Hnevali by ste sa, keby toto robí váš priateľ?
Ahojte.. prosim vas, co by ste robili na mojom mieste?
Mam priatela, vsetko nam klape, len poslednu dobu ma zacina hnevat jedna vec. Ma toho dost v praci, co chapem. Avsak, ked sme dohodnuti, ze po praci niekam vybehneme a mame uz dohodnuty aj cas, poslednou dobou sa casto stava, ze kvoli praci meska. To som tolerovala. Potom mi vsak uz prestaval davat vediet, ze bude meskat. Teraz naposledy sme boli dohodnuti. Meskal hodinu, opat nedal vediet a ani nereagoval na moju spravu. Potom sa ospravedlnoval, ze toho mal vela, bol v strese.. cely den pracuje s pocitacom, myslim, ze tych par sekund na napisanie spravy, ze bude meskat/rusi to, by ho nezabilo…
Ja uz ani neviem, ci mam vobec pravo sa na toto hnevat? Ci je vina u mna, ze sa uz na to hnevam, alebo unho, ze ani neda vediet? Co by ste robili na mojom mieste? Tolerovali by ste to?
Zdoraznujem, ze problem nevidim v tom, ze meska/nestiha, ale ze uz ani neda vediet…
Ja nemám rada, ak stavične niekto mešká....nepoviem raz, môže sa stať, ale stále? Nie..a že nedá vôbec vedieť je ďalší level, robí na pohotovosti? Jedine to by ho ospravedlňovalo, inak to netolerujem...nepáči sa mi ani keď žena mešká na rande či stretnutie (nepoviem 10 minút ok, ale viac ako 20 min)
A to, ze ti nedal vediet, sa stalo raz? Alebo sa to uz opakuje? Mam tiez pracu, ze neviem odhadnut kedy skoncim. Bohuzial. Niekedy o hodinku skor, inokedy o 3 hod neskor. Vzdy dam vediet, ak mame nieco dohodnute. Ale boli sutuacie, kedy to nebolo mozne. Aj som na to myslela, ale nemala som moznost a nedalo sa to predvidat - avsak nikdy ma napr necakal v restike, pred kinom, … atd
Robim v IT firme aj muz, niekedy ti ITckari nemaju cas ani ist na WC nieto este sukromne vypisovat. Kopec callov, mitingov... Planovala by som si alternativny program a mala dohodu ze ak do 15min po termine neda vediet ze meska odchadzam robit "plan B".
Netolerovala. Neznášam ľudí, čo vkuse meškajú a keď ešte ani nedajú vedieť, tak je to vrchol drzosti a neúcty. Tvoj čas, ktorý stratíš čakaním zjavne nepovažuje za dôležitý. Ak by mi to niekto robil opakovane, po 15 minútach by som da zdvihla a odišla za lepšou zábavou a nedala mu nič vedieť.
My máme obaja prácu, pri ktorej sa ťažko plánuje, takže ja mám veeeľmi vysokú toleranciu voči zmene plánov, sama často musím niečo posunúť, prinajhoršom zrušiť, ale to že sa neozve a nedá vedieť, to by mi vadilo a určite by som sa s ním o tom porozprávala, bez výčitiek, o tom, že aj tvoj čas je vzácny a toto sa naozaj nerobí... raz sa stane, opakovane začína byť ignoranstvo, hlavne ak to tak nebolo vždy a nemá prácu, ekdy ten mobil fakt do ruky chytiť nemôže
@marcellka32 nerobi na pohotovosti, je ITckar..
@zuza265 to, ze nedal vediet, sa stalo uz viackrat… prave preto ma to uz hneva. Sme dobodnuti, ze napr. 15:00 sa cakame tam a tam a on nikde a celu hodinu ani jedna sprava☹️, az potom vola a ospravedlnuje sa..
@tykat ja mu to neberiem, ze toho ma vela. Len som sa uz zacala zamyslat, ci sa fakt neda jedna sprava “Nestiham. Necakaj ma.”… a s tym planom B mas pravdu… asi to zacnem praktizovat.
@annm81 Presne toto ma hneva na tom. Ja mam toho tiez vela cez den a casto sa nahanam, aby som vsetko postihala a mohla byt s nim na ten dany cas. A on sa ani neozve, ze bude meskat…
Môj muž je taký, nie žeby niekam meškal, to že sme sa niekde stretávali bolo už veľmi dávno (najmä teda my spolu bývame od prvého rande).. len teda je IT, pracuje z domu a stáva sa že zabudne na okolitý svet.. áno, to ma vie veľmi nasrať.. nemáva často na starosť vyzdvihnúť deti, ale niekedy mi do toho čosi príde a tak musí.. a nie raz sa stalo že zabudol, odkladal az potom šiel pre deti neskoro na tréning.. alebo sa dohodneme že večer pôjdeme niekam celá rodina a on nic.. na moje otázky kedy, tak len "už už, len toto dokončím" a hodina je fuč.. deti sklamané a kto to rieši? No ja..
Každý má svoje chyby, nikto nie je dokonalý aj keď sa niektorí tak radi tvária.. môj muž má tento nedostatok, čo ma vie nastvat, ale nezabijem ho zato..
Ano, ja by som sa hnevala, pre mna ak niekto ustavicne meska, beriem to ako ze toho druheho vobec nerespektuje, co je pre mna nepripustne. Som schopna tolerovat to len raz.
A ked ma pracu a vie, ze nestiha, tak sa snad moze s tebou dohodnut aj na neskor, nie? Nikde proste nie je dane, ze ty zavelis cas a on to musi stihnut. My sme sa s priatelom velakrat dohadovali tak, ze sme si este pocas dna dali vediet, ci to stiha alebo ci to posunieme o hodinu/dve.
Ja to velmi dobre poznam, fakt to vidim aj v praci ze ak sa riesi nejaky problem pripadne je call so zakaznikom tak jednoducho nie je priestor napisat ani to "prepac, meskam" a hodina zbehne ako nic. Cize viem to muzovi tolerovat a presne takto som si vzdy robila plan B (aj s detmi) pripadne pocitala s tym ze idem s deckami sama. Je to len o nastaveni aby si nebola sklamana.
Tak to treba mať pochopenie je to náročné. Ono tí ITčkári sú považovaný aj za takých podivínov. Pri práci s počítačom človek nevníma čas vôbec. Ako keby si ani reálny svet neuvedomovali. Ale to sa týka každého kto je online. A preto aj napíšeme veci ktoré by sme tomu človeku osobne nikdy nepovedali. Sú rôzne štúdie ktoré to dokazujú, že to meni niečo v mozgu. Minimálne vnímanie reality.
Ja by som tym padom automaticky stretavanie posunula na neskor. Nech sa nemusi nahlit a ja nech nemusim cakat. Neznasam, ked niekto meska, ale chapem, ak za to nemoze
@bloger Aj hlboko podpriemerný itečkár si snáď dokáže zapísať termin do e-kalendára, ktorý mu vyhodí pripomienku v ten deň ráno, na obed, dve hodiny pred stretnutím, hodinu pred stretnutím, 15 min. pred stretnutím... Že niekto nemá pojem o čase, keď celý deň sedí pred počótačom nie je absolútne žiadna výhovorka.
Mimochodom, neviem, kde dnes ešte pracujú samí itečkári-podivíni... už dávno nie sme v 90. rokoch.
@annm81 a hlavne by som takehoto cloveka nechcela za partnera. Pretoze on bude takyto "mimon" stale.
Ale to su tie prkotiny,ktore zeny nevidia, slepota ich zatemni... a potom po svadbe a dietati dojde k zazracnemu uzdraveniu a zrazu zenska vidi... a zrazu sa divi, ze ved predtym taky "nebol".
Ja by som v zivote na nikoho viac ako 15 min necakala. ;D
Urobil by to párkrát a nabudúce by ma mohol zháňať, kde som. "zabudla by som mu dať vedieť, že som s ním nepočítala a išla sa baviť sama"
A ty co robíš?
Áno, vadilo. Asi by som sa s ním už dohadovala len štýlom, nech mi zavolá až vtedy, keď skončí v práci a potom sa môžeme na niečom začať dohadovať. Nie, že ja sa kdesi potrepem ho čakať.
Veľmi by mi to vadilo, nemám rada nedochvíľnosť. Hlavne takých, čo nedajú vedieť, že budú meškať. Taký človek je pre mňa nezodpovedný.
A povedala si mu to?
ja by som na neho počkala pár minút a potom odišla si po svojom...
@bloger presne tak, ja to chapem lebo v tom prostredi robim, cize toto muzovi plne tolerujem. A to nie je ziadny podivin ani mimon. Skratka nie je panom svojho casu, ked mu tam vyssi level zada call tak ma call. A ked som videla jeho kalendar tak nejaka "zmrzlina a prechadzka o 16tej" je uplne irelevantna. On ma kalendar kde ma aj 2-3 cally/mitingy paralelne a prepina sa medzi nimi.
A trebars u nas maju IT zdielany kalendar cize kludne mu tam moze projektak naplanovat call ak je nejaky urgent alebo pruser a treba to riesit hned.
Pochopím ze občas človek z nejakého dôvodu mešká. Ale ak je to už pravidelnosť plus nemá ani toľko slušnosti aby napísal vopred ze nebude stíhať, tak to by som ne tolerovala.
@sella38 ano, presne tak, nema ani zapnuty mobil a tak aj zabudne, ze mal niekde byt lebo riesi pracu. Cize uz nic take typu po praci o 16tej niekam spolu ideme neplanujeme dopredu, osvedcilo sa ze zavola a povie idem domov mozeme niekam skocit (vecera, vylet, prechadzka, nakup...). ALE ak to je napr.odvoz k lekarovi, vyzdvihnutie dietata a pod. tak to by hlasil, resp.urobi vsetko preto aby bol nacas.
Som IT, castokrat sa mi stalo, ze som musela nieco dohodnute rusit ci posuvat, lebo sa stal pruser, ktory bolo treba urgentne riesit. A vtedy clovek ani nevie, ci to bude na 5 minut, polhodinu, alebo pol dna. Skratka servis je servis. Takze je to chapem. A tie, co pisete, ze je to o nezodpovednosti, tak zial naopak, je to o prilisnej zodpovednosti voci praci
@tyrkysova_kobyla Je to predovšetkým o ÚCTE k iným ľuďom. Dohodnúť si schôdzku a nedať vedieť že a koľko budem meškať je prejav nerešpektovania iného a pocitu nadradenosti môjho času nad čas iných.
Tiež viem, čo to znamená, keď sa natiahne pracovné stretnutie, keď rečník dostane 15 minút a kváka už cez pol hodinu... Ak sa mi objaví niečo nečakané, okamžite dám vedieť, že budem meškať/neprídem. Vždy je čas naťukať jednu krátku správu- zaberie to menej ako pol minúty.
@annm81 ja rozumiem a zaroven samej mi je neprijemne v takej situacii, ale zial niekedy to nie je o natiahnutych meetingoch. Ale o priamo skupinovom rieseni problemu s programom ci systemom, castokrat si nemozeme dovolit ani to blbe rychle odpisanie, najma ak riesime problem s nejakymi "vyssimi" osobami, im si nemozeme dovolit povedat: Prepacte, dajte nam pol minuty na odpisanie. Ich to totiz zial nezaujima, ze mame aj svoj zivot, maju nas zazmluvnenych na riesenie problemu a bodka

A čo robí nejakého ITčkára.