icon

Hanlivé vyjadrenie

14. júl 2023

Baby prosím ako by ste zareagovali na vetu "ty si len potrebovala aby som ta vyt*tkal aby si mala dieta"

autor
15. júl 2023

@alickapusinka áno, ďakujem, akurát že on v RL je a na matrike podpísal súhlas ze priezvisko bude moje

katarinka89
15. júl 2023

@h233 v iných XY témach dávate dole autorky, prečo má dieťa partnerovo priezvisko a ty sa tu teraz pýtaš, že prečo nemá? Dieťa patrí snáď do manželstva, neporadím dieťa priateľovi ale mužovi...ty by si porodila priateľovi dieťa?

dadaa1234
15. júl 2023

@alickapusinka kde si sa docitala, ze otec nie je v RL? To, ze ma dieta jej priezvisko neznamena, ze nie je v RL zapisany ako otec.

dadaa1234
15. júl 2023

@katarinka89 ja som porodila, nemala som s tym najmensi problem, ako tisice a tisice inych zien. dodatocne sa stal aj mojim manzelom. nie preto, ze musel, rychlo-rychlo pred narodenim :D ale preto, ze chcel. na co sa hrame? ze manzelstvo je automaticky navzdy? poznam manzelstvo ktore vydrzalo mesiac 🙂🙄 tak na co taka pretvarka? radsej kvalitny vztah, ako manzelstvo len preto aby som si zmenila status na socialnej sieti :D

alickapusinka
15. júl 2023

áno ale píšeš že ak by to chcel zmeniť to už len súd.

alickapusinka
15. júl 2023

A prečo podpísal mal na výber. Ak áno potom prečo Ti vyčíta že potrebovala si ho iba na to aby ťa vy.... Niečo na príčiné musí byť.

anketkarka
15. júl 2023

Žiadosť o ruku ani nepríde. Lebo je pre Teba len oplodnitel.Sam cíti, že si len vypočítava a on s Tebou len trpí. Možno keby ste nemali hypotéku už je fuč. Ani by som sa mu nečudovala. Možno aj tá hypotéka je zmanipulovaná aby Ti neušiel. Rovnocenný vzťah toto určite nebude a keď nechce ísť do poradne, tak by si tam mala ísť Ty. Nestranný človek Ti povie v čom robíš chybu a možno ten vzťah zachrániš. Veľa štastia a jemu pevné nervy želám.

tanyag
15. júl 2023

Mne sa najviac na tejto diskusii páči, že autorka píše, aby sme sa pýtali, že odpovie na otázky a zatiaľ tie odpovede na otázky nevidím...odpovedá len na to, na čo odpovedať chce...samozrejme má na to právo, ale pot načo ten "výkrik", že "nás" potrebuje a nech sa pýtame...tak skúsim ešte raz...

Prečo máte na seba málo času? Kvôli dieťaťu?

nevenka
15. júl 2023

Tak ja som si uvedomila prave 1 vec - mame 4 deti a najmladsie ma 6 mesiacov. Plus, mam chorobu, vdaka ktorej som permanentne vycerpana. Plus zle spanie, kojenie, su prazdniny, takze kazdy den nieco varit, sem tam upiect a tak. Pranie, zehlenie, este chcem aj daco usit - stres... No a na sex ani pomyslenie. A zrazu, tyzden sme u nasich, mam pomoc, vacsinou len daco upeciem, vari mamina, ja uvarim len obcas daco male a malickej na prikrmy. A muz sa nestiha cudovat, ze by s ami chcelo aj kazdy den. A vcera mi to doslo, ze je to o tom opadnuti stresu, ze to a to stihnut, lebo mala sa zobudi, lebo to a to, na vsetko cele dni sama, tak zrazu tento stres nie je, lebo sme tu viaceri dospeli. A toto je ono. Tak som mu povedala, ze aha, v tomto to je. A nie zeby mi nepomahal, to ani nahodou, ale ten bezny den je to vsetko na mne, ked pracuje, potom na dom daco porobit a je vecer.
Takze ano, v tomto to je. Ale moj chlap, hoci mal malo sexu a pozornosti, sa nesprava ako urazene decko, ze chudatko sa mu nevenujem. Prekonala som sa ja, prekonal sa on...a svoje vlastne deti nenazyva "deckom", ktoremu vsetko dava za vinu. Ale neviem...Ty musis vediet, ako to mate. Pravda moze byt niekde uprostred.

ma77
15. júl 2023

@tanyag Hej to pisala že odpoviem uprimne na všetko ale nikto ešte nevieme pointu čo predchadzalo tej vete a odpoveda len nato čo sa pači jej🙊

tanyag
15. júl 2023

@ma77 tak asi už vychladla 😁 a už nás nepotrebuje hehe

iwesska
15. júl 2023

Cely divny vas vztah. On si ta do narodenia dietata nevzal, tak ty na just das dietatu po sebe priezvisko. To ste si nemohli veci ohladom manzelstva vyriesit pred splodenim dietata? Pre mna ako chlapa by to bolo velmi divne,ze sa raz planujeme vziat,ale zena da dietatu meno po sebe. Ako keby si si to dieta porodila pre seba a on ti len daroval spermie. Zjavne sa tak citi,ked ti to povedal.

thoughtfulweirdo
15. júl 2023

@iwesska Prečo myslíš, že "najust" chcela pre dieťa svoje priezvisko? Koho priezvisko by malo dieťa mať pri narodení nezosobášeným rodičom?

doriiis
15. júl 2023

Ono ja sa niekedy mužom,čo posielajú ženy do prdele ani nedivím.
Čo tu som už prečítala podmienok,aké dostali....musí byť svadba,musí byť toto,musí byť hento.Niekedy sa fakt nedivim

0kristina0
15. júl 2023

Na otazky neodpoveda zrejme autorka preto, lebo by sa nakoniec zistilo, ze muzovo vyjadrenie je pravdive 😉

ljzozv
15. júl 2023

@alickapusinka prepáč. .. ale prečo by malo mať dieťa automaticky mužove priezvisko???
Ak ho nemá, tak sa cíti muž menejcenný??
To kde si na toto prišla?

@iwesska ak si ju chcel vziať, mal na to x príležitosti pred splodenim dieťaťa a tak ako autorka napísala aj deväť mesiacov....
Vieš veľmi dobre, že po rozchode je obrovský problém, aby sa dieťaťu zmenilo priezvisko. Tak si myslím, že.autorka tu dobré urobila.. nie sú zobrati, tak žena , ktorá nosila to dieťa deväť mesiacov mu určila meno. Je to problém?

anketkarka
15. júl 2023

@ljzozv toto všetko nie je problém, kým si neuvedomiš, že autorka buď počítala, že bude rozchod alebo to brala ako pomstu za to, že ju nepožiadal o ruku. Ak s takým nastavením žiješ vo vzťahu, tak to v tom vzťahu proste cítiť. A zjavne to cíti aj otec dieťaťa, keď sa tak vyjadril. Ak by som toho chlapa naozaj ľúbila, tak ho nepotrebujem vydierať a dieťaťu dám jeho meno, lebo verím, že raz budeme rodina. Mne to príde úplne tak akoby presne ona bola kameň úrazu toho, že nie sú šťastná rodina. Buď tým, že robí dusno a skúša chlapa manipulovať, ale iným čo robí toho chlapa nešťastného a zúfalého, a preto mu už utekajú nervy takýmito vyjadreniami.

h233
Autor odpoveď zmazal
bessie12
15. júl 2023

@h233 tiez by som dala moje priezvisko dietatu, ak by som nebola v manzelskom zvazku. Mamina mi tiez dala svoje priezvisko. A tak je to lepsie.

h233
Autor odpoveď zmazal
bessie12
15. júl 2023

@h233 toho debila mamina ani nezapisala do RL. Aj ked mal o mna "zaujem", ked som chodila do skolky a zakladnej skoly, ale nikdy som sa k nemu nepriznala. A pokial ide o muzsky vzor, tak ten som v detstve mala.

leskovael
15. júl 2023

Nuž niekedy ženy po narodení detí zabudnú, že niesú iba matky. Tu nejde len o to akoby sme reagovali na tú vetu. Tej vete totižto určite predchádzali udalosti/vaše (ne)fungovanie niekoľko týždňov /mesiacov...

anonymous87
15. júl 2023

@thoughtfulweirdo moje deti maju muzovo meno aj bez sobasa 🤷‍♀️ vobec mi to nepride divne 😅 zijeme spolu, sme rodina… nechapem tento hon na carodejnice… kazdy zijeme ako nam to vyhovuje… a teda u autorky je problem kdesi inde… cele mi to pride, ze si robia na truc ako male deti

taga
15. júl 2023

Preco by deti narodene mimo manzelstva mali mat automaticky meno po otcovi?
Ved pokial je svadba iba papier, tak potom aj meno je iba papier nie?? Netreba otcovi dokazovat lasku rovnakym menom dietata, ved ani on svoju lasku k matke toho dietata nema potrebu dokazovat svojim priezviskom

rakywanda
15. júl 2023

My s mužom sme sa brali po 11rokoch. Od začiatku vzťahu vedel a bol s tým ok, že ak sa raz vydám, ponechám si svoje priezvisko. Vzhľadom na vzťahy v jeho rodine automaticky navrhol, že naše deti budú mať moje priezvisko. Ak s tým má niekto problém, je to jeho problém, nie náš, nie môj.

tykat
15. júl 2023

To mas s kym, s BK? Tam by to sedelo.

ljzozv
15. júl 2023

@anketkarka alebo je úplne prirodzené, že ak otec nepociťuje potrebu si vziať matku dieťaťa, ktorá o to stojí, tak dá matka meno po sebe, lebo je to jednoduchšie na úradoch a pri dovolenkách?
Ja v Tom nevidím žiadnu pomstu, ale len rozhodnutie.
Ak chcel mať otec meno dieťaťa po sebe, nie je nič jednoduchšie ako si zobrať matku svojho budúceho dieťaťa. 🤷

ljzozv
15. júl 2023

@anketkarka ale reagujem len na to meno, nie na celkové nastavenie vzťahu. Do toho nevidíme

iwesska
15. júl 2023

@thoughtfulweirdo Aj ked nie su zo zosobaseni zvycajne ma dieta meno po otcovi. Tak som asi staromodna v tomto,lebo ked mam s niekym dieta,tak predpokladam,ze s nim aj budem zit. Nie,ze pre istotu si dam meno po sebe. Sobasom predsa zena prevezme muzovo meno a dieta nie. Dodatocne mu ho mama musi vybavit.

iwesska
15. júl 2023

@ljzozv Mne to je 4. Pre mna je to divny vztah splodit dieta s niekym,s kym do buducna neratam. Ale tak,kazdy,ako sa mu paci. Najprv splodme dieta,potom riesme vztah🤷‍♀️