas psa a vladzes, hybaj von na vychadzky a vencit,
- v jeho pracovnej dobe ho ani raz nechod otravovat !!!, on nema dovolenku, on je realne v praci a daj mu svaty pokoj. Ak vyjde z jaskyne, maximalne sa ho spytaj (s usmevom) ci si da kafe/caj (a nie sposobom, ci chce jednu po gebuli),
- vymysli rozne spolocne aktivity, kratsie vylety, mozno navsteva...
- id na pedikuru, manikuru, kardenicka atd.
My sme s manzelom spolu 7 rokov, z toho 2 roky spolocne v byte na HO a ani 1 raz sme sa nepohadali. Som v 9 mes-materska a predtym zial par mesiacov PN-je to ako vazenie, ale da sa povymyslat kopec zabavy.
Maj ciel: napriklad, ze budete partaci a zameraj sa na seba, nie nanho, temy o tom kolko zaraba atd-joj velmo zla tema v rozbabranom dohadanom vztahu...to potom aj sam ti povie, ked uvidi ako je ti to u prdele 😉😏
No - vsetko je pravda co pisete- urcite sa nad tym zamyslim.... zase som vsak nahnevana...je nedela ,pol 1 a ja stale neviem co a ako a dneskom- pisala som muzovi zw nech mi da vediet ako su na tom, ze zvazujem ci prist.... alw vobec sa zatial neozval, vyzera ze zatial ani nebol na nete...urcite boli do rana hore a vyspavaju alebo maju ranajky a pohodicku... a vo mne to uz brutalne vrie....!!! Nechxem premarnit cely den cakanim kym sa milost pan ozve .... mohla som ist do kostola, k nasim na obed alebo si spravit svoj program a namieato toho cakam a ani neviem stale ci tam chcem ist za nim..neznasam ked nemam presne naplanovane co a ako a marnim zivot cakanin..ach take mam nervy !!!! Ja neviem ci to uz ja prehanam alebo ci ozaj mam pravo sa aj ja hnevat na veci co mi absolutne nevyhovuju :( normalne mi uz z toho vsetkeho ide hlava vybuchnut ....
@buduca_mamicka007
""Ja neviem ci to uz ja prehanam ""
Ano, prehanas. A riadne 🤦
ja nechapem ze si na PN, pracovat akoze nemozes a po navstevach a vyletoch ano?
@buduca_mamicka007 Nehnevaj sa, ale budes donho dobiedzat, kym ho stratis. Mala by si byt rada, ze ho mas, ze cakate babatko. Viem, ze je to teraz tazsie, ale, ked odide,alebo prestane ta lubit, co s tym dosiahnes ?!
@buduca_mamicka007 no čo čítam tak nech všetci svätí stoja pri tvojom mužovi, ja by som ťa dávno už vyhodila na ulicu za takéto správanie. Extrémne to preháňaš a úprimne sa nečudujem že už ťa má plné zuby. Správať sa takto pri mne dám ti na výber psychológa alebo si zbaliť veci a dovidenia. Toto by som si naozaj nenechala. Bol chorí, čo si nevyberie a ty po ňom ziapeš ešte sa čuduješ že sa ti neospravedlní. Iba sa ti neozve lebo nieje ani na internete a zasa ideš vybuchnúť, normálne ťa pozve nech sa k nim pridáš, vybuchneš... Dievča , sama si hrob kopeš. Môžeš ukazovať na koho len chceš ale zlobu si vo vzťahu robíš len ty sama a ak budeš takto pokračovať tak žiadny vzťah mať nebudeš. Nikto by toto dlhodobo nevydržal. Boli sme tu tehotné hádam všetky ale takto sa normálna žena nespráva aj keď je tehotná . toto normálne naozaj nieje čo stváraš. Veľmi zle týmto tempom skončíš a veľmi rýchlo. Na tvojom mieste sa veľmi rýchlo naučím krotiť lebo z teba bude slobodná matka na ulici.
@buduca_mamicka007 tak si dnes sprav program sama.chod sa niekde prejst,zavolaj kamosku,niekde na kávu zakusok.nechaj ho uz tak... napisala si mu a keď zatial nenapisal zariad si dnesok po svojom.keby mal nejake námietky tak ze nechcela si pekne pocasie premarnit tak si si spravila program sama.bez kriku a emocii sa to da povedať.
@netti87 presne, teraz sa to totalne nastrbi a po porode este aj s dietatom... starostlivost unava,menej sexu... a cele zle.vztah treba stále budovať .
@zdenkastanka Ani pre babo to nie je dobre 😟
@netti87 to som chcela napisat hned za tym... ze dietatku to uz vonkoncom neprospieva... hadky,krik stres...
@buduca_mamicka007 určite si urob svoj program. Dobehnú k vašim na obed, poobede si naplanuj kávičku/nákupy s kamoskou a poobede si vylož nohy a oddychuj. Manžela 100x viac poteší toto ako jed ho budeš nas*ata čakať doma, že si cely deň nikde nebola a čakala na neho.
Môj názor je taký, že sa už bojí čokoľvek povedat lebo vie že zase bude zle. A tak vám začal klamať. A takto si urobí po svojom ved vy ziapete aj tak 🤔
@buduca_mamicka007 ty vyvolas hadku,ale cakas,ze on sa ma ospravedlnit? Manzel ochorie,nakricis na neho,lebo TY chces ist na akciu,hostitel ochorie,akcia sa zrusi,”nakricala” si aj na hostitela,ako sa opovazil ochoriet? Ved sa ovladaj,si tehotna a nie “chora”. Ja som soferovala este v den porodu (nez zacal),ale ja som skuseny sofer,no kym neboli nejake problemy,v nicom som sa neobmedzovala kvoli tehotenstvu. Nauc sa ovladat a nevyvolavaj hadky a ak ich vyvolas,tak sa nauc aj ty ospravedlnit,korunka z hlavy ti nespadne. Moj mal 2-dnovy zatah s chlapmi pocas mojho tehotenstva,vedela som kde je,s kym je,ozyval sa,nerobila som z toho vedu. Na oplatku je hocikedy od s dietatom a ja si viem tiez “odbehnut”,aj ked nikde dlho nevydrzim😁 neviem,preco zeny vzdy vsetko zvaluju na “hormony”,niekedy je to proste povaha,na ktorej treba popracovat,lebo vztahy su aj o kompromisoch,dovere,vediet sa postarat o seba na vzajom,o prejavoch lasky a uceni sa komunikovat spolu…
Takze dnes som sa nakoniec vydala na cestu a zvladla som to 🙂 dosla som za manzelom, boli sme si sadnut na obed v restauracii aj este s jednym kamaratom u ktkreho vcera nocoval a isli sme potom naspat domov - to som tiez ja pekne odsoferovala, kedze manzel by asi po zatahu este soferovat nemohol... teraz som ho pekne ulozila do postele a nech sa lieci .... neviem no..taka som z toho vsertkeho nijaka...nevjem len tak zabudnut co mi vsetko vykrical a ze teda zacal byt chory potom isiel aj tak s chalanmi neplanovane na akciu a teraz sa ide liecit dalej... manzel bol rad ze som prisla, aj mi povedal ze ma lubi, vyobjimal ma, aj ma pochhvalil aka som super soferka ze ako dobre mi to ide.... als tak aj tak skm z toho taka nijaka ....viem ze musim zmenit trosku svoje spravanie a byt mierumilovnejsia... ale popravde citim sa nanic a ani nemam chut sa s nikym bavit...
@buduca_mamicka007 ked sa tak pekne k Tebe spraval, aj Ta pochvalil a Tebe nie dobre, tak to bude zrejme nieco ine...
@buduca_mamicka007 vykrical ti to lebo uz mu z teba praskli nervy... aj to ich musi mat pri tebe zo zeleza... ochorel zrusil sa vám program,no aj tak odisiel za kamarátmi... ani sa mu necudujem.jednoducho uz si musel v tej chvili od teba oddychnut.nokoniec bol velmi rad ze si prisla,to znamena ze ta naozaj lubi - tak si to uz konecne zacni vazit co mas doma napriek tvojej povahe!(snad momentalnej - tehotenskej) .lebo vsetko mozes pokazit,zbytocne.
@buduca_mamicka007 keď sa už rozhodol tam prespať ok ale volal ťa nech dôjdeš čo sa nedá 80km šoférovať keď si tehotná v 6 mesiaci???veď je to normálne ja som šoférovala do konca tehotenstva pomaly a po ďalšie za priateľom som SAMA letela v 4 mes.tehotenstva do USA podotýkam 9 hodinový let a predtým autobus do Prahy 10 hodín a s prepáčením neposrala som sa z toho...(išla som lebo som s ním proste chcela byť to je celé ) Ja sa ani nečudujem mužom ktorí musia znášať niekedy tie ženské nálady z hormónov už ja mám dosť keď to čítam alebo počúvam áno chápem že si citlivá ale nebudem sa predsa chovať na jednej strane ako princeznička na hrášku lebo som tehotná ale vrieskať a kričať a hádať sa za každú somarinu vladzem to je ok???nie... Ok si tehotná máš zmeny nálad plus hormóny ale skús sa kontrovať pretože to tvojho muža veľmi rýchlo s tebou prestane baviť .... Nevyvolavaj zbytočne hádky a radšej si kusni do jazyka ... Uvidíš že ti to neraz zachráni deň 😊😉☝️
@buduca_mamicka007 pana beka,vyssie pises,ako musis mat vsetko naplanovane…a co budes robit,ked sa narodi babo?na plany zabudni,dieta bude manazer a uvedom si,ze budes pravdepodobne nevyspata,nebudes vsetko stihat atd. Zivot nie je len o planovani. Pises,ze nechces len tak premarnit den (aj ked si PN,cize nechapacka,ale tvoja vec),ale to,ze marnis svoje dni hadkami a zahadzujes peknymi chvilami,ktore by ste inak mohli mat,to ti nevadi? Tebe podla mna je velmi tazke vyhoviet,asi si ten prototyp zeny,ze nevies co chces,ale budes vystahat,kym to nedostanes…aby si raz nedocielila rozvodove papiere. Musis sa vzchopit,neplanovat kazdu minutu,nezjapat,nevycitat kazdu hlupost a zacat zit a uzivat si…
@buduca_mamicka007 no riadne ti tu nakladaju, by som chcela vidiet vsetky tie zeny, co doma ani nepipnu, chlapa obskakuju a vsetky jeho vytrty toleruju… 🤦♀️
Podla mna si sama uvedomujes, ze prehanas, no co uz, hormony robia svoje, do toho mate uz zrejme ponorku. Ty si uz dlho doma zavreta. Ukludni sa, vyvetraj sa a najdi si nejaky konicek.
Myslim, ze vinu nesiete obaja. Treba sa vediet v klude porozpravat o svojich pocitoch a respektovat, ak nieco druhemu nerobi dobre, tak sa tomu vyhnite…
Dnes sa tym uz netrap, nemysli na to. Zase bude dobre 😉

@buduca_mamicka007 mas s nim ponorku a este mu bides hustit, ze isiel na pansku jazdu? Viac menej sa to dalo cakat a ty si mohla mat vecer pre seba. Prestan hustit vdak aj on musi dychat.