Hlava verzus srdce
Rozum jednoznačne káže ukončiť to, nemá to zmysel, srdce nepustí. Aké s tým máte skúsenosti? Ako ste samy seba dotlačili k rozchodu? Ako ste to prekonali? Ďakujem.
@jednicka1111 tak? Neni o com. Strach zabija myslenie. Nechaj ho odist. Urob ten prvy krok. Hned...
moj nazor je ten, ze treba konat podla toho co citis (neviem ci je to srdce alebo dusa). podla mna pri rozumovom rieseni hrozi to, ze v buducnosti mozes pochybovat ci si urobila spravne. samozrejme pokial to nie je situacia, ze ta niekto mlati. ale aj to potrebuju zjavne niektore zeny prezit trikrat dlhsie ako ine.
akonahle sa spravas podla toho, ako to prave citis, vzdy, aj za 20, 30, 50 rokov budes vediet, ze si to chcela presne takto, lebo si to tak citila.
rozum a uvazovanie sa vekom meni, ale to co citis v srdci, v dusi, o tom uz nikdy nemusis pochybovat.
je mozne ze si momentalne odtrpis mozno o rok, dva viac ale asi to potrebujes precitit "do hlbky", pretoze v momente ked pocitis ze "takto uz nie" tak sa rozhodnes a odstrihnes.
moja odpoved na tvoju otazku.... ja sa nikdy k nicomu nedotlacam, pockam az dozreje cas. a prekonavam to sice mozno o nieco dlhsie ale o to viac sa z toho poucim.
@jednicka1111 ja neviem, ako dlho uz ta tvoja situacia trva, ale uz len to, ze si uvedomujes ze robis chybu, pises o tom a hladas radu, je urcity krok vpred. Niektore rozhodnutia musia dozriet, u mna to tiez nebolo zo dna na den. Mozno u teba to este len pride.
@modrava už asi len ta moja pridobrá duša...som presvedčená, že toto je to najsprávnejšie riešenie. ak sa ti chce, pozri si príspevok Vzťah s manipulátorom, tam mám o tom viac. Som s ním necelý rok a len sa to stupňuje k horšiemu, akúkoľvek zmenu alebo konštruktívnu debatu odmieta. len neviem, nedokážem alebo neviem ako to nazvať naštartovať sa a odísť napriek jeho prosbám...
@sintra necelý rok. a ide to len a len k horšiemu. a on nechce a podľa všetkého si asi myslí, že ani nepotrebuje niečo meniť, keďže stále ustúpiť.
@katkakovac manipulátor sám neodíde, je to na mne...
Rok je ešte krátky čas, odíď teraz, neskôr to bude oveľa ťažšie. Nezmenis ho nikdy, možno na chvíľu, potom bude všetko tak ako predtým. Najťažšie je je spraviť prvý krok, potom sa to už rozbehne a pôjde to, chvíľu zabolí a potom sa uľaví a zistíš,že lepšie si spraviť nemohla.
@jednicka1111 viem v com je tvoj problém... Zažila som si to isté a ešte oveľa horšie... Vedela by som ti pomôcť ale musíš CHCIET
@patrix áno, vidím sama, že je to čím ďalej, tým ťažšie...lebo ja som videla, že to nie je dobré už v prvých mesiacoch a odhodlávala sa na odchod...a doteraz sa v tom kvasím 😕
@mis_h samozrejme, že CHCEM. veď má to ničí, dusí, tlačí k zemi...
@jednicka1111 ved ale keby si chcela uz to urobis. bez pytania, bez popostrkovania
@jednicka1111 minulý rok som zhruba v tomto čase riešila to isté...
neexistuje návod, jedinečný spôsob ako to urobiť.
Ja som musela "nasilu". Proste sa zbaliť napriek tomu, že som prerevala celý víkend a ďalších XY nocí po tom, zbaliť sa aj napriek tomu, že som bola presvedčená o tom, že už nikoho nebudem tak milovať (strašný nezmysel, teraz milujem konečne skutočne a som skutočne milovaná)... takže ak to vieš, tak to je už dostatočný impulz. Proste to urob a neanalyzuj. Mne analýzy nikdy nepomohli.
Ak by si chcela, môžme to viac prebrať cez poštu. Tu verejne to rozoberať nechcem...
@modrava už som to urobila. viackrát. len som sa dala stále obmäkčím, odpustila a vrátila sa. toto neviem prekonať.
@jednicka1111 to vôbec nie je srdce, čo Ťa nepustí. Ale Tvoje vlastné pripútanosti, strachy. A tiež bolestné skúsenosti z detstva nás často podvedome vedú k tomu, že si v živote vytvárame podobné situácie a snažíme sa ich zvládnuť. Podľa mňa si začni riešiť detstvo. Tento vzťah skončí. Otázka je koľko sily Ti ešte zoberie. Môže byť pre Teba ako droga, vieš, že Ti škodí a napriek tomu si s ním, dookola. Nevieš to ovládnuť. To má od lásky a srdca veľmi ďaleko. Počúvaj rozum. Lebo to, čo cítiš, to nie je srdce.
@jednicka1111 dve veci mi pomohli - prisiel niekto iny, kto mi ukazal, ze sa to da aj inak. A ten "stary" mi urobil obrovsky podraz, ktorym pohar pretiekol. Vtedy som sa rozhodla vlastne zo dna na den, stare prerusila a s novym si spokojne nazivame doteraz 🙂
@mandala77 ja to viem. otca som mala manipulátora, teraz to už viem správne pomenovať. a to isté som mnou v dospelosti robia muži. len ako riešiť detstvo, keď už je dávno za mnou...
@elviku11 super. teší ma to veľmi, že si šťastná ☺ len na mňa sa lepí jeden debil za druhým...takže možno v ďalšom živote...
Ako tu tak citam, nejde mi do hlavy preco od nas chces pocut aby si sa spamätala a konecne bola stastna, ked ty sama to nechces. Asi rada trpis. Na co cakas. Odid definitivne a hotovo. Ale nie. Ty si radsej pockas do dalsieho zivota. Klop klop. Preber sa kym mas cas. Zivot pred tebou. Nebud blba.
@neverendinglove odišla som. neraz. len stále sa dala učičíkať a vrátila sa. chcela som len radu, čo pomôže nabrať silu, iba sa človek nedal uhovoriť psími očami.
@neverendinglove a s tým ďalším životom - to bola len trpká irónia samej sebe...
@jednicka1111 ked uvidis jeho psie oci tak si spomen aky je hajzel. ved tie psie oci su falos. Hotovo.
@jednicka1111 blizsie si nespecifikovala, aky je problem, co je jeho povod, preco rozchod ...su problemy, ktore sa riesit daju, ale su problemy a situacie natolko zavazne, alkoholizmus, tyranie atd pri ktorych sa v odchode vahat neda..
@jeennyv trocha vyššie je odkaz na môj príspevok Vzťah s manipulátorom, kde je to zhruba opísané.
@stella03 ďakujem. aj za pochopenie. a dúfam, že sa mi tam tiež podarí zaradiť 😑
@jednicka1111 za mna rozchod to je taka povaha cloveka to neprerobis....neviem ci mate deti, ale len v tom pripade to bude peklicko...nebude sa moct dohodnut vo vychove bude poryvat tvoju autoritu..
@neverendinglove nahováram to sama sebe, keď už je najhoršie. chvíľu sa aj darí, tak dúfam, že sa to konečne podarí aj natrvalo.
@jeennyv nemáme. aj keď sa snaží od začiatku, aby som otehotnela. teraz už viem, prečo tak rýchlo. a už mi došlo, že jedine rozchod, len on to na mňa tak dokonale vie, že ma stále "otočí" a vráti späť - veď manipulátor...

@sintra tak som v praxi slaboch...