Hádky s priateľom kvôli peniazom
Poslednych par mesiacov mame s priatelom problemy kvoli peniazom a vycita mi nejake veci a mne to strasne lame srdce hadat sa kvoli peniazom :( Bývame spolu v podnajme 1 rok, chodime spolu 2 roky, podnajom je dost drahy, 420 eur a vzdy ho plati on (priatel je sikovny vo svojom obore a zaraba cca 2500 eur) a dohodnli sme sa ze mu mozem prispievat tych 30 eur co som davala aj za internat (mam 22 a som stale studentka, odisla som kvoli nemu z intraku). Pocas skoly mi davali stale rodicia peniaze ako ked som bola na intraku, slabych 25 eur na tyzden.. Zacali sme velmi pekne, obcas som zasla aj ja do obchodu nieco nam kupit, lebo ked sa priatel vracal z roboty bolo uz 7 hodin vecer, ale snazila som sa vyuzit aj tych 25 eur ako som mohla na nakup, aj ked z nich sa zilo tazko mne samej. V lete som si nasla aj slabo platenu brigadu aj bakalarske statnice som mala a od babky som dostala par drobnych. Som z chudobnej rodiny a nikdy som nemala to co som chcela, oblecenie, vylety. Prvy krat v zivote som mala odlozene nejake vacsie peniaze, straasne som sa tesila, uz som rozmyslala ktory zo svojich snov si splnim, ze pojdem na vylet alebo si kupim fotak ako som vzdy chcela. Autoskolu som potrebovala. Az jedneho dna mal uplny skrat a priznal sa mi ze uz roky ma problem s hazardnymi hrami a teraz su tie problemy dost velke, ze posledne vyplaty prehral. Citila som sa uplne hrozne a oklamane, vraj mi hocikedy klamal ze ide niekam a isiel hrat, aj z roboty si odbiehal hrat. A stala som pred rozhodnutim co teraz. Co ak sa toho nikdy nezbavi alebo ak sa to vrati v buducnosti. Ale pozbierala som sa, stala som pri nom, pozicala som mu vsetky moje nasetrene peniaze (co bolo mozno tak 700 eur) na to aby mohol chodit do prace, na najom a tak. Trvalo dlho kym sme sa z toho ako tak vymotali. Skutocne to bude trvat roky, lebo ma vraj nejake dlzoby kvoli tomu este z davnzch cias, pozicky a tak, vzdy na konci vyplaty sa nam tazko zije, nikdy nema dost penazi. Na konci mesiaca mi hocikedy povie, daj mi prosim ta 20 eur, daj mi prosim ta 15, kup mi cigarety, nemam vytiahnutu hotovost, alebo neprisla vyplata. A ono sa to nakopi.. a co je to pre neho?? ale pre mna je aj takych 40 eur vazne strasne vela, ved to je vsetko co mam. Nakupovat chodime na striedacku, tie vacsie nakupy plati vacsinou on. Ja proste nemam viac penazi. Ked som sa spytala kedy by mi vratil tie peniaze, ze by som si chcela kupit notebook, tak na mna neskutocnym sposobom vyletel, ze ako si tie peniaze mozem pytat naspat. Ale ved to je 700 eur, ktore som si cely zivot setrila a pride mi strasne smutne ze som o ne prisla zato ze on prehral v pokri neskutocne peniaze, mozno 6000 eur. Alebo keby sa so mnou chcel aspon v klude porozpravat, ale on sa tvari ze som diabol a ze som ho neskutocne sklamala. Predtym som si sice zila chudobne, ale vedela som si pekne hospodarit s tymi par eurami, ale tato financna situacia ma strasne ubija. Na zaciatku mesiaca super, rozhadzovanie a na konci tyzdna minie vsetko co, minieme vsetko co mam ja, a potom nemame co jest. X krat nam hrozilo ze nas vyhodia z podnajmu. Mam menej penazi ako hocikedy predtym, vazne takto nevladzem zit. Same problémy. Pred Vianocami mal dalsi skrat a dalsie hracske obdobie a prisiel domov s tym ze prehral peniaze na najom. Nemali sme ako zaplatit , chcel si od niekoho pozicat a nemal od koho , moji rodicia boli posledna zachrana, pozicali 500 eur (co mali odlozene na auto) ... preslo pol roka a doteraz im tie peniaze nevratil.. ale on sa niekedy strasne rozhadzuje. Nerobi mu problem prepit 300 eur mesacne, alebo ich nejak rozflafakt, k tomu ma stale tie pozicky. Posledne peniaze minie v krce. Je mi strasne luto ze nevie hospodarit s tolkymi peniazmi. Na vianoce sme na tom boli tak zle, ze sme nemali ani len vianocny stromcek. Neviem ci som prilis mlada, ale nejak sa neviem zmierit s touto financnou situaciou a krizami. Mame to tazke a ked do mna priatel rype, ze som leniva a malo doma upratujem, lebo on plati najom a ja mam upratovat, tak je ohen na streche. Dnes mi poslal toho a viete si predstavit ako brutalne sme sa pohadali :( http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/azEBv1N_46... On sa tvari ze ja som ta zla a neviem pochopit ze ma chudak problemy. Ja uz neviem kto ma pravdu :(
Citam tvoje komenty, snazis sa ho ospravedlnit, hladat svetle momenty... Chces takto zit, stale sa trapit a cakat na nejaku a dobru chvilku z jeho strany? Uz teraz mu nemozes doverovat, pravdu ti nepovie, urcite nevies o vsetkych jeho dlhoch to som si ista. (Precitaj si na MK temy o tom ako otec rodiny je schopny zjest detom jogurty kupene za posledne peniaze ich matky lebo ved su to len jogurty za par centov ale on neprispeje ani tym centom, lebo ved on plati najom! On si kupuje drahe motorkarske doplnky a zena si poziciava od rodicov aby mali deti co jest. To je nieco ako tvoj partner len v buducnosti a vztah o nejaky ten level dalej.) Co ma za charakter, ked mina na somariny a nevrati tvojim rodicom tazko nasetrene peniaze? Nie je schopny empatie, je nezodpovedny, klame a ponizuje ta, citovo ta vydiera ALE je inteligentny, rad vari a obcas ma svetle momenty stoji Ti to za to?
Teraz si predstav ze mas partnera, ktory je zodpovedny mozes mu doverovat, da sa s nim rozumne porozpravat a dohodnut ked na nieco mate rozdielny nazor, ktory v zasade zdiela rovnake hodnoty ako ty - napr. najprv vratim co dlzim a potom minam na somariny. Aj z mala si usetrite na pekny vylet, odklada si peniaze bokom aby ta mohol prekvapit darcekom... TOTO JE NORMALNE, to nie je utopia. A mozes to zazit aj ty, ale zarucene nie s tvojim partnerom. Vztah len z lasky samotnej nevyzije, ucta a dovera vztah buduju a posuvaju, u vas to chyba. Vrat sa na internat, rodicom situaciu vysvetli a ospravedln sa im, najdi si v lete full time brigadu alebo chod do zahranicia aby si rodicom mohla vratit tych 500e lebo od neho ich uz asi neuvidia. Zahranicie by bola skvela moznost ako sa odputat od neho pripadne odolat dalsim jeho pokusom o zblizenie sa s tebou, urcite ta bude chciet spat a slubovat napravu, lasku a hocico, len aby si sa vratila. Lenze toto rozhodnutie musi dozriet v tebe podla toho co pises nie si schopna ho nechat a on ta taha ku dnu. Mozno potrebujes padnut este hlbsie aby sa ti otvorili oci.
@zuzka_puska Ale on prestal hrat, je to uz par mesiacov, ja viem ze to nie je ziadna zaruka, ale je to inteligentny chlap, ja som verila ze to vydrzi a bude to fajn, ja som vazne verla, ale zranuje ma, ako to cele berie.. ze ja som egoista, ze sa lutujem, .. ze mu to vycitam, ze chcem naspat peniaze :( Strasne ma to zranuje, lebo ho lubim, a podla mna mi to mal pochopit, ze ja s nim idem zit a vela riskujem a navyse musime znasat nasledky toho co vsetko uz prehral. Ale ja som bola odhodlana, uplne najviac ma zranil jeho pristup, ja som mu zniesla modre z neba, stala som pri nom a on mi vykrici ze som egoista a ze lutujem stale len seba
@dejna131 ked prestal hrať, prečo potom nemá peniaze? a prečo radšej prepije 300 e, ako by Ti mal kúpiť notebook, ktorý potrebuješ. a neni mu trapne, že nevráti Vašim 500 e, ked on za jeden mesiac zarobí 2500? on je sebec, tak ho neospravedlnuj. radšej sa vráť z kratšej cesty. predstav si, že budete mať deti, ovela väčšie výdavky a nebudeš mať peniaze na základné potreby pre deti? samotná starosltivosť o deti je velký stres a ešte bude do teba hulákať aká si nevdačná a neviem čo? a ktovie, čo to má za pôžičky, či ich vôbec spláca a či mu nehrozí aj nejaká exekúcia. Mala by si sa o to zaujímať. a ak s tým robí tajnosti, tak to určite nie je niečo dobre. máš ho rada, ale treba uvažovať aj prakticky. ak Ta on má rád, tak sa pokúsi zmeniť, mal by mať aspon nejaku rezervu na účte, nie byť v dlhoch pri takej výplate.
@anaitat31 ale ked to tak strasne boli :( Bola to moja prva laska a ja som sa tesila na nas zivot, verila som ze to pojde :( Ze problemy ma kazdy, hlavne ze sa mame radi a mame snahu aby to bolo lepsie. Ale vazne to boli, vzdy ma bolelo ako sa spraval, jemu nerobi problem prepit (v tom lepsom pripade prepit a nie prehrat) vacsie sumy penazi a mne za tie dva roky nikdy nedal darcek nad 15 eur, a aj to bolo vacsinou po termine, niekedz mi ani nedal nic. Pred 10 mesiacmi ma poziadal o ruku, povedal ze prstienok bude coskoro, ze si chce nasetrit na nieco drahsie a do dnesneho dna mi nic nedal. Ja viem ze poviete ze som hlupa, ale proste ja ho vazne lubim, vie sa ku mne spravat aj velmi pekne. :(
@dejna131 chápem ta, podobným som si prešla... možno skús prestávku od vzťahu, ak to tak môžem nazvať, možno trochu odstupu od toho vzťahu... mňa to tiež bolelo, výčitky, ospravedlnovanie jeho správania, fixovania na svetle chvíľky... ale akonáhle som si urobila odstup, tak som si hlavu nechala aká som bola naivná a čo za hovädzí som mala... tiež ma citovo vydieral, aby som vynila seba ale e eee nie je to tvoja chyba, urobila si pre vás vzťah maximum... bohužiaľ, to niekedy nestačí a pre takého sebca to nikdy nebude stačiť :(
@dejna131 Tak voči tebe je ešteaj totalny žgrloš a klame, ževraj Ti kúpi niečo drahšie??? ked Ti nebol schopny dať niečo drahšie ako za 15? a Ty si mu dala 700 a tvoji rodičia 500... On si Ta neváži. Láska sa prejavuje skutkami, nie rečami. To Ti predtým nedošlo? nebolo Ti to divné? A ked sa "vie" k Tebe správať pekne, tak prečo to nerobí stále? prečo sa to aj inak neprejavuje. niekedy nestačí mať sa radi a mať snahu a veriť. Ak Ti to za tie roky nedokázal, že to pôjde, tak to určite nepôjde. Nie si hlúpa, len si otvor oči a váž si sama seba. A rodičia čo naňho hovoria?
@dejna131 keby mne nieco take poslal chlap co sa nevie postarat o nic, len o seba a svoje hry by som ho hned poslal kade lahsie...som toho nazoru, ze problemy s peniazmi su kriz na cely zivot...ak niekto nevie s nimi hospodarit a nie je k tomu vedeny zmena ide velmi tazko...a u ludi, ktori podliehaju hazardu je to este horsie...nidky nevies kedy pride recidiva a chyti ho to znova....podla mna trvaj na vrateni tvojich nasporenych penazi a vrat sa intrak....bud znova samostatna a hospodar si ako uznas za vhodne....
Neda mi nezareagovat ked si mlada ZASLEPENA babenka chce nicit dobrovolne zivot.
,,ale proste ja ho vazne lubim, vie sa ku mne spravat aj velmi pekne. :( ,,
Mi to pripomina tie ktore pred manzelstvom prehliadali ze ich buduci je tazky alkoholik a dufali ze v manzelstve sa zmeni.
Uz som to pisal a napisem znova-naivna predstava zien ako zmenia dospeleho chlapa-NEZMENIA ( vynimka potvrduzje pravidlo )
Potom pisu ako trpia,ako ich mlati atd... a ked im niekto povedal aby otvorili oci,tak si nedaju povedat ani keby co bolo.
Ako chapem,zeny vzdy pritahovali ti ,,zli muzi,, ti ,,slusnaci,, su skor na smiech,no treba rozoznavat aj to ze pokial si chce zenska uzivat,tak ten zly je fajn-uz len ta predstava o nom a svrbenie v podbrusku,hmmm... no od urciteho veku (22 je stale malo) sa to zacne preklapat k tym z opacnej strany,lebo uz zacne mysliet na rodinu a zrazu nieje prijemne mat doma alkoholika,gamblera,nasilnika,kurevnika...ono sa oci pomaly otvoria,ale vacsinou byva uz neskoro.
A zacinat manzelstvo (a hlavne ho zdielat ) s dlhmi ktore su naozaj infantilne (okrem dlhu-investicie do byvania) to je ako zachranovat topiaceho sa,len je otazne ci vies aj dobre plavat.
Ak vies,mozes ho dostat na breh,na nom bude ci opat vkroci do tej istej vody,no Ty uz na brehu mozes ist dalej svojou cestou.
Alebo plavat dobre nevies a on Ta stiahne so sebou pod vodu.
Typicka zenska vlastnost je naivita,no ked uz si sama nevies poradit,precitaj si este raz vsetky odpovede,no hlavne sa nesnaz obhajovat konanie svojho priatela,lebo to naivne teda je.
Sama v podvedomi vies co je spravne,ale mozno si chcela len pocut od niekoho ze vsetko bude fajn,ale ono nebude,cas tomu da za pravdu.
A k tej prvej laske-tak ako je na svete kopec zien,tak isto je aj kopec muzov.
Nazorov je tu dost,rady takisto,ale rozhodnutie si urob sama.
Zelam vsetko dobre.
@dejna131 Problemy sa snazis riesit vo vasom vztahu len ty a on namiesto toho aby ti nohy bozkaval za to co si s nim vydrzala hadze vinu na teba aby ulahcil svojmu svedomiu. Viem, ze ho lubis, ale k rozchodu raz aj tak dospejes, len je na tebe kolko bolesti ta to bude este stat. On je tvoja prva laska, vlozila si do toho vztahu vsetko a chces verit ze to malo zmysel, mas pocit ze to nemozes len tak zahodit. Neber to ako stratu, ber to ako skusenost, krok v pred, aj ked bolestivy. Ked to preboli bude len lepsie a budes sa cudovat sama sebe, preco si v tom vztahu ostavala. Ked pojdes do dalsieho vztahu v hlave aj v srdci budes vediet co od chlapa ocakavas. Do prvej vaznej lasky casto vhupneme tak detsky naivne s doverou, este nemame presne ujasnene co od zivota chceme, co od partnera chceme a uzivame si ze je nam spolu dobre. On si tvoju lasku nevazi len ju vyuziva a tazko sa mu bude vzdavat sa toho. Ina by mu davno tresla dvermi. A to stym prstenom je trapne. Same reci ziadne ciny. Z reci laska nevyzije.
Utekaj, čo ti sily stačia, dievča, kým je čas. Ver mi, že teraz to bude menej bolieť ako neskôr, keď budú deti a ďalšie záväzky.Držím palce.
@dejna131 naber odvahu a utec z kratsej cesty, urob to, kym nie je neskoro, vyzera to na bezcharakterneho debila... zivot je kratky na to, aby si ho stracala s niekym, kto si ta nevazi a uraza! nemas ziadne zavazky, nikdy to nebude take jednoduche ako teraz, tak nevahaj a utekaj prec... laska casom vyprcha a ked teraz nema k tebe uctu, tak to bude len a len horsie
Nikdy nereagujem, ale musim ti napisat len jedno, lebo ostatne ti poradili dobre. A to, nikdy sa nestan jeho manzelkou, lebo (!) hoci nemusis mat v buducnosti ziadny hnutelny ci nehnutelny majetok, tak raz nebudes studentka, ale budes zarabat a exekutor ti bude pekne stahovat celu tvoju vyplatu a ponecha ti iba zivotne minimum a to dovtedy, kym nebudu dlhy tvojho "buduceho potencionalneho" partnera splatene. Si mlada, nemas tolko skusenosti, ale tvoji rodicia to vsetko vedia a odobrili ti taky vztah? Nepisem, ze ho "je potrebne hodit cez palubu", ale zda sa, ze on zatial nema zaujem s tym prestat (a zrejme to sam ani nedokaze) a v tebe ma zadne vratka, ze ho podrzis, ked bude zase zle. Odist od neho, je mensim trapenim, ako to, ktore ta este moze cakat. Vela stastia.
@dejna131 Ak chces zit chlapom ktory tebe vycita ze mu neprispievas na jeho dlzoby tak zi. V opacnom pripade odid spat na intrak pretoze takto sa zit neda. Teraz mysli hlavne na seba. ty mas fakt fakt malo penazi. On ma nadpriemernu vyplatu. Takze aj ked mas brigadu tak je to nic oproti tomu co zaraba on. Je to porovnatelne s tym ked niekto zaraba 800 eur a druhy by mu prispievam 30 eurami mesacne. To je ako bezne kolisanie vyplaty podla premii. Nie je to velky rozdiel.
Takze pekne ho nechaj nech si plati sam co potrebuje - ver ze on na to ma. A ked to prehra, jeho problem. Sama hovoris ze splatenie je na dlho. A on to prehlbuje dalsimi hracskymi hurikanmi a pozickami. Takze tych 700 eur zrejme neuvidis bez ohladu na to ci s nim zostanes alebo nie. Za to, ak sa vratis na intrak a prestanes mu davat co i len jedno euro, znovu si mozes nasetrit.
@dejna131 tebe nemá čo byť ľúto, že nevie hospodáriť s peniazmi, to je druhoradé... Hlavný problém je jeho závislosť na hazardných hrách a alkohol, buď nech sa ide liečiť alebo ty utekaj od neho rýchlo a ďaleko, lebo zachvíľu ťa stiahne do takých sračiek, že sa ti ani nesnívalo... A na tie peniaze čo si mu požičala ty aj tvoji rodičia môžeš rovno zabudnúť...
Ked ma peknu kopku na terminaku nech ti ju ukaze. A ked mu terminak skonci nech okamzite vysoli 500 eur tvojim rodicom. Taketo bajky, ach jaj...Ty si ich nevazis ked ho tu ospevujes ako nejaky poklad napriek tomu ze so chova ako svina voci nim. O tebe uz ani nehovoriac. Pozbieraj rozum do hrsti a nebud sprosta. Tie peniaze nevrati nikdy a nakoniec tu budes pisat o par tyzdnov ze si si kvoli nemu zobrala pozicku. Z ludi ako ty mam nervy... 😠
@dejna131 Bože, ta o čom píšeš? vy sa nehádate o peniazoch, ty utekaj!!! viem, prečo to píšem, nečíta sa to len zle... je to bludný kruh... neutečie len žena s troma detmi a s hypotékou, ty uteč! toto nie je sranda... si predstav, čo vy dvaja možete ešte riešit, neviete položit základy, chceš mu porodit deti? čo spolu chcete riešit? peniaze rozbijú všetko... a vás už rozbili... tu nie je čo riešit... najhoršie je, že do teba nastrelí všetko to zlé a zakomlexované, čo v sebe má... z teba urobí seba... utekaj, on je problém
prepánakráľa 😠 dúfam,že sa ti otvoria oči a zmizneš odtiaľ čím skôr....mám 21r. dcéru,ale mať ona takého frajera,tak ju od neho odtiahnem aj násilím ,to ti nemá v okolí kto poradiť ?rodičia? tie peniaze si mu dala ty a aj rodičia len tak,bez papiera? chyba 😒
nezlepsi sa to samo, je to diagnoza a vazna choroba a bez liecenia to nepojde...ak ho nejakym sposobom nepresvedcis o tom, aby sa isiel liecit, tak budete v tomto zacarovanom kruhu cely zivot...a ver, ze ak zacnes chodit ty do prace a normalne zarabat, tak bude cucat peniaze aj z teba...
Musis na nho tvrdo. Bud liecba alebo rozchod a nech sa utapa vo svojich problemoch sam. Neviem aky mas vztah s jeho rodinou, rodicmi, mozno by si sa mala porozpravat aj s nimi. A jednoznacne ho treba donutit aby to riesil. Gamblerstvo je diagnoza, je to patologicke hracstvo. Musi sa liecit, len tak samo od seba to neprejde.
Je mi ta velmi luto a je to ozaj nefer voci tebe. Ze si prisla o peniaze aj ty a dokonca aj tvoji rodicia. V ziadnom pripade mu uz nic nepozicaj a netahaj do toho tvoju rodinu. Odstahuj sa naspat na intrak ak ak sa to este da.
Už som to tu raz písala do inej témy, tiež som bola študentka z chudobných pomerov, popri VŠ som nonstop brigádovala, mala som 22 presne ako ty a tiež som chodila s takým debilom, ktorý pracoval a vkuse si odo mňa "požičiaval" peniaze. Úvodzovky preto, lebo som ich už samozrejme nikdy nevidela. On nehral automaty, len si rád doprial. Bola som sprosté zaľúbené teľa. Tiež som po rozchode trpela, ale dnes ďakujem, že ma osvietilo a že som to skončila. Nebyť toho, ktovie, asi dnes ťahám celú domácnosť z materskej alebo z rodičovského príspevku. A ešte by sa rozčuľoval, prečo doma nie je vždy upratané.
Viem, že teraz to je pre Teba ťažké, ale po čase uvidíš, že rozchod bol pre Teba to najlepšie riešenie. A uvidíš, že stretneš niekoho úžasného, kto by Ti kúpil aj vzducholoď keby si chcela 😉
Ako hovorieva moja 90ročná babka: "keď chudoba zaklope na dvere, aj láska sa veľmi rýchlo skončí ". Ten tvoj, dúfam že naozaj už bývalý, zarába síce veľa, ale čo z toho? Aj tak nič nemá, lebo všetko prehrá. Že ho hanba nefacká za to, že berie peniaze od Teba. Taký "chlap" by sa Ti po čase aj tak sprotivil.
Ahoj, tento vztah, zial nema buducnost. Ako tu uz mnohe pisali, treba spravit hrubu ciaru, vratit sa na internat. Si mlada, mas cely zivot pred sebou. Co ak by ste mali babatko ? Ako by ste ho vedeli uzivit? Vies sa na neho 100% spolahnut? Nevies...
Drzim Ti palce pri novom zaciatku. 😉
@dejna131 len na margo toho prstienku o ktorom si písala, my sme boli tiež zasnúbení, kúpil mi aj prstienok, ktorý, keď sme sa rozišli, som pekne krásne zaniesla do záložne a mala som tak aspoň niečo z tých peňazí, čo som mu dala. Proste si ma nevážil, aj keď vtedy som to nevnímala, lebo inak sa ku mne správal veľmi pekne. Teraz, s 10 ročným odstupom to vidím úplne inak. Taký chlap pre mňa jednoduchého nie je chlap (ja som bola zaslepená, ale preboha, on ZARÁBA a ty si ŠTUDENTKA- ty ho nemáš čo živiť) .
Len blazon chce zit s tikajucou bombou. Ja by som sla od neho aj keby sa siel liecit. Teraz sa to este da relativne jednoducho, aj ked so slzami ale da...
Vies ako sa hovori....Chlap dufa, ze sa jeho zena po svatbe nezmeni, ale ona sa zmeni. A zena dufa, ze sa chlap po svatbe zmeni, ale on sa NEZMENIIIIII !!!!!
čím skôr ho opustíš tým lepšie to nemá budúcnosť...
Hlavne si uvedom ze tu nejde len o tie peniaze, ale o to ze on ma problem s hranim. Vygoogli si o gamblerstve viac na nete a pochopis jeho spravanie. Tym nechcem povedat ze sa mas snazit ho chapat a ospravedlnit, to urcite nie ale porozumies preco sa sprava tak ako sa sprava, preco od teba taha peniaze. Ma vazny problem, a sam si s nim uz nevie rady, potrebuje odbornu pomoc.

@dejna131 Mojko, ver mi ze lepsie ti bude bez neho. Namiesto toho aby sa snazil, zarabal, ukazoval ako sa vie postarat o teba a pripadnu rodinu,tak tebe vykrici ze si egoista..... Neeeee, to snad nie. Ked na toto skocis, tak mozes skoncit velmi zle. Urcite ti bude bez neho lepsie, ver mi viem co pisem 🙂 Hlavu hore, uc sa na skusky, zabavaj sa s kamaratkami,snaz sa vyplnit si svoj zivot tak aby si na neho nemyslela.