icon

Hľadáme babičku a dedka

kostka211
2. feb 2012

Sme mlada rodinka z vychodneho Slovenska , ktorej chybaju stari rodicia. Ja rodicov nemam a manzelovi rodicia ziju daleko od nas.Myslim, ze detom chybaju dobri stari rodicia a nam ludia, ktori by nas mali radi a s ktorymi by sme si navzajom pomahali a navstevovali sa. Hladame touto cestou ludi primeraneho veku, ktori by sa potesili vnucatkam, lebo ich z nejakych pricin nemozu mat. Alebo im chybaju vlastne deti a hladaju si dceru a syna. Uz teraz sa tesime na odpovede.

milocka29
5. feb 2012

@kostka211 ja som babka a mam aj svoju najväcsiu lasku mojho vnucika, ktory bude mat uz coskoro 5 rockov. Ale skoda ze nebyvas v MI, rada by som Ti obcas s malym pomohla, deticky mam velmi rada. A nemyslim si ze dnesne babky nechodia na net, mozno na tuto stranku menej, aj ked ja tu velmi rada chodievam, len skoda ze tiez tu velmi malo babiciek prispieva s ktorymi by som si aj ja velmi rada popisala.

feb13
5. feb 2012

@kostka211 Myslim ze dnesne babky maju v optimalnom pripade okolo 50-55 rokov, takze kludne na net chodit mozu, aj nase tam chodia obidve. 😉 Sice nie na MK a hlavne tie co nemaju vnucata asi velmi necitaju stranky o tehotenstve a babatkach... ale krasna myslienka, drzim palce. Ja som v detstve taku nahradnu babku mala tiez ked tie vlastne neboli po ruke a ked sa za chvilu odstahujeme troska dalej od nasich tak dufam ze nejaku si tiez najdeme pre nase deti medzi novymi susedmi, pojdeme do bytoveho domu kde byvaju najma starsi osameli ludia takze uvidime. 🙂

martina2001
5. feb 2012

@milocka29 jeej babka z Mi, u nás fungujú len moji rodičia ako babka a dedko, svokru už nemám a svokor je ďaleko.

igiana
5. feb 2012

@kostka211 Neschcete skusit v domove dochodcov? My tak chodime za jednou tetou, co sme sa nahodou zoznamili, ked este byvala normalne v byte a potom byt predala a isla tam, lebo nechcela zit sama. Mohli by ste tak niekoho chodit navstevovat a bravat ho aj ku vam na navstevy.

kostka211
autor
6. feb 2012

@sisaka :kazdy vnima to, co mu chyba, vsak? 😉

kostka211
autor
6. feb 2012

@milocka29 :ja nepotrebujem pomoc s dozeranim deti, ani s prepisom majetku, ako si mysli sisaka.Hlademe skutocne len milych ludi, nie starcekov, ale ludi trebars nieco po 50 tke, ktori nemaju vlastne deti, alebo rodinu a citia sa osameli a hladaju si priatelov.My im tiez ponukame priatelstvo. Ale som velmi rada, ze su tu aj taki ludia , ako si ty, ktori pochopili, o co nam ide. Prajem vela radosti s vnucikom 🙂

kostka211
autor
6. feb 2012

@igiana :Nechcem, aby to vyzeralo, ze nahaname starcekov, myslela som si, ze snad si to tu precita niekto, co sa v tomto najde a ozve sa sam. Ako som uz spominala, nam ide skutocne len o milu babku alebo dedka, ktori nemusia mat majetok, ani nas financne podporovat, ja kludne budem pomahat im, ak nasim detom nahradia milych starych rodicov.

martina2001
6. feb 2012

@kostka211 ale nerozčuľuj sa, kto to chcel pochopiť pochopil, kto nie hľadá ako rýpnuť 😉

sisaka
6. feb 2012

@martina2001 nepotrebujem do nikoho rypat, ale to bolo prve, co ma napadlo, ked som si precitala prispevok ...
@kostka211 majetok mi chvalabohu nechyba - mam dom aj dostatok financii, stari rodicia, ktory by zadarmo postrazili moje deti by sa sice zisli, lebo ti vlastni su tisice kilometrov daleko, ale to si radsej zaplatim babysittera ako obtazovat seniorov,

sisaha
7. feb 2012

@sisaka
@kostka211 chcem sa zastat sisaka, nemyslela to zle, ale kedysi v nedalekej minulosti sa ucelne vyhladavali starí ludia bez blízkych príbuznych pod zámienkou "rodinkovania" a postupne ich spracovali tak, aby im odkazali vsetok majetok. Netvrdim, ze je to tvoj pripad kostka211, len neviem preco hladas zrovna ludi bez rodiny. Osamelí starsí ludia sa môžu citiť osamelo aj ked maju pribuznych.. 😉

kostka211
autor
9. feb 2012

@sisaka nebudem na teba reagovat, zjavne nie je na koho 🙂

kostka211
autor
9. feb 2012

@sisaha kto chce psa bit palicu si najde, ja skutocne nemienim diskutovat s ludmi, co sa snazia za kazdu cenu hladat skryte veci za vsetkym. Niekto sa asi potrebuje niekde vyventilovat, tak sa ventiluje, ze? 😉

sisaha
9. feb 2012

@kostka211 ale ved sa nemusis urazat, ja nehovorim, ze zrovna ty hladas osamelych majetnych ludi. Len treba pocitat aj s tym, ze niekoho tato moznost napadne..

turkija
9. feb 2012

@kostka211 ja ťa úplne chápem. Ale nemusela si sa uraziť @sisaha len napísala to, bohužiaľ aká je realita. Nie je to pravidlom , ale je.Ja osobne som videla v televízií, ako starí ľudia vyšli na mizinu, a pritom chceli len pomôcť mladej rodinke. Takže , ako ti už radili, dedka a babku nájdeš v domove dôchodcov.A nevieš si predstaviť, akí sú šťastní a ako čakajú, keď sa otvoria dvere a uvidia tebe s deťmi. Ja to poznám. Ja som chodila za jednou babkou do domu dôchodcov a to som musela za ňou cestovať. Ale už zomrela. Ale dodnes mi je smutno keď si spomeniem aké mala zaslzené oči keď som odchádzala.Ona síce mala dcéru, ale aj tá bola chorá.

turkija
9. feb 2012

@kostka211 a dokonca si ju môžeš brávať aj na víkendy domov.

kostka211
autor
9. feb 2012

@turkija ale ja nehladam dochodcov cez 70 ako si niekto mysli, hladam zenu, popripade aj muza, alebo manzelsky par primeraneho veku, co je aj okolo 55 tky, proste hladame niekoho, kto sa citi osamely, ci uz ma rodinu, alebo nie...a tuzi mat niekoho blizkeho. Preco sa tu na modrom koniku vzdy kazda tema musi zvrtnut na podozrievanie a osocovanie a kazi sa povodna myslienka? Lebo niekto ma chut polemizovat a spochybnovat a poucovat. Keby som chcela vyuzit seniorov napisem , ze hladam 85 rocnu choru a osamelu zenu s velkym majetkom...ja pisemj, hladame starych rodicov pre nase deti, na ich majetkovych pomeroch nam nezalezi, ak budeme moct, radi im financne pomozeme aj my, nemusia to byt bezdetni ludia, ani ludia, co nemaju na koho prepisat majetok...ja nehladam banku, ja hladam priatelov, dufam, ze uz je to kazdemu jasne. 🙂

kostka211
autor
9. feb 2012

JA nehladam ani chorych starcekov a starenky, o ktorych sa treba starat, hladame cipernych nam veku primeranych ludi, ktori budu s nami a nasimi detmi chodit na vylety, na kupaliska, proste srandovnu babku ci dedka, kamosov, babku co nas nauci pliest, hackovat, budeme spolu varit a ucit sa piect, v zime staviat snehuliakov a sankovat sa.....

turkija
9. feb 2012

@kostka211 aha, tak to jeo inom 🙂 . Lenže taká 55- ročná by sa aj bála, aby si jej ešte nezvádzala muža. Daj pokoj, ženy sú žiarlivé 😀 . 55- ročný chlap nie je žiaden dedko. Ten ma viac energie než poniektorý mladší. Ale možno sa ti podariť stretnúť niekoho práve niekde na výlete, alebo aj v parku a padnete si do oka a pri dlhšiom spoznávaní si aj sadnete. To sa nedá naplánovať. Jednoducho to príde samo.

monyccka
9. feb 2012

@kostka211 mne sa ta myslienka velmi paci..bez starkych to musi byt narocne (nie len preto, ze nema kto postrazit) ale aj emocionalne je to velka pomoc, ked su babka a dedko na blizku.. Mozno by som to skusila na nejakom inom fore - viem ze tetuse sa vela stretavaju na artmame, tak mozno tam by som skusila..alebo naozaj tie regionalne noviny. Alebo nejaky oznam v miestnom klube dochodcov, tam chodievaju aktivny ludia a zaroven zvycajne hladaju porgram, tak by to mohlo byt, nie? 🙂 Drzim prsty, nech sa Vam podari najst fajn ludi 🙂

kostka211
autor
10. feb 2012

@turkija xixi, teraz mi zacnu pisat, ze si hladam bokovku s nejakym zrelym muzom 😀 ,

sisaha
10. feb 2012

@turkija veru, takeho 55-rocneho moze chytit este druha ruja 😀

turkija
11. feb 2012

@kostka211 zapamätaj si túto rozprávku:Jedného dňa sa jeden muž rozhodol ísť do mesta na trh.Odviazal osla, zavolal syna a vydali sa do mesta. Cestou sa na oslovi striedali, pretože to bolo ďaleko.
Keď prišli do mesta, sedel práve na oslovi otec. Videli to dvaja muži a povedali: "Pozrite sa na toho muža, sám sa vezie a jeho syn musí šliapať pešo. To je ale otec."
Otec zliezol z osla a posadil na neho syna. Išli okolo tri ženy:"Pozrite sa, čo je to za syna. Sám sa vezie  a svojho starého otca nechá ísť peši. Ten je ale rozmaznaný."
Otec povedal synovi, slez, pôjdeme obaja pešo. Videli ich dvaja starí muži a povedali: "Pozrite sa na tých dvoch , asi sú hrozne lakomí. Chcú ušetriť svojho osla, tak idú radšej pešo."
Otec povedal synovi: "Poď, posadíme sa obaja na osla." Videli ich  nejakí iní ľudia a povedali: "Vidíte to, čo sú to  za ľudia , osla by strhli! Dvaja na jednom oslovi! Že sa nehanbia takto trápiť zviera!"
Otec i syn zliezli z osla, otec odrezal silný kolík  a priviazali na neho osla za nohy a niesli ho hlavou dole. Videli ich študenti, ktorí išli zo školy, a začali kričať: "Poďte sa pozrieť, niečo také ste ešte nevideli! Nesú živého osla!"
Potom sa otec zastavil, odviazal osla a povedal synovi: "Vidíš,vyskúšali sme všetky možnosti, ale ľuďom sme sa ani raz nepáčili. Je to pre teba lekcie, aby si sa vo svojom živote snažil zapáčiť len Bohu." Takže moja milá , čokoľvek by si napísala, vždy sa obráti proti tebe. Babka s dedkom, babka bez dedka, dedko bez babky, starý, mladý ? Pri každom môžeš byť v podozrení 😀

turkija
11. feb 2012

@sisaha tie 55-ročné potvory sú najhoršie 😀 😀 Deti dospelé, žena sa teší vnúčatam,ani si nevšímne jeho neprítomnosť doma . Tak hajde do ulíc slintať 😀 😀 😀

mpg
11. feb 2012

Tiež si myslím, že tu by prichádzali do úvahy za babky a dedkov len ľudia po 65 rokoch, lebo som videla prípad, kde dobre vyzerajúca 50-tnička si začínala s rozvedeným 30-tnikom, a 50-60 roční muži tí by chceli známosť s 30 ročnými aj mladšími ženami - to je u tých čo si to môžu dovoliť bežná vec. Aj v Novom čase bol článok ako svokor má veľkú chuť na svoju nevestu...

stvura
Odpoveď bola odstránená
doma1
11. feb 2012

@kostka211
uplne ti rozumiem, stari rodicia su velmi dôleziti v zivote nasich deti.
my ich mame aj nemame. moja mama byva len kusok od nas a svoje vnucence navstivi dvakrat do roka,ked si "splni" narodeniny,meniny. vybavi "to" dvoma navstevami. je to velmi smutne. deti k nej samozrejme idu, maju aktivitu. ale to iba v pripade, ze da nasa babka dopredu na to suhlas. manzelovi rodicia zase byvaju 10 km od nas, a oni o deti zaujem tiez nemaju. Spravaju sa k mojim detom odmerane, chladno. takze po niekolkych rokoch snazenia sme to s manzelom nacisto vzdali, a uz sa nenavstevujeme. je mi to nesmierne luto, pretoze moje deti su uzasne, priatelske,mile a stari rodicia im chybaju...uz aj ja som sa pohravala s myslienkou najst dobrych a milych ludi, ktori by k nam chodievali na navstevu, my k nim, na vylety, zobrali by ich na zmrzlinu, do zoo, my by sme ich zobrali na chatu a pod. Srdce mi trha, ked syn musi kazde prazdniny zostat doma v byte, jeho spoluziaci idu k starym rodicom, tete, ci krstnej...vsetko by dal za to, aby mohol prespat "u niekoho", neviem, ci mi rozumiete,,,ja mu plne rozumiem. Moje detstvo bolo o prazdninach u babiciek , u tety,,, moje deti to stastie nemaju.
preto rozumiem, o com pises.
tie kocky, ktore v tom hladate nejaku osobnu vypocitavost, zrejme vas nikdy nic podobne nestretlo, a preto najskôr treba uvazovat, potom odpisovat.

prajem ti uprimne vela stastia.

katusska1
11. feb 2012

@doma1 ahoj, ja som tiež nemala ku komu chodiť, ale s babkou a dedkom bývame 😀 je nám veselo. 🙂 mama je rozvedená a s jeho rodinou sa nestýkam, nemám žiadne tety, bratrancov ani sesternice - teda mám, ale nestýkame sa a ani nechcem. tiež som niekedy chcela u niekoho prespať a tak, keď všetci niekam chodievali, takže ja tomu rozumiem 🙂. mala som ale to šťastie, že som mohla ísť hocikedy k maminým dobrým kamoškám alebo k mojim kamoškám na noc 🙂. pamätám sa na parádnu sánkovačku u maminej spolužiačky z vš, bývala s ňou na intráku, keď bola so mnou tehotná, vraj stále bruško hladkala, proste naozaj sú dobré kamošky, ale ona deti nemá. tak keď sme prišli my, mala radosť 🙂. jej mama nám vtedy po tej sánkovačke (bývajú v horách v krásnom drevenom domčeku) navarila puding a rozmaznávala nás dobrotami, bozkávala, starala sa o nás, proste naozaj ako druhá babka 🙂. teraz som ich ale dlho nevidela, pretože už žijú inde, ale mamina spolužiačka k nám občas zájde 🙂.

katusska1
11. feb 2012

@doma1 a ešte som chcela pridať - ja keď som začala chodiť s M, to som mala 14, tak som sa tešila keď som k nim išla, že to je to, čo som vždy chcela - cítiť sa aj niekde inde tak príjemne ako doma. spočiatku bolo všetko fajn, ale ako vieš, predsa sú to svokrovci, takže teraz tam už ani nechodím ☹. ale myslela som si, že to bude práve to miesto, ktoré mi nahradí to, čo som nemala. ako mala som spokojný život, nič mi nechýbalo, ale tiež som chcela ako tvoj syn ísť niekam prespať - mala som prababku, tá sa o mňa občas postarala, ale keď som mala taký vek, že som mohla k nej ísť, už ona asi by ma brala skôr ako príťaž, aj keď viem, že ma ľúbila, ale obedy sme jej nosili my, pretože už toľko nevládala a ja by som jej určite len zavadzala 😀. s rodičmi z maminej strany bývam, a tých zo strany debila nepoznám a ani nechcem... teraz som ale rada, že sme doma 🙂

kostka211
autor
11. feb 2012

@turkija tuto rozprvku som uz pocula, mas uplnu pravdu 😉

kostka211
autor
11. feb 2012

@doma1 dakujem ti velmi 🙂