icon

Hľadám radu v ťažkej situácii ohľadom manželstva

21. nov 2025

Ahojte s odstupom casu si sem idem pre radu ohľadom manželstva a vopred prosím zeny ktoré si tu prisli zgustnut na mojej situacii aby radšej odisli lebo som už teraz na tom psychicky dosť zle…
Na druhu stranu budem rada ak ma niektoré zeny pochopia a nápisu mi niečo pozitívne
S manželom sme spolu iba rok predtým ako sme sa vzali sme sa sem tam poskriepili ale vždy sme sa udobrili buď sa ospravedlnil on mne alebo ja jemu. Mame 9m dieta a bývame v byte ktorý nadobudol pred manželstvom čiže je jeho. Od kedy sa narodila malá sme sa začali oveľa viac vadit a to až tak že ma odtialto začal vyhadzovat s vetami vypadni z môjho bytu a už sa mi za to ako sa správa ani neospravedlní….

Všetko to začalo ešte cez leto keď mi začal zrazu vykrikovať že som stále na telefone (pozrela som dennú spotrebu a večer mi ukázalo 40 minút) a do toho začal piť. Ja som mu na to pitie už dlhšie snažila najst nejakú zámienku aby toľko nepil no stupňovalo sa to a na pobyte s vtedy 5 mesačnou dcérou vypil za deň aj 10 piv takze krasny rodinný pobyt. Odvtedy sa to vlečie a nebavíme sa skoro vobec komunikacia nulová, samozrejme pit neprestal a čo je horšie celu situaciu sa pred každým snaží otočiť že aký je on dokonalý otec a ja som semetrika…. Zamkol si telefon, našla som mu správy ako si vypisuje s druhými ženami a dokonca som od jeho ex zistila prečo od neho odišla a teda že ju rovnako vyhadzoval z bytu a že ju aj fyzicky napadol. Bola som v soku že s takým človekom žijem schudla som 15 kil za 2 mesiace od stresu čo s nami s malou bude….
Potom som zistila že okrem dieťaťa čo ma s ex ma ešte jedno dieta ktoré spravil opity na chate a nepriznáva sa za to dieta a on mi na to povedal že čo sa do mna staras, žiadna ľútosť žiadne priznanie si chyby proste nič. Samozrejme som mu to vykricala že sa môže hanbit aby mu dieta chodilo po svete a on ani nevie ako sa volá a že ho nenavidim. Spomenula som mu aj že načo si robí deti keď sa o ne nechce starat, a načo si hľadá ženy keď ich vyhadzuje z bytu. Neodpovedal. Jeho brat sa pred mesiacom rozviedol a dnes som zistila od švagrinej že si chodí ku nej pýtať rady že ako to spravila že z toho rozvodu vyšla tak dobre že aj on to tak chce. Tak chlap ktorý vyhadzuje svoju rodinu, nadáva mi, vypisuje si so zenami, chlasta a boh vie čo vserko chce vyjsť z rozvodu čo najlepšie.
Povedala som mu že keď sa chce rozviesť tak kam mám s malou ist (nemám rodinu kam by som mohla) tak som mu povedala že ja mu tie papiere nepodpíšem kým nebudem mat zabezpečené bývanie, jasle pre malú a pracu pre mna. On sa nasral že nebude mat svoje pohodlie bez nás a išiel sa rodičom vyplakať a boh vie čo zo mna spravit za monštrum tak mu otec vybavil luxusného právnika ktorý mu s tým vraj pomôže. A teda mne povedal že další týždeň pôjde za ním a že si predvola aj mna a budem tam musieť prísť ak nepridem tak ma budú pokutovať. Viem že je to hlúposť pretože ja mám povinnost prísť iba na súdne pojednávanie….

Na záver doplním že aj keď byt nie je môj tak som do bytu dala veľmi veľa peňazí a takisto všetku výbavu pre dieťa a všetky potraviny platím ja, on si platí len svoj byt a svoje auto. Nikdy som nemyslela že ja budem v tejto situacii a je mi to strašne luto a nie kvôli sebe ale kvôli malej lebo je to moje vysnívané dieťa a placem kvôli tomu že vyrastá v tomto prostredí

Strana
z2
lienka.7
22. nov 2025

@anonym_autor MK je tu plný toho, že nemáš pchať svoje peniaze do cudzieho majetku a napriek tomu sa tu stále nájdu naivky, ktoré to v pohode urobia.🤦‍♀️ co k tomu dodať? Snáď mas aspoň doklady na to, co si tam napchala. Verím, že aspoň účet mas svoj a nie "spolocny".
Druha vec je ze rozvedu vás aj keď ty nesuhlasis. Minimálne teraz si odkladaj co najviac mozes, zožen si dôkazy co sa tyka jeho príjmov, a podaj si o vyzivne na seba a dieta. Pokial nemáš kam ísť, tak smer azylak a hľadať prácu a jasle. Plus budeš mat aj rodicak. Alebo nájsť inú mamu v podobnej situácii a vzájomne si pomáhať. Drzim ti palce

sissy27
22. nov 2025

@anonym_autor asi ta nepotesim, ale ty nic podpisovat nemusis, staci ak on poda ziadost o rozvod. Byt je len jeho, z toho nic extra nevytrieskas, max tak polovicu zaplatenych splatok hypo, co za 12mesiacov manzelstva nebude nejaka zavratna ciastka. Ak si investovala do bytu nejake financie (napr na prerabku), tak dufam mas doklad od toho, ze si to financovala ty z uspor pred manzelstvom. Ze si platila potraviny to nikoho nezaujima.
Skolku a byvanie z toho tiez nevytrieskas, to by musel urobit dobrovolne.
Ja viem, nepotesila som ta, ale zial taka je realita. Ale preco sa tak strasne nechces rozviest s niekym, na koho nemas pekne slovo? Ak kvoli byvaniu a zaplatenym uctom, tak potom ho ber takeho aky je, nech si chodi kade chce, robi co chce a vybavene. Ty budes mat strechu nad hlavou, on svaty pokoj, co viac treba?

sova7
22. nov 2025
@betulinka1

@sova7 ale lahko sa povie utekat. Ona potrebuje cas aby si to zorganizovala. Myslis si, ze v azylaku je to uplne super, tiez tam nie je neviem aky konfort. Preto sa dohodnut, daj mi rok.

@betulinka1 so psychopatom nie je šanca sa dohodnúť.

motylik2559
22. nov 2025

@anonym_autor Ahoj autorka, spravila si strasne vela chyb, davat peniaze do bytu, ktory je len jeho a vedela si o tom? Neverim,ze cele 3 roky bol uzasny chlap, ze sa aspon v nejakych situaciach neprejavil. No teraz ta "karhat" nejdem, lebo zial uz si v tazkej situacii aj vlastnou vinou. No kazdopadne ked nemas rodinu kam by si mohla ist, tak su este krizove centra pre matky s detmi, kde mozes byt kym sa zastabilizujes- zacnes pracovat, dieta jasle a kym sa nepostavis na nohy, aby ste mohli ist aspon do prenajmu. Viacero zien to takto dokazalo, len treba mat odhodlanie a chciet spravit co najlepsi krok pre teba aj tvoje dieta, nech nemate dokafrany cely zivot. Kebyze ostanes pri nom tak ver, ze malu by to riadne poznacilo od detstva na psychike, a to verim, ze nechces. Mozno by nebolo odveci na sude pouzit ako vypoved svedka (ci pisomne, alebo osobne) jeho ex (pokial by ona suhlasila), ktoru aj fyzicky napadol + ine + co sa deje tebe, aby sud mal obraz o nom aky je a rozhodne dieta zverilo tebe. Rovno daj do navrhu o rozvod nielen o zverenie dietata tebe, ale aj urcenie vyzivneho na dieta. No autorka drzim ti palce🍀 Rozhodne sa budes musiet rozhybat, pre lepsiu buducnost tvojho dietata ale svoju.

anonym_9d3bd6
22. nov 2025

Mne je hrozne luto ked citam aki idioti chodia po svete a rozmnozuju sa. Zial, opat sa ukazal tradicny scenar: zena bez kariery, byvania, bez uspor a rodiny, natrafi na korunovaneho kretena a ostane s malym deckom na krku.
Ja ani neviem co ti poradit. Zaklad je robota alebo aspon brigada, aby si mala na zdielane byvanie ci garzonku. Neviem v akej lokalite zijes, ale existuju jasle alebo zeny na strazenie. Nemas naozaj ani vzdialenu rodinu co by nejak pomohla? Teta, sesternica, miestny farar, dobra susedka?

sova7
22. nov 2025
@anonym_9d3bd6

Mne je hrozne luto ked citam aki idioti chodia po svete a rozmnozuju sa. Zial, opat sa ukazal tradicny scenar: zena bez kariery, byvania, bez uspor a rodiny, natrafi na korunovaneho kretena a ostane s malym deckom na krku.
Ja ani neviem co ti poradit. Zaklad je robota alebo aspon brigada, aby si mala na zdielane byvanie ci garzonku. Neviem v akej lokalite zijes, ale existuju jasle alebo zeny na strazenie. Nemas naozaj ani vzdialenu rodinu co by nejak pomohla? Teta, sesternica, miestny farar, dobra susedka?

@anonym_9d3bd6 psychopati takéto ženy vyhľadávajú urobia im dieťa a môžu s ňou potom nacvicovat ako chcú

sasa1310
22. nov 2025

@anonym_autor treba sa vrátiť bývať tam, kde si bývala pred manželstvom a treba dieťa dať do jaslí a vrátiť sa do práce, kde si pracovala pred dieťaťom. Ak opäť ako jedna z mnohých napíšeš, že si nemala kde bývať a nepracovala si, tak jedine šúchať nohami a dúfať, že ťa nevytrepe z domu

anonym_df99a2
22. nov 2025

Este stale mas manzela, mas kde byvat, tak konaj uz teraz. Necakaj, kym ta vyhodi. Ako prve najdi jasle. Potom hladaj pracu, akukolvek. Kym vas rozvedu, uz mozes byt odstahovana a hlavne sa uz nebude moct vyhrazat, ze ti vezme dieta, lebo nepracujes. Kamaratku nechal chlap, ked mala ich dcera 1 rok s 20eurami v penazenke a zdrhol. Prvy mesiac sme jej pomohli kamarati a sestra, potom uz fungovala sama.

karolinakr
22. nov 2025

moj byt, moje auto, vyjst z rozvodu čo najlepšie, peniaze si investovala do neho -on na teba hladi zrejme cez peniaze a potreboval niekoho, kto mu bude prispievať do domacnosti, aby nemal vydavky, takže s nim žiadne pekne vyjednavanie nečakaj, ani ustretovosť, alebo ferove jednanie, proste vyžmyka ťa z peňazií a pošle do prdele..a krute bolo ako ti pravnik povedal, že na koniec prideš o dieťa...asi by si si mala najsť velmi dobreho pravnika a žiadať späť, čo si do toho bytu vrazila, vyzera, že tento tvoj macik v rukavičkach s tebou jednať nebude
plakať nemusiš, že dieťa je v zlom prostredí, pozeraj sa na to z tej strany, že sa zbaviš velmi zleho človeka...teraz to nevidiš ako zaľubena, ale pride vytriezvenie, vyzera, že ťa oberie o posledne trenky, tak sa na to priprav a zajdi za tym pravnikom v prvom rade

anonym_405ad0
22. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak ako nás rozvedu keď nepracujem a nemám kam dať dieta? A po druhé aký dá dôvod on na moju osobu na rozvod keď som mu nikdy nič nespravila?
@betulinka1 S ním sa nedá, naozaj ja neviem prečo možno ma už nejakú druhu a chce žiť s ňou nebiem…

@anonym_autor No to, ze nepracujes a nemas kam dat dieta nie je dovod na to, aby vas nemohli rozviest. A dieta moze ist do jasli a ty do prace.

anonym_657a8f
23. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak a to si mám najst pracu zo dna na deň? Aj bývanie a aj jasle vybaviť? To takto naozaj funguje? Myslela som že sa prihliada na dieta a nie na otca ktorý chce mat svoje pohodlie

@anonym_autor takze mala by si sa pozbierat, kontaktovat nejaku rodinu neverim, ze nemas ani jedineho zijuceho clena rodiny alebo kamaratky alebo hladaj azylak pretoze byt je jedno a nadobudol ho pred manzelstvom, pokial nemas blocky kolko si do toho bytu investovala a nevies to preukazat- mas smolu
Sice poznam taky pripad , ze nakoniec taky byt prisudili matke s dietatom a otecko sa pakoval prec ale to bolo dieta s diagnozami a byt prerobeny pre potreby diet

tinka3435
24. nov 2025

Buď rada že sa ho zbavis a keďže ste zobraty musí platiť aj výživné na teba pretože kým dieťa nechodí do škôlky nemáš možnosť zamestnať sa....taký sa nezmení

mirka6530
26. nov 2025

@anonym_autor pokiaľ neprestane piť nedá sa vyriešiť nič!
Začať treba tam. Ak sa toto nepodarí tak ani nepokračuje ďalej.

sleepy_joe
28. nov 2025
@sova7

@betulinka1 so psychopatom nie je šanca sa dohodnúť.

@sova7 silné slová píšeš o “psychopatovi”. Máš jeho klinický psychologický profil vypracovaný znalcom? Ľahko sa o niekom vyriekne súd len na základe názotu jednej strany.

sova7
28. nov 2025
@sleepy_joe

@sova7 silné slová píšeš o “psychopatovi”. Máš jeho klinický psychologický profil vypracovaný znalcom? Ľahko sa o niekom vyriekne súd len na základe názotu jednej strany.

@sleepy_joe stačí mi správanie určite znaky tam sú na to aby sa niekto vedel zariadit a sebaobranu to stačí

anonym_fc6917
28. nov 2025

@anonym_autor no poradím ti ako muž. Mala by si prvá spraviť opatrenia, tak aby si z toho vyšla dobre. 1. Najprv si zhromaždi všetky potvrdenia, účtenky atď., za to čo si investovala do jeho bytu.
2. Ideálne ak by si so odfotila nejaké jeho správy z mobilu ako dôkazy. Zožeň si svedkov.
3. Choď na sociálku a požiadaj o výživné pre seba aj dieťa.
4. Cudzí právnik ti nemá čo rozkazovať, aby si chodila niekam. Ak chce, nech príde za tebou.
5. Ak príde, požiadaj ho o súhlas s nahrávaním a nahraj si celý rozhovor.
6. Choď aj ty do centra právnej pomoci a vysvetli situáciu, možno ti pomôžu.
7. S právnikom sa rozprávaj iba sama, bez prítomnosti manžela. Ale nahrávaj si to. Argumentuj to tým, že nechceš zabudnúť, o čom ste sa rozprávali. Ak s tým nebude súhlasiť, odmietni rozhovor.

Strana
z2