Hľadám kamarátku na pokec
Ahojte zienky. Viem velmi sa to sem nehodi ale som uz zufala. Hladam kamaratku na pokec pripadne kocikovanie ktorej sa budem moct vyrozpravat bez toho aby sudila mna alebo moje manzelstvo. S manzelom mame krasneho 15 mesacneho synceka ktory nam robi nesmiernu radost no problem je v tom ze som sama. Nemam ziadne kamaratky s ktorymi by som chodila kocikovat a tak sa sama prechadzam po meste a obzeram vyklady. Manzel ma casovo narocnu pracu a v poslednej dobe ma toho vela takze je zo vsetkeho nervozny a vsetku zlost si ventiluje na mne. Nieco je zle moja chyba, nieco sa pokazi moja chyba proste vsetko co spravim poviem navrhnem je zle. A najhorsie na tom je to ze som z toho potom nervozna a niekedy kricim na synceka co ma potom nesmierne mrzi a manzel vtedy len pride z pracovne a povie mi ze co kricim vsak som chcela dve deti, ved ty sa uz uplne zblaznis ked sa narodi druhe. Niekedy by som bola rada keby synceka zobral na ihrisko sa pohrat alebo na kupalisko no jemu sa nikdy nechce a ked pocujem od inych ako beru svoje deti von aby si ich partnerky odychli tak ma to este vacsmi rozculi. Syncek je na mna naviazany, vzdy ked nieco chce vola mna a ked je pri nom manzel a poda mu ruku ze on s nim pojde tak maly nie stale len za mnou a aj to je samozrejme moja chyba ze som si ho tak naucila, ale chudacik maly za kym inym mal ist ked on stale pracoval a poriadne sa mu nevenoval. Nemozem povedat ze je to stale ale proste su tyzdne kedy ho poriadne nevidime a potom ked ma na nas cas a chce sa s malym blaznit tak syn nato nema naladu a muz si povie ze ho nechce a sadne si na gauc. Dokonca ani na tom gauci sa mu s nami nechce sediet radsej si ide lahnut. Ospravedlnujem sa slohovu pracu ale ja iz fakt neviem ako dalej.
Každá žena potrebuje kamarátku aby sa mala komu vyžalovať ale hlavne potrebuješ aj to aby sa muž venoval synčekovi aby si si ty mohla za tou kamarátkou odbehnúť aj bez malého vieš. Každá mama potrebuje raz za čas aspoň na hodinku vypnúť, možno ísť len na kávu alebo ísť do obchodu bez toho aby jej tam dieťa mrnčalo za ušami čo všetko chce. A to má manžel v práci stále takto veľa práce alebo to je len nejaká etapa teraz?
@ivana11155 no ja by som strasne rada len bohuzial rodicov aj svokrovcov mame 100km od nas. Jediny blizky je syncekova krsna ktora je tiez pracovne velmi vytazena. A mas pravdu potrebujem vypnut a odychnut si aj od maleho ale manzel to akosi nechape. Ked sme boli u nasich tak som mu naznacila ze by bolo super ist pozriet starych kamaratov do baru a nato mi povedal ze co tam chcem robit v tom smrade a hluku ked som tehotna. Jedina moja obcasna ventilacia su nakupy v tescu aj to sa vzdy neskutocne ponahlam aby som bola doma cim skor. Budem musiet nieco vymysliet lebo ja z mojej strany citim ze city k muzovi uz nie su take silne co ma tiez trapi ☹
@prvosienka7 ono to je etapave. Su dni kedy pride domov o 4 a ma pokoj a aj v robote kludnejsie a potom zrazu si zakaznik nieco vymysli a musia vsetci fungovat na 120% percent. Je programator takze dokaze robit robotu aj z domu co mi niekedy pomoze ale niekedy vadi lebo musim maleho poriadne zabavat aby nemrnkal a aby ho nerusil lebo potom zacne kolotoc nervozity a hadok.
Nemáte v meste nejaké detské centrum, nejaké aktivity v meste kde by si išla so synčekom a našla si nejaké nové kamarátky? kočíkovanie apod.🙂
@nika898 v tvojom živote je viac problémov ako chýbajúca kamarátka. S manželom ste sa odseparovali a ty riešiš deti a on prácu a každý máte iné očakávania od druhého. On čaká doma milú manželku a domácu pohodičku a ty čakáš že ti pomôže s dieťaťom. Obaja niečo čakáte a vnútorne sa hneváte že to nedostávate a potom po sebe štekáte. Prestaňte so štekaním po sebe a začnite na vzťahu pracovať ako píše @ivana11155. Skúste to pokojne, mať dieťa je hlavne prvé roky veľká obeta pre rodičov a vy sa musíte spolu naučiť vychádzať lebo budete po sebe štekať ďalších x rokov. To nebudú len tvoje deti, ale aj manželove, tak v rámci možností by sa mal zapojiť a ty na oplátku by si mala skúsiť budovať váš vzťah v tejto novej rodičovskej situácii...
Nespoliehaj sa tak na kamarátku, že ti vyrieši tvoju vnútornú frustráciu, ľudia nemajú radi keď sa im niekto stále ponosuje a žaluje. Je to dosť vyčerpávajúce počúvať len problémy toho druhého. Skôr na tvojom mieste by som si vyriešila situáciu doma a potom určite nejaká kamoška sa pridá aj sama keď stretne príjemnú, vyrovnanú a šťastnú žienku niekde na ulici 🙂
@nika898 Hm no tak to je potom ťažšie keď to má raz tak a raz tak ale mohla by si sa s ním normálne v kľude bez hádok porozprávať o tom, že tie dni kedy nemá toľko práce by sa mohol malému aspoň trochu venovať, podľa mňa nájdu niečo čo ich bude oboch baviť, veď otcovia sa zvyknú ešte tak cez synov vyžívať aj pri kupovaní hračiek a tak, jasné, že je ešte malý ale tak je jeho otec a ak nechce aby ho v puberte odstrkoval lebo sa mu od malička nevenoval a nebude mať k nemu vybudované nejaké citové puto tak s tým musí niečo začať robiť už teraz
@0silvia0 no budem musiet nieco vymysliet lebo aj do milovania sa musim nutit co mi tiez samozrejme vykrikovane ze ho zanedbavam. Kupujeme aj novy byt a dufam ze ked bude uz vsetko vypodpisovane ze opadne cast stresu a bude kusok lepsie lebo s mamzelom sa ozaj neda o nicom rozpravat vsetko co poviem je zle. Vcera som chcela ist na kupalisko a ked som mu povedala ze su tam aj znami tak sa ma.opytal ci sa chcem ist pretrcat a ked som mu povedala ze chcem ist s nim tak ze jemu sa nechce, ze ma problemy s okom a este aj ekzem. Proste trapne vyhovorky pre ktore sme nesli. Ja sa snazim vymyslat.syncekovi program aby sme nesedelo stale doma no ked chcem ist niekam spoli jemu sa nechce. Dokonca vela razi aj cez vikend chodim sama na prechadzky lebo jemu sa nechce 2 hodiny prechadzat.
@prvosienka7 ja sa mu to snazim vysvetlit no on preukaze snahu asi 5 min a potom povie Majko ma uz nelubi uz ma nechce a tym jeho snaha skonci. Ze on nevie ako sa s nim ma hrat. Ale ked s nim mohol ist do bazena u nasich tak jemu sa nechcelo a so synom isiel do bazenu dedo kedze mne moj ocino zakazuje maleho nosit na rukach. A to je len jedna situacia. Tyzden s nami nebol a ked v piatok prisiel dozvedel sa ze jeho bratranec robi v sobotu chatu aby zapil dceru a on isiel tam namiesto toho aby bol s nami.
@nika898 A na deťoch ste sa dohodli spolu, teda, že ich chcete mať? Alebo sa proste stalo tak máte deti? Lebo takto sa väčšinou správajú muži, ktorí ešte nie sú na deti pripravení, že v podstate ani nevedia čo môžu a nemôžu s nimi robiť. Alebo sa proste len bojí, že by mu nejako ublížil keby sa s ním bláznil a podobne
@nika898 nuž, poviem ti to narovinu. Zanedbaný sex je u chlapa veľký problém.
A často to potom chlapi riešia aj takouto nervozitou, aj takouto jedovatosťou voči partnerke akoby podvedome kričal: všimni si ma!
Ale na druhej strane zasa jasné že žena nemá chuť na sex s takýmto jedovatým chlapom a radšej sa mu vyhýba. Je to proste začarovaný kruh, ktorý ale treba prelomiť ak chcete aby vám manželstvo fungovalo. Tvoj manžel už reaguje až hystericky (kúpalisko, samé výhovorky), treba to nejako stopnúť. Ešte jeho správanie je aj dosť nevyzreté a trucovité, fakt nepríjemná povaha. Ak by si si našla čas popri malom pokiaľ ešte nemáš druhé bábo, skús si prečítať túto knižku, snáď ťa navedie správnym smerom:
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
@prvosienka7 toho ze by mu ublizil sa urcite neboji lebo ked sa blaznia tak ja mam strach a maly rehot na cely byt. Ano obaja sme sa doholi ze chceme deti on chcel trosku neskor prveho syna ale len o pol roka takze to nie je vela ale pozor sme si nedavali. On syna miluje no nevie ho zaujat a ked syn nejavy zaujem tak potom on ide robit daco ine a fajka zhasla.
@0silvia0 dakujem. Ano viem ze zanedbany sex je u chlapa pohroma hlavne u toho mojho ked on by si najradsej miloval 3x denne. A zase je problem aj v tom ze ked by som mala chut tak on nie a zase naopak a potom pridu vycitky typu ty ma uz nelubis, ani si ma nevsimnes a tak dalej. On akosi nedokaze pochopit ze ja som o 10 vecer ko system a na jeho obstastnovanie uz nemam energiu. Keby prisiel za mnou do postele hnet ako si lahnem tak je to o inom a vela razi som mu to povedala a nie este vecer ked maly zaspi aby som pozerala telku ved hnet pri nej zaspim.
Podľa mňa správanie tvojho muža nie je úplne v poriadku.urcite by sa vám mal viac venovať,veď je to aj jeho dieťa a teraz keď si tehotná by ti mal čo najviac pomáhať a nie ti všetko vyčítať. Treba skúsiť si nájsť k sebe opäť cestu,aby ste si vážili jeden druhého.
@nika898 musíš ísť na to diplomaticky. Pomalými krokmi ho treba naučiť spolupracovať štýlom: postráž teraz malého (daj mu jesť, pohraj sa.... atď.) a ja zatiaľ napr. požehlím (vyvešiam prádlo, okúpem sa, oddýchnem si atď.) aby sme si večer mohli urobiť pekný večer. Verím, že pri vidine pekného večera by sa oveľa viac posnažil 😎
Keď mu to hovoríš narovinu a s výčitkami tak to neberie, skús viac žensky, lebo tento tvoj chlap je teda tvrdý oriešok...
Keby ste to skusili najprva tak postupne? Ze nie, ze aby a s nim hral on sam ale hrali by ste sa vsetci traja spolu. Ukaz mu ako maleho zabavas ty, co vsetko s nim moze robit, hlavne teraz v lete by som sa pokusila vytiahnu von na nejake preliezky, tam netreba vela k tomu aby sa maly zabavil. Vies dat mu taky nejaky navod co vsetko moze s maly robit 🙂
@0silvia0 to teda je. Aj svokra mu stale hovori ze si ma ma vazit lebo maloktora zena by s nim vydrzala. To som skusala ze ho poprosim bud nech ho okupe alebo nakrmi. Vybral si ze ho nakrmi ale maly nechcel aby ho krmil musela som ja takze zase ostalo vsetko na mna kupanie, vecera, uspavanie. Ked nie som doma tak je aj maly v pohode aj sa s nim hra no akonahle som doma tak len mama mama mama. A doma sa snazi pomahat hlavne vesia pradlo aby som nedvihala ruky. Ked ja by som sa pre neho aj vyparadila ale staci jedna podrypacna veta a je po vsetkom. Uz si myslim ze je aj tym ze som tohotna a berem si to viac k srdcu ale ovplyvnit to neviem. Niekedy mam chut sa obliect, zabuchnut dvere a ist sa sama prejst no tu sa aj bojim nasledkov kedze manzel je vybusna povaha a nechcem mat zase zbytocne tichu domacnost.
@uskrnica to robim vsetko len on sam s nim von nepojde. Chceli sme ist aj do takeho velkeho detskeho zabavne parku ale on mal chut na sex tak sme nesli lebo cakal kym maly zaspinka aby sme sa mohli milovat a potom pospat a poobede prisli svokrovci na navstevu takze z aktivity zase nic 😕 mozno toto mi vadi najviac ze sa snazim vymyslat aktivity a on vsetko zneguje.
A dakujem zienky za podporu. Budem musiet nieco vymysliet lebo takto sa zbytocne zozieram a nervacim.
@nika898 Hmm to je teda dost komplikovana situacia. Je jasne, ze ma maleho rad ale zda sa mi ako keby vobec nemal snahu sa mu venovat. To ty ale asi uz vies. Len ked on proste nechce a stale si najde nejaku vyhovorku tak co ty s tym mozes urobit? Jedine sa o tom hadat a tym podla mna jednak nic nevyriesite a maly to bude citit, ze je medzi vami napatie :/ Tazko poradit ked tam nie je snaha z tej druhej strany
@uskrnica mám zhodou okolností 15 mesačného synovca, takže viem aké to je s takýmito deťmi (moje deti sú už veľké, už som na to zabudla 😕) Tiež je malý nalepený na mame, ja ho zobrať nemôžem, sám si povie s kým chce byť. A keď sa s ním chce hrať niekto iný, mrnčí... Všetko ho baví 5 minút, je ťažké ho zabaviť. Niektorí chlapi, hlavne tie neotcovské typy čo sa nerodia s tým otcovstvom v sebe, jednoducho nevedia čo s takýmito malými deťmi robiť, treba ich to naučiť. Ale to nevylučuje, že keď deti budú staršie, budú vedieť komunikovať a budú samostatnejšie, že otec sa v otcovskej úlohe nájde a bude sa im vedieť venovať... fakt to niektorí chlapi s takýmito krpcami nevedia... Ale tento dotyčný chlap by sa mal určite viac snažiť, pripadá mi fakt prudko nerodinný typ 😠
No jasne, ved ja viem, ze nie kazdy chlap to ma v sebe. Ved aj u zien sa to niekedy stava, ze nie su materinske typy aj ked je to asi menej bezne ako takto u muzov. Nevravim, ked bude vacsi mozno si vybuduju lepsi vztah ale podla mna by mu aj viac doveroval keby s nim travil cas od malicka. Ale mozno ked bude maly starsi tak si najdu nejake spolocne hobby a vsetko sa to zlepsi 🙂
@nika898 ahoj zlatko. trosku z ineho uhla ti asi poradim, aj ked neviem ci to das. ty si milucka zlata taka makka zienka. a co keby si sa s muzom dohodla, ze nech si laskavo zariadi program tak, ze kazdy den podvecer od cojaviem piatej do siedmej bude bravat chlapca von. povinne!
ty si same tutuli mutuli ale zlatko dupni nohou. toto si nevymyslam,otcovia maju povinnost byt s detmi. ved cez vikendy samych otcov s deckami vidavam.
takze odporucam ti kazdy dem minimalne hodinu a pol von s chlapcom a vikend dvakrat denne rano a poobede tiez on s chlapcom von. takto to u nas funguje.
sex majte ako chcete, my mavame spontanny chytro chytro, stihame cez rozpravku, resp kedykolvek ked su deti zaujate a mam pocit ze pat minut nas nebudu hladat. o milovani nemoze byt ani rec 🙂 ale lepsie ako nic.
mam dvojicky a bola som na tom podobne ako ty, aj ked cas na kamosku by som nenasla ani omylom. ale to ze som muza naucila na povinne traveny cas s detmi bezo mna pokladam za vyhru. vysvetli mu, ze deti su vase, ze chlapcek uz nikdy nebude takyto maly zlaty, ze je uzasne vidiet ako sa uci nove veci. jeho to chyti a nebude to pokladat za povinnost
@lija22 mas pravdu ja si nedokazem dupnut a on to vie a casto to zneuziva 😕 a aj moji rodicia mi dohovaraju ze by mal viac casu stravit s malym no ked moj muz je vybusna povaha a viac menej sa bojim s niecim nesuhlasit pre pokoj v rodine ale budem musiet ist nato takticky aby si to velmi nevsimol ze o co mi ide 😀
Ako siblo by ma z tvojho muža🙂 mám pocit,že myslí len a len na sex.Ešte si ho aj plánuje povinne pred výletom,to čo je?? A to že s ním čakáš druhé ti len skomplikovalo situáciu:(
@nika898 ak si zo Žiliny, je tam veľa materských centier. Jedno tuším Rozprávka alebo Rozprávkovo je kúsok od vlakovej stanice na tej pešej zóne. Tiež v Žiline bývajú rôzne akcie na Stanici Zárečie. V skupine Žilina sa skús spýtať, že hľadáš kamarátku, možno uveď z akého sídliska si.

Ahoj, mas pravdu kamaratka by ti pomohla, aby si sa odventilovala, ale na to by ti pomohlo aj fitko, plavaren, proste hocico kde by si vypla od rodiny a maleho. Ide o to, aby si mala cas aj sama pre seba, s kamaratkami alebo bez, aby si si oddychla od maleho a nebudes z neho potom nervozna. Tvoja nervozita sa potom odraza aj v komunikacii s manzelom, on je nervozny z roboty...a idete v jednom kolotoci nedorozumeni.
Dalej je dolezite najst si cas a travit ho s manzelom spolu, lebo to ako fungujete teraz moze smerovat k tomu, ze si uz vobec nebudete vediet najst k sebe cestu. Maly ma 15mes. daj ho k babke, 2-3 hodiny tam uz vydrzi a chodte aspon do kina, na kavu, proste najdite nieco cim troska utuzite vztah.