icon

Hádky s manželom

milka1988
23. jún 2023

S manželom sme spolu 10 rokov manželia 6 rokov. Mame jedno dieťa 16 mesačne. Viem ze po narodení dieťaťa je to skúška pre oboch vo vzťahu že prichádzajú častejšie hádky, ohľadom výchovy, starostlivosti atd. Ale mám pocit že už sa s manželom hádame na všetkom. Viem akého som si ho brala, verila som že si na jeho povahu zvyknem tak ako každý si na určité veci zvykne u partnera, ale akoby rokmi sa ta jeho povaha zhoršovala, prehlbkovali sa zle povahové vlastnosti. Je pravda že máme na seba málo času veď pracuje aby nás uživil, aby zaplatil účty. Nežijeme zle. Len mi začína liezť na nervy z tým že je napríklad nezodpovedny v práci, lepšie povedané skôr že nie je dosť opatrný na čom sa samozrejme pohádame.

Alebo že je bordelar, alebo že po práci keď príde domov nejde sa osprchovať, keď poviem nech sa osprchuje, Vraj nemusí že nerobil s ničím takým v práci.ale on nesedi v kancelárii na stoličke, ale pracuje na stavbách.
Svoje ponožky a trenky večer v obývačke hodí malému na stoličku kde papá, take blbosti ale neskutočne ma už vytáčaju že je taký ako by som to nazvala...ako gadžo ako sedlák. Kym mu nepoviem sam sa neostriha neoholi.
Tiež sme kupili druhý kočík menší a ľahší o polovicu ako máme prvý do mesta. a tie reči okolo toho a načo a prečo trebalo ďalší, nech mu dám padne argumenty, a tie argumenty nie sú podľa neho argumenty,... Mňa normálne vysava z energie mu niečo čo je logické vysvetľovať pretože to nechápe.

Viem že mi s tým nikto nepomôže, že to je môj problém, len sa asi potrebujem niekomu vyžalovat ale nemám komu :(
Inak on je dobrý človek, nefajčí nepije nehrá automaty, nebije ma, nenadava mi, len akoby sme si nerozumeli, že ja inou rečou hovorím ako on :(

Strana
z2
milka1988
autor
23. jún 2023

@vler ved to ze uz mi to aj napadlp ale nechcem to hmed takto riešiť :( ja som skôr človek co hľadá spôsoby ako niečo urobiť nie vyhovorky ze sa to nedá ale tiež mám svoje hranice a donekonecna sa to tiež nedá ťahať takto bez vysledku. Ved predsa vo vztahu treba robot kompromisy ja si to uvedomujem a snažím sa ich robiť pri ňom len on kvôli mne akoby nechcel už a z toho som už proste smutná

marcellka32
24. jún 2023

@zmrzlinka2021 prepáč tebe príde normálne aby hodil muž svoje trenky a ponožky na stoličku kde sa kŕmi dieťa? Ten muž je neandertálec alebo nesvojpravny??
A treba ho učiť ako to má robiť? A čo sa týka sprchy, je jedno či pracuje na stavbe alebo kancelárii, každý normálny človek sa denne umyje

letfenixa
24. jún 2023

@milka1988 neverím tomu, že pred narodením dieťaťa sa sprchoval hneď po navrate z práce, že odhadzoval špinavé oblečenie do koša na prádlo, atď, keď teraz to nerobí.

mamelka
24. jún 2023

Mne nepríde normálne aby niekto hodil špinavé prádlo tam kde nemá 🤦‍♀️ už môj postihnutý a nevidiaci brat dá na kopu aby to mala zobrala, tanier po sebe dá do drezu. Ja by som mu neprala.
Toto je ale podla mňa dôsledok toho čo veľa matiek používa pri synovi ,,ale to je chalan,, (včera som čítala na FB kvôli toalete, ako keby princovia nemali ruky a nemohli po sebe umyt)
Myslím,že toto je normálna vec,že keď sa vyzlečiem smer kôš na prádlo, že keď prídem z práce,spotená tak smer sprcha, po wc si umyť ruky. Žiaľ toto býva väčšina chyba v základoch. Tiež som videla rodinu kde všetko rozhádzané ale používa sa ,,to sú chalani,, ... len som zagulala očami,,chúďatka nevesty,,
A musela som to učiť aj dievčatá😏 takto by sa to mali učiť aj chlapci a muži by to mali automaticky robiť tiež.

canany
24. jún 2023

Je mi to luto co zazivas, su to take drobnosti, ale cloveka neskutocne vytacaju az dospeje do stadia, ze cloveku zacne vadit aj to, ze ten druhy aj dycha. Ked som taketo "drobnosti" pri rozvode rozpravala sudkyni, tak na mna pozerala, ze ci mi nehrabe, ze taketo veci mi vadia a kvoli nim sa chcem rozvadzat, ale u nas to boli ine.
Co sa tyka sprchy mi napadlo jedine, ze by si si dala nieco cipkovane a nalakala ho na spolocne sprchovanie. Ako mozem povedat, ze sex robi zazraky a tym si ho vies omotat okolo prsta a mozes ho trosku prevychovat. Ak ovsem mas o neho zaujem a je mi jasne, ze s malym 16 mesacnym to nebude take jednoduche.

0kristina0
24. jún 2023

Pekne si ho nazvala, je to riadny sedliak a podla mna ste vy dvaja rozumovo niekde uplne inde.

nelili1978
24. jún 2023

@milka1988 toto je nechutné, to neznesiem, aby ľahol do postele neumyty. To by vadilo každej cistotnej žene.

anketkarka
24. jún 2023

@milka1988 ja som sa pre toto rozviedla. A tiež na začiatku nebol humusak. Ale úplne chápem o čo Ti ide. U nás nič nezabralo. Na konci som mu pravála veci oddelené s dezinfekčnou avivazou. Keď som ho strihala a ma napínalo, tak sa na mne len smial. Teraz má priateľku a zázračné sa vie ísť normálne umyť a nežije ako bezdomovec. Takže asi je nejaký prístup, ktorým sa dá dosiahnuť čo chces. Ale mne prišlo pod úroveň sa doprosovat dospelému človeku, aby sa pravidelne o seba staral aspoň základnou hygienou.

janickacrazy
24. jún 2023

@milka1988 Možno je to tým, že si celé dni doma a všímas si veci, ktoré si predtým nevidela. Ja osobne tiež neverím, že predtým bol iný. Len tí to nevadilo, lebo si nemala na starosti 2 deti, len jedno.

0silvia0
24. jún 2023

@milka1988 a ak by si mu nepripominala hygienu, ako dlho by vydrzal byt smradlavy a spoteny? Tyzden? To dufam, ze nechce od teba intimnosti🙄

rorino
25. jún 2023

@milka1988 veď si vedela aký je,a naivné dúfala,že sa zmení,prečo by sa mal meniť,ak sám nechce a nevidí na to dovod?uvedomila si si,že aj jemu môžeš ísť na nervy,keďže ti odrazu vadi,čo ti predtým nevadilo?rokmi to bude len horsie

jaskolka
25. jún 2023

@zmrzlinka2021 no neviem, ale keby môj muž hádzal špinavé ponožky a trenky na stoličku, či nebodaj na stôl, tam by som nepouzika ani slova (a dupľom nie zlatíčko, pod si to zobrať a prosím ta už to nerob) ale rovno by som ich mu hodila do smeti alebo pripadne aj jemu na hlavu.
To co je za spôsob že on je nevychovane tela a ja ho budem ospravedlňovat a prosit, že zlatinko, uprac si to? Alebo zlatíčko, chod do sprchy po celom dni práce? Toto sú elementárne základy hygieny, mal aa ich doma naučiť a keď to nezvládol, tak u mňa by dostal takého "sprda" že by okamžite to robiť začal. A ze "nebudem ho ťahať za uši do sprchy?" ok, keď si prasa, môžeš ísť kľudne spať vonku, do chlieva. Alr do spálne do postele nevojdes. Ja pri mojej povahe by som to bola schopná urobiť. Neviem také veci chapat ani ospravedlnovat.

lujza123
25. jún 2023

@milka1988 ach, no ja by som prekusla všetko ale tu sprchu nie. Panebože. Teraz v týchto horkach...fuj. Ja by som mu normálne zakázala vstup do spálne špinavemu.
Fakt nech si ustelie matrac na zemi a tam nech sa rochni vo vlastnej špine aj mesiac.
My sme tiež remeselníci, tiež po stavbách akonáhle sme doma začína bitka o sprchu, toto mi rozum neberie ako niekto môže taky upoteny, ulepeny neísť do sprchy , či leto ci zima. Ten prach mas všade.

milka1988
autor
25. jún 2023

@janickacrazy bola som aj predtým doma práveže lebo som z domu pracovala. Ale nebol vždy taký len už akoby poľavil , prestal sa snažiť. To že neupratuje nič, že ten záchod neumyl ani raz ok. Už neriešim aj tak to vždy urobil tak že to trebalo po bol znovu umyť, alebo povysávať.

milka1988
autor
25. jún 2023

@0silvia0 no tie intímnosti to je ďalši problém medzi nami čo trvá už asi tak vyše roka :/ môžem aj bola pred ním stáť a nezáujem

0silvia0
25. jún 2023

@milka1988 asi to jedno s druhym suvisi. Asi sa naschval neumyva, aby si od neho nic intimne nechcela. Je to na zamyslenie, a pred tym vyse rokom sa pravidelne sprchoval?
Nestalo sa nieco medzi vami? Nevera, alebo nejaka dolezita hadka, odcudzenie?

janickacrazy
25. jún 2023

@milka1988 No tak potom je to horšie ako som myslela. Nemá on depresie alebo niečo také? Vtedy ľudia zvyknú zanedbávať hygienu aj sexuálny život. Nejaké problémy v práci alebo niečo, o čom nevieš? Skús porozmýšľať..

nikolca
26. jún 2023

@milka1988 tak snad sa aspon pred sexom osprchuje🤣🤣🤣🤣

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@jaskolka
Ja sa k svojmu muzovi nespravam agresivne, a ani on ku mne. Je to najlepsim muz na tomto svete.
Ja mam tiez mnoho chyb, mnoho nedostatkov a keby niekto po mne ziapal, odisla by som od takeho cloveka.

My obaja sme nedokonali, ale prijimame sa taki aki sme a lubime sa. A energiu si setrim na vazne veci v zivote.

jaskolka
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 tak neznamená to, že okamžite budem vrieskat, že odprac si tie hnusne ponožky. Áno, poviem niekoľkokrat kľudne. Ale veru už po x ty raz moja trpezlivosť by praskla. A ano, aj na som veru poriadne zvýšila hlas. Lebo jedna vec je tolerancia nedostatkov a úplne dačo iné, keď dotyčný ma úplne na háku to, že ho opakovane o niečo prosím. A duplom keď ide o základné veci v hygiene a údržbe vlastneho okolia. Neviem si predstaviť, že by som s úsmevom akceptovala, že by môj muž (je stavbar) prišiel domov nešiel do sprchy a taky zagebreny spotený by sa zvalil do postele. To by okamžite letel nie z tej postele, ale a z celej izby. Ci podľa teba by som sa mala usmiať a povedať, slniečko moje milované sladké, chod sa osprchovať? Preboha živého, veď je to dospelý chlap a nie moje 3 dieťa, aby som ho takto usmernovala a napominala.

ahhola
26. jún 2023

A nemáte vanu? Možno je vaňový typ🤩nachystaj mu kúpeľ s nejakou aróma solou🌺
Teda, pomerne skoro sa z neho stala ošípaná. 🐽
Dovod vie len on. Taky primitivny snáď nieje, aby mrdol pouzite trencle malému na veci.
Chce ta vytočiť, rozculit, dohnať k niečomu...??? +rodinná záťaž.... Hoarders💯
Len ty môžeš rozlúštiť, my s nim nežijeme.... Chvalabohu▪️🌈

2006_1211
26. jún 2023

@milka1988 aj ja toto iste. Furt sa hádame mame 3 mesačnú dcérku a nevie sa dat do role otca..

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@jaskolka Tak moj muz ide, len sa nedovtipi. A on fyzicky nepracuje.

milka1988
autor
26. jún 2023

@0silvia0 no práveže má narážky na to, také reči... Len nič preto neurobí.

milka1988
autor
26. jún 2023

@janickacrazy vôbec on je pohodak kľudný typ človeka , vie si pohundrat max.v tomto sa nezmenil ti by som si hneď všimla keby mal depresie, dlhodobo zlú náladu, bol iný proste. O všetkom stále hovoríme, ešte aj cez deň si píšeme čo a ako robota a doma. Tiež viem kde sa presne pohybuje s kým robí, kde robí, ... Kedy končí atd

janickacrazy
26. jún 2023

@milka1988 no tak potom je kviko, keď sa neosprchuje po práci a ešte k tomu aj bordelar, no ja by som to určite netolerovala. Jeho rodičia sú tiež takí?

Strana
z2