icon

Hanbím sa sama za seba - klamem

damianveronika
21. jún 2021

Ahojte.
Chcela by som sa vyrozprávať a možno niekto by mi mohol poradiť.
Nechcela by som tu čítať, aby ma niekto kritizoval... Snažím sa hlavne vyriešiť svoju situáciu, žiadam o radu, čo robiť.

Neviem ani ako začať. Je to dosť ťažké. Nechápem samú seba. Nerozumiem, čo sa to vlastne so mnou stalo. Pred 4 rokmi ma partner podviedol. Boli sme taký šťastný, boli sme príkladný pár. Mohla by som povedať, že dosť ľudí nám závideli a chcelo, aby mali taký krásny vzťah ako sme mali my. Lenže stalo sa niečo, čo by ma nikdy v živote ani len nenapadlo. Moj ex priateľ s ktorým som bola 6 rokov ma podviedol. Bolo to hrozne. Chcela som počesť tabletky a zapiť ich alkoholom. Ale toto je na strašne dlhé rozprávanie. Myslím si, že mám stále aj po 4 plôch traumu s toho, čo mi urobil. Ale tak to je strašne na dlho.
Ako sa to stalo, ja som sa úplne zmenila. Nechápem prečo som taká. Momentálne som vo vzťahu, kde môžem úprimne napísať, že priateľ ma podporuje, je so mnou, robí ma šťastnou.
Lenže JA?
Klamem. Až mi je so plaču, až mi je zle sama so seba! Myslím si, že ho trestom za niečo, začo ani nemôže. Som strašne uzavretá a stále sa bojím. Mám momentálne finančné problémy. Snažím sa ich vyriešiť sama, lebo nechcem môjho partnera do toho ťahať tiež. Lenže ako sa tomsnazim vyriešiť všetko sa mi rúca a začala som klamať. S tých problémoch čo mám, myslím si, že som začala mat depresie a stres. Začala som aj zabúdať. Bojím sa mu povedať pravdu. Bojím sa, že ma nechá samú. Aj keď už prišiel na niektoré moje klamstvá, ja neviem prestať. Hanbím sa! Nemám rada samú seba! Neviem, ako mám vyriešiť svoje problémy. Ja sa strašne bojím. Na budúci rok máme mať svadbu. Moj priateľ odkladá peniaze na svadbu. Ja sa poza jeho chrbát snažím riešiť svoje finančne problémy. On nieje sprosti a vie si veci domyslieť. Moja sestra mi požičala £5000. Nepovedala som mu to, lebo so sestrou sme sa dohodli, že to ostane iba medzi nami a že jej mesačne budem splácať. Ako som vyplatila kreditnú kartu, museli sme ju potom použiť na auto. Platím &140 mesačne a s toho mi zoberú úroky £83. Je to dosť ťažké platiť. Ja som mu povedala, že do konca mám iba £1500 zaplatiť. Môžem robiť čo len chcem, ťažko sa platí kreditná karta. Ak nevyplatil hneď, nieje šanca to normálne zaplatiť. Iba preplatim. Ja sa tak strašne bojím mu povedať pravdu. Ja nechápem samu seba prečo niečo takéto robím. Potom som sa rozhodla, že zainvestujem. Ja som zainvestovala iba $500 a moj kamarát mi pomohol s $2500. Moj profit je $29000 čo je asi £17000. Povedali mi, že mám zaplatiť $600 tax aby som mohla dostať moj profit. Keď som sa ich opýtala na vypys, lebo som chcela vedieť cinto je naozaj pravda, nedočkala som sa. Spam? Banka mi peniaze samozrejme vrátila. V tom čase som bola tiež v strese, lebo chcela som použiť tie peniaze na vyplatenie všetkého, na prvom mieste kreditnú kartu. Keď mi peniaze banka vrátila, hneď som kamarátovi vrátila, čo investoval so mnou. Po troch mesiacoch mi zmizla moja mesačná výplata a bola som v mínuse 2500. Vyčistila som to zo sporiaceho úctu. Musela som, nemala som na výber, lebo ako by som to platila mesačne, banka by mi každý deň zato stiahla £3. Takze banka mi zobrala so sporiaceho úctu peniaze. V sporiacom úcte boli hlavne peniaze na môjho partnerov kurz. Nastastie tam bolo £1200 čo zaplatil momentálne £1000. Celí kurz stojí £2600 čo som si £1500 musela požičať od kamaráta lebo moj partner nevie, že mi banka preniesla peniaze so sporiaceho úctu. Samozrejme že vie, čo sa stalo, že som bola v mínuse, aj ohľadom mojej investície, že som kamarátovi vrátila tie peniaze. Všetko som mu o tom povedala. Teraz musím ísť do jedného mesta po peniaze. Poprosila som môjho partnera, aby tam išiel so mnou, aby som mohla vyriešiť problém. On chce ísť so mnou dnu a rozprávať sa, ale ja nechcem, lebo chcem vyriešiť tento problém sama. Bojím sa. Neviem čo mám robiť. So stresu mi začali aj vlasy vypadávať, nemám žiadnu silu v sebe. Ja nechcem byt takáto. Hovorí mi,!63 myslím iba na peniaze. Momentálne áno, lebo chcem vyriešiť problémy a aj preto som sa rozhodla investovať. Nepovedali mi, že budem musieť platiť tax. Ja ho nechcem klamať! Ja sa bojím mu povedať pravdu, lebo niekedy nás vzťah je ako pes a mačka aj keď sa milujeme nadovšetko. Nikdy som ho nepodviedla ani to neurobím, lebo viem, ako to bolí.

Prosím Vás poraďte mi, čo mám robiť. Zrejme budem citát hrozbu kritiku, ale ja si všetko uvedomujem. Moj strach je väčší ako moja vôľa. Niekde už neviem, kde hlavu skonopit.

Ďakujem

Strana
z2
simca06022011
22. jún 2021

No bohuzial tu ide o totalnu financnu negramotonost. Banka si peniaze nestahuje a nevracia len tak, peniaze na ucte sa nestracaju len tak... proste cele zle. Toto nie je pocitacova hra, ze si to vycistis s tymto, z tadeto a pozicas tutok a hentoka potom zazracne tukne niekde par tisic, co vyrovna dlhy.

Okrem toho o nejaky problem urcite, mozno aj psychicky, ked je nutne klamat partnerovi, kolko treba splatit z kreditky, z ktorej sa hradilo auto (?). Preco sa to nedalo rovno opvedat kolko kde dlzis? Ako fakt,

A nie kreditna karta sa neplati tazko, ona sa plati lahko, kedze sa predpoklada, ze z mesacnej vyplaty ju vykryjes... a nebude si robit dlhy kvoli sprostostiam, ked malo zarobis. Ti co pouzivaju kreditku s rozumom, maju proste peniaze k dispozicii, ja ju vyrovnam kazdy mesiac z vyplaty na nulu a nemusim platit ziadne uroky.

0kristina0
22. jún 2021

Ako sorry ale ty si sprosta ako kybel gitu. Same poziciavanie penazi, chudak chlap.

Strana
z2