Hanbíte sa ísť na veľkú potrebu u svokrovcov?
Dievčatá pomoooc, viem že dosť trápna diskusia ale ja už som zúfalá 🙈 žijeme zatiaľ s priatelovými rodičmi, cca za 2-3 týždne sa už konečne budeme sťahovať do domu. Som tehotná, a mávam aj zapchu alebo občas hnačku z tehotenských nevoľnosti, ja mám odmalička taký blok v hlave že neviem ísť u niekoho na veľkú. Vždy to zadržiavam kým neodídu všetci z domu, čo je naozaj málo lebo mám pocit že tý ľudia su mi stále za zadkom nonstop su doma. Tým že dlhšie zadržiavam mam potom zápchu a je mi zle nič nemôžem ani zjesť lebo mam pocit v žalúdku ako keby tam mam kameň. Sme tu mesiac, a akože mam dosť už sa neviem dočkať ked odídeme a budem môcť ísť normálne na wc😩 keby mali záchod aspoň niekde mimo, lenže oni su 24/7 v obývačke a hned vedľa je záchod a je mi to vrcholne trápne. Priateľ mi hovorí normálne chod veď sme ľudia, ale proste ja to mam v hlave takto nastavené a neviem si pomôcť😩 zažili ste niečo podobne ? Už mi zostava len vydržať ze ? 😔
Ved chod v noci,ked vsetci spia.. nastav si budika na 02:30 ráno a sup...
@anjelicek26 To je najhorší čas, pretože vtedy bude počuť aj ten najtichší zvuk.
Autorka, poznám to - tiež mám problém ísť na toaletu mimo svojho domu. Popros priateľa, aby vtedy, keď sú všetci v obývačke, nenápadne pridal hlasitosť na tv, prípadne ak majú vo zvyku pri telke sa rozprávať, tak nech udržuje živú komunikáciu. Vedomie, že ťa nepočujú a sú zaujatí niečím iným ako tebou, ti určite pomôže.
Ja rozumiem, ze je ovela pohodlnejsie ist doma, v sukromi atd. Ale prepac, aby sa to nechalo zajst az tak, ze si sposobujes problemy sebe a mozno aj tomu drobcekovi v brusku? Este raz rozumiem, ale bohuzial toto nie je uplne normalne. Je to prirodzena fyziologicka potreba.
Ty nevieš ist normálne na wc a urobiť svoj kšeft? Ved zatvor dvere, zatvor oči a vyprázdni sa. Aj tvojmu aj ostatným to bude suma fuk ze ty teraz s prepáčením sereš. Ved ist na veľkú potrebu bezohľadu na to ci máš hnačku či zápchu je normálne. Ja mam mom traviaci problém a tiež mam bud alebo a v práci mi dosť často treba aj keď sa doma vyprazdnim dosť často sa stane ze to na mma príde u klientov tak sa opýtam ci môžem použiť wc a idem
Neostava ti len vydrzat. Este mozes ist aj kakat teraz hned.
V obyvacke daj hlasnejsie telku a nebude nic pocut.
ešte mi napadlo, pusti si niečo na wc na mobile, normálne nahlas nejaké video alebo pesničku, to sa ti na tom wc budú miešať rôzne zvuky
ja ta chapem tiez to tak mam ale zistila som, ze s najblizsimi naozaj najlepsie riesenie je potrebujem ist na wc a mat klud, pustite radio prosim 🙂
Sadni na wecko a pozeraj si videa so zvukom nahlas. Kazdemu dojde co robis a da ti pokoj. Nik nechce byt vtedy ruseny. Ked tak pouzi “tlmic na zadok”, toaletak si pridrz pri ritke aby si netrubila ako kamion. A bude dobre. 😉
V tehotenstve je zapcha dost casta,skus uzivat psylium.
Rady ako sa vyprazdnit a co robit na wc si uz dostala. Z pohladu psychologie, ty mas poriadne velky psychicky blok v hlave-nie je to len o vykaloch, mas priatela a nie manzela a to je teda dost velky rozdiel pre zensku psychiku. Ked zena ma manzela tak je prirodzene viac sebavedomejsia taktiez aj u svokrovcov. Ty mas hlavu nastavenu tak, ze mas priatela co ti podvedomie hovori, ze to mas takeho spolubyvajuceho na internate na urcitu dobu a jeho rodicia su v tvojom podvedomi totalne cudzi ludia. Nie je to rodina co ta uz musi brat urcite vaznejsie ako len terajsiu priatelku co ma synove decko. Beru to ze takych este bude mat ich synacik dost v zivote. Mozu ta vsetci presviedcat ze to tak nie je, no pravda ja taka, ze ked s tym nic neurobis, tak to budes len tazko spracuvavat vo svojom podvedomi. Najskor je svadba a az potom dieta - zaklad pokojnej psychiky u tehotnej zeny, ktora vie, ze od momentu sobasa uz ma naroky aj na majetok a vyzivne od manzela ako manzelka nech sa stane cokolvek.
No veď ani im nie je trápne ísť na wc, keď tam bývaš,tak prečo by malo byť tebe? Je to normálna vec pre nich,pre teba,skús sa tak nastaviť.
joj poznam to.,.. ja neznasam tiez chodit na wecko mimo domu, este pred tehotenstvom som drzala aj v robote cely den :D poslednu dobu ma to trocha upusta, najlepsie ked naposledy som chytila hnacku u svokra - snazila som sa najprv vydrzat ale bolo mi hrozne zle, plus ma este pokazene splachovanie takze som sa musela ist spytat - teda vyslala som muza :D :D :D ze ako sa im splachuje musel dat vrch toho krytu dole ze tam sa to niekedy zasekne.... Akuzrat s vekom som asi odolnejsia na to co mi je trapne :D este pred par rokmi by som sa tam hambila do konca navstevy :D
Tých pár týždňov to už nejako síce doklepes ale aj tak skús odstrániť ten blok. Moja známa tiež nevedela ísť na veľkú mimo domu, v práci neexistovalo, vždy si to nosila domov. Už roky má zápchu a aj iné problémy s crevami. Možno to súvisí, možno nie. A wc v obývačke je fakt prúser. Keď sme pred rokmi kupovali byť, jeden sme len na základe toho nešťastného umiestnenia wc hneď vyradili.
@autor tuto tie rady ako zapnúť na wc zvuky nejaké rádio alebo hudba..vás nenapadlo že autorka práveže nechce dať o sebe znať že je práve na wc?..chce byť ako tak inkognito aby nevedeli čo tam robí.Ked si tam zapne nejakú pesničku tak všetci sa asi dovtípia čo tam vykonáva.Najlepšie je zapnúť si vodu ak je tam teda umývadlo alebo sprcha,hned pri wc.Búdu si myslieť že si umývaš ruky.Alebo ak je to samostatné wc a umývadlo je napr hned vedla,tak zapni vodu tam nech tečie na tú chvilku.Ale tak silnejšie.Takto to robila kamoška.Mala rovnaké trable ako ty.Raz mi to spomínala a nevedela si vynachváliť😀
Ak byvate v meste a je v okoli nakupne centrum alebo kaviaren,cokolvek.. aj to by mohla byt cesta 😁
Prekonaj to a vykroč zo svojej komfortnej zóny. Hlavne pre svoje zdravie chodievaj pravidelne na WC - nič nezadržiavaj.
Povedz si v hlave sama pre seba. Sme ľudia, robí to každý a hádam kvôli nim nebudeš ubližovať sebe a bábu... Takže normálne zober mobil pustí si nejaké videá hlas na plno a pôjde to. Aj keď budú vedieť čo tam robis, nevadí aj oni to robia každý.
Joj ako ti rozumiem, svokrovci tiez zachod hned vedla obyvacky. Ja sa vrtim na gauci, cakam kym zapnu telku a pojde nejaky hlucnejsi film, idem na WC a v najlepsom hrobove ticho. Muz pohotovo ako doma zastavil telku aby som nezmeskala 😁 som myslela ze ho uskrtim.
chapem, ja mam rovnaky blok pri malej, proste ak mam pri sebe cloveka ktory mi je blizky tak neni problem, ale ak musim mocit niekde inde tak nejaky blok - mozem sa aj dostat , ale nejde to. Neviem ako sa to da riesit, ale hneva ma to, ak idem s kamosmi na vylet, tak musim planovat WC zatial co oni sa vystia za autom hocikde v poli ---- budes to mat rovnake ..

tak logicky, buď vydržať, alebo ísť do nedokončeného svojho domu, alebo si na 2-3 týždne zaplatiť niekde ubytovanie, alebo k tvojim rodičom? Čo iné ti poradiť?