icon

Hluční susedia, čo robiť?

5. jan 2020

Dobrý deň, chcem sa vás opýtať ako by som to mala riešiť? Bývam v novom byte , pred kúpou bytu predavajúca sa chválila akí su tu dobrí susedia, hned ako jej prišli od nás peniaze nás upozornila že si máme dať na stenu polystyren.Pýtala som sa jej prečo tak povedala že iba tak... Už vtedy som tušila že asi to nebude v poriadku. A potom to začalo.Susedia dosť často robia žúrky majú obývačku tam kde my spálnu, každý deň im tam šteká a zavíja pes, ja viem pes zato nemôže že nevie hovoriť a šteká.Ich syn neustále púšťa hudbu, alebo vykrikuju na psa.Priateľ tej pani hore dole behá po bytovke je nezamestnaný a stále pobehuje dookola, búcha trieska dverami .. A teraz v čom je problém? V tom že mam malé dieťa a stále sa mi budí na ich vystrájanie.Uz som ich pekne prosila aby sa krotili ale mam pocit že márne.Mám sa s tým zmieriť? Ci odstahovať?

Strana
z2
autor
5. jan 2020

@taskataska no praveže tu je ten problém že Žúrujú do 02.00 zasa nie každý den, ale aj cez den je to katastrofa

rozovykon
5. jan 2020

Neuvažovali ste nad odhlučnením stien?

puklica13
5. jan 2020

Odd 22.00 musia dodržiavať nocny kľud.. volať políciu, opakovanie, riešiť ako priestupok..nič iné ti asi nepomoze

zowie
5. jan 2020

@jvasenka blbost ako charakterizujes ze ich predavajuca uviedla do omylu, to nie je pokazeny spotrebic, ci auto ale nehnutelnost. 🙂

cacianka
5. jan 2020

Asi je, lebo necita s pochopenim nerozozna bezny prevadzkovy hluk od nadmerneho a hlavne v noci...

hradnapani
6. jan 2020

@lenka2710 toto dobre poznam, tiez sa uz vo vlastnom byte citim ako vazen a neuroticky kontrolujem deti, aby nahodou nedupali. Ale chalanov udrzat je tazke.

lenka2710
6. jan 2020

@hradnapani ale ved je to choré, ľudia zabudli, že mali tiež deti! Bývame v paneláku kde sú už väčšinou starší ľudia, je tu dokopy aj s nami asi 5 mladých rodín, vo vedľajšej ma muž krstnu! Ona vravela, že kedysi sa nikto nesťažoval, pretože všetci prišli do bytu ako mladé rodiny s deťmi, takže všade sa dupalo, plakalo, vrieskalo! Deti odrastli a keď príde teraz mladá rodina s deťmi, už je zle! My sme dokonca nakúpili aj koberce, malej dali namiesto papuci protišmykové ponožky, hračky sme vyberali aby robili co najmenej hluku a potom som s tým sekla, že čo som blbá??? Za byt sme dali dosť veľa, aby som sa v ňom bála hýbať a rovnako moje deti!

gabrielaaaa
6. jan 2020

Vidíš a to sú dospelý a čo robia a môj maly chudák ani hrat sa nemože sotva pride zo škôlky a už ho len upozornovať musim že nedupoc a čo ja viem co niektory zabudli žr aj oni mali malé deti 😏😏😏😏

hradnapani
6. jan 2020

@lenka2710 no my mame tiez vsade koberce, penove puzzle, nikde nemame holu tvrdu podlahu a stale je malo. A to pod nami byva mlada rodina s jednou dcerou...

lenka2710
6. jan 2020

@hradnapani je to o charaktere, nad nami tiež býva rodina s chlapcom, môže byt tak druhák asi, no keď začne lietať hore dole tak sa mi poval trasie nad hlavou a nikdy by ma nenapadlo ísť sa sťažovať! A vysvetli takej dvojročnej že nesmie, alebo ju daj na deku nech sa hrá, no určite! A najviac ma vytocilo keď prišla aj domovnicka, že aj nad ňou býva rodina s rovnako starým chlapcom ako moja mala a ani o ňom nevie, čo je tak tichucko! Ja hľadím na ňu a vravím jej, že ak to náhodou nevie, chlapec ma svalovú dystrofiu a nechodí vôbec, takže porovnáva neporovnateľne
Toto ma najviac vytocilo, ďakujem Bohu že mám zdravé dieťa a niekomu proste prekáža, že vôbec chodí, hrozne

hradnapani
6. jan 2020

@lenka2710 fuha, tak to je naozaj sila, niektorym rozum naozaj nenadelili tam hore.. my to tu mame blbe aj v tom, ze dotycna stale vysedava pred barakom a vsetci susedia o nas vedia cez nu. Ale tak co uz, kto chce bude jej verit a ja s tym nic nenarobim. Hlavne, nech su tie deti zdrave, ostatne zvladneme.

lenka2710
6. jan 2020

@hradnapani raz vraví mužovi, lebo mňa už ani neodzravila, že nech si spravíme na poriadok podlahy, on ju odpalkoval, nech si spraví stropy a bolo! Kúpim komplet prerobený byt a za rok budem podlahy meniť?? No určite, a aj tak mi muž vraví, že keby tu dal aj 20 polystyrén, aj tak nás bude počuť, lebo panel je raz len panel

hradnapani
6. jan 2020

@lenka2710 tak to zase pod nami si dali na obyvackovy strop sadrokarton, cize tam pocuju vsetko este viac ako bezne. Co nie je moj problem. Ale tiez sa uz snazim brat to jednym uchom dnu, druhym von, nepripustat si to. Tiez nas to tu stalo poriadny peniaz a aby som po byte chodila so skrutenym zaludkom, tak to uz teda nie.

autor
10. jan 2020

@lenka2710 ale ja nevravim o mladej rodine ale o fetakoch,ktory aj po upozorneniach pustaju hudbu do tretej rana,piju tam rehocu sa.Dnes zasa nespime teraz maju party a ja moj muz a moje dieta sme este teraz hore a pozrite sa kolko je hodin. .

autor
10. jan 2020

Klopala som mlady mi otvoril zhuleny ani u riti nemal co mu vravim je uz pol jednej rano a moje dieta nemoze spat.

slawka2208
10. jan 2020

Volaj policiu rušenie nočného kľudu, u nás policajti vypratali tých ktorý tam nemajú trvalý pobyt.

evica01
10. jan 2020

Su susedia majitelia bytu?
Asi ano. Inak by uz boli prec.
Toto je na nervy. Nezavidim vam. My sme tiez takto volavali policiu.
Utekajte odtial do domceka. Ale urcite volaj policiu. Je to bezne, ze chodia robit poriadky k takymto susedom.

adusa1987
11. jan 2020

Tiez by som.volala policiu ak ho uvidia zhuleneho a ucitia travu mozno ich vezmu na policiu a urobia s nimi poriadky

lenka2710
11. jan 2020

Zavolať políciu, iné neostáva

autor
11. jan 2020

No skludnil sa o 01.30 rano, no ano susedia su majitelia bytu.Mama je teraz v rakusku a jej syn robi pravidelne zurky do rana...Len moje skoro rocne dieta nemoze spat vcera mi zaspalo o pol druhej v noci.

nenne9
11. jan 2020

Tak ale tiez nechápem ze takto neskoro sedite a pocuvate susedov a trapite sa.ved ste mali volat policajtov okamžite

puklica13
11. jan 2020

Prečo si nezavolala políciu???

autor
11. jan 2020

Jaaaj dievčatá :/ manžel je taký že sa neozve proste taký typ alebo posera neviem, ja som sa prezliekla a som tam klopala, prvé neotvárali lebo hudba tam hrala jak najatá, po čase asi po 15 min otvoril ten chalan 17 ročný čisto z neho razilo, tak som mu povedala, že toľko krat som ho prosila nech sa ukľudny že ked nie kôli nam dospelym tak nech aspon na dieťa ohľad berie.Ospravdlnil sa ale hovno z toho ....Ale priznám sa už som aj zvýšila hlas ... Uz som bojím čo bude dnes večer

autor
11. jan 2020

@puklica13 neviem sama prečo som nezavolala, asi preto lebo nechcem robiť konflikt ...

adusa1987
11. jan 2020

Pocuvaj sem aj nasi nad nami tak hucali a to stary tekviciaci co maju deti z domu..berem uzivaju si bez deti uz ale sak niesu v dome.. a tiez vedia ze pod nimi su deticky...az som na nich raz zavolala policiu a odvtedy maju aice navstevy ale uz tak nevrieskaju...len tam je ten chlap alkoholik a ked sa ozere to su zvady...a aj som.tusila ze na vianoce bude rodeo ..mna suce nezobudil ale maleho hej a muz hovoeil ze daco ozraty vrieskal a hodil daco na zem az sa zlakol a zobudil syna a sa tak nasdal ze posiel hore a sa mu vyhrazal ze ok neprestane urobi s nim sam poriadky...a odvtedy bolo ticho..aj moj muz je extremne kludna povaha ale toto ho dozralo

monka1109
5. aug 2021

@rozovykon aby ste mali info k odhlucneniu, mame suseda, ktory na plne pecky pusta hudbu - Ramstein a podobne. Mame s nim spolocnu stenu cez polovicu bytu - obývačka (mala to byt detska ale neda sa) wc, kupelna a kuchyna. Ked to pusti huci nam aj v izbach, ktore s nim nesusedia. Pokus o dohovorenie skoncil fyz. utokom... Odvtedy nam nevyhrava v noci ale pekne be od 6 do 22. Prave sme investovali 2000 eur do znackoveho odhlucnenia obyvacky, odkial to bolo najhorsie(protihlukové dosky, 4 vrstvy, 16cm z izby islo dole) odhlucnili sme nielen spolocnu stenu ale aj obe kolme steny na nu. Znizilo to hluk o cca 60-70% ale stale to huci len uz nepočujem kazde slovo ale taky ten hukot. V kupelni a kuchyni pocut vsetko ale pustim digestor alebo ventilátor a da sa... Tym chcem povedat, ze pri takych peckach nepomoze ani odhlucnenie, byvame tu len 2 roky ale len co bude 5 za nami ideme prec.

Strana
z2