icon

Hnevali by ste sa, keby toto robí váš priateľ?

25. jún 2023

Ahojte.. prosim vas, co by ste robili na mojom mieste?
Mam priatela, vsetko nam klape, len poslednu dobu ma zacina hnevat jedna vec. Ma toho dost v praci, co chapem. Avsak, ked sme dohodnuti, ze po praci niekam vybehneme a mame uz dohodnuty aj cas, poslednou dobou sa casto stava, ze kvoli praci meska. To som tolerovala. Potom mi vsak uz prestaval davat vediet, ze bude meskat. Teraz naposledy sme boli dohodnuti. Meskal hodinu, opat nedal vediet a ani nereagoval na moju spravu. Potom sa ospravedlnoval, ze toho mal vela, bol v strese.. cely den pracuje s pocitacom, myslim, ze tych par sekund na napisanie spravy, ze bude meskat/rusi to, by ho nezabilo…
Ja uz ani neviem, ci mam vobec pravo sa na toto hnevat? Ci je vina u mna, ze sa uz na to hnevam, alebo unho, ze ani neda vediet? Co by ste robili na mojom mieste? Tolerovali by ste to?
Zdoraznujem, ze problem nevidim v tom, ze meska/nestiha, ale ze uz ani neda vediet…

Strana
z2
bloger
25. jún 2023

@tykat Nemyslel som to na tvojho muža :D Som rád, že sme sa takto zhodli.

blue_violet
25. jún 2023

Áno, v IT to funguje niekedy tak, že ak má daný zamestnanec tzv. pohotovosť a dačo sa stane, tak musí byť ihneď k dispozícii. To je všetko pochopiteľné. Ale aj tak si myslím, že tam tých pár sekúnd na napísanie správy existuje. Jedine kedy by sa táto výhovorka dala akceptovať by bola, keby išlo o zdravotníka, ktorý by zachraňoval ľudský život..tam určite nebudeš brať do ruky telefón, lebo ide o sekundy. Všetko ostatné je len o nerešpekte voči druhej osobe.A hlavne autorka píše, že sa to často stáva, čiže pochybujem, že zakaždým má jej priateľ niečo veľmi urgentné. Proste je ľahostajný.

K autorke - problém je, že ty čakáš. Ja by som dala max. 15 minút a ak by nenapísal ani len správu, že bude meškať, tak by som odišla, keďže vysvetľovaním to nechápe.

domkakvet
25. jún 2023

Ano vadilo by mi keby ani nenapisal ze bude meskat.

katkami123
Autor odpoveď zmazal
ajapa
25. jún 2023

Normálne by som sa už dohodnuté stretnutie nebrala vážne. Ak by mi povedal napr. Zajtra o 18:00 prídem po teba… zasmiala by som sa a povedala “to už sľubuj nejakej naivke a nie mne” a ak by aj prišiel, určite by som ho nečakala. Takto 2-3x by som to zopakovala a ak sa nespamätá tak dovi dopo.

simca06022011
25. jún 2023

Môj ex bol takýto... 15minut akademických dostal a dovi, išla som si po.svojom... potom už volal aj keď minútu mal meškať... ja chápem ze v praci sa nedá, zabudnem, nestihnem, pojem o čase problém atď. A preto.si nedohodneme stretnutia vôbec ak mám prácu. A väčšinou to.viem aj vopred teda.. nie je to ze zrazu o 14tej sa niečo objaví a o.15tej neprídem a ak áno tak v tomto prípade mám.pravo aj nárok povedať ze zavolám si.prepacte, lebo mala som.nieco dohodnuté... tu minútu každý prežije

elenita
26. jún 2023

Ja by som cez tyzden asi neplanovala rande. Max takym sposobom, nech sa Ti ozve, ked bude na ceste z prace. Ale bohuzial ho chapem a myslim si, ze vela z toho nerobi naschval. Ludia pracujuci v inych, pokojnejsich sferach si to zrejme nevedia predstavit. Samozrejme, stale to moze byt aj neschopny ignorant, clovek, ktory si nevie zadelit pracu, alebo pre koho nie si najvyssou prioritou.

miadi
26. jún 2023

Nabuduce dojdi na rande o hodinu neskor ty bez vysvetlenia a uvidis podla jeho reakcie,

Strana
z2