Hanlivé vyjadrenie
Baby prosím ako by ste zareagovali na vetu "ty si len potrebovala aby som ta vyt*tkal aby si mala dieta"
@iwesska no kedysi bola najprv svadba a až potom dieťa...
Kedysi nebola svadba väčšou zodpovednosťou ako dieťa...
Teraz sa mladí na svadbu ešte necítia, ale dieťa si už plánujú, alebo na ňom pracujú... 🤷
Ale tiež som staromódna a ak si ma muž zobrať nechce, tak nie je dôvod dávať dieťaťu meno po ňom... 🤷
Zmena priezviska je otázkou niekoľkých podpisov... Keď sa potom zoberú..
Ja som napr celý život žila v presvedčení, že chlap jedného dňa si klakne a o ruku požiada. Ze prekvapi. Nevedela som, že je ok, pýtat sa ho na svadbu, aby som si ho akože neodplasila tým ze ho uhanam... neviem možno som sprostá ale so žiadnym partnerom som JA neiniciovala rozhovory o svadbe... a vlastne ani oni
Proste som sa s nikým o svadbe nebavila... napr to o tom priezvisku som bola presvedčená už dlho, že je správne, aby malo dieťa matkine meno. Tu na MK mi to milion žien potvrdilo, že je to ôk. A nie je to pomsta, je to proste len konecny dôsledok niecoho
Tomu jeho vyjadreniu samozrejma predchádzala hádka. Výmena názorov o tom, ako (ne)komunikujeme, o priezvisku a ja som sa ho opýtala na tie lieky, čo užíval po rozchode s bývalou, lebo raz sa mi zmienil, že jedna Dr chcela aby ich užíval doživotne. Jeho rekacia bola "zastav auto vystupujem " co som neurobila, následne došla debata k tomu Trt*kaniu
Prepáčte, že som žobronila o odpovede, a nereagovala resp len úsečne.. ale dnes sme aj debatili, čo to sme vyriesiki, sme na oslave tak som mimo mobil
ja sa s mojim priatelom bavim o svadbe pomerne casto. Prezerali sme spolu zasnubne prstene, svadobne obrucky, chodime na svadobne vystavy a hladame inspiraciu. Aj teraz pred par dnami sme sa o tom bavili. Chceli by sme zakomponovat do nasej svadby nieco z holandskych a slovenskych svadob. zvykov.
@leskovael ale na druhej strane, niektorym muzom zasa nedojde, ze zeny, ked sa stanu matkami, tak na urcitu dobu su proste viac vytazene ako matky a chlapi zacnu ziarlit na dieta, nechapu, ze to dieta ich momentalne potrebuje viac, ako ten muz. Zrely muz s tym nema problem, pochopit, ze ten maly tvor ju teraz viac potrebuje. A ked uz to zena podla neho prehana, tak to povie slusne, pride, prituli sa k zene, da pusu, pohladka, pomoze s niecim...napriklad pre mna je sexy uz len take vylozenie a nalozenie umyvacky a povysavanie, umytie 1 dietata, napriklad. Rozdelime si to a potom si spravime program, pod moja, dam Ti masaz...to je ako balzam na dusu. Ale ked zacne mraucat a zlostit sa, a prskat ako taky stary kocur a ist do utoku...no co ja viem...Ale niekto si zenu vazi a niekto nie, lubi ju alebo nie. Takze su to 2 rozne strany mince. Ale mozno prska aj ona ako taka stara macka, ja neviem 🤷♀️
@autorka tak potom on co chce, ked Ta obvini, ze Ti bol dobry len na to, aby si mala dieta. Ked navrhnes spolocne straveny cas, len 1 pre druheho, ako vychodisko, riesenie...tak Ti odpovie naco...🙄. Nerozumiem reci jeho kmena. My si robime ale take vecery, ze si pozrieme spolu nejaky film, serial. Niekedy to mame ako podmaz, ja si robim svoje, on svoje, ale niekedy si otvorime k tomu vino, dame si navzajom masaz a tak...malickosti a to sa da, ked je dieta aj v druhej izbe a spi.
@bessie12 a už ťa požiadal o ruku?
este zatial nepoziadal. Cakam kedy urobi ten prvy krok. Zatial sme len vyberali zasnubny prsten. Teraz je rad na nom.
@leskovael pytala som sa AKO BY STE REAGOVALI. čakala som niečo ako "to je teda riaden primitiv", "co si to dovolujes", "preco", "áno, trtk*cka bola skvela". Nečakala som žiadne polutovanie, ako preco🤣🤣 podľa mňa tu na MK je normalne, že baby neodpovedajú len na danu otázku, ale sa rozpisu. Vítam to🥂
@bessie12 toto je za mňa naopak. Snubak by mi mal vybrať on, následne riešime organizáciu svadby
chcel vediet aky styl prstena sa mi paci. Tak som mu poslala niekolko. Som zvedava aky vyberie. Nechce mi kupit nieco co by sa mi nepacilo a museli by sme ist potom do zlatnictva vymenit.
@bessie12 dobre, ok ,ale z toho príspevku vyššie mi to pripadalo ze už plánujete svadbu 🤷♀️🤷♀️ výstavy.. inšpirácie..
co sa tyka planovania, tak papierovo mam uz vsetko naplanovane 😀 zatial len hladame inspiracie a zaroven aj porovnavame rozne firmy ake maju ceny. Ale ako pocitame, tak pocitame stale to vychadza velmi draho.
Na vystavy nemusis ist len vtedy, ked planujes svadbu. Na prvej takej vystave som bola minuly rok a vtedy sme sa o svadbe da sa povedat, ze ani velmi nebavili.
Urcite si vyber snubak sama, ak mas byt spokojna(to ti len odveci pisem, chlapi maju otrasni vkus😄povacsine)
K teme-podla mna si spravila dobre, ze ma dieta tvoje priezvisko, duplom ak nie ste zobrati. To uz co je, ze chlap nema ani tolko chochmesu, aby si zenu zobral, zena dieta vynosi a porodi a nakoniec mu da aj cidzie priezvisko?
Neviem, v akom vztahu zijete, cize tazko povedat, preco ti tak povedal. Ak je v tom teochu pravdy, urazat aa nemas za co. Ak nie, aj tak treba vykomunikovat, preco ma taky pocit
@dadaa1234 to nepíše že či je v RL alebo nie. ON súhlasil s tým údajne že dieťa bude nosiť matkine priezvisko.
@ljzozv príklad hej takže teraz má dieťa matkine priezvisko OK. Ten istý chlap by si ju vzal za ženu a narodilo by sa im druhé dieťa a povie super dobre sme v manželstve tak bude nosiť tvoje priezvisko. Dve deti z rovnakým chlapom jedna sa vola po matke priezviskom lebo jej pomsta a druhé sa už narodilo do manželstva tak už ma priezvisko otcove hoci obe deti sú jeho. Za mňa nepredstaviteľný guľáš. Ale ako som písala je to môj názor.
@alickapusinka o akej pomste píšeš?
Logika je jednoduchá, ja som matka a rozhodla som sa dať meno po mne , otec dieťaťa si ju nezobral za ženu, tak automatické určenie mena ide mimo a je len na matke aké dá meno... To nepovažujem za pomstu, len logiku. Matka prevažne rieši dieťa u lekára, v škôlke, v škole a na dovolenke.
Jednoduchá logika, ľahšieho života bez nutnosti hocičo vysvetľovať.
A keď sa rozhodnú zobrať, nie je nič ľahšie (trocha papierovania, schvaľovania a poplatkov), a dať dieťaťu zmeniť priezvisko. 🤷
Aký guláš?
Horší je ten, keď mu dá otcove priezvisko, nikdy sa nezoberú, rozídu sa. Ona si nájde ďalšieho a opäť dá meno teda po otcovi. To je už guláš s priezviskami... Prvé dieťa iné, druhé dieťa iné a matka iné...
Ale to už ideme do extrémov, či?
A to beriem tak, že ak sa rozhodne dať meno po otcovi, tak je to jej rozhodnutie. Ale nerozumiem tomu, prečo je tu označovaná automaticky že jej ide o pomstu, lebo nechala priezvisko po sebe... Akú pomstu?
Veď to nie je povinnosť, len možnosť.
@ljzozv nechcem si kaziť víkend tak nerýp. Je mi to jedno nech sa aj postavy na hlavu bude kývať ušami. Nekomentuj má prosím ťa.
@alickapusinka tak ako iní užívatelia... Neunesieme iný názor?
Ja netvrdím, že môj je jediný a správny.
Ale snažím sa len vysvetliť ako to vidím ja.
Ak to nezvládaš, tak to ma mrzí.
A prepáč... Ale hádam si môžem slobodne komentovať a nikde ťa neurážam.
Dobre?
@ljzozv aj ja som staromódna v iných veciach, ale u nás som sa vydávať nechce ja. Je to podľa mňa len papier. Žiadnu istotu Ti nedá. Keď dvaja chcú, budú žiť pekne aj bez papiera, ak nechcú tak je to otázka pár papierov a pol hodine na súde. Dôležité je rodinné nastavenie partnerov a nie nejaký papier. Nikto tým papierom rodinný spôsob uvažovania nedostane. Pre mňa v tom príspevku cítiť problémy vo vzťahu a ja sa chlapovi nečudujem, že sa ženiť nechce. Ušetrí si peniaze za svadbu a rozvod. Ono hlavne ženy si potrpia na svadbu lebo o niečom snívali ako malé dievčatká. Za mňa je dôležitejšie pekné rodinné žitie ako zmena mena. Žiadosť o ruku a sobáš/svadba vôbec nie je dôkazom záujmu a lásky, ak tak pár nežije každý deň aj po sobáši/svadbe. Je to len tradičné divadlo pre okolie.
@anketkarka pozor...
Aj keď ja tak nie som nastavená.
Pre mňa je svadba niečo úžasné a krásne.
A aj keď mi to nevyšlo, nezanevrela som na ňu...
Ale akceptujem, že niekto iný to ma inak.
V našom štáte je ale stále nastavenie také, že lepšie sú na Tom páry, ktoré sa zoberú. Ako tie, čo žijú na divoko.
Mám v okolí situáciu, keď zomrel mladý chlap od rodiny, boli zobrati. Keby neboli, mala by to mladá matka horšie.
Ja som len nechápala, čo je zle na Tom, že matka nechá dieťaťu svoje priezvisko?
Všeobecné... Nielen v tomto príspevku. Tu asi je viac problémov ako jedno priezvisko... Hoci začiatok prpblemov mohlo byť kľudne práve to priezvisko.
Lebo chlap očakáva prevažne, že dieťa bude mať meno po ňom, je to očakávané aj spoločnosťou, aj keď svadbu on nechce. Viď dosť veľa príspevkov tu. A ak to je inak, tak je zle. Možno sa mu smejú v krčme, v práci a on to zle znáša. Ktovie
Ale ak sa dohodnú vopred, tak je to to najlepšie čo môže byť, ani jedna strana nebude sklamaná. Tu to asi chýbalo 🤷
@ljzozv on s tým súhlasil, že dieťa nebude mať jeho meno, takže následky čo si opísala si musí zodpovedne niesť sám. Ja skôr mám pocit, že ho autorka do svadby tlačí a chcela dotlačiť aj tým, že mu povedala, že buď svadba alebo meno dieťaťa. Neuspela a tak mu možno každý deň robí dusno vo vzťahu jej urazené ego. Preto vybuchol tým, čo tu napísala na začiatku. On ju chudák možno aj lúbi, ale je to pravý chlap čo si nedá skákať po hlave. Ale ona ešte nepochopila, že muža treba lúbiť a nie ho skúšať manipulovať a všetko chcieť podľa nej. Takto sa chlap len dusí a možno v ňom pomaly zabije všetko tým svojim správaním.
@anketkarka môžeš mať pravdu. Vôbec sa nehádam

@tanyag dnes som otvorila tému ze by sme mali mat čas aj pre seba... jeho reakcia bola, že proste načo... ze aký má význam ísť niekam prespať a dieťa trápiť z nebudeme doma. Ze mame ísť traja keď tak