Ako sa vyrovnať so samotou a nepochopením?
Ahojte .Potrebujem sa asi len vyrozprávať ale má to niekto tak ako ja ?nemám sa absolútne komu vyrozprávať stým čo ma nesmierne trápi.Kamaratky majú svoje životy a sú ďaleko,otca nemám ani starých rodičov.Surodenci majú svoje životy.Mama sa tvári že ju to záujma čo sa somnou deje väčšinou len účelovo.V skutočnosti chce mať od každého pokoj .Veľmi ma to mrzí lebo som jej pomohla v živote veľmi veľa či už finančne či už s čímkoľvek a to všetko na úkor seba.Co by ste robili v mojej situácii ?písali si denník a vykladať všetko tam či to držať v sebe všetko?neviem čo mám robiť.Dakujem za odpovede
@anonym_autor zapisovat si vsetko, idealna by bola aj nejaka terapia, tam ta vypocuju,co ty potrebujes aj navedu ako dalej.
@anonym_autor Pisat dennik ciastocne pomoze. Ale preco sa nemozes vyrozpravat kamaratkam a surodencom, ktori maju "svoje zivoty"? Aj ja mam svoj zivot a kamarati sa mi vyrozpravat mozu. Ci mas pocit, ze nikoho nezaujimas, ze by si obtazovala?
Na druhu stranu musis ale
aj pochopit ze co sa tebe deje nieje pre cudzich ludi absolutne vobec priorita tak isto ako ludske nestastia ludi co nepoznas pre teba. Co presne chces docielit tym ze niekomu porozpravas co sa ti deje?....kazdy povie ze oooooo a ide si zit svoj zivot.
To musis akceptovat
napíš gemini - umelá inteligencia. Možno niečo poradí a ty sa budeš vykecávať ako s kámoškou.
@anonym_627e98 len to nie .. umelá inteligencia ťa možno vypočuje, ale povie ti to čo chceš počuť alebo nejaké možnosti.Nie je nad ľudské reálne zmýšľanie...Inak aj ten denník,napísať to na papier by nebol zlý nápad,aspoň to zo seba dostanes von.
Co by som robila? Vyhladat psychologa, ak ocakavam, ze ma niekto vypocuje a aj nejako pomoze. A hladala si aj ine zaujmy, nieco comu sa venovat, aby som spoznala aj inych, novych ludi
@anonym_autor napis sem, co ta trapi, mozno aj poradime
@anonym_autor A prečo si sama? Mohla si sa vydať, mať deti, obklopiť sa kamarátmi, chodiť do práce a komunikovať s kolegami, venovať sa nejakej aktivite. Sám je človek zvyčajne preto, že to tak cíti a chce aké tak spokojný. Ak sám byť nechce, má kopu rokov a príležitosti to riešiť a nečakať pomoc od cudzích ľudí alebo dokonca umelej inteligencie.
@anonym_autor najlepsie su terapie, aj ta vypocuju aj ta usmernia akym smerom ist
Na druhu stranu musis ale
aj pochopit ze co sa tebe deje nieje pre cudzich ludi absolutne vobec priorita tak isto ako ludske nestastia ludi co nepoznas pre teba. Co presne chces docielit tym ze niekomu porozpravas co sa ti deje?....kazdy povie ze oooooo a ide si zit svoj zivot.
To musis akceptovat
@martinmmartin Potreba zdieľať s niekým svoje prežívanie je úplne prirodzená ľudská potreba. Autorka píše, že sa nemá komu vyrozprávať, nepíše, že niekto má za ňu riešiť problémy na úkor svojho života. Niekedy naozaj stačí len veci zo seba dostať, sformulovať myšlienky, čo nás trápia.
Neviem, prečo si sa ocitla v situácii, že nemáš nikoho blízkeho. Si anonym, môžeš to napísať tu, ak ti to pomôže. Ale ak je to niečo hlbšie a potrebuješ nasmerovať, tak rozhovor s terapeutom by mohol pomôcť. Debatovať s AI o osobných veciach je zradné, ako už bolo spomenuté, systém je navrhnutý tak, aby ti vyhovel. A z toho čo píšeš o mame, mrzí ma to, ale ak my niekomu pomôžeme, nemôžeme čakať, že ten druhý to automaticky urobí tiež.
@anonym_autor podľa mňa sa stále sťažujes každému, a preto ta už nikto nechce počúvať, majú ta asi plne zuby. A to nehovorím v zlom, len si to myslím, nikomu sa nechce počúvať neustále stazovanie od niekoho.
A čo tá konkrétne trápi?
Skus nejake spolocne aktivity-fitko, turistika, keramika. Je vela roznych kurzov, mozno tam si najdes nejaku spriaznenu dusu.

napíš gemini - umelá inteligencia. Možno niečo poradí a ty sa budeš vykecávať ako s kámoškou.