Ako riešiť konflikt s agresívnym manželom?
Ja uz fakt neviem ako z tohoto bludneho kruhu von, s manzelom sme sa nikdy tak nehadali. odkedy mame deti tak muz zacal byt agresivny za vsetko vybuchoval a vulgarne mi zacal nadavat. Predtym sme si takto nikdy nenadavali. Parkrat bola toho svedkom aj jeho mama. Nikdy sa mi za to neospravedlnil, na druhy den sa choval ako keby sa nic nestalo. Mne to pride uz ze naschval robi niektore veci aby ma nahneval aby som mu potom hovorila rob to takto a hentak a preco si to neurobil ale normalnym tonom a on potom z nicoho nic za totalnu blbost vybuchne ako dnes ked mi vykrical za uplnu hlupost ze som obycajna suka poj*, obycajna pi*, a lutuje ze ma taku ku*na krku, a obdobne vulgarne nadavky ja som len pozerala samozrejme hanba jak svet susedia museli vsetko pocut. Ja uz fakt nevladzem takto fungovat, najviac mi je luto nasich deti. stale si myslim ze sa zmeni a vsetko bude ako kedysi ale dnesnym dnom zacinam stracat nadej, fakt neviem dokedy toto dokazem znasat. Najhorsie je ze nemozem absolutne nikomu verit, nemam nikoho s kym by som to mohla prebrat. Tiez pri nejakych hadkach sa mi snazil ako keby nahovorit ze som uplna nula a strapnoval ma za kazdu hovadinu- toto tiez v minulosti nikdy nerobil. Ja nechapem o co mu ide, ci sa snazi znizovat mi sebavedomie aby som nebola schopna odist alebo sa rozviest alebo uz fakt neviem ci mu zasibalo ? Potrebujem asi nestranny nazor ze ci ja som tou pricinou ked mu vycitam nejake veci ze nespravil co mal alebo neupratal alebo urobil nejaku hovadinu ktoru ja som potom musela napravat ale aby na mna zacal hucat z celeho hrdla vulgarizmy tak ako toto si myslim ze je cez ciaru
@hylary ....ja som sa ho nikde nezastala.Ja sa snažím poukazovať na to,že mnohokrát to,akú spätnú väzbu dostávame od druhých hovorí viac o nás ako o protistrane.
Ale kľudne si tu nadavajte ďalej s autorkou na jej muža.Ono zamyslieť sa nad sebou niekedy fakt nie je na škodu,tak ako to sa to píše vyššie.
Tvoj komentár o mojom mužovi diplomaticky ignorujem.Velmi trápny pokus.
@aurora33 napriklad dieta sa hra s cajom. Muz ho ide ulozit spat a ja sa ho pytam nie je mokry od toho caju? Tvrdi mi ze nie je. Dieta dobehne ku mne ja mu skontrolujem tricko a mal ho mokre tak som mu povedala nech ho ide prezliect a uz bol ohen na streche. Ja som chystala von starsieho nemozem robit vsetko naraz
ale ved to je uplne klasika co opisujes, aj ja s muzom som mala pekne obdobie ked som bola tehotna, cerstvo v novom byte … prvy rok manzelstva po 7 rocnom vztahu .. rano len my dvaja v objati .. no hrdlicky … a potom prislo prve dieta co na mne nonstop viselo .. manzel nervozny, ze dieta chce len mna a ani ja sa mu nevenujem .. citil sa odstrceny ze k nam nepatri a ze jeho uloha je len nosit peniaze - cize aj tlak na neho bol vyssi . Toto si vela ludi neuvedomuje ze muzi to tiez maju tazke, ale neriesia kazdy prd co povieme, spravime .. u nas ten prvy rok s dcerou bol dost na palicu, vela hadok … on sa citil obmadzovany a ja tiez … o tom ze este aj v posteli spime s detmi ani nehovorim .. :D a ano tiez sme sa pohadat vedeli kvalitne … dokonca ja som mu v nervoch povedala ze je kkt pricom normalne nenadavam … ale on to neriesil, vedel ze som bola v nervoch … v tomto su podla mna muzi lepsi … proste neberu si to tak a idu dalej .. pricom stale mi pripada niekedy ze sme ako taliani … ale dnes napriklad mi manzel povedal ze ma miluje viac nez nase deti … ( co nezvykne mi take hovorit sladke reci :D len sem tam ked ma chvilku ) pricom sa hovori ze muzi aj zeny miluju najviac deti kedze su ich krv ( inak o tom bola tema a preto to povedal ) a este povedal ze preto lebo si ma vybral … proste keby riesil kazdy moj nervovy zachvat a bral by si vsetko k srdcu a ja takisto tak uz sme 100x rozvedeni … lenze v partnerskom zivote nie je dolezite len JA, JA , JA ale dolezite je chciet pochopit aj toho druheho … lebo ano aj to ze on takto vybuchne je proste nasledok nejakeho jeho prezivania … nevies co vsetko ma v hlave, co ho trapi atd … ale vela krat to mozno ani nemusi byt Tebou … mozno ma viac nervy v praci a Ty s tym vecnym upozornovanim mu prides do laty a uz to ide … skus s nim viac komunikovat, a nevidiet len ten vrchol ladovca ze Ti vynada … ano je to priserne ale tiez je len clovek a najskor ho nieco skrie.
Za také nadávky by mal papier o rozvod doma. U mňa neprípustne také niečo a to mám 20 rokov muža. Nikdy som od neho nepočula ani v najväčšej hádke také nadávky. Neskôr to môže byť že ťa udrie pri hádke. Sme ľudia robíme rôzne chyby ale toto je neodpustiteľne. Aj ak by som mala 5 deti zoberiem a odídem. Tak sa prejavuje úcta že si mu porodila deti. Toto je úcta. Nenechaj zo sebou zametať a aby si robil s teba fackovacieho panáka. Ak máš možnosť zatiaľ odíd a neskôr podaj na rozvod. Nedovoľ aby deti toto videli a trpeli že ich otec mame nadával a ONI to vidia a počujú. Neskôr sa neovládne a zbije ťa to sme kde. Neľúbi ťa normálny človek čo miluje ženu jej tak nenadáva to mi ver.
Neukojeny frustrovany chlap je casovana bomba, citi sa ako debil, a odkedy mate deti, intimny zivot mate asi tiez minimalny. Chlapi nemaju materinsky instinkt ako my, vacsinou sa zenia s vidinou casteho sexu zadarmo, a potom ich kopne realita v podobe placuceho dietata, zena nervozna, on zbytocny….silnejsi jedinci toto obdobie preklenu s tou vidinou, ze je to docasne, a slabsi-ako tvoj muz-to nezvladnu
Hadky su jedna vec, tam je treba sa pozriet na vec nestranne… casto je pravda uprostred… treba veci riesit konstruktivne, s chladnou hlavou alebo aspon po hadke hodit rec ako ludia… ALE! Tie vulgarne nadavky by boli u mna cez ciaru… a to by som mu dala pocitit, ze to je uz no go! V tomto maju deti vyrastat? Hod s nim rec… vazny rohovor, ze toto je neakceprovatelne… ale priprav sa na to, ze mu to mozno bude jedno, lebo s tebou uz vlastne skoncil… je mi to luto, neviem, co za chlapa si toto dovoli k matke svojich deti … 🤦🏼
Mám takého muža. Ako si ty. Nič nie je dobre. Všetko musí po mne upraviť a ma napomenúť, ako malé decko. Nie, nenadávam mu vulgárne, len sa s ním vždy vyhádam, že nie je každý taký autista ako on. Dnes sme išli z chaty domov, tak ja som zbalila tašky a on to prebaľoval, aby to bolo "lepšie" zabalené. Čo tým chcem povedať - len troooooška sa zamysli nad tým, či naozaj chyba bude len a len v ňom a či ty zo svojho prístupu nemôžeš nič zmeniť. Ja som sa dnes zaprisahala, že už nebalím nikdy nič. Beriem deti von a on nech zbalí na prvý krát "správne". Aha a to som zabudla, že on má chudák vždy ešte aj "nervy", že musí robiť "všetko"...
@doriiis nemam sa comu vyhybat 🤷♀️ mozem sa aj milionkrat zamyslet,velakrat som ticho aby nebola hadka ale aby som sa bala vobec nieco povedat …ale za to on sa mne neboji vycitat bordel napriklad, leby som na mala za to stale vybuchovat ze mi nieco vycita tak neviem ako by to vyzeralo, proste poviem ze som nemala cas bohuzial nebude to vyzerat ako z katalogu kazdy den ale nebudem mu vulgarne nadavat za to ze nieco vycita, pride z roboty a hned na mna spusti ze bordel ale neriesim lebo ved mozno mal zly den… ale neda sa byt stale ticho ked ma nastve s niecim
@mikadooo vobec si nemyslim ze by som bola taka ze by som po nom nieco napravala albo opravovala. Vela veci v domacnosti robi on a nikdy po nom nic nenapravam alebo nieco ze to urobil zle .. praveze som rada ze vela veci urobi a aj mu to casto hovorim ze som za to rada ze mi pomoze v domacnosti. Ja mam urcite vela chyb ale urcite si nezasluzim taketo vulgarne spravanie, urcite mam na viac
autorka hrozné nadávky... takéto čosi som doma ešte NIKDY nepočula - Bohu vďaka .
No deti su taka magia, vedia ukazat vo vztahu to najlepsie a najhorsie. Aj tak si myslim, ako vacsina tu, ze vulgarizmy do hadok nepatria. U mna je to full stop, mne nikto nadavat nebude. Moj muz je dusevne zdravy a pochopil to po prvom takomto incidente, ja mu nenadavam tiez(aspon nie pred nim, v duchu pomlcim😂)
@doriiis sekundarna viktimizacia obete ti nieco hovori?
To je to, co robis.
Uplne zle!
Autorka je tercom verbalnych utokov a ty sa pytas, co ona robi-nerobi. Uplne ti unika, ze zodpovedny je tu ten agresor.
Autorka - ak uz nie kvoli sebe (co by si mala), tak aspon kvoli dobru svojich deti od neho odid! Nedovol, aby vyrastali v prostredi patologickych vztahov!
pocuj a nema nejaku? nevypisuje si s niekym? ja by som
mu prelustrovala telefon alebo pocitac, posvietia by som si na neho….ak to nemas s kym prebrat skus psychologicku, existuju metody ako reagovat ked ti partner takto hrubo nadava…kazdopadne prehodila by som slovo aj s jeho mamou, nech vie co mas doma, mozno sa svokor sprava identicky a to je uz vaznejsi problem….inak ja by som na neho reagovala rovnako, mozno nie pred detmi, ale povedala by som mu uplne bez problemov ze lutujes dna kedy si stretla vulgarneho k…a ako je on…
Autorka....ide nový rok.Skuste si obaja sebe navzájom dať predsavzatie,že si nebudete vyčítať blbosti ( neupratanie,mokré trička deti a pod.).Miesto výčitiek sa rýchlo dohodnite ako ,,chybu" a ,,problém " napraviť,napravte to a hoďte za hlavu.
@doriiis Normálny človek nemá žiaden dôvod svojej partnerke vulgárne nadávať. Pokiaľ ho vytáča a dráždi neustálymi pripomienkami, adekvátna reakcia je normálne jej povedať, že ho to štve, požiadať ju, aby prestala, adekvátne je aj uraziť sa za to, nech aj zvýšiť hlas alebo naopak mať z trucu tichú domácnosť, ale vulgarizmus nie je adekvátny. Samozrejme, že muž má právo byť nespokojný a nahnevaný kvôli jej správaniu, v jeho veku je už ale skutočne potrebné mať dávno zvládnuté dospelé reakcie.
@thoughtfulweirdo ....však to bez debaty.Ono to vyzerá,že sa stretli dva dosť podobné charaktery.Len reakcie na akcie sú iné.
@doriiis Neviem, či úplne súhlasím. Ja som mala tiež zlozvyk byť panovačná, vďakabohu môj partner ma na to vždy vedel slušne upozorniť, aby som sa už hodila do kľudu a naopak, ja zas jeho slušne upozorňujem, keď sa zduva ako malý chalan 😁 pre mňa je v partnerstve samozrejmosťou, že keď jeden šliape vedľa, druhý ho na to zvláda normálne upozorniť.
@nickpick nemyslim si lebo bud travi cas doma alebo v praci. V mobile nic nema. Bohuzial jeho rodicia sa vzdy hadali. Najma jeho otec vzdy zacina hadky hoc kedy sa pohadaju aj pred nami ( ale tie vulgarizmy podla mna nepouzivaju aspon nie pred nami). Najviac ma zaraza to ze vzdy hovoril ze mal kvoli tomu strasne detstvo ze sa rodicia stale hadali a vzdy mali pokazenu dovolenku, vianoce vlastne cokolvek a ze nikdy nechce aby jeho deti ked ich bude mat (vtedy ked to povedal sme deti este nemali) toto zazivali. A robi presne to iste
@thoughtfulweirdo aha.. ticha domacnost je lepsia nez nadavka? pasivna agresivita Ti asi nic nehovori … to nech sa radsej muz na mne vyhuci nez mam tyzden trpiet tichu domacnost vo vlastnom byte
Odid preč, bude sa to stupňovať, začne ta bit. Je to domače násilie.
@hendikep Nuž áno, ja tiež preferujem hlasnú hádku pred tichou domácnosťou, osobne som bobrika mlčanlivosti nikdy nedržala, ja to púšťam von 😅 hádka a vulgarizmus ale nie je to isté. Akonáhle niekto použije takéto vulgarizmy priamo na osobu partnera, tam už nie je žiadna úcta.
Budes sa musiet rozhodnut, toto nie je milujuci partner a ak chces pre deti a seba normalny zivot budes musiet od neho odist. Toto je psychicke tyranie, muz ti nesmie takto nadavat. Nikdy! Nech ti ktokolvek cokolvek hovori, ze za to mozes, nie nemozes!
Mrzí ma že si zaslepená a pravdepodobné s takým človekom ešte dlho zotrváš. Mysli na svoje deti, ktoré to vidia a počujú. A tomu ver že počujú. Aj ja som bola dieťaťom takýchto rodičov ktorí si neustále narábali a prijali si navzájom smrť. Doteraz mám z toho traumu a nedokážem si predstaviť založiť si svoju rodinu. Nerob to tvojim deťom prosím. Hlavu hore a nájdi si partnera, ktorý za to stojí

"...vykrical za uplnu hlupost..."
Popis blizsie tu uplnu blbost.
Ale takto, chapem ze aj omrvinku na stole vie jeden okomentovat tak ze druhy ma penu na ustach a sype vulgarizmy. Na druhej strane "suka poj*, obycajna pi*, a ... ku*na krku" by som bola len raz, LEN RAZ, JEDINY RAZ 🥊🥊🥊 cize u mna by dlhodoby bludny kruh nenastal, len jednorazovy 🎯